Jump to content

Επιλογή Switch για σπίτι

Wizard!

Recommended Posts

Θα χρειαστώ σύντομα ένα 12+ Gigabit Switch για το σπίτι.

Προσανατολίζομαι σε αυτό: NetGear GS116GE

Υπάρχει κάτι αντίστοιχο με λιγότερα χρήματα; Αυτό το βρίσκω στα ~140€

Να υπενθυμίσω ότι αυτό έχει και εγγύηση εφ' όρου ζωής.

Με ενδιαφέρει να έχει 0ms και 0 packet loss, δε με ενδιαφέρει το management.

το 0 packet loss έχει να κάνει κυρίως με τα καλώδια ε

στη σχολή παίζουμε τελευταία με κάτι 3com 24πορτα managed καλό interface τιμές δεν έχω ιδέα άλλοι πληρώνουν:p

βέβαια και αυτά έχουν τα θεματάκια τους ώρες ώρες όταν παίζαμε με τα vlan

τώρα σαν κολλημένο άτομο θα προτιμούσα να πήγαινα σε κάνα linksys αν και αυτά έχουνε θεματάκια

...θα προτιμούσα να πήγαινα σε κάνα linksys αν και αυτά έχουνε θεματάκια
Αν και δεν είναι και βράχος ηθικής...

Αφού έχουνε θεματάκια, γιατί να τα πάρω...; :wassat:

Να το πω με απλά λόγια, αναφερόμενος σε πρόσφατο, αλλά όχι μοναδικό παράδειγμα:

Φίλος είχε D-Link router στο σπίτι, που τον επέλεξε γιατί είχε διαβάσει τα καλύτερα.

Πρόσφατα, μετά από 2 χρόνια χρήσης, άρχισε να του κάνει ένα κουλό, όταν συνδεόταν με οποιοδήποτε laptop στο Wi-Fi, έπεφτε το internet :slap:

Τον αντικατέστησε με έναν Netgear, στα ίδια επίπεδα τιμής (~120€).

Εκτός του προβλήματος με τα laptops, εξαφανίστηκαν και άλλα, που νόμιζε ότι ήταν θέματα από άλλες συσκευές, όπως πχ δεν του κάνει διακοπές στο streaming ένα NAS που έχει, δε χάνει τους shared δίσκους η τηλεόραση, δεν αργεί να συνδεθεί με δικτυακό υπολογιστή που έχει πέσει σε αδράνεια, κλπ.

Δεν είμαι τόσο καλός γνώστης όλων αυτών, για αυτό και ζητάω γνώμες, αλλά η Netgear δε με έχει προδώσει (ακόμα).

Εγω εχω παρει αυτο το φτηνουλι και ειμαι χαρουμενος.

TP-Link 16-port 10/100/1000M Rackmount TL-SG1016 - Switches - plaisio.gr

Αν θες να δωσεις το κατι παραπανω (χωρις υπερβολες) πηγαινε σε Allied Telesis. Την δουλευω σε εταιριες και μεχρι τωρα (φτου φτου φτου) δεν εχω προβληματα !

Εγω εχω παρει αυτο το φτηνουλι και ειμαι χαρουμενος.

TP-Link 16-port 10/100/1000M Rackmount TL-SG1016 - Switches - plaisio.gr

Εγγύηση αυτό; Δεν αναφέρει κάτι.

Αν θες να δωσεις το κατι παραπανω (χωρις υπερβολες) πηγαινε σε Allied Telesis. Την δουλευω σε εταιριες και μεχρι τωρα (φτου φτου φτου) δεν εχω προβληματα !

Τα έψαξα, αλλά μέχρι 200€ δε βρήκα κάτι σε 1000αρι. Έχει ένα 24port αλλά είναι 10/100.

www.WiFi-stock.com - TP-LINK TL-SG1016 - WiFi Networking products at lowest prices in Europe

60€ + κάτι φόρους αν θυμάμαι καλά + μεταφορικά.

Έχω πάρει και εγώ 2 Gigabit TP-link και έχω εγκαταστήσει ένα 24άρι σε πελάτη. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Level One GEU-1621 16-Port Gigabit Switch | Skroutz.gr

Level One GSW-1657 16-Port Gigabit Switch | Skroutz.gr

Μπας και τα βρείς έξω σε καλή τιμή.

Zyxel GS1100-16

Allied Telesis AT-GS900/16

Για να έχεις 100% stability και 0 loss θα πρέπει να τα δώσεις. Αλλιώς κοιτάς για κάτι πιο φτηνό και παίζεις στην φάση να μην σου τύχει.

Εμείς πχ έχουμε ένα 3com εδώ και 4 χρόνια. Και τώρα τελευταία κάνει νερά. Αλλά 4 χρόνια ήταν σκυλί.

Cisco>Allied>HP>3Com>Level One>Netgear

Άρα αν θες Managed κοίτα τα παραπάνω είτε πάρε Netgear

Όχι, δε με ενδιαφέρει το management. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώσω κάτι τέτοιο.

www.WiFi-stock.com - TP-LINK TL-SG1016 - WiFi Networking products at lowest prices in Europe

60€ + κάτι φόρους αν θυμάμαι καλά + μεταφορικά.

Έχω πάρει και εγώ 2 Gigabit TP-link και έχω εγκαταστήσει ένα 24άρι σε πελάτη. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Αυτός είναι ΕΕ ; Γιατί μου δείχνει τιμές σε $

Για να έχεις 100% stability και 0 loss θα πρέπει να τα δώσεις. Αλλιώς κοιτάς για κάτι πιο φτηνό και παίζεις στην φάση να μην σου τύχει.

Δε λέω να το πάρω τσάμπα, ούτε θέλω 100% stability με την έννοια που το ζητάει μια εταιρία. Απλά δε θέλω προβλήματα, πακετάκια να χάνονται που και που, κολλήματα κλπ. Θέλω να είναι σταθερό. Τώρα, να χάσω ένα πακέτο τη μέρα, δε με πειράζει, με πειράζει να χάνω 5 στο 10λεπτο

Εμείς πχ έχουμε ένα 3com εδώ και 4 χρόνια. Και τώρα τελευταία κάνει νερά. Αλλά 4 χρόνια ήταν σκυλί.

Ναι, αλλά έχει κι εφόρου ζωής εγγύηση, οπότε το πας και παίρνεις άλλο. Μου φαίνεται, ούτε καν το πας, γίνεται αλλαγή OnTheSpot

Edit: To Zyxel GS1100-16 το βρίσκω Vision Studio στα 115€, ενώ οι άλλοι δύο του έχουν 200+ ....

Όχι, δε με ενδιαφέρει το management. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώσω κάτι τέτοιο.

Edit: To Zyxel GS1100-16 το βρίσκω Vision Studio στα 115€, ενώ οι άλλοι δύο του έχουν 200+ ....

Ο εισαγωγέας το δίνει πιο ακριβά... Πάρε τηλ γιατί πρέπει να είναι λάθος αλλιώς προτίμησέ το

Αυτός είναι ΕΕ ; Γιατί μου δείχνει τιμές σε $

Δε λέω να το πάρω τσάμπα, ούτε θέλω 100% stability με την έννοια που το ζητάει μια εταιρία. Απλά δε θέλω προβλήματα, πακετάκια να χάνονται που και που, κολλήματα κλπ. Θέλω να είναι σταθερό. Τώρα, να χάσω ένα πακέτο τη μέρα, δε με πειράζει, με πειράζει να χάνω 5 στο 10λεπτο

Είναι Λιθουανία, πάνω δεξιά έχει κουμπάκι να μετατρέψει τις τιμές σε €.

Ό,τι και να πάρεις είτε φτηνό είτε ακριβό μπορεί να σου βγει αστέρι ή πατάτα. Και τα cisco που λέει ο λόγος από Κίνα έρχονται. Παλιότερα είχα πάρει κάτι netgear από τον [MENTION=1061]spc[/MENTION] και μου κάνανε προβλήματα, ενώ σε αυτόν δουλεύανε μια χαρά. Τελικά τα άλλαξα με 3com και έκτοτε παίζουν τέλεια χωρίς προβλήματα. Επίσης με dlink δεν έχω κανένα πρόβλημα με 2 Gigabit 5 port switches. Γενικά μη σε αγχώνει το θέμα των λαθών. Τα δίκτυα αντιλαμβάνονται πότε υπάρχουν λάθη και επαναλαμβάνουν την αποστολή.

Είναι Λιθουανία, πάνω δεξιά έχει κουμπάκι να μετατρέψει τις τιμές σε €.

Ναι το είδα, αλλά οι χώρες που είναι στην ΕΕ, άρα δε θα πληρώσω τελωνείο, έχουν τις τιμές σε € αρχικά, άσχετα αν μπορείς αν τις δεις σε άλλο νόμισμα.

Ό,τι και να πάρεις είτε φτηνό είτε ακριβό μπορεί να σου βγει αστέρι ή πατάτα. Και τα cisco που λέει ο λόγος από Κίνα έρχονται.

Ναι, οκ, αλλά δεν αναφέρομαι σε προβληματικό προϊόν, αλλά σε φθηνιάρικο. Να έχει το β, γ, δ τσιπάκι μέσα που ζεσταίνεται και κολλάει, προκαλώντας πρόβλημα στο δίκτυο, που σε μια αντιγραφή αρχείων θα σε καθυστερήσει λίγο, αλλά σε online gaming πχ, θα σου δημιουργεί προβλήματα.

Γενικά μη σε αγχώνει το θέμα των λαθών. Τα δίκτυα αντιλαμβάνονται πότε υπάρχουν λάθη και επαναλαμβάνουν την αποστολή.

Δε με αγχώνει, για αυτό που λέω παραπάνω με νοιάζει, γιατί η επανάληψη της αποστολής είναι και καθυστέρηση.

Ναι το είδα, αλλά οι χώρες που είναι στην ΕΕ, άρα δε θα πληρώσω τελωνείο, έχουν τις τιμές σε € αρχικά, άσχετα αν μπορείς αν τις δεις σε άλλο νόμισμα.

Θέμα πολιτικής του μαγαζιού. Δεν πληρώνεις πάντως τελωνείο. Αν έχεις επαγγελματικό ΑΦΜ γλυτώνεις και το ΦΠΑ 21%.

Ναι, οκ, αλλά δεν αναφέρομαι σε προβληματικό προϊόν, αλλά σε φθηνιάρικο. Να έχει το β, γ, δ τσιπάκι μέσα που ζεσταίνεται και κολλάει, προκαλώντας πρόβλημα στο δίκτυο, που σε μια αντιγραφή αρχείων θα σε καθυστερήσει λίγο, αλλά σε online gaming πχ, θα σου δημιουργεί προβλήματα.

Εγώ είχα κολλήματα με 2 netgear switch και μία intel κάρτα δικτύου, είναι θέμα τύχης.

Δε με αγχώνει, για αυτό που λέω παραπάνω με νοιάζει, γιατί η επανάληψη της αποστολής είναι και καθυστέρηση.

Η επαναποστολή είναι ανεπαίσθητη καθυστέρηση (που μπορείς να το δεις και από τα στατιστικά της κάρτας δικτύου σου). Και αν έχεις λάθη στη μετάδοση είναι πιο πιθανό να έχεις πρόβλημα στην καλωδίωση παρά στον ενεργό εξοπλισμό.

σε tcp πρωτόκολλο που παίζεις με 2 χρήστες η επίδοση του είναι 50%

από 4 και πάνω είναι χοντρικά 40% άρα τι packet loss δεν θες να έχεις:p

το packet loss είναι αναπόφευκτο απλώς το tcp σου διασφαλίζει ότι η πληροφορία σου "data" από το A θα πάει σαν "data" στο Β και όχι "dftw"

από 4 και πάνω είναι χοντρικά 40% άρα τι packet loss δεν θες να έχεις;

το packet loss είναι αναπόφευκτο απλώς το tcp σου διασφαλίζει ότι η πληροφορία σου "data" από το A θα πάει σαν "data" στο Β και όχι "dftw"

Δεν είμαι τόσο καλός γνώστης όλων αυτών, για αυτό και ζητάω γνώμες

Το έγραψα. Αν όμως το 50% είναι φυσιολογικό, δε θέλω πχ 60%. Δε θέλω collisions, κλπ. Δεν τα θέλω λόγω φθηνιάρικου μηχανήματος ή λόγω κακής ποιότητας κατασκευής. Τα φυσιολογικά, δε με ενοχλούν.

Απορία:

Να τον πάρω...;;;; Dell PowerConnect 2816 Switch Managed 16 ports 210-27776

Η αμέσως επόμενη τιμή που βρίσκω είναι στα 300€...

Αν μου το δώσει σε αυτή, τον παίρνω;;;

Δεν ανοίγει το link. Πιο πάνω είπες ότι δε θέλεις managed, σκοπεύεις να κάνεις κάτι άλλο από το να συνδέσεις συσκευές και να περνάνε πακέτα η μία στην άλλη; Αν όχι είναι πεταμένα λεφτά.

από 4 και πάνω είναι χοντρικά 40% άρα τι packet loss δεν θες να έχεις:p

Κάτι έχεις μπερδέψει εδώ. Τα switches περνάνε ethernet frames και δεν τα νοιάζει αν είναι tcp, udp ή οτιδήποτε άλλο. Αν χαθεί κάποιο frame θα γίνει επανάληψη της αποστολής από το mac layer σε επίπεδο lan. Οι επιδόσεις στα switch είναι 100%, δεν υπάρχουν collisions. Αυτά γίνονταν σε hubs που η μετάδοση ήταν half duplex και ψάχνανε τρόπους να συγχρονίζονται οι πομποί για να μην στέλνουν ταυτόχρονα. Τώρα και ταυτόχρονα να στείλει κάποιος ο buffer φροντίζει να μη χαθεί κάτι.

Το έγραψα. Αν όμως το 50% είναι φυσιολογικό, δε θέλω πχ 60%. Δε θέλω collisions, κλπ. Δεν τα θέλω λόγω φθηνιάρικου μηχανήματος ή λόγω κακής ποιότητας κατασκευής. Τα φυσιολογικά, δε με ενοχλούν.

Αυτά είναι προβλήματα που είχαν τα hubs, στα switches δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα, ακόμα και το πιο φτηνό κάνει τη δουλειά του και το μόνο που θα σε περιορίζει θα είναι το switching fabric που συνήθως είναι αρκετό για τις δυνατότητες του switch.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.