Jump to content

τροφοδοτικοερωτήσεις

τακης

Recommended Posts

Παισιά καλημέρα.

Ξεκινάω έναν μικρό καταιγισμό ερωτήσεων σχετικά με τα τροφοδοτικά,και έχοντας μικρή γνώση στα ηλεκτρονικά,δείξτε κατανόηση αν κάποιες ερωτήσεις φανούν αστείες. :tomato:

Λοιπόν

1)Ρ4 τροφοδοτικό σε καινούργια μητρική (s1155) με 20--->24 pin adapter έχει πρόβλημα?

2)Ενα molex μπορείς να το μετατρέψεις σε 4πινο για cpu?

3)αν σε ένα τροφοδοτικό η 12άρα βγάζει 9,70ν μπορεί να διορθωθεί αλλάζοντας κάτι?

4)υπάρχουν πράγματα σε ένα τροφοδοτικό που αν τα αλλάξεις από για τα μπάζα ας πούμε,να το κάνεις ποιοτηκότερο?

5)βραχυκυκλώνοντας green/black σε ένα psu δουλεύει.Σε ένα που έχω εγώ για να δουλέψει πρέπει να βάλεις και ένα ανεμιστηράκι στο molex για να πάρει μπρος εκτός από το βραχυκύκλωμα....γιατί?

6)500 watt τροφοδοτικό που τροφοδοτεί ~55w σύστημα μπορείνα γίνει fanless?

cheers :)

Παισιά καλημέρα.

Ξεκινάω έναν μικρό καταιγισμό ερωτήσεων σχετικά με τα τροφοδοτικά,και έχοντας μικρή γνώση στα ηλεκτρονικά,δείξτε κατανόηση αν κάποιες ερωτήσεις φανούν αστείες. :tomato:

Λοιπόν

1)Ρ4 τροφοδοτικό σε καινούργια μητρική (s1155) με 20--->24 pin adapter έχει πρόβλημα?

3)αν σε ένα τροφοδοτικό η 12άρα βγάζει 9,70ν μπορεί να διορθωθεί αλλάζοντας κάτι?

4)υπάρχουν πράγματα σε ένα τροφοδοτικό που αν τα αλλάξεις από για τα μπάζα ας πούμε,να το κάνεις ποιοτηκότερο?

5)βραχυκυκλώνοντας green/black σε ένα psu δουλεύει.Σε ένα που έχω εγώ για να δουλέψει πρέπει να βάλεις και ένα ανεμιστηράκι στο molex για να πάρει μπρος εκτός από το βραχυκύκλωμα....γιατί?

cheers :)

Θα απαντήσω σε αυτά που μπορώ

1)Όχι θα παίξει

2)οχι

4)Καλύτερα άλλαξε το τροφοδοτικό αλλιώς δε συμφέρει. Πχ θα αλλάξεις πυκνωτή;

6) Όχι. Δοκίμασε το. Θα δείς οτι ανεβάζει τρελή θερμοκρασία και θα καεί. Την έχω πατήσει. Δεν δούλεψε το νέο fan. Δεν τον πήρα χαμπάρι και είχα μισή ώρα ανοιχτά για να ξεβρωμίσει.

Πόσο παλιό είναι το τροφοδοτικό σου και δεν έχει 24pin ATX ?

Δεν πιστεύω να είναι κανά 350-400άρι Q-Tec του 2002 ?

Πρακτικά ναι ( σαν βύσμα ), αλλά τυπικά τεχνικά όχι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις θα χτυπάει OCP στην γραμμή +12V του ή των molex που θα χρησιμοποιήσεις για να βγάλεις 4pin ATX+12V Power connector, οπότε και θα κλείνει το PC.

Σε λίγες περιπτώσεις τροφοδοτικών μπορείς να το κάνεις αυτό απροβλημάτιστα, αλλά αυτά τα PSU θα έχουνε ήδη 4pin connector από μαμάς τους.

Αν βγάζει κανονικά 9.7V ( με ακριβό TrueRMS πολύμετρο ή παλμογράφο ) [ τα BIOS τις περισσότερες φορές λένε άσχετες τάσεις, μπορεί να γράφει 9.70V και στην πραγματικότητα να είναι 12V, ή 12.2V ή 11.9V, κ.ο.κ. ] τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις άλλο PSU.

Αν είναι αρκετά καλό PSU που απλά έχει χρονίσει, μπορείς να κάνεις αλλαγές για να το συνεφέρεις, αλλά το κόστος απόκτησης των υλικών πλησιάζει αυτό της αγοράς νέου καλού PSU ( που εκτός από το ότι θα αποδίδει σίγουρα όπως πρέπει, έχει και εγγύηση, κάτι που δεν θα έχει το επισκευασμένο σου ).

Αν είναι φτηνο-τροφοδοτικό, δεν συμφαίρει.

Το κόστος των υλικών ( και η δυσκολία εύρεσης αυτών ) ξεπερνάει την αγορά νέου PSU.

Όπως επίσης πέραν από την αλλαγή υλικών, πολύ μεγάλη πιθανότητα έχει πέραν από το design του κυκλώματος το οποίο και θα σε περιορίσει λίγο ή πολύ, να είναι και πολύ κακής ποιότητας το PCB οπότε και δεν θα έχεις πολλά περιθώρεια ανεβάσματος της απόδοσης, αφού από ένα σημείο κι έπειτα θα καίγονται traces στο PCB.

Βλέπε αρχικά την από πάνω απάντηση.

Έπειτα μερικά υλικά ονομαστικά:

transformer/s ( μετασχηματιστές )

capacitors ( πυκνωτές )

bridge rectifiers

output coils ( πηνεία στο στάδιο της εξόδου )

input stage ( capacitors, fuses )

mosfets

Λόγω κυκλώματος προστασίας του PSU από βραχυκυκλώματα ( by design )

Υπό περιπτώσεις, και με κατάλληλη φροντίδα ( μεγάλες ψύκτρες, πολλαπλές γρίλιες εξόδου αέρα, και να υπάρχει κάποια ροή αέρα στο κουτί )

παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.:T:

Το P4 τροφοδοτικάκι που ρωτάω για τις μετατροπες έιναι ένα μικρό Yuan-Kee (:p!!) 150w με +3.3v=6A....+5v=12A...+12v=5A....-12v=0.2A.....+5vsb=1A με 1χ20pin και 3 molex+2 για floppy...ολοκαίνουργιο το άτιμο.

Απλά ψάχνω για μικρό τροφοδοτικό για το htpc μου (+ μια g210 καρτούλα),μου αρέσουν οι DIY καταστάσεις και τα pico-τουβλα τα θεωρώ ψιλοακριβά.

150watt σε 1150 ντεν παίζει...

Με αυτό το psu κοίτα για atom on board mobo καλύτερα και είναι και best για htpc

μια χαρα παιζει αν ειναι επωνυμο και μπρικι ;)

1155 υπαρχουν και Σελερονια

απλα το τροφοδοτικο που εχει ο [MENTION=3017]τακης[/MENTION] ειναι ΑΤΧ, και με 150βατ θα δεν κανει ουτε για Ρ4....:tomato::tomato:

ψαξε βρες ενα τροφοδοτικο της προκοπης γιατι ακομα και αν εκανε, υπηρχε σοβαρη πιθανοτητα να εσκαγε και να επαιρνε μαζι του και τιποτα αλλο:tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.