Jump to content

Περί 2500+ και 3200+

planetman

Recommended Posts

Έχω έναν Barton 2500+ AQYFA 0343SPMW κλειδωμένο που με default τάση πάει μέχρι 2230MHz prime stable με μέτριο αέρα και θερμοκρασία δωματίου 30 βαθμούς. Έχω πάρα πολύ μεγάλη περιέργεια να δω οι 3200+ μέχρι πόσο πάνε με default τάση; Υπάρχει κάποιο link που να έχει database με default τάσεις κτλ. Ξέρετε εσείς να μου πείτε; Ή κάποιος που να έχει έναν 3200+; Ουσιαστικά δηλαδή οι 2500+ και 3200+ που έχουν ίδιο πολλαπλασιαστή, ο 2500+ μπορεί να ρυθμιστεί σαν 3200+ και να τον βλέπουν έτσι όλες οι εφαρμογές και ίσως και χωρίς να έχουν και ουσιαστικές διαφορές στις ανοχές στην συχνότητα;

Οι mobile μέχρι πόσο πάνε με default τάση τα καλύτερα κομμάτια;

post-1166-1416071088,5539_thumb.jpg

• Replies 43
  • Created
  • Last Reply

zyx, πολύ καλό κομμάτι φαίνεται. Όταν είπα default εννοούσα με 1.65V. Με τόση τάση καλύτερα να τους συγκρίνουμε ώστε να τα συγκρίνουμε επί ίσοις όροις. Έτσι κι αλλιώς οι mobile από τον ίδιο φούρνο βγαίνουν, έτσι; Ξέρεις με 1.65V μέχρι πόσο πήγαινε; Τί ψύξη έχεις; Εγώ με πάστα του κώλου και με την CAK4-88T και κάνει και undervoltage η Abit. Ουσιαστικά με 1.6V είναι.

κοιτα να δεις εγω με καλο αερακι εχω ανεβει αρκετα αλλα οχι σταθερα.με 1.65 εχω παει 2410.τωρα ειμαι με με 211 φσβ και 1.65 ταση εντελως σταθερος αλλα περιμενω κανα δυημερο να δω σε fading τι θα κανει.εχω μια βολκανο 11 και καλη ροη.στην φωτο που βλεπεις ηταν εντελως χαλαρα το συστημα.πολυμετρημενα σε μεγιστο φορτιο 1.68. βεβαια εχω και καλη μνημη αλλα μαπα μητρικη,μια κτ600

post-1026-1416071088,6286_thumb.jpg

παρολο το οτι δεν κλειδωνει agp pci η μητρικη ειδα fsb 228,μπηκα win τραβηξα μια σαντρα και ενα ss!με αερα παντα και κλειδωμενο μουλτι στο 11....πρεπει να ειναι καλο κομματι

post-1026-1416071088,5871_thumb.jpg

Planetman ποιος ο λογος που ρωτας τετοια πραματα αν επιτρεπεται???Ποια ειναι η τελικη συγκριση δλδ που θες να κανεις??Οχι τιποτα μηπως μπορω να σε βοηθησω μιας και εχουμε τον ιδιο επεξεργαστη!!!

naz, απ' ότι κατάλαβα είμαστε περίπου στα ίδια ε; Γιατί οι 2 φώτος έχουν τόση διαφορά συχνότητας; Στην 2η δεν είσαι σταθερός να υποθέσω έτσι;

zyx, πάντως μου φαίνεται πολύ καλό το κομμάτι σου για να είναι αληθινό. Είναι σταθερός στα 2450-2500 με 1.6V; Τί stepping είναι; Τον έχεις ακόμα;

ΝTG, πολύ καλή η ερώτησή σου. Θέλω να συγκρίνω το κομμάτι μου με κομμάτια 3200+ και ο λόγος είναι ένας. Οι εταιρίες ονομάζουν τα κομμάτια τους ανάλογα με το πόσο πάνε με default τάση ή τα ονομάζουν στην τύχη; Εννοείται ότι δεν συμβαίνει το 2ο και ξέρω επίσης ότι πολλά κομμάτια δεν πάνε 2200ΜΗz με default τάση απλώς αναρωτιέμαι τελικά αν αξίζει ή όχι να παίρνει κάποιος τα μεγάλα αδερφάκια της οικογένειας (π.χ. 3200+) ή αν αξίζει καλύτερα να πάρει έναν 2500+ που έχει το ένα τρίτο της τιμής και να τον κάνει ωραία και καλά 3200+. Αν δηλαδή είχα τον 3200+, θα πήγαινε παραπάνω ή δεν θα είχα διαφορά με τον τωρινό μου πάμφθηνο 2500+;

Μιας και τό' φερε η κουβέντα, ο δικός σου πόσο πάει μιας και είναι ίδιος;

φιλε μου και τον εχω ακομα και ειναι αληθεινος. τωρα σε ειπα ακριβως δεν θυμαμε παντος πανο απο 2.4 για σταθερα παντα. γιατι μετα απο λιγο αλαξα ψυξη οποτε δεν τον ειχα δοκιμασει παρα πολυ και δεν θυμαμε. παντος την ταση την ακουγε κανονικοτατα. και με την αεροψυκτρα benchαρε γυρο στα 2730+ κοντα στα 1.95v

παρε ενα. με λιγο παραπανο ταση. αλλα ειναι καλοκερι παστα εχει οτι νανε και οπως νανε. δεν ειναι πια το βασικο μου συστημα. χρονο δεν ειχα αλλο. πρεπει και να κοιμηθουμε:D

post-306-1416071088,9054_thumb.jpg

planetman καπου στα ιδια μας βλεπω.εμενα ειναι 4η εβδομαδα του 04 δηλαδη 0404 φτιαγμενος.με περιοριζει φοβερα το γεγονος οτι εχω κλειδωμενο πολλαπλασιαστη...

στην δευτερη φωτογραφια το συστημα ειναι εντελως ασταθες,γεγονος που οφειλεται οχι στον επεξεργαστη αλλα στην συχνοτητα pci,agp 38,76 δηλαδη....απο θερμοκρασιες εκει ειμουνα πολυ καλα.

πραγματικα ο μονος λογος να παρεις 3200 η 3000 ειναι αν βρεις ξεκλειδωτο γιατι λογωτσιμπημενης τιμης ελαχιστοι τους προτημησαν και εχουν μεινει πολλα καλα ξεκλειδωτα κομματια εδω και κει....αλλα αντε βρες τα....:D βεβαια με τα ιδια λεφτα αγοραζεις 2 2.5αριδες και φτιαχνεις ενα dual barton pc....να δουμε ποτε θα καταφερω να το φτιαξω....τεσπα ολα τα λεφτα για ανεβασμα ειναι οι μνημες παντως.....δανεισα ενα καλο κομματι σε φιλο με nf7s και ξεκλειδωτο 3000 και ανεβαζει κατι 225 fsb και κατι ζορικους πολλαπλασιαστες για πλακα....

zyx να υποθεσω οτι με nf7 s και νερο εισουν σταθερος στα 2710 ετσι? πληροφοριακα τι μνημες ειχες και σε ti χρονισμους? που ξερεις ισως αξιοποιηθουν καποτε οι πληροφοριες αυτες......μηπως εχεις ποσταρει πουθενα τα κατορθωματα σου με το συγκεκριμενο κομματι να παρουμε μια ιδεα?

Αρχική απάντηση από naz

zyx να υποθεσω οτι με nf7 s και νερο εισουν σταθερος στα 2710 ετσι? πληροφοριακα τι μνημες ειχες και σε ti χρονισμους? που ξερεις ισως αξιοποιηθουν καποτε οι πληροφοριες αυτες......μηπως εχεις ποσταρει πουθενα τα κατορθωματα σου με το συγκεκριμενο κομματι να παρουμε μια ιδεα?

nf7s οχι. dfi εχω και ειχα. νερο δεν εβαλα ποτε την σταθεροτητα του cpu πανο απο τα 1.65 δεν την εψαξα γιατι θα τον κλεγαμε μου φενετε.. οι μνημες που ειχα τοτε ηταν με 2-2-2 mushkin level 2 3500. τα εχο ποσταρη σε ολα τα bench που υπαρχουν στο φορουμ δεν εκανα ξεχοριστο θεμα. θελει λιγο ψαξιμο αλλα αν θες θα τα βρεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.