zyx Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2004 http://www.enermax.it/scheda_tecnica_alimentatori.php?id_prod=44&serie=Alimentatori%20Serie%2012V%20&%20ATX%20GES Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow Hunter Ιούλιος 14, 2004 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2004 Zyx το συγκεκριμενο το παρακολουθουσα και εγω και σε γενικες γραμμες πιστευω οτι ειναι λιγο υπερβολικα τα 660W εαν πραγματικα τα βγαζει. Τουλαχιστον για οσους δεν εχουν αμεση αναγκη για μια πολυ δυνατη +12V λογω αντιστοιχου κομπρεσορα.Ωραιες οι ανεξαρτητες γραμμες αλλα αρνητικο οτι δεν μπορεις να πειραξεις τις γραμμες οπως στο OCZ520ADJ που ειναι και λιγο underated στα W. Ειναι μεγαλο πλεονεκτημα αυτο του OCZ520 και τουλαχιστον σε εμενα υπερισχυσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Ιούλιος 14, 2004 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2004 Δε νομιζω πως αξιζει...μαλλον για σερβερς προοριζετε το συγκεκριμενο 500W φτανουν κ περισσευουν αλλοστε αν το τροφοδοτικο ειναι πιοτικο(ή μονταρισμενο!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 14, 2004 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 14, 2004 Τι server είναι αυτός πια;Μάλλον για συνδυασμό με tec προορίζεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Ιούλιος 16, 2004 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2004 Εγώ θα έλεγα ότι αξίζει. Βέβαια θα πρέπει και η τιμή να αξίζει...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Ιούλιος 16, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2004 ηδη τα 500ρια ειναι καπως υπερβολικα,για το 600αρι ουτε λογος,με τετοιο ρυθμο σε μια 5ετια θα περζουμε με κιλα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Ιούλιος 16, 2004 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2004 νομίζω πως τίποτα δεν έιναι υπεβολή.....το Pre-συκώτι που τηγανίζει ο μάστορας στα 5+ Gizπόσα watt να τρώει άραγε?με την έλευση και των 4κάναλων raid .....μ@μησέτ@!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Ιούλιος 16, 2004 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2004 Αρχική απάντηση από DarkSaga νομίζω πως τίποτα δεν έιναι υπεβολή..... το Pre-συκώτι που τηγανίζει ο μάστορας στα 5+ Giz πόσα watt να τρώει άραγε? Aπλουστατα δε προκειτε ποτε μου να παρω απο δαφτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
kv3d Ιούλιος 22, 2004 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2004 Για σκεψου 2χ ΧΕΟΝ (~200W)οταν κανει rendering+ 4gb ram (~350w) σε μοντελο με radiocity (3d max) στο full, οχι απλα την καταναλωνει την μνημη, την σκιζει, 2 καρτες fx6800 μαζι σε SLI (100-160W). Χωρια η γαρνιτουτα, cd, hds,φωτακια ανεμιστηρακια κλπ. Απαπα δε μου φτανει το ενα 660 ,θα παρω δυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kv3d Ιούλιος 22, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2004 για τις καταναλωσεις των 6800 δεν ξερω,υποθετω, εχουν και δυο υποδοχες για ρευμα η καθε μια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suedehead Ιούλιος 22, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2004 Αρχική απάντηση από kv3d [Σήμερα, στις 11:21] Για σκεψου 2χ ΧΕΟΝ (~200W)οταν κανει rendering+ 4gb ram (~350w) σε μοντελο με radiocity (3d max) στο full, οχι απλα την καταναλωνει την μνημη, την σκιζει, 2 καρτες fx6800 μαζι σε SLI (100-160W). Χωρια η γαρνιτουτα, cd, hds,φωτακια ανεμιστηρακια κλπ. Απαπα δε μου φτανει το ενα 660 ,θα παρω δυο. εκει όμως μιλάμε για άλλης κλάσης συστήματα και κατ επέκταση για άλλης κλάσης συστήματα τροφοδοσίας π.χ. redundant PSUs etc Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 22, 2004 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2004 Αρχική απάντηση από kv3d [Σήμερα, στις 11:21] Για σκεψου 2χ ΧΕΟΝ (~200W)οταν κανει rendering+ 4gb ram (~350w) σε μοντελο με radiocity (3d max) στο full, οχι απλα την καταναλωνει την μνημη, την σκιζει, 2 καρτες fx6800 μαζι σε SLI (100-160W). Χωρια η γαρνιτουτα, cd, hds,φωτακια ανεμιστηρακια κλπ. Απαπα δε μου φτανει το ενα 660 ,θα παρω δυο. Αρχική απάντηση από Suedehead εκει όμως μιλάμε για άλλης κλάσης συστήματα και κατ επέκταση για άλλης κλάσης συστήματα τροφοδοσίας π.χ. redundant PSUs etc Χαλαρώστε λίγο. Το σύστημά μου χωρίς την οθόνη καίει 170W, με οθόνη ανεβαίνει στα 240W μετρημένα από το προγραμματάκι του APC UPS. Και έχω και 14 ανεμιστήρια (μαζί με αυτά των cpu,gpu,mobo,psu*2). To 660W psu είναι υπερβολή, όπως υπερβολή είναι το Antec 550 που έχω. Όμως παρέχει μία καλή ασφάλεια στο παίξιμο της τάσης προς τα κάτω, για κάποιον που δεν έχει UPS. Τα redundant είναι 2 τροφοδοτικά μόνο που δουλεύει το ένα με το άλλο σε εφεδρεία. Είναι δηλαδή για την περίπτωση που το ένα τα φτύσει να μην πέσει ο server. Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Ιούλιος 22, 2004 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2004 Εγω θεωρω πια τα 460-480 μικρα αρα καλο ειναι αλλα θα εχει πολλα λεφτα.Μαλλον τα 550 ειναι τα ιδανικα τωρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kv3d Ιούλιος 22, 2004 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2004 Αυτη τη στιγμη στα Workstation ειναι standart προτεινωμενα τα 2γιγα μνημη και τα 4 ομως δεν πανε χαμενα απλα ανεβαζουν τις δυνατοτητες επεξεργασιας. Το SLI υπαρχει ηδη σε μητρικη dual xeon,και συμφερει γιατι με δυο midle class καρτες διπλασιαζεις την επεξεργασια πολυγωνων αντι να παρεις μια καρτα με υπερδιπλασια τιμη.Ναι ειναι υπερβολη για πισια φτιαγμενα για παιχνιδια, για workstation ομως με μπατζετ 3000-4000ευρω δεν ειναι πια υπερβολη.Αλλωστε για να το βγαλουν το psu660w ,ξερουν και που θα το δωσουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Suedehead Ιούλιος 22, 2004 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2004 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 12:56] Αρχική απάντηση από Suedehead εκει όμως μιλάμε για άλλης κλάσης συστήματα και κατ επέκταση για άλλης κλάσης συστήματα τροφοδοσίας π.χ. redundant PSUs etc Χαλαρώστε λίγο. Το σύστημά μου χωρίς την οθόνη καίει 170W, με οθόνη ανεβαίνει στα 240W μετρημένα από το προγραμματάκι του APC UPS. Και έχω και 14 ανεμιστήρια (μαζί με αυτά των cpu,gpu,mobo,psu*2). To 660W psu είναι υπερβολή, όπως υπερβολή είναι το Antec 550 που έχω. Όμως παρέχει μία καλή ασφάλεια στο παίξιμο της τάσης προς τα κάτω, για κάποιον που δεν έχει UPS. Τα redundant είναι 2 τροφοδοτικά μόνο που δουλεύει το ένα με το άλλο σε εφεδρεία. Είναι δηλαδή για την περίπτωση που το ένα τα φτύσει να μην πέσει ο server. Το ιδιο πραγμα λεμε με αλλο λογια Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Ιούλιος 22, 2004 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2004 το τελευταίο επιχείρημα δεν ισχύει γιατι πολλές φορές τα προιοντα δηγιουργούν πλαστές ανάγκες....Αγοραστικό κοινό πιθανόν να υπάρχει ήδη αλλα μη συγκρίνεις τα workstation με τα προσωπικα PC όσο δυνατα και αν είναι αυτά.στο workstation δεν τίθεται θέμα κόστους..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 22, 2004 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2004 Μάλλον για πολύ ακριβούς servers προορίζονται τέτοια τροφοδοτικά.Ο Sun Fire V440 έχει 650W τροφοδοτικό (redundant προαιρετικά) και μπορεί να σηκώσει:Μέχρι 4 1.062-GHz or 1.28-GHz UltraSPARC IIIi processors , 16 GB Maximum μνήμη, 2 Gigabit NICs, 1 10Mbit NIC για management, 6 PCI, 4 SCSI δίσκους μπλα μπλα μπλα. Αργεί ακόμα η μέρα που θα έχουμε τέτοιους υπολογιστές.Επίσης workstation δεν είναι αναγκαστικά ένα ακριβό μηχάνημα. Μπορεί να είναι και ένας απλός P4@2GHz, ανάλογα τις ανάγκες του εργαζομένου και το κασέ της εταιρείας του. Όπως επίσης server μπορεί να γίνει και ένα P2 μηχανάκι, αν υπάρχει η γνώση, για μικρές απαιτήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiMk Ιούλιος 22, 2004 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2004 Αρχική απάντηση από Suedehead [Σήμερα, στις 16:48] Όμως παρέχει μία καλή ασφάλεια στο παίξιμο της τάσης προς τα κάτω, για κάποιον που δεν έχει UPS. 2-3 φορές που έχει ανάψει το a/c στο σπίτι. 24.000BTU έχει ρεσετάρει ο υπολογιστής.:...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkSaga Ιούλιος 22, 2004 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2004 Αρχική απάντηση από Suedehead [Σήμερα, στις 16:48]Όμως παρέχει μία καλή ασφάλεια στο παίξιμο της τάσης προς τα κάτω, για κάποιον που δεν έχει UPS.πως το διακιολογείς αυτό?γιατί δεν το πολυκαταλβαίνω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 22, 2004 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2004 Αρχική απάντηση από DarkSaga Αρχική απάντηση από Suedehead [Σήμερα, στις 16:48]Όμως παρέχει μία καλή ασφάλεια στο παίξιμο της τάσης προς τα κάτω, για κάποιον που δεν έχει UPS.πως το διακιολογείς αυτό?γιατί δεν το πολυκαταλβαίνω.... Το τροφοδοτικό έχει μέσα πυκνωτές που κρατάνε αποθηκευμένη ενέργεια. Αν το τροφοδοτικό το δουλεύεις τσίτα οι πυκνωτές εκφορτίζονται σχετικά εύκολα. Αν όμως έχει αρκετό περιθώριο οι πυκνωτές θα μπορέσουν να σε καλύψουν σε μία μικρή χρονικά και σε volt βουτιά του ρεύματος της ΔΕΗ. Προφανώς και δεν έχεις τύχη αν το ρεύμα πέσει πχ στα 100V ή διαρκέσει παραπάνω από το χρόνο εκφόρτισης του πυκνωτή. Όμως για 160-180V είναι μία καλή λύση. Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν αντικαθιστά ένα καλο UPS, αλληλοσυμπληρώνονται.Αρχική απάντηση από JiMk 2-3 φορές που έχει ανάψει το a/c στο σπίτι. 24.000BTU έχει ρεσετάρει ο υπολογιστής.:...: Όταν παίρνει μπροστά το κλιματιστικό (και μάλιστα το θηρίο των 24.000BTU) τραβάει πολύ ρεύμα. Εμένα παλιότερα έριχνε συχνά το ρελέ. Καλύτερα να το πεις σε κάποιον ηλεκτρολόγο μήπως χρειάζεται να τραβήξει γραμμή από τον πίνακα με δική του ασφάλεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.