Jump to content

Αντικατάσταση mini pc Asrock ION330 με τι?

Freedom

Recommended Posts

Και εμενα η αποψη μου ειναι να πας σε Ε-350.Εχω αυτην ZOTAC - It's time to play! - Fusion-ITX WiFi B-seriesστο ιδιο κουτι που σκεφτεσαι και με μηχανικο δισκο παει σφαιρα ποσο μαλλον με ssd σε εσενα.Εχει και ενσωματωμενο τροφοδοτικο οποτε εσυ που χρειαζεσαι μονο μια θεση για τον ssd θα βρεις αρκετα μικρο κουτακι να την χωρεσεις.Το τροφοδοτικο που εχει το κουτι σε idle που το δουλεψα λιγο ειναι αθορυβο και αυτο στο λεει ατομο που τον ενοχλει ο θορυβος απο εναν Noiseblocker PL-1 στις 900 rpm.Αν τελικα καταληξεις σε αυτην την μητρικη δεν θα σου προτεινα να την εχεις fanless δεν ξερω αν μετραει λαθος θερμοκρασιες αλλα σε αναπαραγωγη 1080p η gpu ξεπερναει τους 60 C.

ενταξει.. εσυ πηγες και πηρες την καλυτερη (και ακριβοτερη) που κυκλοφορει! :T: πόσο και απο πού? εξωτερικο?

για του λογου το αληθες.. http://www.tomshardware.com/reviews/e-350-motherboard-brazos,2958.html

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply
ενταξει.. εσυ πηγες και πηρες την καλυτερη (και ακριβοτερη) που κυκλοφορει! :T: πόσο και απο πού? εξωτερικο?

για του λογου το αληθες.. The Brazos Round-Up: Eight AMD E-350-Based Motherboards : Rounding Up Brazos-Based Boards

Την ειχα παρει απο το computerbeast.gr 176 ευρω..αν και δεν την βλεπω τωρα στη λιστα τους...

Επειδη δεν μου χρειαζοταν το τροφοδοτικο εκοψα την λαμαρινα σε εκεινο το μερος και εβαλα να φυσαει ενας noiseblocker PL-1 την μητρικη οι θερμοκρασιες ειναι με τον ανεμιστηρα...χωρις καθολου airflow πιανει 80φευγα(αν φυσικα ισχυουν οι θερμοκρασιες που λενε τα προγραμματα)

πολυ ακριβο ρε παιδια

200+35 μεταφορικα για το απλο που δεν εχει μνημες και 299+35 για το deluxe που τα εχει ολα μεσα ομως

αν κατι απο τα δυο αξιζει, αυτο ειναι το δευτερο, αλλα αν πας σε ετοιμα barebones υπαρχουν και αλλα στην αγορα, πιο φθηνα απο Zotac,MSI κτλ

επισης βλεπω πως το Estimated shipping θα ξεκινησει απο 5 Απριλιου...

Ζησε Μαη μου δηλαδη

Φακ...και είχα και ένα σενάριο για να χρησιμοποιήσω τα left overs απο pcs πολλων ετων, μεσα στα οποια και ένα υπέροχο τροφοδοτικάκι Enermax 495W το θυμάμαι οτι ήταν και αθορυβό και με είχε βγάλει τοτε (μαλλον εποχή ΠρέσΧΟΤ) ασπροπρόσωπο...

Scrap that...και το Enermax εφυγε για το ουράνιο βασίλειο του hardware...το κερατο μου το τριφωρο...!@#$!$#!$!@

Οκ, ας δουμε την θετική μεριά, ένα πιθανο σενάριο λιγότερο... (@!#$@$%@#%@#%@#%@)

και μια εναλλακτικη προταση, απο εμενα.

ΜΟΒΟ Asrock A75M-ITX FM1 A75 MITX

CPU AMD A4-3400 | Skroutz.gr

και δεν χρειαζεσαι εξωτερικη καρτα γραφικων!

μα αυτη η προταση αφενος ειναι στην ιδια λογικη με την πρωτη πρωτη οποτε απο καταναλωση στα ιδια και αφεταιρου, τα κομματια που εχεις επιλεξει ειναι αριβα σε σχεση με οτιδηποτε αλλο εχει προταθει μεχρι στιγμης

ειναι πολυ δυνατο πακετακι, αλλα too much για την δουλεια που προοριζεται. :hm:

1 ειπα εναλλακτικη προταση, οχι φθηνοτερη, αλλα δυνατοτερη, γαι να μην εχει θεματα με κολληματα.

2 για κανε μια συγκριση στις μητρικες!

3 την διαφορα καταναλωσης, σε τετοια κατηγορια, τη θεωρω αστεια..!! ακομα και για 24/7. προσωπικη μου αποψη!!

οτι ειπα, το ειπα με καλη διαθεση, νομιζω με παρεξηγησες

θεμα δυναμης δεν τιθεται σε συστημα το οποιο προοριζεται για αναπαραγωγη ταινιων, μουσικης κτλ και ταυτοχρονα εκτελλει και χρεη home server

η διαφορα στην καταναλωση οσο αμεληταια και να σου φενεται εσενα, ειναι χαοτικη

Οταν ενα Brazos καταναλωνει σε full load 20-25 Watt, ενω μονη της η μητρικη που παραθετεις καιει 15-20, εχουν πολυ μεγαλη διαφορα...

Ειδικα οταν προκειται να ειναι 24/7 ανοιχτο

σε καθε π[εριπτωση εμεις κανουμε τις προτασεις μας :T:

Το βλέπετε κάπως λάθος το θέμα της κατανάλωσης. Σε 2 πλατφόρμες που έχουν τόσο μεγάλη διαφορά ισχύος, είναι λάθος να συγκρίνεις full load καταναλώσεις, γιατί πολύ απλά η ισχύς του full load έχει τεράστια διαφορά. Μια βαριά εφαρμογή που θα χρειαστεί τον brazos σε full load για 60 secs θα χρειαστεί τον celeron full load για 20 secs, άρα ο celeron θα έχει μεγαλύτερο idle time. Επίσης, με συγκεκριμένη εφαρμογή, το 50% load στον brazos θα είναι 20% load στον celeron.

[MENTION=5110]qbiefox[/MENTION]

σε αυτο εχεις ενα δικιο, αλλα παρατιρωντας τον Brazos μου, σχεδον ποτε δεν παει στο 100% load

μονο σε αναπαραγωγη HD τσιτωνει και δεν ειναι πως οτι βλεπω ειναι και HD, ετσι?

για οτιδηποτε αλλο παιζει μονιμα στα 700-900mhz με load κατω απο 50%

υπολογισε οτι σε IDLE το Brazos τρωει βαρια βαρια 10watt και το 60%+ του χρονου που ειναι ανοιχτα τετοιου ειδους συστηματα, ειναι συνηθως σε χαλαρους ρυθμους/idle

η παρατηριση σου παντως ειναι απολυτα ευστοχη, αλλα μου φενεται δυσκολο να υπολογισουμε με ακριβεια αυτο που λες :T:

αποψη μου παντως ειναι, πως τα 150 ευρω για μητρικη+cpu για τις δουλειες που προανεφερα ειναι παρα πολλα, οταν μπορεις να κανεις το ιδιο με 100 ;)

φυσικα και υπαρχουν και htpc με Quads, αλλα αυτο δεν μου λεει και κατι :p

Εύκολο είναι να υπολογιστεί αυτό που λέω. Υπάρχει και η κατάλληλη μονάδα μέτρησης, η Wh ή βατώρα. Δυστυχώς όμως δεν κάνουν τέτοιους υπολογισμούς στα reviews, αν και θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Απλά οι μικροι sandy, είναι τραγικά energy efficient, τόσο που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν έχουν λόγο ύπαρξης τα atom και brazos. Όταν είναι πάνω σε mini-itx μητρική, πραγματικά δεν καίνε τπτ (11 watt idle, 20 watt σε ταινία) :

Energy-Efficient Processors from Intel Reviewed: Core i5-2500T, Core i5-2390T, Core i3-2100T and Pentium G620T. Page 8 - X-bit labs

Επίσης δείτε σύγκριση του μονοπύρηνου celeron με το brazos :

Intel Celeron G540 and Celeron G440 Processors Review. Page 8 - X-bit labs

Είναι αρκετά πιο δυνατό και έχει τις ίδιες καταναλώσεις...

Και για την τιμή που λες έχεις άδικο. Η61 mini-itx βρίσκεις με 70 ευρώ και ο 2πύρηνος celeron έχει άλλα 40. Δεν νομίζω να σε πειράζουν τα 10 ευρώ πάνω από το brazos, όταν μιλάμε για παραπλήσιες καταναλώσεις και 3πλάσιες επιδόσεις και τραγικά μεγαλύτερη επεκτασιμότητα :)

Εύκολο είναι να υπολογιστεί αυτό που λέω. Υπάρχει και η κατάλληλη μονάδα μέτρησης, η Wh ή βατώρα. Δυστυχώς όμως δεν κάνουν τέτοιους υπολογισμούς στα reviews, αν και θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Απλά οι μικροι sandy, είναι τραγικά energy efficient, τόσο που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν έχουν λόγο ύπαρξης τα atom και brazos. Όταν είναι πάνω σε mini-itx μητρική, πραγματικά δεν καίνε τπτ (11 watt idle, 20 watt σε ταινία) :

Energy-Efficient Processors from Intel Reviewed: Core i5-2500T, Core i5-2390T, Core i3-2100T and Pentium G620T. Page 8 - X-bit labs

Επίσης δείτε σύγκριση του μονοπύρηνου celeron με το brazos :

Intel Celeron G540 and Celeron G440 Processors Review. Page 8 - X-bit labs

Είναι αρκετά πιο δυνατό και έχει τις ίδιες καταναλώσεις...

Και για την τιμή που λες έχεις άδικο. Η61 mini-itx βρίσκεις με 70 ευρώ και ο 2πύρηνος celeron έχει άλλα 40. Δεν νομίζω να σε πειράζουν τα 10 ευρώ πάνω από το brazos, όταν μιλάμε για παραπλήσιες καταναλώσεις και 3πλάσιες επιδόσεις και τραγικά μεγαλύτερη επεκτασιμότητα :)

το οτι υπαρχει ευκολος τροπος να το υπολογισεις το ξερω βρε, απλα ακριβως επειδη στα reviews δεν βαζουν τετοια στοιχεια, δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να εχεις ακριβη μετριση :o

τις συγκρισεις με τα Celeronια τις ειχα κοιταξει και εγω πριν παρω το Brazos,αλλα δυστυχως η επεκτασιμοτητα δεν ειναι τοσο μεγαλη οσο λες

με τα ιδια χρηματα ας πουμε,δεν βρηκα μητρικη με 4-5 σατα και ργω χρειαζομαι τουλαχιστον 4 (εσωτερικα)

θα ηθελα να εχω στα χερια μου για μερικες μερες ενα Celeron μονοπυρηνο για να δω την συμπεριφορα του σε καθημερινη χρηση, σε σχεση με τα Brazos/Atom

προσωπικα δεν ειναι πολυ ευχαριστημενος απο το Brazos in terms of performance, αλλα τη δουλεια του την κανει

Οντως, ο SB ειναι/ηταν φανταστικος. Τί εχεις ομως να πεις για τον Llano? Γνωμη μου ειναι οτι θα μπορουσε να τον αντικαταστησει σε htpc/sff καταστασεις. Μαλιστα καπου ειχα διαβασει ενα review (μαλλον anadtech) για το ποσο κακη αποδοση εικονας εχει ο sandy.

Οντως, ο SB ειναι/ηταν φανταστικος. Τί εχεις ομως να πεις για τον Llano? Γνωμη μου ειναι οτι θα μπορουσε να τον αντικαταστησει σε htpc/sff καταστασεις. Μαλιστα καπου ειχα διαβασει ενα review (μαλλον anadtech) για το ποσο κακη αποδοση εικονας εχει ο sandy.

Σαν cpu, oι μικροί Sandy είναι πάνω κάτω στα ίδια με τους δυνατούς Llano. Σαν γραφικά, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, οι Llano υπερισχύουν παντού. Το θέμα ποιο είναι, οι Llano, όσο κοστίζει cpu + mobo sandybridge κοστίζει το cpu μόνο του. Επίσης, καίει πολύ, μα πάρα πολύ... Processors with Integrated Graphics: AMD Fusion vs. Intel Core i3 and Intel Pentium. Page 8 - X-bit labs

Τα 4πύρηνα Llano σε cpu load καίνε τα 2πλά, σε gpu load καίνε 60% πάνω, ενώ σε cpu+gpu load καίνε "τον πατέρα τους και την μάνα τους" :hehe:

Γιατί λοιπόν, με τα χρήματα που εξοικονομώ από την αγορά ενός μικρού sandy, και με το ενεργειακό περιθώριο που μου δίνει, να μην πάρω μια εξωτερική κάρτα γραφικών? Εγώ προσωπικά δεν βρίσκω λόγο. Αν δε, έχεις καμιά μικρή καρτούλα να κάθεται στην άκρη όπως ο TS, πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτεσαι. Είμαι υποστηρικτής της AMD, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί πουθενά τους sandy. Στους high end ήταν κάτι που το περιμέναμε. Το κακό είναι ότι ούτε στους low end υπάρχει ανταγωνισμός, αφενός γιατί οι Llano/brazos είναι ακριβοί, και αφετέρου γιατί έχουν χαμηλό performance / watt.

CrazyAnt, καμια παρεξηγηση!! απλα ανεφερα τους λογους που εκανα αυτην τη προταση.

qbiefox, σωστα τα λες περι καταναλωσης. αλλα η συγκεκριμενη προταση που εκανα (αν ειδες, δεν εβαλα ουτε Α6-3600, ουτε Α8-3800), ειναι καλυτερη σε επιδοσεις, με ελαχιστη παραπανω καταναλωση!!! και με καλυτερα γραφικα, σιγουρα!!

οταν λεμε Llano, δεν εννοουμε ΜΟΝΟ τους "μεγαλους"!! μπορεις να κανεις τη δουλεια σου, ανετα, και με τους μικροτερους!!

Σαν cpu, oι μικροί Sandy είναι πάνω κάτω στα ίδια με τους δυνατούς Llano. Σαν γραφικά, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, οι Llano υπερισχύουν παντού. Το θέμα ποιο είναι, οι Llano, όσο κοστίζει cpu + mobo sandybridge κοστίζει το cpu μόνο του. Επίσης, καίει πολύ, μα πάρα πολύ... Processors with Integrated Graphics: AMD Fusion vs. Intel Core i3 and Intel Pentium. Page 8 - X-bit labs

Τα 4πύρηνα Llano σε cpu load καίνε τα 2πλά, σε gpu load καίνε 60% πάνω, ενώ σε cpu+gpu load καίνε "τον πατέρα τους και την μάνα τους" :hehe:

Γιατί λοιπόν, με τα χρήματα που εξοικονομώ από την αγορά ενός μικρού sandy, και με το ενεργειακό περιθώριο που μου δίνει, να μην πάρω μια εξωτερική κάρτα γραφικών? Εγώ προσωπικά δεν βρίσκω λόγο. Αν δε, έχεις καμιά μικρή καρτούλα να κάθεται στην άκρη όπως ο TS, πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτεσαι. Είμαι υποστηρικτής της AMD, αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί πουθενά τους sandy. Στους high end ήταν κάτι που το περιμέναμε. Το κακό είναι ότι ούτε στους low end υπάρχει ανταγωνισμός, αφενός γιατί οι Llano/brazos είναι ακριβοί, και αφετέρου γιατί έχουν χαμηλό performance / watt.

Δεν παιζει να εισαι υποστηρικτης της AMD για κανεναν λογο διοτι, πολυ απλα, το ποστ σου εχει σκοπο να αποπροσανατολισει τους παντες.

Μιλας για cpu load (ο χριστος και η παναγια) σε htpc!! Σε μια κατηγορια υπολογιστικων συστηματων που κατα κανονα "λιωνουν" στο idle 24/7! Συμφωνα με το review που ποσταρες, εκει ο μεγαλυτερος Α8-3850 καταναλωνει 0.9W παραπανω απο τον μικροτερο sandy και 1.7W απο τον πιο αργοκινητο intel.

Σε προβολη 1080p ταινιας η διαφορα να ανεβει στα 4-5W.. Για ποσο? Για 1,5-2 ωρες?

Σε gaming δεν υπαρχει συγκριση γιατι κανενας απο αυτους τους intel δε θα τα καταφερει.

Αν επιμεινεις στην καταναλωση σε full load (δλδ benchmarks), τοτε τί να πω.. Ας ρωτησουμε τον φιλο Freedom που ανοιξε το thread ποσες ωρες εχει φαει σε full load..

Ψυχραιμια αδέρφιααααααααααααααααααααααα!!!! :)

Ολοι έχετε ενα point, υπάρχουν μερικές παγιδουλες στο όλο θέμα, μην ανησυχείτε, πρώτος εγώ πεφτω κάθε φορά που προσπαθώ να αποφασίσω για τον αντικαταστάτη του "μακαρίτη":

Παγιδα #1: Η χρήση...

Υποκειμενικό, διαφορετικές ανάγκες κλπ κλπ...ο συμφορουμίτης gaig είναι "μέσα" για την δική μου περίπτωση...το ION 330 ήταν ο βασιλιάς του idle...οι πιο βαριές δουλειές ήταν το browsing, αντε και μισή ώρα την βδομάδα μετατροπή απο wav σε mp3, άντε και 5 ωρες τον μήνα και καμια αναπαραγωγή avi και αντε να μεινει και 2-3 νύχτες ανοιχτό τον μηνα αν θέλω να κατεβάσω κάτι μεγάλο...παπαλα...αυτή ειναι η δική μου χρήση, την ίδια θα έχει και το επόμενο.

Ρε παιδιά, οταν ειμαι σπίτι το pc ειναι ανοιχτο. Δεν ειναι ανάγκη να κάνω κάτι με αυτό, μπορει να παιζω μουσική, μπορει να διαβάζω, αλλα το pc ειναι επιφυλακη για emails, να τσεκάρω γρήγορα μια πληροφορία κοκ. Ε σημερα απο τις 9 το πρωι μεχρι και τις 12 το βραδυ το "γομάρι" χτυπάει μινιμουμ 85W χωρις να κάνει τιποτα. Τσαμπα καιει η λάμπα...

Καταλαβαίνω (και επιθυμώ) σε αυτό το θρεντ να πεφτουν ιδέες διαφορετικές έχοντας ο καθένας απο εμάς διαφορετική εικόνα για την χρήση, τις ανάγκες και το hardware ενός τετοιου minimal pc. Αλλά αν στην περίπτωση μου αυτο το pc θα ειναι ο βασιλιάς του idle, ειμαι σιγουρος οτι θα υπάρξει τουλαχιστον ενας άλλος ο οποιος θα του πινει το αιμα για λόγους και με τρόπους που δεν μπορώ να γνωρίζω.

Παγιδα #2: Εχθρός του καλού το "καλύτερο" (=το μεσαίο μου ονομα ειναι "overkill")...

Οκ, φυσικά με 400 ευρώ θα μπορουσα να παρω ενα καινουριο καταραμένο ION με τον 525 Atom και να μην σας τα κανω τσουρέκια, χωροταξικά, λειτουργικά και όσον αφορα την κατανάλωση για μένα είναι το "τέλειο"...αλλα (προσεξτε, τώρα ξεκινάει το "fail") αλλα του κερατά δεν τα δινω...με ενα 200άρι τσιμπάω ενα Shuttle XS35V2 και μια 4Gb DDR3 SODIM και το συστημα ειναι έτοιμο (ssd και το slim οπτικο του "μακαρίτη")...ιδιες δυνατότητες με το προηγούμενο (δεν θα μου φανει ουτε ο και καλα πιο γρηγορος επεξεργαστής, ούτε η Intel GPU), απολυτη ησυχία λογω παθητικής ψυξης (σαφώς καλύτερα απο το ΙΟΝ που αρχιζαν και μου τα επρηζαν το 30άρι και το 50άρι ανεμιστήρι), κατανάλωση παιζει και λιγότερη απο το ΙΟΝ...

Ναι αλλα (fail in progress) μήπως να μείνω σε αυτό που ξέρω και να τσιμπησω το μεταχειρισμένο ION που είδα στο ταδε forum με ενα 250άρι? Το ιδιο με το δικο μου ειναι αλλα με μεγαλύτερο επεξεργαστή...

Ναι αλλά (οδευουμε προς το ολικό fail) ρε φούστη μου, αφου με 250-300 ευράκια τσιμπαμε ενα συστηματάκι με την Γεφυρα της Σάντυ και ασε τους φακιν ψοφιμο-Ατομς να πανε να κουρευονται...

Αλλά απο την άλλη (επιταγχυνόμενο fail σε εξελιξη) γουατ δε φακ, "μισό" επεξεργαστή θα πάρω? Κάτσε να δώσω και Χ ευρώ παραπάνω να παρω τον ΧΧΧ...μπλα μπλα μπλα...(λούπα και επανάληψη 10 φορές, καθε φορά θα γινεται escalate το hardware)

...(εξοδος απο την λουπα και TOTAL FAIL--->) ε, εδω που φτάσαμε χαιρετα με...τσιμπάω εναν 2500Κ (200 ευρω), ενα P68 (150 ευρώ μαξ) και άλλα 8Gb DDR3 (κανα 50άρι), κουτια και ιστοριες έχουμε...οριστε...να τα 400 ευρώ που θα εδινα για το φακιν καινουριο ION...ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ!!!

Α ναι ξέχασα (fail recall)...θα καιει ακριβώς όσο και το "γομαρι", θα πιάνει χώρο και θέλω ησυχία...τι ήθελα είπαμε?

Πάμε πάλι απο την αρχή... ;)

Συνεχίστε να προτεινετε κυριοι (sorry και κυρίες, ξεχασα την Κατερινουλα), όχι τόσο για μένα πλεον (μου δώσατε πολλές ιδεες ΟΛΟΙ και σας ευχαριστώ, απο εδώ και περα πρέπει να αποφασίσω εγω) για όσους μελλοντικά θα διαβάσουν αυτό το θρεντ ψαχνοντας κατι "αντίστοιχο"...

:T:

παντως με βαση την τελευταια διακυριξη σου ( λολ, ποσο αληθινα ειναι ολα αυτα...), νομιζω πως χωρις δευτερη σκεψη, αυτο που σου ταιριαζει γαντι και χωρις να ξοδεψεις περιττα ευρια, ειναι ενα Brazos

το πετας οπως ειναι μεσα στο κουτακι που ηδη εχεις απο το ΙΟΝ και τελιωσε η μπουγαδα ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.