anonymous-root Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2012 Ανοίγω αυτό το θέμα για α) να ακούσω απόψεις β) να προτείνετε software. Για να μη μπερδευτούμε θα ήταν καλό να βάζετε α) και β) στις απαντήσεις σας, (εκτός εαν είναι καλύτερο να ανοίξω νέο θέμα για το β) )Αρκετοί γνωστοί που έχουν παιδιά και θα βάλουν / βάζουν internets μου λένε ότι δε θέλουν να μπαίνουν τα παιδιά τους σε περίεργα sites (πορνό δηλαδή).Ηλικίες από 12+.Η δικιά μου άποψη είναι ότι εάν θέλει να μπει, θα μπει. Και ότι όσο το απαγορεύεις είναι χειρότερο.Ειδικά μετά την ηλικία των 15 δεν έχει κανένα νόημα, αφού -κακά τα ψέμματα- τα παιδιά πλέον είναι πιο "αλανιάρικα" και με άλλες εμπειρίες από τους μεγαλύτερους (όταν ήμασταν σε αυτή την ηλικία). [το γράφω έτσι γιατί δε μου έρχεται άλλη λέξη αυτή τη στιγμή, αλλά ευελπιστώ ότι μπορείτε να καταλάβετε τι εννοω].Επιπλέον πιστεύω πως καλύτερα να μπουν στον πραγματικό κόσμο από νωρίς, για να μην έχουν προβλήματα ή έχουν θέματα (~ τα βρουν σκούρα, γίνουν διστακτικά, ντροπαλά) αργότερα. Συν ότι κάμποσα έχουν από μικρές ηλικίες (13 χρονών) κοινωνικά δίκτυα (FB) που δε νομίζω ότι προκαλούν πολύ μικρότερο κακό από τα πορνο-και συναφούς είδους sites.Ποιά η άποψη σας;β) έχετε να προτείνετε κάποιο software (όσο το δυνατόν και πιο οικονομικό ή δωρεάν); Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Μάρτιος 10, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 β) Αν κανεις ενα search ειχα δωσει ενα software εδω στο φορουμ. Νομιζω εχει και το avast ενα κατα καποιο τροπο parental control. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάρτιος 10, 2012 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Αυτό OpenDNS for Homes and Families και ούτε προγράμματα, ούτε εγκατάσταση, ούτε προβλήματα. Μπορείς να επιλέξεις τί δεν θα περνάει, έχει ένα επίπεδο προστασίας από ιούς,malware κλπ και το παραμετροποιείς εύκολα. Το πέρασα πριν λίγες μέρες στο σπίτι και παίζει μια χαρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Μάρτιος 10, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 α)Ένας έλεγχος σε τέτοιες ηλικίες, κατά την άποψή μου, είναι πάντοτε θεμιτός, αλλά με μέτρο. Το "με μέτρο" το αναφέρω, γιατί το παιδί αν προστατεύεται από τα πάντα, παίζει να μη μπορεί να αναγνωρίσει τι είναι καλό και κακό αργότερα (κάπου είχε ξαναγίνει τέτοια συζήτηση). Και όπως είχε πει κι ένας συμφορουμίτης, το καλύτερο είναι να βρίσκεται το pc σε κοινή θέα, κι όχι στο δωμάτιο του παιδιού. Δε γνωρίζω κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά πιστεύω πως αν είναι να γίνει κάτι πρέπει να γίνει από το modem/router. Κάποια σχετικά ακριβούτσικα το υποστηρίζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Μάρτιος 10, 2012 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Θα πω μια αποψη που φυσικα μπορει να μην εγκρινετε αλλα απο την πλευρα μουπιστευω πως καπως ετσι θα εκανα.Απαγορευση ιντερνετ συγκεκριμενες ωρες.Πχ απογευματινες μονο-ωρες που ειναι ελευθερου χρονου. Βραδυα μετα τις 11-12 πχ οχι.Οταν θα χει ιντερνετ να χει πληρη χρηση του ωστε να μπορει να δει και κινδυνους και γενικααν του μιλησεις να χει μινια ολοκληρωμενη αποψη του διαδικτυου.Μετα απο καποια ηλικια προφανως οπως ειπες εστω 15 να χει οση προσβαση θελει.Το προβλημα πιστευω προκυπτει απο αλλες καταστασεις που περναει οικογενειακες κτλπ καιοχι απο το ιντερνετ. Εκτος αν μιλησετε καθαρα σε στυλ: σου απαγορευω σελιδες που ειναι αυτο και αυτο.Μια αποψη πεταω στο τραπεζι απλα να υπαρχει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Μάρτιος 10, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Και επισης ο υπολογιστης σε χωρο που μπορει να βρισκεται καποιος εκει πχ σαλονι Link to comment Share on other sites More sharing options...
bandit Δεκέμβριος 13, 2012 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 13, 2012 Θα συμφωνήσω με τα δυο μελη που ειπαν για χρηση παρουσια ενηλικα και παντα σε κοινη θεα. Ειναι ο καλυτερος ελεγχος θα ελεγα, γιατι ακομα και σε ιστοσελιδες οπως youtube μπορει μεν να μην ειναι καθαρο πορνο αλλα εχει προκλητικα βιντεο για πολλα απο τα οποια δεν γινεται παντα αμεσα ελεγχος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefanos83 Δεκέμβριος 16, 2012 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2012 K9 Web Protection - Free Internet Filter and Parental Control Software | Free Internet Filtering and Parental Controls Software . Ωραίο , ασφαλές και δωρέαν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
DemonCleaner Απρίλιος 23, 2014 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 23, 2014 Η επιλογή της εγκατάστασης λογισμικού δεν λύνει το πρόβλημα μιας και τα παιδιά μπορεί να έχουν πρόσβαση από laptop, smartphones, tablets, gaming consoles κλπ όλα με διαφορετικο λειτουργικό σύστημα.Η καλύτερη λύση είναι η χρήση ενός router με δυνατότητα parental control, σίγουρα είναι πιο ακριβή λύση αλλά λύνει το πρόβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asp Απρίλιος 24, 2014 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 24, 2014 Ξέθαμα, αλλά για όποιον ενδιαφέρεται, ένα πολύ καλό πρόγραμμα για parental control είναι το Qustodio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Parker Απρίλιος 30, 2014 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2014 Μιας και είμαι γονιός ( έχω 2 αγόρια 11 και 12 ). Tο καλύτερο parental control είναι η συζητήσει με τα παιδιά και η ενημέρωση. Εγώ δεν έχω κανένα τέτοιο πρόγραμμα και ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τα παιδιά να τους αφήνω όπως και κάνω να το χειρίζονται όσο ξέρουν. Μιλάτε στα παιδιά σας τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα. :sorry: για το :OT: Link to comment Share on other sites More sharing options...
das Απρίλιος 30, 2014 #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2014 Αυτό θα ίσχυε αν όλα τα παιδιά του κόσμου ήταν απόλυτα υπάκουα και αν τα αγοράκια δεν τα τραβαγαν οι τσόντες σαν τις μύγες στο ξεχασμένο kinder bueno μου ,τα δικά σου αγόρια ίσως να εμπίπτουν στις άνωθεν κατηγορίες (τα δικά σου είναι μικρά κιόλας ,ας πούμε,για το δεύτερο).Μέχρι να.φτάσει η μέρα που θα λέμε κάτι στα παιδιά και αυτά θα το.δέχονται ΚΑΙ θα εκτελούν πάραυτα (μακριά από μας) ,κάθε πρόγραμμα ,βοήθημα για το γονιό είναι κάτι παραπάνω απέναντι ευπρόσδεκτη.sent from mobile Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter Parker Απρίλιος 30, 2014 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2014 Ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα που δεν είναι επί του παρόντος, άπλα κάτι τελευταίο για να μην κουράζουμε. Δεν υπαρχή πιτσιρικάς ( ίσως υπαρχή εγώ στο στενό μου κύκλο δεν έχω γνωρίσει ) που να μην τον τραβά το πορνό. Το θέμα είναι πως θα το αντιμετωπίσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Απρίλιος 30, 2014 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 30, 2014 Βασικα το απαγορευμενο είναι που σε ελκυει. Και τσοντα πρεπει να δει και στον *οίκο ανοχής* πρεπει να παει.Πρεπει να τα ξερει αυτάΠαντα μετραει ο τροπος που θα γινουν αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Μάϊος 1, 2014 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2014 και στο ******* πρεπει να παει.Πρεπει να τα ξερει αυτάΟ λόγος? Sent from my Migato GT-N7105 Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Μάϊος 1, 2014 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2014 Κοιτα, στη ζωη πρεπει να εισαι τολμηρος και να μη χανεις ευκαιριες.Και τι σχεση εχει αυτό θα μου πεις.Όλα βοηθάνε, και όπως ειπα, μετραει ο τροπος Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Μάϊος 1, 2014 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2014 Δεν πιστευω οτι αν καποιος δεν εχει παει σε *οίκο ανοχής* εχει χασει κατι σημαντικο στη ζωη του. Ειμαστε offtopik ομως, οποτε δεν εχει νοημα να το συζηταμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick74 Μάϊος 1, 2014 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 1, 2014 Κοιτα, στη ζωη πρεπει να εισαι τολμηρος και να μη χανεις ευκαιριες.Και τι σχεση εχει αυτό θα μου πεις. Όλα βοηθάνε, και όπως ειπα, μετραει ο τροπος Δεν πιστευω οτι αν καποιος δεν εχει παει σε μπουρδελο εχει χασει κατι σημαντικο στη ζωη του. Ειμαστε offtopik ομως, οποτε δεν εχει νοημα να το συζηταμε... χαχα ο Καββαδιας κι ο Σεφερης Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Ιούλιος 12, 2014 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2014 Εγώ πιστεύω ότι η επίσκεψη στον *οίκο ανοχής* είναι απαραίτητη για έναν άντρα. Εγώ είχα πάει έφηβος και θέλω και ο γιος μου να πάει όταν έλθει η ώρα του.Για το PC, οπωσδήποτε σε κοινή θέα, parental conrol μέχρι μια ηλικία και επίσης εγώ προτείνω και keylogger, διότι το παιδί μπορεί π.χ. να μπλέξει στο FB με κανά ανώμαλο και να μην το καταλάβει το ίδιο. Δηλαδή μέχρι να αποκτήσει μια ωριμότητα, εγώ είμαι υπέρ του πλήρους ελέγχου στο τι γίνεται στο PC. Εννοείται ότι του μιλάμε και του εξηγούμε κινδύνους κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Ιούλιος 13, 2014 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2014 Αφού αναστήθηκε το θέμα από το 2012, προσπαθήστε να μείνει ον-τόπικ...Επενέβην εκ των υστέρων σε μερικά μηνύματα παραπάνω, για προφανείς λόγους ευπρέπειας. Το θέμα είναι σημαντικό και ενδέχεται να το διαβάζουν και νεότεροι αναγνώστες. Προσπαθήστε να εκφράζεστε ανάλογα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.