Jump to content

Official "Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες και Φορτιστές" thread

CrazyAnt1416003257

Recommended Posts

λενε οτι γενικά για καλή διαρκεια και μακροζωία καλό ειναι να φορτίζονται μεχρι 1C όπου C = χωρητικότητα σε mha. δηλαδή μια μπαταρία των 2000mha φορτίζεται σε 1 ώρα με 2000mha

λενε λαθος.

Ασε που εκ των πραγματων δεν μπορει να γινει κατι τετοιο.

Δεν εχω δει ποτε τοσα ma φορτισης.

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply
λενε λαθος.

Ασε που εκ των πραγματων δεν μπορει να γινει κατι τετοιο.

Δεν εχω δει ποτε τοσα ma φορτισης.

Τον original της Sanyo που ήταν πακέτο με τις μπαταρίες. Ταχυφορτιστής είναι νομίζω γιατί για τις 2 πλαινές μπαταρίες θέλει περίπου 40 λεπτά για φόρτιση.

οι eneloop είναι 2000mha οπότε θέλουν 2400mha για να φορτίσουν. Άρα για να φορτιστούν σε 40 λεπτά τα 2400mha ο φορτιστής δίνει περίπου 4000mha την ώρα. δηλαδή 1.66 C

O φορτιστής SANYO..

φωτό από το σετάκι:

Aν μπορεις βγαλε και μια φωτο απο πισω τον φορτιστη.

Λογικα θα λεει καποια specs..

(και απλα να τα γραψεις παλι με καλυπτει).

Μου κανει εντυπωση το ποσο γρηγορα τις φορτιζει.

(πιο πιθανο θεωρω -μεχρι να δω specs- οτι δε τις φορτιζει στο μεγιστο.)

είναι εφικτό απλά της καταστρέφει..

οι eneloop είναι καλές μπαταρίες και μπορούν να δώσουν και 12 Α (ampere ) σε εκφόρτωση

Το απογευματάκι μετά τη δουλειά.

Ενημερωτικά πάντως ο φορτιστής έχει λαμπάκια επάνω που δείχνουν πότε φορτίζει και πότε έχει σταματήσει. Δεν μέτρησα τα 40 λεπτά μέχρι τώρα, απλά

αυτό ανέφερε στο manual, όταν βάζεις μόνο 2 μπαταρίες στις άκρες (στην φωτό φαίνεται εκεί που γράφει Quick).

εγώ έχω αυτόν τον φορτιστή

MAHA / POWEREX MH-C9000 WizardOne Charger-Analyzer for 4 AA / AAA

και σύμφωνα με το manual έχει μεταβαλλόμενο ρυθμό φόρτισης κάθε μπαταρίας ξεχωριστά

"29 selectable charging and discharging rate. Charging current from 0.2A to 2.0A and discharging current from 0.1A to 1.0A in 0.1A increments."

το charge γίνεται με ρθυμό 0,2C==>2000mah με ρεύμα 400ma

Ο συγκεκριμένος φορτιστής είναι ακριβούτσικος, αλλά από τους καλύτερους που έχω πετύχει. Εάν δουλεύετε αρκετά με επαναφορτιζόμενες τον συστήνω ανεπιφύλακτα - είναι επένδυση που θα βγάλει τα λεφτά της :T:

Καποια προταση για ΚΑΛΟ φορτιστη που να παιρνει περισσοτερες απο 4 ΑΑ τη φπρα υπαρχει ; :)

Sent from my GT-B5512 using Tapatalk 2 Beta-4

εγώ έχω αυτόν τον φορτιστή

MAHA / POWEREX MH-C9000 WizardOne Charger-Analyzer for 4 AA / AAA

και εγώ αυτόν έχω και ειναι καλός.

απλά θέλει προσοχη να μην φορτίζονται με ρεύμα κάτω από 0.3 C γιατί υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργήσει το cut off και να συνεχίσει να φορτίζει για πολύ παραπάνω ώρα. ( καταστρέφει τις μπαταρίες και σε ακραία περίπτωση φωτιά) επίσης ο συγκεκριμένος όταν δείξει done charging συνεχίζει και τις φορτίζει με 200mha ( αν θυμάμαι καλά το ρεύμα ) οπότε και αυτό θέλει προσοχή. ισως βεβαια να το διόρθωσαν στα τελευταία firmware του

Τα specs στο πίσω μέρος.

post-51-1416075969,8005_thumb.jpg

περιπου 11 ευρα θα σου κοστισουν οι συγκεκριμενες

αν θελεις μονο 4 εισαι κομπλε, αλλιως αν θελεις παραπανω ψαξου καλυτερα και κοιταξε και στο αμαζον, οπως πηρα εγω 8αδες κτλ

[ame=http://www.amazon.co.uk/Sanyo-Eneloop-AA-Pack-AAA/dp/tech-data/B000P0EDRQ/ref=de_a_smtd?tag=citofgamonlco-20]Sanyo Eneloop AA 4 Pack AAA Pack: Amazon.co.uk: Electronics[/ame]

αυτη η 8αδα ας πουμε εχει μεσα 4 ΑΑ και 4 ΑΑΑ και κοστιζει 10-11 ευρια

Απλα δεν αξιζει να παρεις μονο ενα πακετακι γιατι λογο μεταφορικων θα σου βγουν πανακριβα στο τελος (ειναι κανα 5-7 λιρες αναλογα το ποσα πακετακια θα παρεις)

οποτε αν θελεις μονο 4 τεμαχια go for it απο το ebay, αλλιως ψαξτην περισσοτερο :T:

αν ειναι να παρεις απο την Αμαζονα, ξαναλεω οτι δεν σε συμφερει αν παρεις μια 4αδα ή μια 8αδα

πρεπει να παρεις παραπανω

Εγω ας πουμε που συνολικα πηρα 16 ΑΑ και 8 ΑΑΑ, μαζι με τα μεταφορικα μου ηρθε κανα 15αρι φθινοτερα απο οτι αν τις επαιρνα απο εδω

Συνολικα μου κοστισαν 41-42 ευρω, σαν να πηρα τις ΑΑΑ δωρο δηλαδη :p

Καποια προταση για ΚΑΛΟ φορτιστη που να παιρνει περισσοτερες απο 4 ΑΑ τη φπρα υπαρχει ; :)

Sent from my GT-B5512 using Tapatalk 2 Beta-4

up αγαπες... :)

σύντομα θα χρειαστώ ένα καλό σετ επαναφορτιζόμενες μεγέθους C. είδα ότι υπάρχουν adapters aa->c. πιστεύετε ότι θα κάνω δουλειά με 4 τέτοιους σε συνδιασμό με 4 eneloop;

up αγαπες... :)

[ame=http://www.amazon.co.uk/MH-C801D-Charger-Independent-Charging-Circuits/dp/B003OU51LG/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1334001214&sr=1-1]MH-C801D Eight Cell 1-Hr Charger with 8 Independent: Amazon.co.uk: Electronics[/ame]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.