velipsi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 1, 2012 παιδιά καταρχήν καλό μήναΕχω εναν 950 στα 3.300 και παρατηρώ με την παραπάνω υδρόψυξη (2 ανεμηστίρια ) σε νορμαλ κατασταση 50-55 c Αυτό που ηθελα να ρωτήσω ομως είναι το εξης :Ετρεξα χθεσ για 10 λεπτα το Linx (αν το λέω καλα) και καποια στιγμή στο 10λεπτο είδα κατι 99ρια ειναι λογικό .....στο λεπτό βέβαια το έκλεισα Θα ήθελα τη γνωμη σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anonymous Μάρτιος 1, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2012 καθόλου λογικό... δες αν πατάει καλα το block της ψυκτρας.Επίσης προσπαθησε να δείς αν δουλευει η αντλια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Μάρτιος 1, 2012 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2012 Αν έχεις κοντά τα 2 PC της υπογραφής σου, βάλε πάνω την TRUE για να δεις αν φταίει η Corsair. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Μάρτιος 1, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2012 Βάλε μια καλή παστούλα, αν και τα Hydro της Corsair δεν έχουν τίποτε φοβερές επιδόσεις, ειδικά τα "μικρά" μοντέλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Μάρτιος 1, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2012 Λοιπόν είναι η Η50 της έχω βάλει σωστά πιστεύω 2 ανεμηστήρες σαντουιτσ δειώχνουν τον αέρα προς τα εξω της πλάτης του κουτιού..ξαναέκανα το τεστ σε νορμαλ παίζω με τον i950 3.300Mhz στα 55C αν κανω το linx στα 10 λεπτα φτάνει το 90C+ ...καποιος φιλαρακος μου είπε όπως και ο MicANn να παίξω με μια καλή παστούλα γιατι όταν έβαλα τον i950 δεν είχε καθαριστεί και πολύ καλά...και έχει περάσει και ένας χρόνος ...τώρα που γράφω παίζω με 53CΑκούω γνώμες παίδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaris Μάρτιος 1, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2012 Λοιπόν είναι η Η50 της έχω βάλει σωστά πιστεύω 2 ανεμηστήρες σαντουιτσ δειώχνουν τον αέρα προς τα εξω της πλάτης του κουτιού..ξαναέκανα το τεστ σε νορμαλ παίζω με τον i950 3.300Mhz στα 55C αν κανω το linx στα 10 λεπτα φτάνει το 90C+ ...καποιος φιλαρακος μου είπε όπως και ο MicANn να παίξω με μια καλή παστούλα γιατι όταν έβαλα τον i950 δεν είχε καθαριστεί και πολύ καλά...και έχει περάσει και ένας χρόνος ...τώρα που γράφω παίζω με 53CΑκούω γνώμες παίδεςΦιλε μου τα εχει κλ@σει το Η50 και εμενα κατι τετοια εκανε με τον 970. Αυτη η υδροψυξη επειδη δεν μπορεις να συμπληρωσεις υγρο τσουκου-τσουκου καπου χανει και στο τελος μενει να γυρναει αερας μεσα.Αν εχεις προχειρη δοκιμασε καμια καλη ψυχτρα και στα 3300 δεν πρεπει ν περνας τους 60 βαθμους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Μάρτιος 1, 2012 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2012 Bασικα μηπως εχεις βαλει καμια περιεργη ρυθμιση στη μητρικη σου και δινει λιγοτερη ταση στο 3pin-header της "αντλιας"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Μάρτιος 1, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2012 Bασικα μηπως εχεις βαλει καμια περιεργη ρυθμιση στη μητρικη σου και δινει λιγοτερη ταση στο 3pin-header της "αντλιας"?Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος ..τι θα μπορουσε να εχει εκτός από το να λιτουργουν οι ανεμηστηρες χαμηλά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Μάρτιος 1, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2012 Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος ..τι θα μπορουσε να εχει εκτός από το να λιτουργουν οι ανεμηστηρες χαμηλά..Q-fan Smart fanαπο Bios ολα αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
koshal Μάρτιος 1, 2012 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2012 Κατ' αρχάς δοκίμασε και μία με τα φανς να βάζουν αέρα μέσα στο κουτί γιατί έτσι προτείνει η corsair. Τώρα ότι ζεστός αέρας υπάρχει από κάρτα γραφικών, ραμ κτλ περνάει μέσα από το ψυγείο της Η50 και χάνει σε απόδοση.Και όπως προειπώθηκε, στο fan header της mobo δεν βάζεις smart στροφές αλλά φουλ από bios - δεν είναι θέμα μόνο θερμοκρασιών, αλλά μην την κάψεις κιόλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Μάρτιος 1, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2012 Κατ' αρχάς δοκίμασε και μία με τα φανς να βάζουν αέρα μέσα στο κουτί γιατί έτσι προτείνει η corsair. Τώρα ότι ζεστός αέρας υπάρχει από κάρτα γραφικών, ραμ κτλ περνάει μέσα από το ψυγείο της Η50 και χάνει σε απόδοση.Και όπως προειπώθηκε, στο fan header της mobo δεν βάζεις smart στροφές αλλά φουλ από bios - δεν είναι θέμα μόνο θερμοκρασιών, αλλά μην την κάψεις κιόλαςλοιπον εβαλα το cpu Q fun σε Turbo (ειναι το καλοδιακι της τροφοδοσιας της H50)να βαλω στο Turbo και τα ανεμιστηρια δηλαδη το chassis Q fun 1 και 2 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
koshal Μάρτιος 1, 2012 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2012 Αυτό που καίει περισσότερο είναι για την αντλία δλδ την τροφοδοσία. Τα άλλα αν τα βάλεις στο turbo θα δεις μεν μια κάποια διαφορά (σε εμένα στην Η70 είναι αμελητέα - ίσως λόγω καλύτερου ψυγείου) σε θερμοκρασίες αλλά το φαν της corsair θα σου πάρει τα αυτιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas_a Μάρτιος 2, 2012 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2012 κατ' αρχην οπως λενε και απο πανω βαλε τους ανεμιστηρεσ push-pull να ριχνουν αερα μεσα στο κουτι.αλλαξε θερμικη παστα με artic silver 5 και φροντισε να πατησει καλα το κιτ πανω στο cpu.απενεργοποιησε απο bios, cpu smart fun κτλ p.s. εγω με h80 και 2500κ στα 4,5ghz o/c εχω με θερμοκρασια δωματιου 20 c, 22 c idle ενω με 15min intelburntest δεν εχω ξεπερασει τους 55 c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Μάρτιος 2, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2012 κατ' αρχην οπως λενε και απο πανω βαλε τους ανεμιστηρεσ push-pull να ριχνουν αερα μεσα στο κουτι.αλλαξε θερμικη παστα με artic silver 5 και φροντισε να πατησει καλα το κιτ πανω στο cpu.απενεργοποιησε απο bios, cpu smart fun κτλ p.s. εγω με h80 και 2500κ στα 4,5ghz o/c εχω με θερμοκρασια δωματιου 20 c, 22 c idle ενω με 15min intelburntest δεν εχω ξεπερασει τους 55 c.1.Λοιπόν προμηθεύτηκα την artic silver 5 ( καλό είναι κάποιος να πει τον σωστό τρόπο τοποθέτησης )2.στην ASUS (P6X58D) προφανως το cpu smart fun είναι το disabled σε ολα τα Fan3. είναι σίγουρο οτι το ποιο σωστό οι ανεμηστήρες να φυσούν προς τα μέσα γιατι οταν το έστεισα το OBSIDIAN αλλα λέγαμε....ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ : ΑΝΕΜ ΠΛΑΤΗΣ ΚΟΥΤΙΟΥ -------->>ΦΥΣΑΕΙ ΨΥΓΕΙΟ ---->>Ο ΒΙΔΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΦΥΣΑΕΙ ΠΡΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΥΤΙΟΥ ..(παίδες αν βλέπω(απο το τζαμι του κουτιου ) στον ανεμηστήρα το λογότυπο Cooler master προς τα μεσα δεν φυσά ..αρα σωστα τα εχω βάλει τα ανεμηστήρια..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
koshal Μάρτιος 2, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2012 Σε πολύ γενικές γραμμές το σωστό είναι από κάτω προς τα πάνω και από μπροστά προς τα πίσω ΑΛΛΑ...Στην περίπτωσή σου, έχεις πίσω ένα ψυγείο που όπως είναι λογικό λειτουργεί καλύτερα με κρύο αέρα. Με το κουτί που έχεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις πάνω φανς για να βοηθήσουν τη ροή του αέρα να πηγαίνει γενικά προς τα πανω και να βάλεις την Η50 να βάζει αέρα από μέσα προς τα έξω ώστε το ψυγείο της να δέχεται τον εξωτερικό κρύο αέρα και όχι τον εσωτερικό ζεστό από ραμ-κάρτα γραφικών-ψύκτρες μητρικής κτλ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazy Dog Μάρτιος 2, 2012 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2012 Παιδες μη λεμε οτι θελουμε. Η διαφορα "αερας προς τα μεσα" με "αερας προς τα εξω" δεν ειναι παραπανω απο 1-2 βαθμοι(και αν ειναι τοσο). Δεν ειναι αυτο το προβλημα. 'Η δεν παταει καλα το μπλοκ ή δεν δουλευει σωστα η αντλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Μάρτιος 2, 2012 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2012 Παιδες μη λεμε οτι θελουμε. Η διαφορα "αερας προς τα μεσα" με "αερας προς τα εξω" δεν ειναι παραπανω απο 1-2 βαθμοι. Δεν ειναι αυτο το προβλημα. 'Η δεν παταει καλα το μπλοκ ή δεν δουλευει σωστα η αντλια.http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/corsair-cooling-hydro-series-h50-cpu-cooler-70540.html?garpg=6#content_start Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lazy Dog Μάρτιος 2, 2012 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2012 http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/corsair-cooling-hydro-series-h50-cpu-cooler-70540.html?garpg=6#content_start Σορρυ αγαπη αλλά οι δικες μου μετρησεις με h50, h60, h70 και h80 εδειξαν αυτο που εγραψα παραπανω(με βασικη προυποθεση οτι υπαρχει καλο airflow μεσα στο κουτι). Μηδαμινη διαφορα και συν τοις αλλοις με τα φουρφουρια προς τα μεσα, τρελες θερμοκρασιες και σκονη για ολα τα υπολοιπα parts Και εστω οτι εχω λαθος εγω, αυτο δεν εξηγει τους ~100 βαθμους που βλεπει το παλικαρι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
velipsi Μάρτιος 2, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2012 Λοιπόν καθαρισμα ...τοποθέτηση arctic silver 5 (μια κάθετη γραμμη στη μέση της cpu) τα ανεμηστήρια προς τα μέσα και ολα καλά40 °CΠαρακολουθω ανεβάζω λίγο κ.λ.π και τα ξαναλέμεΕυχαριστώ παίδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.