Jump to content

Γνώμες για μέγεθος νέας οθόνης

HellhammeR

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Σκέφτομαι να πάρω μία καινούργια οθόνη, αλλά έχω τις επιφυλάξεις μου για το ποιο είναι το ικανοποιητικό μέγεθος οθόνης που θα προορίζεται για gaming κυρίως. Έχω μία 22αρα εδώ και χρόνια έχω συνηθήσει σε τόσες ίντσες και σκέφτομαι να πάω σε 27αρα ή σε 24αρα. Για την 27άρα τρώω κόλημα κυρίως γιατί δεν είμαι συνηθισμένος σε τόσο μεγάλο panel σε κοντινή απόσταση και φοβάμε μην μου φανεί τεράστια και ζορίζομαι με τα μάτια και γενικά να με κουράζει. Αν μπορούσε κάποιος να πεί κάποια γνώμη/συμβουλή που έχει 27αρα σχετικά με το πόσο γρήγορα την συνηθήζεις αν έχει αντιμετωπίσει κάποιο θέμα με το μέγεθος κτλπ.

Πιστεύω ότι η 24αρα είναι το τέλειο μεγεθος για το γραφείο και σε κοντινή απόσταση αλλά με την 27αρα συνδυάζεις και ταινίες, σε μακρινότερη απόσταση στο δωμάτιο μέσα.

27άρα έχω και πιστεύω ότι είναι το πιο ιδανικό μέγεθος.Και άμα γουστάρεις την κουμπώνεις και στον τοίχο και κερδίζεις και απόσταση!

Απλά νομίζω ότι είναι ότι πρέπει αυτό το μέγεθος.Σε 24άρες θα πήγαινα μόνο σε περίπτωση eyefinity.Που και eyefinity να έκανα,πιθανόν να έπαιρνα και άλλη μία μεγαλύτερη 27άρα ή 30άρα για ταινίες,νετ!

το βασικοτερο κρητιριο ειναι το budget σου και η VGA που εχεις αυτην την στιγμη (και αν θα την αναβαθμισεις αμεσα ή με την αλλαγη της οθονης)

αν δηλαδη εχεις 100 ευρω δεν μπορουμε να συζηταμε για 26αρες και 30αρες ;)

oi διαφορες απο 22αρα σε 24αρα δεν ειναι μεγαλες παντως να ξερεις

εγω την εκανα προσφατα και καταλαβα μεν διαφορα στο μεγεθος, αλλα οχι καποια μεγαλη αλλαγη

πιο πολυ επιρεασε η αλλαγη αναλυσης που απο 1680*1050 πηγα σε 1920*1200

για μενα προσωπικα, οσο πιο μεγαλη ειναι η οθονη τοσο το καλυτερο, αλλα αυτο ειναι και υποκειμενικο.

Αν βαλλεις μια 42αρα στο γαφειο μου δηλαδη, δεν θα μου αρεσει κιολας :D

αυτο ομως εχει να κανει με τα δικα σου ματια, την αποσταση θεασης στο γραφειο σου (τις χρησεις τις ανεφερες) και φυσικα με την καρτα γραφικων που εχεις ;)

κατα την αποψη μου κοιτας για 26+ .η 24αρα ειναι το δεδομενο και η λογικη κινηση, αλλα για μενα δεν αξιζει να παρεις καινουρια 24αρα.Μονο αν παρεις καμια μεταχειρισμενη

ή αν εχεις σκοπο να χωσεις φραγκα, πας σε dual monitor με 24αρες ή 3ple monitor eyefinity, ειτε προσθαιτωντας αλλες 2 22αρες, ειτε με 24αρες.Εκει φυσικα θα χρειαστεις και αναλογων δυνατοτητων καρτα γραφικων

αν πας σε eyefinity, θα ειναι καλο να επιλεξεις monitor με pivot για να μπορεις να τις βαλλεις και σε portrait orientation αν θελησεις ή σε βολεψει καλυτερα

Συνεπως, πιο ειναι το budget σου? :p

Θα δώσω 300 ευρώ κάπου εκεί. την GTX295 έχω, την 22αρα που έχω τώρα θα την βάλω δίπλα απο την κανούργια στο γραφείο, είναι μεγαλό τις χωράει και τις δύο. Έχεις δίκιο και εγώ πιστεύω 27αρα αξίζει περισσότερο. Μέγιστη απόσταση που μπορώ να την βάλω στο γραφείο απο τα μάτια μου θα είναι κάπου στο 1 με 1.5 μέτρο όπως τα υπολόγισα με το μάτι :innocent:

To μεγεθος μετραει φιλε μου! Το μονο κακο σε 27αρι ΤΝ ειναι οτι χαλανε τα χρωματα στις γωνιες λογω μεγεθους κ γωνιας θεασης.

Παντως οι τιμες ειναι ξεφτιλα για 27αρι ΤΝ.

Για 60-80 cm αποσταση , θα ειναι κουραστικη η 27αρα??

Οχι ειχα κ γω ενα στην ιδια αποσταση. Αλλα να ριξεις το brightness γιατι απο τη μανα του το LG το εχει στο 100%!

Εγώ θα πρότεινα να αγοράσεις ips panel και όχι tn. Εφόσον διαθέτεις 300ευρώ πάρε άλλες 2 23άρες με ips panel και στήσε eyefinity. Είχα dual 24άρια tn και τα έβγαλα και έβαλα 1 23 ips και είδα διαφορά αρκετή. Μην περιμένεις θαύματα βέβαια, να την ανάψεις και να γίνει έκρηξη χρωμάτων με χορεύτριες κλπ όπως στις διαφiμήσεις της coca cola, αλλά θα δείς διαφορά στα χρώματα και στη γωνία θέασης. Προσωπικά πιο πολύ με πορώνει το να έχω τρείς οθόνες παρά να έχω 1 μεγάλη και μία πιο μικρή.

Επίσης 2 οθόνες σε παιχνίδια δε λένε, μην το τολμήσεις καν ειδικά σε μια μικρή και μεγάλη. Σκέψουν οτι αν βάλεις 2 ίδιες το ακριβώς μέση θα είναι τα πλαστικά των οθονών.

Προτείνω 3 οθόνες αν παίζεις παιχνίδια είτε δίνεις την 22άρα σου και πάρε λίγο καλύτερη 27άρα.

Αν θες για σχεδιαστικά προγράματα προγραματισμό κλπ τότε 27άρα + 22άρα για να έχεις δεξιά τα tools σου.

Εγώ θα πρότεινα να αγοράσεις ips panel και όχι tn. Εφόσον διαθέτεις 300ευρώ πάρε άλλες 2 23άρες με ips panel και στήσε eyefinity. Είχα dual 24άρια tn και τα έβγαλα και έβαλα 1 23 ips και είδα διαφορά αρκετή. Μην περιμένεις θαύματα βέβαια, να την ανάψεις και να γίνει έκρηξη χρωμάτων με χορεύτριες κλπ όπως στις διαφiμήσεις της coca cola, αλλά θα δείς διαφορά στα χρώματα και στη γωνία θέασης. Προσωπικά πιο πολύ με πορώνει το να έχω τρείς οθόνες παρά να έχω 1 μεγάλη και μία πιο μικρή.

Επίσης 2 οθόνες σε παιχνίδια δε λένε, μην το τολμήσεις καν ειδικά σε μια μικρή και μεγάλη. Σκέψουν οτι αν βάλεις 2 ίδιες το ακριβώς μέση θα είναι τα πλαστικά των οθονών.

Προτείνω 3 οθόνες αν παίζεις παιχνίδια είτε δίνεις την 22άρα σου και πάρε λίγο καλύτερη 27άρα.

Αν θες για σχεδιαστικά προγράματα προγραματισμό κλπ τότε 27άρα + 22άρα για να έχεις δεξιά τα tools σου.

συμφωνω με αυτα πλες, απλα εδω θα πρεπει να υπολογιστει και το κοστος αγορας καινουριας VGA, γιατι με την υπαρχουσα eyefinity yok :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.