psyber Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6, 2012 Όπως μπορεί να δει κανείς στον τομέα του site για τις αγγελίες, προσφατα αγόρασα από τον junior 21 το corsair obsidian 800d μαζί με το black ice gtx 480. το προηγούμενο σεταπ μου είχε το coolermaster cosmos s με το τριπλό ψυγείο xspc rs360. μετακομίζοντας το hardware στο νέο μου case (obsidian), είδα μεγάλη διαφορά στις θερμοκρασίες. σύμφωνα με το speedfan η μητρική έπεσε από 42-43 που ήταν σταθερά στους 36-37 ακόμα και 33 καμια φορά, και ο επεξεργαστής από τους 33 που έπαιζε σταθερά σε idle τώρα δεν ξεπερνα τους 28. Που θεωρείτε πιο πιθανό να αποδίδεται αυτή η διαφορά; στο καλύτερο airflow του κουτιού ή στο μεγαλύτερο και αποδοτικότερο ψυγείο. Να σημειωθεί ότι οι δοκιμές που έφεραν τα νούμερα που αναφέρουν έγιναν με τους τους τρεις ίδιους ανεμιστήρες και στα 2 ψυγεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenor Μάρτιος 6, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 Λογικά όλα έπαιξαν τον ρόλο τους. Ίσως και η ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού του corsair και ο χώρος που διαθέτει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 6, 2012 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 Σε όλο το πακέτο.Κυρίως στο ψυγείο όμως. Μεγάλη διαφορά το ένα ψυγείο απο το άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Μάρτιος 6, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 Παίζουν ρόλο και τα δύο: και το κουτί και το ψυγείο.Εάν πάντως είδες τόσο μεγάλες διαφορές, τότε well done. Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάρτιος 6, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 Σε όλο το πακέτο.Κυρίως στο ψυγείο όμως. Μεγάλη διαφορά το ένα ψυγείο απο το άλλο.ναι αλλα δεν υποτίθεται ότι το black ice θελει high rpm για να αποδώσει; οι φανς που χρησιμοποίησα ήταν 3 gentle typhoon 1450rpm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 6, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 Με δυνατότερους ανεμιστήρες θα αποδόσει ακόμα καλύτερα. Αλλά ξαναλέω καμία σχέση το ένα ψυγείο με το άλλο. Και 1200rpm ανεμιστήρες να βάλεις πάλι καλύτερα θα αποδόσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenor Μάρτιος 6, 2012 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 Την διαφορά θερμοκρασίας σε θέμα ανεμιστήρων και rpm θα την δεις σε load καταστάσεις. Μια χαρά είναι οι ανεμιστήρες που έχεις, εξάλλου αν βάλεις 4 ανεμιστήρες σε 2000rpm θα πετάξει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάρτιος 6, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 σκέφτηκα να πάω σε αυτούς: eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικήςτους έχει δοκιμάσει κανεις; τι λένε από θόρυβο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Μάρτιος 6, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 ναι αλλα δεν υποτίθεται ότι το black ice θελει high rpm για να αποδώσει; οι φανς που χρησιμοποίησα ήταν 3 gentle typhoon 1450rpm. Γεια σου Ηλία! Ειδα μεγαλες διαφορες, ευγε! Προταση μου, βαλε 2000rpm με ροοστάτη. Καμια φωτο θα δουμε απο το κουτάκι? Αθήνα πότε θα το φερεις που λέγαμε? :magic: εχω και κατι sickle fan CM να δοκιμασουμε αν θες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάρτιος 6, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 μία πρόχειρη φωτό ειναι αυτή: Imageshack - dsc3294t.jpgο πολύ μακρύς σωλήνας που πάει από το ψυγείο στην αντλία δεν τον έκοψα σκόπιμα γιατι θέλω να εκμεταλλευτώ το μήκος του ώστε να κρύψω στο κάτω διαμέρισμα την αντλία και να μπεί άλλο res, είτε κυλινδρικό όρθιο δίπλα στη μητρικη είτε σε dual 5,25. μόνο μου παράπονο είναι ότι τα φαν κοντρολερς μου είναι ελαφρώς πιο μέσα από τα καπάκια των 5,25. φωτό της πρόσοψης: ImageShack Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάρτιος 6, 2012 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 psyber, οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι και οι δύο με φούλ καθαρά ψυγεία ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάρτιος 6, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 τι εννοείς λέγοντας καθαρά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάρτιος 6, 2012 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 Εννοώ το αντίθετο από αυτό : Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάρτιος 6, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 οχι οι τιμές που αναφέρω αφορούν σε πεντακάθαρα ψυγεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάρτιος 6, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 Άρα το καλύτερο airflow εντός του "κυτίου" και το 1x120 παραπάνω έκαναν δουλειά...Η διάταξη ήταν η ίδια ? Push με φορά από το εσωτερικό του κουτιού προς τα έξω ?Και στη φωτό βλέπω 3, στο 480 είχες 3 μόνο από ότι καταλαβαίνω από την περιγραφή σου, σωστά ? Έκανες re-mount το block του επεξεργαστή ? Thermal paste ίδια ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάρτιος 6, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 η διαταξη ήταν η ίδια αλλα οι δοκιμές είχαν τρεις ανεμιστήρες και στις 2 περιπτωσεις, χωρίς τέταρτο όπως αναφέρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάρτιος 6, 2012 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 OK, η έξτρα 1x120 επιφάνεια δούλευε passive, πάλι καλύτερο είναι... Ευχάριστο να βλέπεις τέτοια διαφορά, πάντως.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Μάρτιος 6, 2012 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 σκέφτηκα να πάω σε αυτούς: eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικήςτους έχει δοκιμάσει κανεις; τι λένε από θόρυβο; Τους έχω εγώ στο σύστημά μου και είναι πένα!!!Τους έχω πάνω σε fan controller κιόλας και όταν benchάρω ή παίζω τους πάω τέρμα και όταν απλά είμαι νετ ή κάτι άλλο τους έχω χαμηλά. Τους προτείνω ανεπιφύλακτα! Δες σύστημα υπογραφής...κλικ "case". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Μάρτιος 6, 2012 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 Με δυνατότερους ανεμιστήρες θα αποδόσει ακόμα καλύτερα. Αλλά ξαναλέω καμία σχέση το ένα ψυγείο με το άλλο. Και 1200rpm ανεμιστήρες να βάλεις πάλι καλύτερα θα αποδόσει. Καμια σχεση το ενα με το αλλο οντως αλλα στις 1400rpm τα δυο αντιστοιχα τριπλα εχουν παραπλήσιο c/w το GTX480 ομως ειναι και τετραπλο και ειναι απλα θηριο οποτε η διαφορα ειναι λογικη και μη σου πω οτι θα μεγαλωσει κι αλλο καταρχην με ενα ακομα fan. ή/και με ~1800rpm Fans η διαφορα υπερ του GTX μεγαλωνει ακομα περισσοτερο δες εδω το σχετικο πινακακι αποδοσης σε σχεση με το παραπλησιο του xspc, το swiftech mcr (αφορα 3ple rads) αλλα παιρνεις μια ιδεα Εγω θα πηγαινα με τη λυση του Ανεστη. 2000rpm σε fan control. ή 4x1850GTs Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyber Μάρτιος 6, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2012 Γιώργο για τους alphacool που προτείνει ανεπιφύλακτα και ο φίλος venom 7 έχεις άποψη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.