Jump to content

Επιλογή Switch για σπίτι

Wizard!

Recommended Posts

Απορία:

Να τον πάρω...;;;; Dell PowerConnect 2816 Switch Managed 16 ports 210-27776

Η αμέσως επόμενη τιμή που βρίσκω είναι στα 300€...

Αν μου το δώσει σε αυτή, τον παίρνω;;;

Αν και το λινκ δεν παίζει, το συγκεκριμένο το έχουμε 2,5 χρόνια στην εταιρία που δουλεύω και παίζει άψογα χωρίς προβλήματα στο 1Gbit, με 4 VLAN ανά 4 πόρτες. Πολύ θετικό, το ότι δεν έχει ανεμιστήρι για να κάνει θόρυβο.

Αν και το λινκ δεν παίζει, το συγκεκριμένο το έχουμε 2,5 χρόνια στην εταιρία που δουλεύω και παίζει άψογα χωρίς προβλήματα στο 1Gbit, με 4 VLAN ανά 4 πόρτες. Πολύ θετικό, το ότι δεν έχει ανεμιστήρι για να κάνει θόρυβο.
Δεν ανοίγει το link. Πιο πάνω είπες ότι δε θέλεις managed, σκοπεύεις να κάνεις κάτι άλλο από το να συνδέσεις συσκευές και να περνάνε πακέτα η μία στην άλλη; Αν όχι είναι πεταμένα λεφτά.

Προφανώς στέλνοντας την παραγγελία, είδαν ότι η τιμή είναι λάθος και το κατέβασαν... Άρα, λογικά δε θα το πάρω ούτε εγώ... :...:

Όσο για το managed το ξέρω ότι δε μου χρειάζεται, αλλά στα 130€ που ήταν αυτό, βρίσκω unmanaged TP-Link, κλπ, όχι Cisco, 3Com και ανάλογα.

Κάτι έχεις μπερδέψει εδώ. Τα switches περνάνε ethernet frames και δεν τα νοιάζει αν είναι tcp, udp ή οτιδήποτε άλλο. Αν χαθεί κάποιο frame θα γίνει επανάληψη της αποστολής από το mac layer σε επίπεδο lan. Οι επιδόσεις στα switch είναι 100%, δεν υπάρχουν collisions. Αυτά γίνονταν σε hubs που η μετάδοση ήταν half duplex και ψάχνανε τρόπους να συγχρονίζονται οι πομποί για να μην στέλνουν ταυτόχρονα. Τώρα και ταυτόχρονα να στείλει κάποιος ο buffer φροντίζει να μη χαθεί κάτι.

.

damn right:T:

είχα ξεχάσει το full duplex όσο αφορά τα collisions:tomato::nothing:

το θέμα παίζετε στους buffer και στο cpu του switch(από εκεί μετά είναι και η κάρτα δικτύου)

Απορία:

Να τον πάρω...;;;; Dell PowerConnect 2816 Switch Managed 16 ports 210-27776

Η αμέσως επόμενη τιμή που βρίσκω είναι στα 300€...

Αν μου το δώσει σε αυτή, τον παίρνω;;;

Το link δεν παίζει, γιατί μάλλον κατάλαβαν το λάθος της τιμής. Με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι δεν είναι διαθέσιμο, αν το θέλω θα το έχουν σε 15 μέρες (δε βιάζομαι) και πιθανόν να αλλάξει η τιμή. Θα με πάρουν Δευτέρα με τη νέα τιμή ώστε να επιβεβαιώσω αν θέλω να το παραγγείλω.

Για μικρομεσαίες εφαρμογές τα 3Com είναι πολύ καλό καλό value/money. Σταθερά και αποτελεσματικά και με καλό χαρακτηριστικά για τα λεφτά τους.

Τα Cisco είναι υπερκοστολογημένα και δεν έχουν πρακτικά πλεονεκτήματα από HP, ακόμα και για μεγάλες/απαιτητικές εφαρμογές. Τους φτωχούς συγγενείς (Linksys) τους βάζω ακόμα πιο κάτω, αν και έχω 1-2 χρόνια να δουλέψω σε νέα γενιά Linksys, αφού τα αποφεύγω.

Για φτηνότερα από 3Com, ta Netgear, TP-link, Zyxel, LevelOne τα βάζω λίγο πολύ στο ίδιο καλάθι, έχουν σκαμπανεβάσματα από μοντέλο σε μοντέλο αλλά ποτέ δε με έχουν απογοητεύσει για τα λεφτά τους.

Νομίζω ότι από τον τρόπο που περιγράφεις τις ανάγκες σου θα μείνεις ευχαριστήμενος ότι και να πάρεις, χωρίς να στραφείς σε ακριβές λύσεις. Μόνο αν θέλεις VLANs, QoS, access control κλπ έχει νόημα να ψάξεις παραπάνω.

• 3 weeks later...
Τί λέτε για αυτό ?

Switch HP Procurve Switch 1410-16G J9560A | You.gr

Έχει και αυτό lifetime εγγύηση και είναι και hp.

Θα βάλω στο σπίτι cat6, δεν θα υπάρξει πρόλβημα λογικά να μπούνε βυσματάκια RJ 45 εε ?

Εγώ σε αυτό κατέληξα, αλλά θα το πάρω από εδώ κι ας είναι 5€ ακριβότερα, γιατί το συγκεκριμένο κατάστημα έχει μόνο θετικά σχόλια. Το βασικότερο είναι το "lifetime warranty" αλλά και ότι έχουν διπλό κύκλωμα σε κάθε port και αν χαλάσει, γίνεται αυτόματα δρομολόγηση στο εναλλακτικό. *

*έτσι μου είπαν, μπορεί να μην κατάλαβα ακριβώς...

Έχοντας δουλέψει μεγάλα Procurve μπορώ να πω ανεπιφύλακτα ότι είναι εξαιρετικά για τα λεφτά τους. +1 για την επιλογή σας.

[MENTION=9789]mandridis[/MENTION] τα cat6 τερματίζονται με τον ίδιο τρόπο, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Σιγουρέψου ότι θα ακολουθήσεις ένα πρότυπο τερματισμού (T568A/T568B) - παίζει ρόλο όταν μιλάμε για Gbit.

Για το επόμενο ερώτημα, εάν εννοείς modem/router με Gbit θύρες, προσωπικά θεωρώ ότι δεν αξίζει τα λεφτά του. Ιδανικά το router τον θέλεις μόνο για το uplink, άντε και για κανένα DHCP/DNS. Μόνο εάν έχεις γεωγραφικό πρόβλημα να συνδέσεις όλες τις συσκευές πάνω στο Gbit switch έχει νόημα να χρησιμοποιήσεις τις πρόσθετες θύρες του router για να μοιράζεις τοπικό δίκτυο.

Εάν εννοείς να πάρεις managed Gbit switch, εάν δεν έχεις περίπλοκες ανάγκες για VLANs, custom QoS κλπ, μάλλον δεν θα βγάλει τα λεφτά του...

Ναι, αυτό έλεγα, οπότε μένω με αυτό που είμαι τώρα, ή ότι μου δώσει ο ΟΤΕ....

Ok.....

Το πρότυπο τερματισμού που αναφέρεις είναι ότι για κάθε καλώδιο πρέπει από τη μία άκρη να είναι κουμπωμένα τα πορτοκαλί και πράσινα καλωδιάκια αντίθετα από το άλλο κούμπωμα ?

Τί λέτε για αυτό ?

Switch HP Procurve Switch 1410-16G J9560A | You.gr

Έχει και αυτό lifetime εγγύηση και είναι και hp.

Θα βάλω στο σπίτι cat6, δεν θα υπάρξει πρόλβημα λογικά να μπούνε βυσματάκια RJ 45 εε ?

16 θύρες θα συνδέσεις; Αν δεν έχεις ανάγκη απο θέσεις και managed l2 μην δώσεις άσκοπα λεφτά.

Προσοχη στις lifetime εγγυήσεις, δεν είναι πραγματικά lifetime.

Ναι, αυτό έλεγα, οπότε μένω με αυτό που είμαι τώρα, ή ότι μου δώσει ο ΟΤΕ....

Ok.....

Το πρότυπο τερματισμού που αναφέρεις είναι ότι για κάθε καλώδιο πρέπει από τη μία άκρη να είναι κουμπωμένα τα πορτοκαλί και πράσινα καλωδιάκια αντίθετα από το άλλο κούμπωμα ?

Αν είναι αντίθετα από κάθε μεριά, έχεις χρησιμοποιήσει και τα δύο πρότυπα, και το καλώδιο είναι cross(over). Ιδανικά θέλεις straight τερματισμό, δηλαδή και τις δύο πλευρές ίδιες.

Λέω ιδανικά, γιατί πολλά switches μπορούν να ανιχνεύσουν τα σταυρωτά καλώδια, αλλά δεν θέλεις να στηριχτείς σε αυτό. Επίσης, λογικά η μια πλευρά θα τερματίζει σε πρίζα (ή και οι δύο - όπως αν βάλεις patch panel).

Το switch αγοράσθηκε,

η εγκατάσταση θα γίνει σε κανα μήνα max, απλά να ξέρω για να μην κυνηγάω τους ηλεκτρολόγους το ιδανικό, για να τους το πώς εξαρχής.

Οπότε όλα τα κλιπσακια θα μπούν κατα την ίδια σειρα σε πρίζα και switch.

Εγώ σε αυτό κατέληξα, αλλά θα το πάρω από εδώ κι ας είναι 5€ ακριβότερα, γιατί το συγκεκριμένο κατάστημα έχει μόνο θετικά σχόλια. Το βασικότερο είναι το "lifetime warranty" αλλά και ότι έχουν διπλό κύκλωμα σε κάθε port και αν χαλάσει, γίνεται αυτόματα δρομολόγηση στο εναλλακτικό. *

*έτσι μου είπαν, μπορεί να μην κατάλαβα ακριβώς...

Το lifetime warranty είναι στην ουσία 5 χρόνια σύμφωνα με τα specs. Τώρα το άλλο με το "διπλό κύκλωμα" μάλλον εννοούν κάποιου είδους port-channel, το οποίο όμως δεν υπάρχει σε unmanaged switches. Κάνεις bond 2 πόρτες στις οποίες θέλεις να έχεις μεγαλύτερο throughput και υψηλή διαθεσιμότητα. Αλλά αυτό προϋποθέτει να το υποστηρίζει και η απέναντι συσκευή.

Θέλω ένα μικρό gigabit switch και είπα να μην ανοίξω νέο θέμα και να γράψω εδώ.

To θέλω για το σπίτι για να συνδέσω πάνω 2 pc και playstation 3 για να παίζω αρχεία .mkv μέσω media server επειδή τώρα που το κάνω μέσω router σε πολύ μεγάλα αρχεία κολλάει και δεν παίζουν καλά.

Από αυτά εδώ είναι κάποιο που ξεχωρίζει και για ποιο λόγο?

TP-LINK 5-port Unmanaged Gigabit Desktop Switch | Skroutz.gr

Roline Switch 5 Port Gigabit | Skroutz.gr

Tenda G1005D 5-Port Desktop Gigabit Ethernet Switch | Skroutz.gr

SMC SMCGS501 EZ Switch

TP-LINK 8-port Unmanaged Gigabit Desktop Switch | Skroutz.gr

Αν έχετε κάποιο άλλο να προτείνεται μέχρι τα 25 ευρώ max, ευχαρίστως.

TP-LINK 8-port Unmanaged Gigabit Desktop Switch | Skroutz.gr

Είναι 8πορτο. Όλα τα ίδια είναι πάρε όποιο σου αρέσει.

Έχω το λευκό ήδη της tp-link σπίτι και παίζει 24/7 εδώ και 6 μήνες χωμένο μέσα σε ένα ντουλάπι.

Troubleshooting απλά 0. Ούτε restart

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.