Jump to content

Αγορά SSD για Desktop ή Caching του παλιού μας HDD;

sdemetri

Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το θέμα για να ακούσω τις απόψεις σας αφού κατά την γνώμη μου δεν αξίζει η αγορά SSD σε αυτές τις τιμές κι ας είναι πολύ πιο γρήγοροι από έναν καλό HDD. Κάντε τις παρακάτω ενέργειες και ξεχάστε προς το παρόν τους SSD μέχρι οι εταιρείες να λογικευτούν τιμολογιακά.

1) Βάλτε το FancyCache (- θέλει μνήμη βέβαια η οποία όμως είναι πολύ φτηνή τώρα -) και κάντε caching του boot partition του HDD σας: FancyCache User Guide

2) Φτιάξτε έναν μικρό Ramdisk με αυτό: RAMDisk - Software - Server Memory Products & Services - Dataram και βάλτε επάνω του την cache του Firefox,IE κ.τ.λ (- how you put the browser cache on the RAMDisk, google is your friend -)

3) Τέλος χρησιμοποιήστε το AVG PC TuneUp 2011 ή κάτι αντίστοιχο του για σωστό καθαρισμό και ... περιποίηση των δίσκων και του συστήματος...

Έχω καιρό τώρα που τεστάρω παράλληλα 2 Desktop PCs με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά το ένα με SSD και το άλλο χωρίς, με ακριβώς τα ίδια προγράμματα εγκατεστημένα και ακολουθώντας τις παραπάνω ρυθμίσεις στο PC με τον HDD, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά σε καθημερινή χρήση!!! Τώρα αν είσαι επαγγελματίας και τα δευτερόλεπτα είναι χρήμα για σένα, ε ... τότε μάλλον δικαιολογείται το κόστος ακόμη και για RAID 0 πολλών παρόμοιων SSDs αλλά για κοινούς θνητούς η αγορά SSD --> ειδικά<-- 240GB,256GB και πάνω στις σημερινές τιμές είναι πολυτέλεια ...

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες και άλλων συμφορουμιτών πάνω στο θέμα ...

ο κοινός θνητός τι να τα κάνει τα 240gb ssd?Τα 80 υπερκαλύπτουν, βάζεις άνετα 3-4 παιχνίδια, μπορεί και παραπάνω. Πέρνεις ένα σε μικρή χωρητικότητα και κάνεις την δουλειά σου. Θεωρώ ότι τα αξίζει σαν αναβάθμιση. Τώρα αν θες να κατεβάζεις τα τορρεντ στον ssd, το πληρώνεις..

Το προγράμμα που προτείνεις κάνει 70 ευρώ :shout:

Οντως σε μεγάλες χωρητικότητες είναι ακριβοί, αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζονται σε πολλούς για να τρέχουν προγράμματα, είναι εξιδεικευμένο άρα και ακριβό

αγαπητέ φίλε θεωρώ ότι οι προτάσεις σου είναι καλές...αλλά η αγορά SSD θεωρώ πως είναι must για την εποχή...οι διαφορές είναι χαώδεις..Εγώ με 2 Vertex 3 σε RAID0 έχω δει απίστευτές ταχύτητες... από HDD ακόμα με έναν usb2 500gb και εναν 2,5'' 320gb σε ext sata για να κάνω δαουνλοαντινγκ!

το 3Q θα πέσουν οι τιμές από ότι λένε...τότε θα πάρω έναν 2ΤΒ ή 2X1ΤΒ ανάλογα τα κέφια...

Επίσης έχεις δοκιμάσει fancy caching στον SSD? είναι καλύτερη επιλογή ; (αν και αχρείαστο μου φαίνεται)

1) Βάλτε το FancyCache (- θέλει μνήμη βέβαια η οποία όμως είναι πολύ φτηνή τώρα -)

Ακριβώς όπως το είπες, τώρα.

Βάλτε μνήμη παιδιά γιατί στο 2012 οι τιμές θα ανέβουν. Τώρα που έφυγε η Elpida :hang3:

αγαπητέ φίλε θεωρώ ότι οι προτάσεις σου είναι καλές...αλλά η αγορά SSD θεωρώ πως είναι must για την εποχή...οι διαφορές είναι χαώδεις..Εγώ με 2 Vertex 3 σε RAID0 έχω δει απίστευτές ταχύτητες... από HDD ακόμα με έναν usb2 500gb και εναν 2,5'' 320gb σε ext sata για να κάνω δαουνλοαντινγκ!

το 3Q θα πέσουν οι τιμές από ότι λένε...τότε θα πάρω έναν 2ΤΒ ή 2X1ΤΒ ανάλογα τα κέφια...

Επίσης έχεις δοκιμάσει fancy caching στον SSD? είναι καλύτερη επιλογή ; (αν και αχρείαστο μου φαίνεται)

Φίλε tavliban έχω δοκιμάσει fancy caching σε ssd αλλά μου φαίνεται και μένα αχρείαστο ... thanks για την απάντηση ... αν και αναρωτιέμαι αν οι "απίστευτες ταχύτητες" είναι στα νούμερα από τα benchmarks του RAID 0 σου ή στην αίσθηση που παίρνεις σε everyday use ... εγώ πάντως δεν τις βρίσκω ιδιαίτερα καλύτερες από αυτές του cachaρισμένου δίσκου ...:nothing:

φίλε με ΑΤΤΟ γράφει μόνος του ο SSD περίπου διπλάσιες ταχύτητες on average από τον HDD... με RAID0 φαντάσου (εμένα τουλάχιστον σε μeγάλα αρχεία έγραψε read max 1gb/sec... βέβαια αυτό σε απείραχτους HDD (caching όπως το λες) σε AHCI mode... Επίσης σε SATA2 HDD με SATA3 SSD η σύγκριση καθώς SATA3 HDD δεν έπεσε στα χέρια μου λόγο κόστους

Πάντως εγώ προσωπικά θα το δοκιμάσω αυτό που προτίνεις για τους HDD μου...

EDIT: επίσης οι SSD είναι πολύ καλύτεροι από άποψη κατανάλωσης... ;)

Αν χρειαστείς help οτιδήποτε εδώ είμαι ... εγώ παρέλειψα να σου πω έχω τον Corsair Performance Pro 256 GB που μου δίνει επίσης τρελλά νούμερα σε ATTO αλλά και σε ASSSD αφού δουλεύει εξίσου καλά και με uncompressible data και παρόλο που έχει τρομερό Garbage Collector που διατηρεί συνεχώς τις επιδόσεις του δίσκου σταθερά υψηλές και κοντά στις ονομαστικές του, εγώ ακόμα δεν μπορώ να αισθανθώ στην πράξη την τρομερή διαφορά που λες με τον Western Digital Caviar Black 1TB HDD μου...Ίσως με τον καιρό όταν θα αρχίσω να δουλεύω για περισσότερες ώρες το Pinnacle Studio (- επεξεργασία video -) και το CUbase 5 (- digital Recording-μουσική παραγωγή -) να αρχίσω να εκτιμώ περισσότερο τον ssd μου... Αλλά για τα καθημερινά games, serfing, Ms Office κ.τ.λ δεν βλέπω τρομερές διαφορές... Τα νούμερα δεν μου λένε τίποτα... εμπιστεύομαι μόνο την αίσθηση που παίρνω στην καθημερινή χρήση...Anyway RAM is the way to Go... Νομίζω 16GB=4x4GB 9-9-9-24 1600MHz DDR3 με ~8GB για Caching του HDD είναι το καλύτερο αυτή την στιγμή...:)

α ναι...ξέχασα να σου αναφέρω τον χρόνο που κάνει για να bootarei το σύστημα.... έχει πέσει στο ελάχιστο... επίσης εκεί που βλέπω διαφορά είναι στο άνοιγμα κάποιον προγραμμάτων, στα update των windows γενικότερα μια καλύτερη επίδοση...σε παιχνίδια τώρα εγώ προσωπικά δεν βλέπω κάποια τεράστια διαφορά, αλλά την βλέπω..ίσωσ κάποιος πιο extreme gamer (γιατί εγώ δεν είμαι τέτοιος) μας πει καλύτερα

και αμα συνατνήσω προβλήματα θα σου στείλω ένα pm... :p

Προσοχή με τα προγράμματα ram caching σκοτώνουν τα MBR και μετά έχει φασαρία για rebuild...

Σε ευχαριστούμε φίλε grathk αλλά υπάρχει και το Acronis True Image ή κάτι αντίστοιχο για BackUp ολόκληρου του δίσκου+MBR οπότε είμαστε οκ ότι και αν συμβεί ... δεν δοκιμάζουμε έτσι ... χωρίς να έχουμε πάρει αντίγραφο πριν ... Πάντως μετά από 1 μήνα συνεχών δοκιμών δεν είχα κάποιο πρόβλημα ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.