Jump to content

Official "Επαναφορτιζόμενες Μπαταρίες και Φορτιστές" thread

CrazyAnt1416003257

Recommended Posts

ενα πουλακι ([MENTION=51]jax7480[/MENTION]) μου ειπε σημερα πως και ο Γερμανος εχει Eneloop 4αδα με 9.90

οποιος ενδιαφερεται μπορει να παει να ρωτησει γιατι στο site τους δεν εχουν τιμη ουτε δυνατοτητα να παραγγειλεις :slap::wall:

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Όπως τα είπε ο από πάνω. Πήγα σήμερα να πάρω σετάκι μπαταρίες και φορτιστή και από περιέργεια ρώτησα πόσο έχουν οι 4άδα οι μπαταρίες σκέτες. 9,90€ στον Γερμανό.

Νομίζω είναι σχετικά καλή τιμή.

Λοιπόν, ότι έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής. Καταρχήν από το e-bay πάντα, και με τη χαζή ιδέα να αγοράσω ότι φθηνότερο θα έβρισκα, πήρα τις εξής που βλέπετε στη φωτό, εκτός από τις Varta.

Variousbatteries1.jpg

Από αριστερά προς τα δεξιά:

α) Κάποιες «με έκαψες» Bluebaby από το Hong Kong. Οι μπαταρίες είναι απλά για κλοτσιές. :wall: Οι πρώτες που έβαλα σε ένα ασύρματο τηλέφωνο φούσκωσαν(!) και παραμορφώθηκαν και είδα κι έπαθα για να τις βγάλω. Γράφουν επάνω 2600 mAh και ζήτημα να είναι 400-500 το πολύ. Από πλήρη φόρτιση, μέσα σε μια βδομάδα έχουν αποφορτιστεί κατά 50%, σε δεκαπέντε μέρες περίπου έχουν αδειάσει εντελώς! Όπου τις δείτε στο e-bay, απλά ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ.

β) Κάποιες επίσης «με έκαψες» BTY πάλι από το e-bay από πωλητή από την Αυστραλία αυτή τη φορά. Είναι ένα κλικ καλύτερες από τις Bluebaby. Δεν φουσκώνουν ούτε παραμορφώνονται κατά την φόρτιση, ενώ αποφορτίζονται λίγο πιο αργά επίσης. Γράφουν πάνω 2500 mAh, αλλά ζήτημα να είναι 600-700 το πολύ. Επίσης απαράδεκτες μπαταρίες, όπου τις βρείτε ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ.

γ) Αυτές τις Varta των 2100 mAh, τις είχε μέσα στη συσκευασία της η μικρούλα Nikon Coolpix L19. Αποδείχτηκαν απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ, ίσως ένα μικρό κλικ κάτω από τις Eneloop, για να μην πω ισοδύναμες. Αντέχουν μήνες χωρίς να αποφορτίζονται, ενώ φαίνεται ότι τιμάνε επαρκώς τα 2100 mAh που αναγράφουν. Αν τις βρίσκετε σε τιμή πολύ φθηνότερη από τις Eneloop, να τις τιμήσετε και δεν θα κλάψετε τα λεφτά σας.

δ) Τέλος, οι ανυπέρβλητες για μένα Eneloop. Με το που θα τις χρησιμοποιήσει κάποιος για πρώτη φορά, πολύ δύσκολα θα κοιτάξει άλλες μπαταρίες. Να φανταστείτε ότι σε ένα παλιό ενεργοβόρο Bluetooth ποντίκι, ότι κι αν έχω δοκιμάσει από τις αστείες κινέζικες μπαταρίες (πλην Varta) αδειάζει μέσα σε τέσσερις μέρες το πολύ, ενώ οι Eneloop αντέχουν από 16-18 μέρες! Εγώ τις φορτίζω πάντα σε πολύ αργή φόρτιση με τον συγκεκριμένο φορτιστή που είχα από παλιά. Χρειάζονται από 12-14 ώρες φόρτιση.

Eneloop.jpg

προσεχτε με τις κινεζο μπαταριες.. χαλαρα σκανε, και βρισκεις στο σπιτι, μπουρλοτο...

επισης δεν θελω να σκεφτομαι τι θα γινει αν σκασουν σε κανα ασυρματο τηλ. την ωρα που μιλας..

Έχετε δοκιμάσει GP? Δούλευα τις ΑΑ 2700mah για 3χρόνια σε ψηφιακή φωτογραφική και φορητό ηχείο. Πάτα ρούφα κι'άναφτόνε κανονικότατα! Διακοπές, δουλειά, ότι να'ναι και όπου νά'ναι! Δουλεύουν ακόμη αλλά δεν είναι για πολλά.

*Πολύ σημαντικό...κάντε σωστές φορτίσεις!

Έχετε δοκιμάσει GP? Δούλευα τις ΑΑ 2700mah για 3χρόνια σε ψηφιακή φωτογραφική και φορητό ηχείο. Πάτα ρούφα κι'άναφτόνε κανονικότατα! Διακοπές, δουλειά, ότι να'ναι και όπου νά'ναι! Δουλεύουν ακόμη αλλά δεν είναι για πολλά.

*Πολύ σημαντικό...κάντε σωστές φορτίσεις!

Έχω δοκιμάσει αρκετές GP, είχα πάρει κάμποσες από το Πλαίσιο (αν θυμάμαι καλά) και ΑΑ και ΑΑΑ μαζί με δύο φορτιστές, αυτόν της φωτό και έναν άλλο πάλι της GP, που φορτίζει όμως πιο γρήγορα στις 5-6 ώρες. Θεωρώ τις GP απλά μια τίμια πρόταση, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τις Eneloop, πάντα κατά τη γνώμη μου. Ούτε τόσο πολύ αντέχουν, ούτε τόσο αργά αποφορτίζονται.

Όσο για τις σωστές φορτίσεις, νομίζω ότι όντως είναι πιο σημαντικό πράγμα από όλα. Και σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις, δεν φορτίζει σωστά τις μπαταρίες ούτε καν ο στάνταρ εξοπλισμός των κατασκευαστών! Τρανταχτό παράδειγμα το θρυλικό Bluetooth Logitech MX900. Το χρησιμοποιώ στο κύριο HTPC στο σαλόνι, που είναι συνδεδεμένο στον βιντεοπροβολέα, μια και είναι το μόνο που μου δουλεύει σωστά από τα 5 και 6 μέτρα απόσταση, όσα laser κι αν δοκίμασα είχα πρόβλημα.

LogitechMX900.jpg

Το MX900 έχει το κακό ότι ρουφάει το ρεύμα σαν... μαύρη τρύπα του διαστήματος! :wall: Αν λοιπόν φορτίσω τις Eneloop στον μαμίσιο φορτιστή-δέκτη της Logitech του MX900, που τις φορτίζει πολύ γρήγορα μέσα σε 2-3 ώρες το πολύ, οι Eneloop αντέχουν το πολύ 4 μέρες χρήσης. Αν όμως τις βγάλω από το ποντίκι και τις φορτίσω στον αργό φορτιστή της GP που τις φορτίζει 12-14 ώρες, τότε οι μπαταρίες αντέχουν στο MX900 από 16 έως 18 μέρες!

Και πάλι όμως οι 16-18 μέρες είναι πολύ λίγες, και δεν υπάρχει πιο σπαστικό πράγμα από το να κάτσεις να δεις μια ταινία στο home cinema και να διαπιστώσεις ότι έχεις ξεμείνει ακόμα μια φορά από μπαταρίες στο ποντίκι! :fie: Οπότε αναγκάζομαι να υιοθετώ την παρακάτω πατέντα, εφόσον το MX900 δεν έχει διακόπτη on-off. Βγάζω τις Eneloop από το MX900 όπως στη φωτό, όταν θέλω να δω ταινία τις ξαναβάζω στη θέση τους, τελειώνει η ταινία, τις ξαναβγάζω! Γκρρρρ, τα νεύρα μου... :sick:

DSCN0404.jpg

ενα πουλακι ([MENTION=51]jax7480[/MENTION]) μου ειπε σημερα πως και ο Γερμανος εχει Eneloop 4αδα με 9.90

οποιος ενδιαφερεται μπορει να παει να ρωτησει γιατι στο site τους δεν εχουν τιμη ουτε δυνατοτητα να παραγγειλεις :slap::wall:

9.90 η δυάδα μου είπαν εμένα... δεν την παλεύει ο γερμανός με τις τιμές του

και στο eshop κάπου τόσο είχαν πριν την προσφορά νομίζω.

φυσικά είναι τελειως απαράδεκτη η τιμή αυτή αλλά μπορεί να έγινε και με τον Γερμανό κάτι παρόμοιο (να τέλειωσε κάποια προσφορά πχ)

Παίδες επειδή εγώ δεν ήθελα 2αδα, δεν κοίταξα καθόλου τιμές για 2αδες. Κοιτούσα μόνο 4αδες με ή χωρίς φορτιστή και η τιμή ήταν αυτή που λέω : 9,90 η 4αδα και 19,90 που πλήρωσα εγώ με τον φορτιστή.

Αν ήταν προσφορά ή όχι δεν το γνωρίζω.

@Zarko1

:offtopic2:

μαλλον πρεπει να αλλαξεις τροκτικο :p

:offtopic2:

Φαντάζομαι ότι εννοείς ότι κάποιο πρόβλημα έχει η βάση/φoρτιστής του MX900, έτσι δεν είναι; Αλλά δεν το ανέφερα τυχαία ότι κάποιες φορές ο στάνταρ εξοπλισμός των κατασκευαστών δεν φορτίζει σωστά κάποιες μπαταρίες, τουλάχιστον τις Eneloop, με άλλες μπαταρίες δεν έχω πειραματιστεί τόσο πολύ.

Δες εδώ π.χ., τα δύο ασύρματα τηλέφωνα που έχω σπίτι, ένα πολύ παλιό Panasonic και ένα αρκετά σύγχρονο της Siemens.

Phones1.jpg

Και στα δύο χρησιμοποιώ Eneloop όπως μπορείς να δεις, ΑΑΑ των 1000 mAh στο Siemens, και ΑΑ των 2000 mAh στο Panasonic.

Phones2.jpg

Η βάση φόρτισης του Panasonic σπάει όλα τα ρεκόρ αργής φόρτισης με τις Eneloop, 18 ολόκληρες ώρες χρειάζεται για να τις φορτίσει από εντελώς άδειες (!!!) :slap: Ταυτόχρονα όμως σπάει και όλα τα ρεκόρ αυτονομίας, αν δεν μιλήσω καθόλου με το Panasonic θα φτάσει σχεδόν τις 20 μέρες μέχρι να αδειάσουν οι Eneloop, πράγμα που σημαίνει σχεδόν 500 ώρες αυτονομία, όταν η Panasonic δίνει στο συγκεκριμένο μοντέλο μόλις 300-350 ώρες μέγιστη αυτονομία! :)

Τις GP των 1800 mAh που χρησιμοποιούσα παλιότερα στο Panasonic, η βάση του έκανε μεν πολύ λιγότερες ώρες για να τις φορτίσει, γύρω στις 12, αλλά ποτέ δεν ξεπέρασε το τηλέφωνο τις 10 μέρες αυτονομίας με τις GP.

Το πιο καινούριο Siemens είναι η εντελώς αντίθετη ιστορία. Η βάση του φορτίζει τις Eneloop των 1000 mAh αρκετά γρήγορα, στις 5-6 ώρες, αλλά το τηλέφωνο δεν πάει και πολύ μακριά με αυτή την φόρτιση, το πολύ στις 4 μέρες με τη συχνή χρήση που του κάνουμε το Siemens χρειάζεται επαναφόρτιση. Αν βγάλω όμως τις Eneloop από το Siemens και τις φορτίσω στον αργό φορτιστή της GP στις 12 ώρες περίπου και μετά τις ξαναβάλω στο τηλέφωνο, το Siemens θα αντέξει 7-8 μέρες με την ίδια χρήση, πράγμα που σημαίνει σχεδόν διπλή αυτονομία!

Αυτό το στοιχείο πώς θα μπορούσε να εξηγηθεί; Η μοναδική εξήγηση που μπορώ να δώσω εγώ, είναι ότι οι Eneloop τουλάχιστον, χρειάζονται πολύ αργές φορτίσεις, άνω των 12 ωρών για να αποδώσουν τα μέγιστα. Βέβαια, να διευκρινίσω ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τους original φορτιστές της Sanyo, μπορεί όντως να τους δίνουν μέγιστη αυτονομία με πολύ γρήγορες ταχυφορτίσεις.

Και πάλι όμως, ακόμα και αν ισχύει αυτό, σε ένα ασύρματο τηλέφωνο όπως το Siemens, υποτίθεται ότι ο χρήστης του δεν θα κάθεται κάθε φορά να βγάζει τις μπαταρίες από το τηλέφωνο και να τις φορτίζει σε εξωτερικό φορτιστή. Υποτίθεται ότι περιμένει η βάση φόρτισης να φορτίζει σωστά τις μπαταρίες του, δίνοντάς τους μέγιστη αυτονομία, πράγμα που δεν φαίνεται να συμβαίνει καθόλου με το Siemens, όπως ακριβώς δηλαδή και με το Logitech MX900!

κακως συγκρινεις ...οτιδηποτε αλλο με τις eneloop.

Οχι επειδη ειναι οι καλυτερες..-και καλα ..,υπαρχουν ισαξιες- απλα επειδη ειναι οι μονες lsd που εχεις.

H φορτιση για τις εκαστοτε μπαταριες παιζει εξισου σημαντικο ρολο με την ιδια την μπαταρια αλλα παραμελειται..ισως αναγκαστικα λογω extra κοστους.

Καλο ειναι να αποφευγουμε (αποκλειστικα)DV φορτιστες αν στοχο εχουμε διαρκεια και μακροζωια(στην μπαταρια εε).

Συνηθως -μη το κανω απολυτο- ειναι ολοι οι ταχυφορτιστες.(δεν ειναι απαραιτητο να το φορτιζει σε μια ωρα..μπορει και το 4ωρο η παραπανω να ειναι DV ..αναλογα τα ma της φορτισης..(και προφανως την εκαστοτε μπαταρια-mah.).

Γενικα το moto-συνθημα ειναι προτιμαμε lsd (eneloop-maha-varta) με εναν καλο φορτιστη.

(οπου καλος != γρηγορος)

Παίδες επειδή εγώ δεν ήθελα 2αδα, δεν κοίταξα καθόλου τιμές για 2αδες. Κοιτούσα μόνο 4αδες με ή χωρίς φορτιστή και η τιμή ήταν αυτή που λέω : 9,90 η 4αδα και 19,90 που πλήρωσα εγώ με τον φορτιστή.

Αν ήταν προσφορά ή όχι δεν το γνωρίζω.

Μάλλον έχουν άλλες τιμές σε κάθε κατάστημα, σε ένα που πήγα δεν είχαν καν 4άδα, μόνο η 2άδα έκανε 9,90€ ενώ στο άλλο πάλι η 2άδα 9,90€ και η τετράδα με τον φορτιστή 24,90€

Τον original της Sanyo που ήταν πακέτο με τις μπαταρίες. Ταχυφορτιστής είναι νομίζω γιατί για τις 2 πλαινές μπαταρίες θέλει περίπου 40 λεπτά για φόρτιση.

Οπότε μήπως εννοείς την 4άδα SANYO και όχι Eneloop;

Μάλλον έχουν άλλες τιμές σε κάθε κατάστημα, σε ένα που πήγα δεν είχαν καν 4άδα, μόνο η 2άδα έκανε 9,90€ ενώ στο άλλο πάλι η 2άδα 9,90€ και η τετράδα με τον φορτιστή 24,90€

Οπότε μήπως εννοείς την 4άδα SANYO και όχι Eneloop;

Οι μπαταρίες είναι Eneloop. O φορτιστής SANYO. Είχε και μπαταρίες με περισσότερα mAh αλλά δεν ήταν Eneloop και δεν τις πήρα.

φωτό από το σετάκι:

post-51-1416075962,5615_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.