dhmhtries22 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2012 Παίδες καλημέρα Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα gaming mouse με πολύ καλή ακρίβεια και όχι dpi.Όχι ότι με χαλάει,αλλά τι εννοώ? Είχα μέχρι πρότινος ένα sidewinder mouse,το πρώτο που βγήκε,το οποίο το δούλευα στα 1000 dpi.Δουλεύω σε 1680χ1050 και τα 1000 dpi ήταν για μένα η βέλτιστη ρύθμιση.Δυστυχώς χάλασε, (κάποιος το χτύπησε με 100ΚΜ/Η στο γραφείο .... Έχετε να προτείνετε κάτι? Σκεφτόμουνα για το sidewinder X8 ,αλλά μου άρεσε και το sensei της steelseries. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η μέγιστη ανταπόκριση και ακρίβεια σε απότομες κινήσεις.Π.χ παίζω που και που League of Legends. Όσο για το μέγεθος του ποντικιού το sidewinder με βόλευε πάρα πολύ. Έχουμε και χερούκλα ... Φιλικά Δημήτρης Link to comment Share on other sites More sharing options...
zomg Μάρτιος 10, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Καλό διάβασμα.http://www.thelab.gr/ixos-multimedia-kai-input-devices/gaming-mouse-94933.htmlhttp://www.thelab.gr/ixos-multimedia-kai-input-devices/agora-gaming-mouse-gia-claw-fingertip-grip-105319.htmlhttp://www.thelab.gr/ixos-multimedia-kai-input-devices/neo-gaming-mouse-protaseis-102482.htmlhttp://www.thelab.gr/ixos-multimedia-kai-input-devices/mouse-gia-paixnidia-97856.htmlhttp://www.thelab.gr/ixos-multimedia-kai-input-devices/gaming-mouse-thread-96607.htmlhttp://www.thelab.gr/ixos-multimedia-kai-input-devices/agora-neou-mouse-92222.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Μάρτιος 10, 2012 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Εγώ που έχω το X8 και παίζω κυρίως LoL και COD:MW2 δεν έχω κανένα παράπονο. Είναι άνετο και ακριβές (σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια). Link to comment Share on other sites More sharing options...
dhmhtries22 Μάρτιος 10, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Εγώ που έχω το X8 και παίζω κυρίως LoL και COD:MW2 δεν έχω κανένα παράπονο. Είναι άνετο και ακριβές (σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια). Ευχαριστώ zomg για την γρήγορη απάντηση Τsunami στο χ8 έχεις παρατηρήσει κανένα lag ή κανά ξαφνικό κόλλημα του κέρσορα? Το απλό που είχα εγώ που και που ξαφνικά κόλλαγε ο κέρσορας και όσο και να το κούναγες ήταν σαν ζαλισμένο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenor Μάρτιος 10, 2012 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Προσωπικά το καλύτερο mouse για μένα ήταν το G5 της logitech αλλά αυτό πριν μερικά χρόνια. Ακόμη και με τα καινούρια razer που είναι πιο πολύ της μόδας - ακόμη θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τα logitech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas_a Μάρτιος 10, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 απο οσα mouse εχω δοκιμασει μεχρι σημερα εχω κατασταλαξει στο razer mamba και εδω και ενα χρονο δε θελω να το αποχωριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Μάρτιος 10, 2012 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2012 Ευχαριστώ zomg για την γρήγορη απάντησηΤsunami στο χ8 έχεις παρατηρήσει κανένα lag ή κανά ξαφνικό κόλλημα του κέρσορα? Το απλό που είχα εγώ που και που ξαφνικά κόλλαγε ο κέρσορας και όσο και να το κούναγες ήταν σαν ζαλισμένο Δεν έχω παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Μάρτιος 11, 2012 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2012 Καταπληκτικο mouse αν και σχετικα αγνωστο.Stinger gaming mouse gamer mouse | Cyber Snipa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivris Μάρτιος 11, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2012 Φίλε μου έχω ένα ερμο g9 το οποίο με υπηρέτησε καλα για 5 χρονακια.ηθελα μια αλλαγή και είπα να δοκιμάσω το spawn , 3 μήνες το είχα έν ενεργεία , παραλίγο να παθω τενοντιτιδα + ότι είχα τρελές αστοχιες σε fps μέχρι που πίστευα ότι το ποντικι είναι Άγιο και απλα είχα lag. Πριν απο μερικές μέρες πήρα το Logitech g400 ( το ανανεομενο 518).Είναι απλα τρομερο! αν είσαι palm gripper το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Μάρτιος 11, 2012 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2012 είπα να δοκιμάσω το spawn , 3 μήνες το είχα έν ενεργεία , παραλίγο να παθω τενοντιτιδα + ότι είχα τρελές αστοχιες σε fps μέχρι που πίστευα ότι το ποντικι είναι Άγιο και απλα είχα lag. Πριν απο μερικές μέρες πήρα το Logitech g400 ( το ανανεομενο 518).Είναι απλα τρομερο! αν είσαι palm gripper το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Το θεμα της εργονομιας ειναι καθαρα υποκειμενικο ετσι ? το [MENTION=22691]Tsoureki[/MENTION] εχει spawn απτον σεπτεμβριο και δεν εχει κανενα παραπονο, μονο οι συμπαικτες του που τον κραζουν για aimbot στο L4D G400 κορυφη στο tracking ναι αλλα ειπαμε, θελει προσοχη να σου κατσει PID LZ μεγαλυτερο απο 13333, το sidewinder μαζι με τα αλλα προβληματα εχει και angle snapping οποτε προσωπικα δεν θα το προτεινα ποτε http://defragdev.com/blog/?tag=angle-snapping Link to comment Share on other sites More sharing options...
dhmhtries22 Μάρτιος 11, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2012 [quote name=G400 κορυφη στο tracking ναι αλλα ειπαμε, θελει προσοχη να σου κατσει PID LZ μεγαλυτερο απο 13333, το sidewinder μαζι με τα αλλα προβληματα εχει και angle snapping οποτε προσωπικα δεν θα το προτεινα ποτε angle snapping | Mark’s TestblogΔηλαδή δεν μου προτείνεις να πάρω το Χ8? Για LOL όπως μου το λες μάλλον δεν κάνει... Και όταν λες μαζί με τα άλλα ποια άλλα προβλήματα εννοείς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GruntGR Μάρτιος 11, 2012 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2012 Δηλαδή δεν μου προτείνεις να πάρω το Χ8? Για LOL όπως μου το λες μάλλον δεν κάνει... Και όταν λες μαζί με τα άλλα ποια άλλα προβλήματα εννοείς?Microsoft Sidewinder X8 vs Razer Deathadder Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivris Μάρτιος 12, 2012 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2012 Το θεμα της εργονομιας ειναι καθαρα υποκειμενικο ετσι ? Δεν είναι ότι φτιάξανε ένα κακο προϊόν , απλα δεν κάνει για τα δικά μου χέρια,παρόλο που συγκρίνεται με το g9 g9χ σε θέμα διαστάσεων ,είναι εντελώς διαφορετικό όταν το δοκιμαζεις και εντελώς διαφορετικό όταν το ´´διαβαζεις´´ στα διάφορα forums...G400 κορυφη στο tracking ναι αλλα ειπαμε, θελει προσοχη να σου κατσει PID LZ μεγαλυτερο απο 13333, Ολα τα νέα 13333 και έπειτα έρχονται με στρογγυλά αυτοκόλλητα συσκευασίας που φέρουν το λογότυπο της Logitech , είμαι 1000% σίγουρος ότι το ξέρεις απλα το διευκρινίζω για όποιον ενδιαφέρεται.+1 σε αυτο που είπε ο Grunt καλύτερα να αποφύγεις την αγορα του x8.αλλα πριν να πάρεις κάποιο καλύτερα να το δοκιμασεις κάπου αν μπορείς .From ipad2 using tat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάρτιος 12, 2012 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2012 Microsoft Sidewinder X8 vs Razer DeathadderTo Deathadder είναι optical ενώ το mamba και mamba 2012 είναι laser ποντίκια.Με προβληματίζει το αρχικό σχόλιο του thread starter που αναφέρει ότι θέλει ακρίβεια αλλά δεν θέλει dpi. Κατ αρχάς σε θέμα απόκρισης νομίζω πως τα περισσότερα ποντίκια που θέλουν να θεωρούν τον εαυτό του gaming mouse είναι στα 1000Ηz polling rate.Από κει και πέρα σε απότομές κινήσεις αν θες να έχεις απόκριση γρήγορη τότε ΘΕΣ dpi. Μια απότομη κίνηση σε χαμηλά dpi θα είναι μια μικρή μετατόπιση του ποντικιού στην οθόνη. Στα 6400 dpi που είναι το mamba που χρησιμοποιώ μια απότομη κίνηση και έχει φύγει σχεδόν εκτός οθόνης. Αν πειράξεις στις ρυθμίσεις του mouse στα windows την ευαισθησία θα επιτύχεις ανταπόκριση σε απότομές κινήσεις αλλά αν δεν έχεις παράλληλα και ακρίβεια στην κίνηση το resolution (dpi) θα πρέπει να είναι υψηλό.Μια παρατήρηση από μένα. Τα razer ποντίκια με laser τεχνολογία καθώς και όσα άλλα ποντίκια χρησιμοποιούν το ίδιο "μάτι" (2 μεγάλες εταιρείες είναι, αυτό που είναι στο razer είναι το philips TwinEye κάτι) έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε επιφάνειες ανοιχτού χρώματος (π.χ. mousepad) Link to comment Share on other sites More sharing options...
EoS Μάρτιος 12, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2012 Από τους αισθητήρες που κυκλοφορούν αυτή τι στιγμή στην αγορά θα έλεγα να κοιτάξεις κάποιο από τα ποντίκια που φοράει τον optical adns-3090 ή κάποια από τις παραλλαγές του (g400, spawn, deathadder, am κ.τ.λ.).Γενικά σε cloth pads οι οπτικοί τα πάνε καλύτερα και για να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα τον laser είναι σχεδόν απαραίτητο να πας σε hard pad.Όσο αφορά τον αισθητήρα της philips έχω διαβάσει τα χειρότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dhmhtries22 Μάρτιος 12, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2012 To Deathadder είναι optical ενώ το mamba και mamba 2012 είναι laser ποντίκια.Με προβληματίζει το αρχικό σχόλιο του thread starter που αναφέρει ότι θέλει ακρίβεια αλλά δεν θέλει dpi. Κατ αρχάς σε θέμα απόκρισης νομίζω πως τα περισσότερα ποντίκια που θέλουν να θεωρούν τον εαυτό του gaming mouse είναι στα 1000Ηz polling rate.Aπλά να πω ότι στην ανάλυση που δουλεύω 1680 χ1050 δεν χρειάζομαι σε καμία περίπτωση πολλά dpi, άντε βαριά 1600 ,πόσο μάλλον 6400! Να φανταστείς φίλε μου , ότι στα 1000 έχω βολευτεί αφάνταστα.Bέβαια ,επειδή όντως απόκριση πάει μαζί με dpi,δεν θα με χάλαγε να μπορεί να υποστηρίζει μεγάλη,απλώς το πιο πιθανό είναι να πάει αδούλευτη...Από τους αισθητήρες που κυκλοφορούν αυτή τι στιγμή στην αγορά θα έλεγα να κοιτάξεις κάποιο από τα ποντίκια που φοράει τον optical adns-3090 ή κάποια από τις παραλλαγές του (g400, spawn, deathadder, am κ.τ.λ.).Γενικά σε cloth pads οι οπτικοί τα πάνε καλύτερα και για να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα τον laser είναι σχεδόν απαραίτητο να πας σε hard pad.Όσο αφορά τον αισθητήρα της philips έχω διαβάσει τα χειρότερα.Ένας φίλος συμφορουμίτης μου πρότεινε το Cyborg R.A.T 9.Τι λέτε για αυτό?Απο θέμα χαρακτηριστικών νομίζω ότι είναι overkill.Απο θέμα μεγέθους μου κάνει πιστεύω.Απο θέμα σένσορα philips twin sensor δεν φοράει?Αυτό σημαίνει ότι έχει και αυτό τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζει ο σένσορας αυτός?Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη:mobile1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάρτιος 12, 2012 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2012 Εγω θα προτεινα mx518- g400, το εχω αγαπησει αυτο το ποντικι Link to comment Share on other sites More sharing options...
EoS Μάρτιος 12, 2012 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2012 Το R.A.T. 9 έχει όντως το philips με ότι συνεπάγεται αυτό.Θα έλεγα να δεις για αρχή τα deathadder και g400 αν σου κάθονται καλά στο χέρι και μετά βλέπουμε για άλλες επιλογές. Λογικά δεν πρέπει να δυσκολευτείς να τα βρεις μιας και είναι αρκετά δημοφιλή ποντίκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάρτιος 12, 2012 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2012 Το θέμα ποντικιού είναι πολύ υποκειμενικό.Εγώ πχ έχω το g9 και πραγματικά το λατρεύω.Όσοι φίλοι μου έχουν παίξει με αυτό λέγανε που τους άρεσε πάρα πολύ στο χέρι τους.Το έχω δοκιμάσει και παίζει πάνω και σε γυαλί και γενικά όλα τούμπανα.Παίζω lol,bfbc2,wow πρόβλημα δεν είχα ποτέ.Όταν αστοχούσε ο δείκτης έφταιγα εγώ.Από εκεί και πέρα θα σου έλεγα ότι πάρεις να το δοκιμάσεις στο χέρι σου πρώτα.Eπίσης έχω δοκιμάσει το x8.Δεν μάρεσε καθόλου ούτε η αίσθηση που δίνει στο χέρι σου,ούτε τα pads του.Ένιωθα πως δεν "γλιστραγε". Link to comment Share on other sites More sharing options...
dhmhtries22 Μάρτιος 14, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2012 Το R.A.T. 9 έχει όντως το philips με ότι συνεπάγεται αυτό.Θα έλεγα να δεις για αρχή τα deathadder και g400 αν σου κάθονται καλά στο χέρι και μετά βλέπουμε για άλλες επιλογές. Λογικά δεν πρέπει να δυσκολευτείς να τα βρεις μιας και είναι αρκετά δημοφιλή ποντίκια.Τελικά μάλλλον θα καταλήξω στο RAT 9 ,μόλις φτάσει στα χέρια μου θα σας πω εντυπώσεις... Αποφάσισα να το ρισκάρω ,αφού δεν μπορώ να το δοκιμάσω κάπου πρώτα και ελπίζω να μου αφήσει αυτήν την αίσθηση της πρώτης φοράς που καταλαβαίνεις αμέσως αν κάτι σου κάτσει ή όχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.