zzz750 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2012 Εδω και περιπου 2 βδομαδες εχει φαει τρελο κολλημα και το cpu usage χτυπαει κοκκινα συνεχως...ακομα και οταν δεν εχω τιποτα ανοιχτο, με αποτελεσμα ο υπολογιστης σε ολες του τις λειτουργιες του να σερνεται στην κυριολεξια! Ακομα και στο ανοιγμα φακελων!!!! Τι παιζεται και πως το διορθωνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάρτιος 10, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Ctrl+Alt+Del και ανοίγεις Task Manager.Κάνεις κλικ στην επικεφαλίδα cpu ώστε να τα ταξινομίσει από αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη χρήση, προς αυτό που κάνει τη μικρότερη και βλέπεις ποιά τρέχει στο 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz750 Μάρτιος 10, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Ευχαριστω για την αμεση απαντηση...αλλα δε βοηθησες!Οποια εφαρμογη δουλευει εkεινη τη στιγμη....τραβαει 50%-60% cpu usage.Π.χ. αν εχω το firefox..μου τραβαει 30%-40%! Ειναι δυνατον να θελει τοσο επεξεργαστει το firefox? Ελεος!Για games.....δε το συζηταω καθολου. Παιζω καμια DOTA (warcraft III) που και που και παντα το εχω με full details αφου εχω καρτα τουμπανο και παιζει σφαιρα. Τωρα πλεον....εχω ολα τα γραφικα στο low και off και βλεπω εικονιτσες. Μολις πατησω start και βγω windows βλεπω το performance και χτυπαει 100% αλλα πεφτει μετα απο 2-3 sec. Ξαναμπαινω game και παλι εικονιτσες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Μάρτιος 10, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Ευχαριστω για την αμεση απαντηση...αλλα δε βοηθησες!Οποια εφαρμογη δουλευει εkεινη τη στιγμη....τραβαει 50%-60% cpu usage.Π.χ. αν εχω το firefox..μου τραβαει 30%-40%! Ειναι δυνατον να θελει τοσο επεξεργαστει το firefox? Ελεος!Για games.....δε το συζηταω καθολου. Παιζω καμια DOTA (warcraft III) που και που και παντα το εχω με full details αφου εχω καρτα τουμπανο και παιζει σφαιρα. Τωρα πλεον....εχω ολα τα γραφικα στο low και off και βλεπω εικονιτσες. Μολις πατησω start και βγω windows βλεπω το performance και χτυπαει 100% αλλα πεφτει μετα απο 2-3 sec. Ξαναμπαινω game και παλι εικονιτσες!Εκανες σιγουρα αυτο που προτεινε ο [MENTION=173]Wizard![/MENTION] ;Αν το κανεις, θα καταλαβεις ποια εφαρμογη/υπηρεσια ζοριζει τον επεξεργαστη και θα την σταματησεις!Δεν νομιζω να εχεις WD εξωτερικο δισκο; Αν εχεις υπαρχει μια υπηρεσια του SmartWare, η WD File Management Engine, η οποια ''τερματιζει'' τον cpu!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thefou Μάρτιος 10, 2012 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Έψαξες για ιους,κτλ???Αν όχι κάνε ένα πέρασμα με malwarebytes anti-malware-mse-avast...Είχα παρόμοιο θέμα πιο παλιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz750 Μάρτιος 10, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Εκανες σιγουρα αυτο που προτεινε ο [MENTION=173]Wizard![/MENTION] ;Αν το κανεις, θα καταλαβεις ποια εφαρμογη/υπηρεσια ζοριζει τον επεξεργαστη και θα την σταματησεις!Δεν νομιζω να εχεις WD εξωτερικο δισκο; Αν εχεις υπαρχει μια υπηρεσια του SmartWare, η WD File Management Engine, η οποια ''τερματιζει'' τον cpu!!!Εκανα αυτο που μου ειπε ο wizard (το ειχα κανει απο την πρωτη μερα που παρουσιαστηκε το προβλημα) αλλα οπως προανεφερα...δεν βοηθησε σε τιποτα. Μια διαπιστωση που μολις εκανα....ειναι οτι ενω το cpu usage ειναι στο 100% αν αρθροισεις το usage ολων τον app. που τρεχουν....δεν βγαζουν πανω απο 60%-70%.Οσο για το WD File Manager....εχω WD εξωτερικο...αλλα δεν τον εχω μονιμα συνδεμενο (μια φορα τη βδομαδα τον plug-αρω και περναω δεδομενα. Μετα αποσυνδεση). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Μάρτιος 10, 2012 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Οσο για το WD File Manager....εχω WD εξωτερικο...αλλα δεν τον εχω μονιμα συνδεμενο (μια φορα τη βδομαδα τον plug-αρω και περναω δεδομενα. Μετα αποσυνδεση).Αν έχεις εγκαταστήσει το SmartWare, είτε έχεις συνδεδεμένο τον σκληρό, είτε όχι, η WD File Management Engine θα ''τρέχει''Τσέκαρε το... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz750 Μάρτιος 10, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Έψαξες για ιους,κτλ???Αν όχι κάνε ένα πέρασμα με malwarebytes anti-malware-mse-avast...Είχα παρόμοιο θέμα πιο παλιά.Μου περασε απο το μυαλο...μιας και παρουσιαστηκε out of the blue ...και εκανα πριν καμια δεκαρα μερες με το avast ενα full scan (γυρω στις 8 ωρες πηρε). Τιποτα!Τωρα που γραφω εβαλα και το ad-aware και scan-αρει. Δε νομιζω να γινει δουλεια ετσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas_a Μάρτιος 10, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 το είχα πάθει στο παρελθόν. είναι πιθανότατα ιός.δοκίμασε με malwarebytes, αν δεν αποκατασταθεί το πρόβλημα μάλλον για format πας!εμένα μετά το format επανήλθαν όλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz750 Μάρτιος 10, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Αν έχεις εγκαταστήσει το SmartWare, είτε έχεις συνδεδεμένο τον σκληρό, είτε όχι, η WD File Management Engine θα ''τρέχει''Τσέκαρε το...Να πω την αληθεια ο αδερφος μου εχει ενα εξωτερικο WD 1tb (ψιλο high-tech-τον πηρε πριν κανα 2μηνο) και πριν κανα μηνα τον ειχε φερει και πηρε κατι ταινιες HD που ειχα κατεβασει (γυρω στα 280gb).Εψαξα στο control panel να βρω αν εχει εγκαταστησει αυτο το SmartWare αλλα δε βρηκα τιποτα. Πως αλλιως μπορω να δω αν ειναι εγκατεστημενο?:triniti: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Μάρτιος 10, 2012 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Να πω την αληθεια ο αδερφος μου εχει ενα εξωτερικο WD 1tb (ψιλο high-tech-τον πηρε πριν κανα 2μηνο) και πριν κανα μηνα τον ειχε φερει και πηρε κατι ταινιες HD που ειχα κατεβασει (γυρω στα 280gb).Εψαξα στο control panel να βρω αν εχει εγκαταστησει αυτο το SmartWare αλλα δε βρηκα τιποτα. Πως αλλιως μπορω να δω αν ειναι εγκατεστημενο?:triniti:1. Πας ''ΠροσθαφαΙρεση Προγραμματων'' και ψαχνεις για ''WD SmartWare''Ή2. Ειτε μεσω μενου εναρξης κατω αριστερα, ειτε μεσω μπαρας αναζητησης του φακελου ''Αρχεια Εφαρμογων'' ή ''Program Files'' κανεις μια αναζητηση τους ορους ''WD SmartWare''Ή3. Πας στον φακελο ''Αρχεια Εφαρμογων'' ή ''Program Files'' και ψαχνεις manually, εναν-εναν φακελο μεχρι να βρεις τον φακελο με το ονομα ''Western Digital'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάρτιος 10, 2012 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 ....ειναι οτι ενω το cpu usage ειναι στο 100% αν αρθροισεις το usage ολων τον app. που τρεχουν....δεν βγαζουν πανω απο 60%-70%.... Υποθέτω ότι το βλέπεις σε κάποιο διάγραμμα αυτό, ενώ το 60-70% το βγάζεις από τον Task Manager. Αυτό δεν ισχύει, απλά δεν τα βλέπεις όλα. Τσέκαρε το κουτάκι κάτω δεξιά όπως φαίνεται στη φωτογραφία και κοίτα πάλι. Πιθανότατα να είναι κάποιος ιός όπως είπαν τα παιδιά, μπορεί όμως να είναι και προβληματικό AV, ή κάποια άλλη εφαρμογή που έχει κολλήσει. Σε ανάλογη περίπτωση κάνεις uninstall και reinstall. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzz750 Μάρτιος 10, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Υποθέτω ότι το βλέπεις σε κάποιο διάγραμμα αυτό, ενώ το 60-70% το βγάζεις από τον Task Manager.Αυτό δεν ισχύει, απλά δεν τα βλέπεις όλα. Τσέκαρε το κουτάκι κάτω δεξιά όπως φαίνεται στη φωτογραφία και κοίτα πάλι. Πιθανότατα να είναι κάποιος ιός όπως είπαν τα παιδιά, μπορεί όμως να είναι και προβληματικό AV, ή κάποια άλλη εφαρμογή που έχει κολλήσει. Σε ανάλογη περίπτωση κάνεις uninstall και reinstall. Εχεις απολυτο δικιο. Το ειχα δει και οταν πρωτοπαρουσιαστηκε το προβλημα και αυτο που ηταν υψηλο (και συνεχιζει να ειναι) ειναι το System Idle Process. Τι στο διαβολο ειναι αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Μάρτιος 10, 2012 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Τι στο διαβολο ειναι αυτο?System Idle Process--Τι Είναι Αυτό ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάρτιος 10, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Εχεις απολυτο δικιο. Το ειχα δει και οταν πρωτοπαρουσιαστηκε το προβλημα και αυτο που ηταν υψηλο (και συνεχιζει να ειναι) ειναι το System Idle Process. Τι στο διαβολο ειναι αυτο?Καλά, άδικο έχω, αλλά μην το κάνουμε θέμα. Το SIP δεν είναι τίποτα... Είναι μια διεργασία που τρέχει όταν δεν τρέχει τίποτα άλλο. Δε σου τρώει αυτό τον επεξεργαστή.Έχοντας ανοικτό τον ΤΜ, πήγαινε μενού View > Select ColumnsΕκεί άνοιξε τις: Ι/Ο Reads, I/O Writes & Page Faults.Δες αν έχεις περίεργα νούμερα. Λογικά κάποιο firewall ή antivirus θα έχει μεγάλα νούμερα αφού διαβάζει ότι περνάει από συσκευές και δίσκους, αλλά όχι οι άλλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnybOlsi Μάρτιος 10, 2012 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 θερμοκρασια ειναι! κατεβασε το speedfan και κειτα τη θερμοκρασια της cpu σου φιλε μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.