Jump to content

Αντικατάσταση mini pc Asrock ION330 με τι?

Freedom

Recommended Posts

παντως με βαση την τελευταια διακυριξη σου ( λολ, ποσο αληθινα ειναι ολα αυτα...), νομιζω πως χωρις δευτερη σκεψη, αυτο που σου ταιριαζει γαντι και χωρις να ξοδεψεις περιττα ευρια, ειναι ενα Brazos

το πετας οπως ειναι μεσα στο κουτακι που ηδη εχεις απο το ΙΟΝ και τελιωσε η μπουγαδα ;)

Θα πρεπει να ειμαι σιγουρος οτι χωράει. Και το λεω αυτό γιατι απο τότε που αγορασα το ION 330 (τελη 2009) μεχρι και τωρα τα layouts των μητρικών εχουν αλλάξει. Αλλου ειναι πλεον οι μνημες (και αν μιλαμε για so dim παμε σε τελειως άλλα specs χωροταξικα), αλλου οι ψυκτρες (παθητικές ή μη) των επεξεργαστών και του chipset-gpu.

Δυστυχώς το κουτι του ΙΟΝ φτιαχτηκε κομμένο και ραμμένο για την δική του μητρική και μιλάμε παντα για εξωτερικό τροφοδοτικό (η ιδια η μητρική ειχε στο backplate DC input).

:fie:

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply
Θα πρεπει να ειμαι σιγουρος οτι χωράει. Και το λεω αυτό γιατι απο τότε που αγορασα το ION 330 (τελη 2009) μεχρι και τωρα τα layouts των μητρικών εχουν αλλάξει. Αλλου ειναι πλεον οι μνημες (και αν μιλαμε για so dim παμε σε τελειως άλλα specs χωροταξικα), αλλου οι ψυκτρες (παθητικές ή μη) των επεξεργαστών και του chipset-gpu.

Δυστυχώς το κουτι του ΙΟΝ φτιαχτηκε κομμένο και ραμμένο για την δική του μητρική και μιλάμε παντα για εξωτερικό τροφοδοτικό (η ιδια η μητρική ειχε στο backplate DC input).

:fie:

σωστα ολα αυτα, αλλα

1. οι μητρικες εχουν universal διαστασεις, οποτε απο θεμα διαστασεων χωραει σιγουρα.Αυτο που πρεπει να δεις ειναι αν υπρχει θεμα υψους στο σημειο που τοποθετουνται οι μνημες, το οποιο κατα κανονα ειναι +/- το ιδιο παντου (στα μικρα αυτα)

2. ψυκτρα στο Brazos δεν παιζει.Ενα heatsing εχει (με εξαιρεση τις ακιβες λυσεις που εχουν γομαροψυκτρες), οποτε θα πρεπει να δεις το clearance στο υψος, μονο αν επιλεξεις κατι τετοιο

3. για το τροφοδοτικο, μπορεις να αγορασεις adaptorα.Αλλα δεν καταλαβα.Το υπαρχον δεν συνδεεται με 24πινο με την μητρικη?Εχεις καμια φωτογραφια, κανα λινκυ, κατι?Να δω τι ακριβως εννοεις?

P.S.

μονο στο Backplate μπορει να εχεις θεμα, αλλα με μια μικρη μοντιτσα θα μπορεις να το βαλεις, σε περιπτωση που το υπαρχον backplate ειναι πανς στο κουτι

1. οι μητρικες εχουν universal διαστασεις, οποτε απο θεμα διαστασεων χωραει σιγουρα.Αυτο που πρεπει να δεις ειναι αν υπρχει θεμα υψους στο σημειο που τοποθετουνται οι μνημες, το οποιο κατα κανονα ειναι +/- το ιδιο παντου (στα μικρα αυτα)

To υψος των components ειναι το θεμα αδερφέ, οχι το μηκος και το πλατος της μητρικης. Και το υψος εχει αμεση σχεση και με τις μνημες (ειδικά οταν μιλάμε για τελειως διαφορετικο layout, αρα αλλη τελειως θέση στις μνημες) και με τις ψυκτρες (παθητικές ή μη). Αυτό ειναι το θεμα, το ITX μπορει να θεωρηθει standard, το κουτί της Asrock δεν παιζει να είναι αυτο που λεμε universal...

3. για το τροφοδοτικο, μπορεις να αγορασεις adaptorα.Αλλα δεν καταλαβα.Το υπαρχον δεν συνδεεται με 24πινο με την μητρικη?Εχεις καμια φωτογραφια, κανα λινκυ, κατι?Να δω τι ακριβως εννοεις?

Ρίξε μια ματιά εδω και θα καταλάβεις ακριβώς που κολλάω: ASRock Nettop ION 330 AMCP7A-ION HTPC | ION 330,AMCP7A-ION,ASRock Nettop ION 330,Intel Atom 330,HTPC,ASRock Nettop ION 330 AMCP7A-ION Atom 330 Home Theater PC System Performance Benchmark Test Media Center Review

Στο πίσω μερος (backplate) θα δείς και το DC input της τροφοδοσίας.

Σε καθε φωτογραφία που βλεπεις "γυμνη" την motherboard να θυμασαι οτι ακριβώς απο πάνω μπαινει το "διωροφο" slim dvdrw (top)/σκληρος δισκος(bottom)...

;)

ΥΓ: παρατηρησε οτι σε αυτό οι μνήμες ειναι στο πλαι, αριστερη μεριά, έξω απο την εμβελεια σκληρου/dvdrw και επιπλέον ειναι εξαιρετικά χαμηλες (DDR2 800). Στα περισσοτερα layouts που εχω δει οι μνημες μπαίνουν ακριβώς απο κάτω απο τον σκληρο (κατα μήκος της προσοψης)...

δεν ειχα παρατηρησει (απο τα συμφραζομενα) πως ειχες nettop

νομιζα πως ειχες Asrock board και τα υπολοιπα τα ειχες επιλεξει εσυ

τεσπα

το θεμα του clearence καθ'υψος δεν νομιζω να ειναι θεμα, γιατι και οι DDr3 εχουν πανω κατω το ιδιο υψος με ελαχιστη διαφορα

αλλωστε ειδα πως πανω απο τις μνημες υπαρχει χωρος μεχρι το τελος του κουτιου (ολο το υψος του case)

αυτο που πρεπει να βρεις, ειναι ενα brazos που να παιρνει τις μνημες οπως αυτο που εχεις τωρα

οσο για την τροφοδοσια, νομιζω πως σε παιρνει χωροταξικα να "πεταζεις" χυμα μεσα στο μπρικι για να βγαζεις την εξωτερικη τροφοδοσια κιαι να παιρνει ρευμα

νομιζω πως καποια brazos εχουν απευθειας τετοια εισοδο τροφοδοσιας αλλα δεν ειμαι και απολυτα σιγουρος

στο κατω κατω, αυτο που μπορεις σιγουρα να κανεις, εαν καταληξεις στην λογικη του να παρεις brazos/atom, ειναι να παρεις πρωτα την μητρικη και τις μνημες και αν δεις οτι μπορεις να τα βαλλεις εκει μεσα καλως.Διαφορετικα απλα αλλαζεις κουτακι

τα υπολοιπα πραγματα απο το nettop τα κρατας ως εχουν (δισκο και οπτικο)

ριξε μια ματια εδω που εχει ενα roundup με 8 μητρικες

το Saphirre εχει ιδιο orientation με το δικο σου αν δεν κανω λαθος

παντως με βαση την τελευταια διακυριξη σου ( λολ, ποσο αληθινα ειναι ολα αυτα...), νομιζω πως χωρις δευτερη σκεψη, αυτο που σου ταιριαζει γαντι και χωρις να ξοδεψεις περιττα ευρια, ειναι ενα Brazos

το πετας οπως ειναι μεσα στο κουτακι που ηδη εχεις απο το ΙΟΝ και τελιωσε η μπουγαδα ;)

++++ σε ο,τι ειπε ο μερμυγκας!

σε ΙΟΝ δεν ξαναπας, δε σε αφηνουμε! Εν ετει 2012 κανεις δεν αγοραζει ατομ. Αν καλυπτεσαι με αυτες τις επιδοσεις, τοτε καλυτερα να πας σε Brazos.

Aμα θελεις να βαλεις το χερι λιγο πιο βαθεια στην τσεπη, τοτε κοιτας ειτε σε sandy bridge ειτε σε Llano. Αλλα, οπως και να το κανουμε, amd ειναι ο βασιλιας του φθηνου pc. Δεν ειναι απλα φθηνοτερα, εχει και μεγαλυτερες επιδοσεις!

Σε καταναλωση ολα αυτα που σου προαναφεραμε εχουν πολυ χαμηλες παραπλησιες επιδοσεις.

++++ σε ο,τι ειπε ο μερμυγκας!

σε ΙΟΝ δεν ξαναπας, δε σε αφηνουμε! Εν ετει 2012 κανεις δεν αγοραζει ατομ. Αν καλυπτεσαι με αυτες τις επιδοσεις, τοτε καλυτερα να πας σε Brazos.

Οκ, για να μιλήσουμε πιο πρακτικά και πιο συγκεκριμένα.

Brazos? Brazos, κανενα προβλημα.

Μπορείς να μου υποδείξεις ένα σύστημα brazos το οποιο:

1)Θα τιμάται το πολύ 200 ευρώ (κουτί, τροφοδοτικό, mobo-cpu, 2GB ram μινιμουμ, 4GB ακομα καλυτερα. Τα υπολοιπα components θεωρούμε οτι τα έχω)

2)Οι διαστάσεις του κουτιού θα είναι παραπλήσιες ή μικρότερες των Asrock ION και των Shuttle slim? (195x70x186mm και 252x154x33 mm αντίστοιχα).

Αν δεν υπάρχει κάτι με αυτά τα κριτήρια τότε το Shuttle συνεχίζει να είναι η πιο πιθανή επιλογη...

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

για μισο βρε Λευτερη, δεν εχεις το παλιο το κουτι? Η μητρικη δε σου καηκε μοναχα?

Αλλα μιας και το ζητησες:

- σκετο κουτι: [ame]http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/b003kwyd4e/geizhals07-21/ref=nosim?m=A3P5ROKL5A1OLE[/ame]

το εχω και ειναι πολυ καλο και αθορυβο.

- μητρικη: MOTHERBOARD :: Asrock Socket BGA-413 E350M1 Vga GLan Audio (Integrated AMD Zacate E350 Dual Core 1.6GHz) - Visionstudio.gr

- RAM, βρες τη μονος σου :p

και σε ετοιμα συστηματακια:

- ZOTAC ZBOX-AD02-E USB3.0 BAREBONE

- [ame=http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B0054Y4D3W?SubscriptionId=AKIAIXNYVO2SJEYIT5VA&tag=geizhals07-21&linkCode=xm2&camp=2025&creative=12734&creativeASIN=B0054Y4D3W]Amazon.co.uk: Used and New: NTA3500 AMD DUAL1.6 GHZ + FREE 8X DVD-RW[/ame]

για μισο βρε Λευτερη, δεν εχεις το παλιο το κουτι? Η μητρικη δε σου καηκε μοναχα?

Αλλα μιας και το ζητησες:

- σκετο κουτι: Aplus CS-160 Black Mini ATX PC Case: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

το εχω και ειναι πολυ καλο και αθορυβο.

- μητρικη: MOTHERBOARD :: Asrock Socket BGA-413 E350M1 Vga GLan Audio (Integrated AMD Zacate E350 Dual Core 1.6GHz) - Visionstudio.gr

- RAM, βρες τη μονος σου :p

και σε ετοιμα συστηματακια:

- ZOTAC ZBOX-AD02-E USB3.0 BAREBONE

- Amazon.co.uk: Used and New: NTA3500 AMD DUAL1.6 GHZ + FREE 8X DVD-RW

Βρε, διάβασε την συζήτηση με τον τρελλομέρμυγκα πιο πανω...κουτι εχω, τροφοδοτικο μονο εξωτερικο, δεν ξερω αν χωράει οτιδήποτε αλλο ΧΩΡΙΣ καποιο conflict...αν το ήξερα και αν λυνόταν το θέμα με το τροφοδοτικό (δες φωτογραφιες του Asrock ION 330 και θα καταλάβεις τι παιζει, το σενάριο "κραταω κουτι, βαζω combo itx cpu-mobo και τελειώσαμε" δεν είναι τόσο απλο) ;)

Ευχαριστώ για τις προτάσεις, τα λινκς απο αμαζον δεν μπορώ να τα δω απο την δουλεια, θα τα τσεκάρω απο το σπίτι.

Το Ζοταξ ειναι στα 232 χωρις μνημη και θα χρειαστώ και εξωτερικό usb dvr rom (ή dvd recorder) οπότε και πάλι δεν με συμφέρει...οπότε πάμε πάλι στην "λουπα"...να δώσω +250 ευρω αντί για 200 παρα κάτι για να κερδίσω τι ακριβώς?

;)

ΥΓ: να 'σαι καλα μαν, αυτο το "Λευτέρη" μου εφτιαξε την μέρα... :T:

Δες και στο LinITX.com Εχει καποιες m-itx λυσεις.

Και το καταστημα ειναι σοβαροτατο. Εχω ψωνισει 7-8 φορες και μια φορα χρειαστηκε ενα rma μιας μνημης πιυ εγινε σε Dt...

Ευχαριστώ αδερφέ, θα το κοιτάξω. ;)

Ευχαριστώ για τις προτάσεις, τα λινκς απο αμαζον δεν μπορώ να τα δω απο την δουλεια, θα τα τσεκάρω απο το σπίτι.

δες το κουτακι και την τιμη και θα στη φτιαξω ακομη περισσοτερο! :D

Οκ, για να μιλήσουμε πιο πρακτικά και πιο συγκεκριμένα.

Brazos? Brazos, κανενα προβλημα.

Μπορείς να μου υποδείξεις ένα σύστημα brazos το οποιο:

1)Θα τιμάται το πολύ 200 ευρώ (κουτί, τροφοδοτικό, mobo-cpu, 2GB ram μινιμουμ, 4GB ακομα καλυτερα. Τα υπολοιπα components θεωρούμε οτι τα έχω)

2)Οι διαστάσεις του κουτιού θα είναι παραπλήσιες ή μικρότερες των Asrock ION και των Shuttle slim? (195x70x186mm και 252x154x33 mm αντίστοιχα).

Αν δεν υπάρχει κάτι με αυτά τα κριτήρια τότε το Shuttle συνεχίζει να είναι η πιο πιθανή επιλογη...

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

HP microserver ξεφευγει 30 ευρα αλλα εχει και δισκο μεσα

και σε brazos με 165 ευρα:ή με αυτο το κουτακι παλι 165 τελικη:

post-21046-1416075922,6968_thumb.jpg

Δεν παιζει να εισαι υποστηρικτης της AMD για κανεναν λογο διοτι, πολυ απλα, το ποστ σου εχει σκοπο να αποπροσανατολισει τους παντες.

Μιλας για cpu load (ο χριστος και η παναγια) σε htpc!! Σε μια κατηγορια υπολογιστικων συστηματων που κατα κανονα "λιωνουν" στο idle 24/7! Συμφωνα με το review που ποσταρες, εκει ο μεγαλυτερος Α8-3850 καταναλωνει 0.9W παραπανω απο τον μικροτερο sandy και 1.7W απο τον πιο αργοκινητο intel.

Σε προβολη 1080p ταινιας η διαφορα να ανεβει στα 4-5W.. Για ποσο? Για 1,5-2 ωρες?

Σε gaming δεν υπαρχει συγκριση γιατι κανενας απο αυτους τους intel δε θα τα καταφερει.

Αν επιμεινεις στην καταναλωση σε full load (δλδ benchmarks), τοτε τί να πω.. Ας ρωτησουμε τον φιλο Freedom που ανοιξε το thread ποσες ωρες εχει φαει σε full load..

Δεν έχω σκοπό να αποπροσανατολίσω κανέναν. Έχω AMD αρκετά χρόνια (φαίνετια άλλωστε και από την υπογραφή μου) και έχω παίξει με διάφορες πλατφόρμες. Απλά για μένα η amd πλέον έχει χάσει το value for money που είχε κάποτε. Και από την στιγμή που σε idle καίει τα ίδια, ενώ σε load περισσότερα, δεν βρίσκω λόγο να την προτιμήσω. Ακόμα και μέσο όρο φορτίου 10% να έχει, στο amd θα καίει περισσότερο (έστω και λίγο). Γνώμες είναι αυτές, και εγώ εξέφρασα την δική μου. Για μένα τα brazos δεν έχουν λόγο ύπαρξης και μεταξύ LLano και μικρών sandy, προτιμώ sandy. Δεν πρόκειται να μπω σε διαδικασία intel vs amd για κανένα λόγο. Εγώ την γνώμη μου την είπα, και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Δεν θα προσπαθήσω να την επιβάλω σε κανέναν.

Καλές αγορές [MENTION=58]Freedom[/MENTION] :D

Τι καλές αγορές τρομάρα να μου'ρθει με εσάς που "εμπλεξα"...ΡΕΜΑΛΙΑ!!! :p

Αφήστε, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΤΙΠΟΤΑ, λολ... :tomato:

ετσι ειναι.....!!!! οι υπερπληροφορηση προκαλει συμφορηση...!!!!:p:p:p:p:p:p

τι ηθελες και ρωταγες? τραβα παρε ενα ION μεταχειρισμενο, σαν κι αυτο που ειχες, και καθαρισες!!

ετσι ειναι.....!!!! οι υπερπληροφορηση προκαλει συμφορηση...!!!!:p:p:p:p:p:p

Ε μα...αν ειναι να καταναλώνουμε ολοι μαζί 40 κιλα φαία ουσία για κάτι που ουσιαστικά είναι ενα και ενα κανουν δύο (=ψοφιμι, οσο πιο μικρο γινεται, με μινιμουμ κοστος και μηδέν προβληματα στην οποια hardwareική εγκατάσταση) να πάει να μαμηθεί... :fie:

τι ηθελες και ρωταγες? τραβα παρε ενα ION μεταχειρισμενο, σαν κι αυτο που ειχες, και καθαρισες!!

ΜΗΝ ΜΕ ΚΟΛΑΖΕΙΣ ΣΑΤΑΝΑ!!! :wall:

• 2 weeks later...

Παιδες για να "κλείσει" το θέμα...

*Κουτάκι LC POWER LC-1320mi (75W εξωτερικό passive τροφοδοτικο)

*Μητρική Gigabyte GA-H61N-USB3

*Επεξεργαστής Intel Celeron G530

*Μνήμες Kingston ValueRAM 4GB (2 x 2GB) DDR3 1333MHz

Σύνολο ένα 200άρι.

Μπηκαν επάνω και το slim οπτικο του ION330 και ο 60άρης Vertex2...

Στήθηκε πρίν απο μερικές ώρες (Win7, πριν απο κανα 2ωρο τελειωσα και με ολα τα προγράμματα), idleάρει στα 22-23W.

Με μαμά Vcore (περίπου 1.2V να θυμαμαι καλα) max Wattage σε Prime/Linx 54W περίπου στην μαμά target συχνότητα (full load 2.4Ghz), θερμοκρασίες 62-64C.

Με offset στο -0.185V (μαξιμουμ 1.056V Vcore) Prime/Linx max Wattage 46W (παντα σε full load στα 2.4Ghz), 45W, 56C.

Το μινιμουμ offset που δινει αυτη η μητρική είναι τα -0.2V οπότε μια που (προφανώς) δεν υπάρχει καμία σύγκριση ως προς την απόδοση με τον Atom ακόμα και στα 2.1Ghz που τον είχα είπα να τον underclockάρω τόσο ουτως ώστε να δουλευει full load με το μινιμουμ Vcore που μπορει να δώσει η μητρική...

Οπότε είμαστε στα 2.2Ghz, -0.2V offset, μαξιμουμ Vcore 0.948V (!!!), κατω απο 40W, 52C θερμοκρασία...εχει ξεκινήσει να τρέχει εδω και ώρα έναν μαραθώνιο Prime για να επιβεβαιώσω σταθερότητα μαζι με μερικά άλλα προγραμματάκια (btw απο τον "σπόρο" γραφω αυτή την στιγμή)...

Για όσους θα σκεφτούν αυτό το σεταπ λιγη προσοχή γιατι η ψύκτρα μόλις που χώρεσε στο κουτί και το σημείο που έχουν βάλει οι φωστήρες της Gigabyte το 24πινο βύσμα είναι για να τραβάς τα μαλλιά σου (αμ τι να τους κανω που δεν εβρισκα στην Αθήνα την αντίστοιχη Asus #@$@$!@$#@$#@%@!!!!).

Οπότε καπου εδω σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή, τα λέμε... ;)

ΥΓ: Μετρήσεις με 19.5C θερμοκρασία χώρου, μαμά ψύκτρα, NT-H1 θερμοαγώγιμη.

Παιδες για να "κλείσει" το θέμα...

*Κουτάκι LC POWER LC-1320mi (75W εξωτερικό passive τροφοδοτικο)

*Μητρική Gigabyte GA-H61N-USB3

*Επεξεργαστής Intel Celeron G530

*Μνήμες Kingston ValueRAM 4GB (2 x 2GB) DDR3 1333MHz

Σύνολο ένα 200άρι.

Καλοριζικο!

Εμ, σε ειχα καταλαβει εγω απο την αρχη οτι μυαλα δε σου αλλαζουμε ( http://www.thelab.gr/ti-pou-poso/antikatastasi-mini-pc-asrock-ion330-me-ti-106582.html#post1063212182 ) :p:P

Καλοριζικο!

Εμ, σε ειχα καταλαβει εγω απο την αρχη οτι μυαλα δε σου αλλαζουμε ( http://www.thelab.gr/ti-pou-poso/antikatastasi-mini-pc-asrock-ion330-me-ti-106582.html#post1063212182 ) :p:P

Ευχαριστώ μαν.

Μπα, είχα κανει παραγγελία για brazos, όλα απο μαγαζί εκτός Αθηνών, με πήραν τηλ την επομενη για να μου πουν οτι η συγκεκριμένη mobo/cpu που ειχα επιλέξει δεν υπηρχε ούτε και δείγμα...για την ιστορία κουτι, mobo/cpu και μνήμη εβγαιναν στα 200 ευρώ επισης...

Οπότε μετά απο άπειρα σενάρια που είχα φτιαξει ξαναγύρισα στο αρχικο, όλα αγοράστηκαν απο 3 διαφορετικά μαγαζία της Αθήνας και πάπαλα... ;)

Για την ιστορία Prime session παπαλα, όλα καλά, ξεκίνησε Linx session...

ΥΓ: απο τις max peak θερμοκρασίες των cores βγάλτε 2-3 βαθμους, του άλλαξα θέση...

post-58-1416075968,3095_thumb.jpg

Και ενα Linx στο τελευταίο run... ;)

Game over... :T:

Το μόνο θεματάκι που έχω είναι με τις ρυθμίσεις της οθόνης πλεον...και το μικρό και το μεγάλο ειναι συνδεδεμένα σε αυτή, το μεγάλο μεσω DVI, το μικρό μεσω D-sub αυτή την στιγμή...το προβληματάκι ειναι οτι δεν μπορώ να βρώ κοινές ρυθμίσεις ουτως ώστε και στα 2 pcs να έχω τα αποτελέσματα που θέλω (sharpness κοκ)...

Οπότε απο εβδομάδα θα τσιμπησω και ενα κοντούλι hdmi για το μικρό μπάς και... ;)

ΥΓ: οι διαφορές απο run σε run στα GFlops ειναι επειδή έκανα ταυτόχρονα άλλα πραγματα (browsing, ρυθμίσεις κοκ)

post-58-1416075968,6206_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.