Jump to content

heat!!

bleo8onhs

Recommended Posts

Ήξερα οτι οι πρεσκοτς ψήνονται αλλά όχι κι έτσι!! Με το που τον άνοιξα μπήκα στο bios και αντίκρισα ένα θέαμα πρωτόγνωρο! 98! Δεν γίνεται λέω! Κάτι συμβαίνει! (το ιδιο είπα για ενα duron και έκαψα το δαχτυλό μου επάνω στην ψύκτρα του...) Τον αφήνω, και βλέπω προβλήματα στο boot, reset κτλ. Του βάζω 10% overclocking (σε μια μητρική asus με ...via chipset) και ανοιγει κανονικά αλλά η θερμοκρασία παραμένει. Κάνω ένα reset, και παρατηρω ότι η θερμοκρασία είναι στους 86, τον βάζω default, και αρχίζω να στηνω το raid. Προς το παρον το δουλεύω έτσι και βλέπουμε. Φοράει τη μαμίσια ψύκτρα με τη μαμίσια θερμοαγώγιμη (δεν έχω as εδώ...). Πρέπει να ανησυχώ? Το μηχάνημα δεν είναι δικό μου και μου το έφεραν να το στήσω. Η ένσταση μου είναι στην μητρική αλλά θελανε λέει ups και serial ata raid και βάλανε αυτή. Προς το παρόν είμαι με ανοιχτό πλαινό και παρατηρώ ότι κατα τη διάρκεια του φορματ, όλα ψήνονται. Δίσκοι, chipset, cpu, και ούτε τολμάω να βάλω χέρι στα mosfets. Λέτε να του βάλω ένα 120αρη να φυσάει επεξεργαστή chipset και μνήμες?

post-71-1416071088,8704_thumb.jpg

Έτσι είναι τα πράγματα unseen. Μάλλον έλιωσε όλη η ******* που έχει η ιντελ για θερμοαγωγιμη και σταθεροποιήθηκε στους 76 βαθμούς bios. Στα windows όμως όταν έβαλα MBM οι τρεις αισθητήρες που ήταν λογικοί (οι άλλοι έλεγαν 127) έβγαζαν, 40, 46, 54. Το 40 προφανώς είναι θερμοκρασία κουτιού και το 46 της cpu αφού εκει βλέπω μεταβολές ανάλογα με το load. Σε idle οι τιμές αυτές, με το παραμικρό φορτίο σε 4-5 δεύτερα έχει φτάσει 65. Το καλό είναι ότι το άφησα 14 ώρες με κλειστό καπάκι και ηχομονωτικά με 2 toast και έμεινε στους 78 σταθερά με θερμοκρασία κουτιού 54(!!!), πάντα από το MBM. Όταν γύρισα και το είδα να δουλεύει έπαθα πλάκα! Σήμερα θα του βάλω πάστα της προκοπής, και μάλλον ένα 120άρη να φυσάει πάνω από τη cpu, και αν έχω όρεξη και έναν στην κορυφή να βγάζει αέρα.

Για τους δίσκους που κυριολεκτικά ψήνονται και βγάζουν και πολύ ωραία νουμερα στο hdtach έχετε καμία πρόταση περαν των ψυκτρών που κυκλοφορούν? Ο via raid controller είναι λέει πιο γρήγορος από τον highpoint??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.