Spirosssss Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2012 Μιας και λόγω ξενιτιάς πρέπει να κρατήσω και μια όπτικη επαφή με οικογένεια και φίλους πίσω στο Ελλάντα, είμαι σε αναζήτηση καμεριδίου. Και μιας στο Lab είμαστε, πρέπει η κάμερα να έχει τη μάνα και το πατέρα της πάνω, άσχετα αν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω τίποτα από τα έξτρα :hehe: Fast search και κατέληξα σε Locitech C910 (920 much money) ή Microsoft LifeCam Studio Καμμία σχέση αισθητικά μεταξύ τους αλλά δεν με απασχολεί. Full HD και οι δύο (όχι στις κλήσεις όμως) Καλύτερα οπτικά μάλλον η Logitech (Carl Zeiss) Διάβασα κάτι προβληματάκια της Microsoft με το auto focus. Απο ενσωματωμένο μικρόφωνο καλά τα πάνε και οι δύο με την MS μικρό προβάδισμα αν θυμάμαι καλά. Εντυπώσεις από τυχόν ιδιοκτήτες? Άλλες ιδέες/προτάσεις? Οι διαφορά μεταξύ τους είναι 40pln = 10eur υπέρ της MS Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Φεβρουάριος 27, 2012 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Αν τη θες μονο για βιντεοκλησεις, σου αρκει και η c270. Αυτην εχω και εχει πολυ καλη εικονα καθαρη και καλο μικροφωνο.Αν θες τωρα να εχει τη μανα και τον πατερα της πανω, παρε πιο ακριβη.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Φεβρουάριος 27, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Όλοι λένε στα review ότι για απλές κλήσειςμ η ποιότητα της γραμμής παίζει ρόλο και μετά η κάμερα, πράγμα που ναι μεν ισχύει αλλά όχι σε απόλυτο βαθμό. Μια καλή καμερούλα δίνει αυτό το έξτρα.Σε θέμα εταιρείας, μάλλον θα πήγαινα σε Logi μιας και το HW της μικρομαλακής γενικά δεν μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Φεβρουάριος 27, 2012 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Προσωπικά θα πήγαινα σε MS. Τα τελευταία χρόνια έχω αρνητικές εντυπώσεις/εμπειρίες απο την Logitech.Αγόρασα μια camera των 70+ € και ήμουν πολύ ικανοποιημένος στην αρχή. Η αγορά έγινε πάνω στην αλλαγή απο windows XP σε vista στην αγορά. Η logitech με απογοήτευσε στο θέμα των drivers αφού οι drivers για vista ήταν το λιγότερο προβληματικοί και μετά από κάνα μήνα αγοράς έκανα αναβάθμιση σε vista. Και το κερασάκι στην τούρτα δεν έβγαλε ποτέ drivers για windows 7. Την ίδια περίοδο είχα αγοράσει και μια φθηνιάρική MS camera. Μου έβγαλε κατα καιρούς κάποια θέματα, μάλλον λόγω κακού σχεδιασμού και κακής επαφης μικροφώνου σε πλακέτα (μετά από πτώση) αλλά γενικά μπορώ να πω οτί δουλεψε αρκετά καλά. Μέχρι στιγμής σε θέματα software δεν με έχει απογοητεύσει και αν συνυπολογίζουμε ότι κόστισε λιγότερο απο τα μισά που κόστισε η logitech και ότι ακόμη δουλέυει σωστά ...Θα πήγαινα λοιπόν σε MS camera ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Φεβρουάριος 27, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Ευχαριστώ φίλε! σημαντική η συμβολή σου. Είδες που και εσύ κάτι συνάντησες σε προβληματακι με την Ms.Για τους drivers θέλω να πιστεύω οτί πάντα κάτι βρίσκεται σαν λύση, δεν είναι όπως να πάθει ζημιά το hardware. Ας πουμε στην περίπτωσή σου, ίσως ηταν η κακία απόφαση για μετάβαση σε μέτριο λειτουργικό (Vista) αλλά ίσως σωζώταν η κατάσταση αργότερα με το XP mode των 7. Πατέντες θα πεις, αλλά καλύτερα να έχεις κάτι που δουλεύει με πατέντα, παρά να μη δουλεύει η να κουτσοδουλεύει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Φεβρουάριος 27, 2012 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Οι ακριβές webκάμερες πρόσφέρουν onboard συμπίεση βίντεο ώστε να περνάει fullHD μέσα από USB 2Γιαυτό οι φτηνές περιορίζονται στα 640x480.Ψάχνω και γω μια φτηνή κάμερα μεγάλης σχετικά ανάλυσης για πειραματικούς σκοπούς (διπλωματική)Κάτι καλό που ίσως να σε καλύψει είναι αυτό[ame=http://www.youtube.com/watch?v=iud7JkEJVDk&feature=related]Sweex HD Cam - from Bathroom - YouTube[/ame]Η αλήθεια είναι οτι fullHD είναι too much. Προφανώς τα θες για να μειωθεί ο θόρυβος κατά την λήψη. Το σίγουρο είναι ότι στο σπίτι σου δε πρόκειται ούτε με σφαίρες να δουν full HD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Φεβρουάριος 27, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Καλά σίγουρα!Και επειδή και οι δύο κατασκευαστές ζητούν αντίστοιχη κάμερα και στην άλλη άκρη για HD βίντεο (και αυτό πάλι όχι Full εκτός αν πάρεις έξτρα software) και επειδή σπίτι δεν έχουν παρά έλα λαπτοπάκι 4ετίας για να μιλάμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nix Φεβρουάριος 28, 2012 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2012 Μια συμφερουσα και ποιοτικη λυση ειναι η camera του playstation.Κοστιζει μολις 25€ και παρεχει πολυ καλο ηχο μεσω τεσσαρων μικροφωνων και αρκετα ποιοτικη εικονα στα 640x480 με πολλα καρε.Το πολυ θετικο ειναι πως υπαρχουν ανεπισημοι καλοι drivers.Πληροφοριες για τη καμεραPlayStation Eye - Wikipedia, the free encyclopediaΟ driver για να λειτουργησει ως pc webcamCode Laboratories > Downloads Link to comment Share on other sites More sharing options...
ultraex2005 Φεβρουάριος 28, 2012 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2012 +1 για την logitech c 270 πολυ ευχαριστημενος:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Φεβρουάριος 28, 2012 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2012 Ευχαριστώ φίλε! σημαντική η συμβολή σου. Είδες που και εσύ κάτι συνάντησες σε προβληματακι με την Ms.Για τους drivers θέλω να πιστεύω οτί πάντα κάτι βρίσκεται σαν λύση, δεν είναι όπως να πάθει ζημιά το hardware. Ας πουμε στην περίπτωσή σου, ίσως ηταν η κακία απόφαση για μετάβαση σε μέτριο λειτουργικό (Vista) αλλά ίσως σωζώταν η κατάσταση αργότερα με το XP mode των 7. Πατέντες θα πεις, αλλά καλύτερα να έχεις κάτι που δουλεύει με πατέντα, παρά να μη δουλεύει η να κουτσοδουλεύει. To θέμα είναι ότι δεν σώθηκε η κατάσταση με την logi. Ότι drivers και να έχω δοκιμάσει δουλέυει μόνο το mic ενώ η camera δεν αναγνωρίζεται καθόλου. XP mode δεν παίζει σε drivers στα windows 7. Αυτό δουλέυει μόνο σε εφαρμογές. Πρόσεξε όμως τη δiαφορά. Η MS δουλέυει γενικά χωρίς προβλήματα, είχε ένα σύντομο πρόβλημα με static στο mic μετά απο πτώση αλλά μετά από άλλη δεύτερη πτώση το πρόβλημα αποκαταστάθηκε H logi μου κόστισε τα διπλά και βάλε χρήματα από MS και δουλέυει μόνο σαν mic. Απογοητευμένος γενικά με Logi δεν θα δώσω θετικό στην ΜS αλλά αρνητικό στην Logi. Αν υπήρχε τρίτη επιλογή θα έτεινα προς εκεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Φεβρουάριος 28, 2012 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2012 Βασικά έχω την εντύπωση ότι ακόμα και αυτές οι 2 κάμερες που προτείνεις, logi και microsoft, δεν έχουν fullHD αλλά HD αισθητήρα. Αναφέρουν ότι το fullHD είναι προσβάσιμο με έξτρα λογισμικό το οποίο συνήθως σημαίνει interpolationΟπότε κοίτα για κάμερες με HD αισθητήρα και συμπίεση onboard Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 28, 2012 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2012 Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ ότι η χρήση high definition εικόνας είναι απαραίτητη όταν πρόκειται για απλή επικοινωνία με οικογένεια και φίλους αφορά μόνο την περίπτωση της πολύ στενής φίλης... Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Φεβρουάριος 28, 2012 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2012 Εν μέρη offtopic, αλλά ίσως σε βοηθήσει να αποφασίσεις.Ο RootX πόσταρε στις προσφορές αυτό:3ήμερο προσφορών από LogiPromotionsΈχει τη C910 με αλλοιωμένη συσκευασία στα 50€. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Φεβρουάριος 28, 2012 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2012 tl;dr μην παρεις καμερα με auto focus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Φεβρουάριος 28, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2012 Εν μέρη offtopic, αλλά ίσως σε βοηθήσει να αποφασίσεις.Ο RootX πόσταρε στις προσφορές αυτό: Έχει τη C910 με αλλοιωμένη συσκευασία στα 50€. Ειδα και εγω την πτωση τιμης, στην πολωνικη εκδοση του site -μιας και μενω Βαρσοβια- και μπορω να πω οτι ημουν ενα βημα να τη χτυπησω. Εχει πεσει λογω του οτι εχει βγει η πιο νεα C920. Γενικα παιδες, δεν ξερω τι φακο φορανε η μη, αναφερουν οτι κανουν recording με 1080 απλα στις κλησεις δεν το υποστηριζουν με το default προγραμμα αν καταλαβα καλα. Να αποφυγω το auto focus ε? στην MS που εχει προβλημα με αυτο, εχει δυνατοτητα απενεργοποιησης. Η sweex παραπανω εδειχνε αρκετα καλα, λετε να αποφυγω τις "εμπορικες" Logi και MS και να δω καπου αλλου? Θυμαμαι και η Creative ηταν καποτε δυναμη στις καμερες αλλα τωρα δεν ξερω. Βασικα ο σκοπος του thread ηταν μη την πατησω με καμμια C910 ακα Ζ5500 ενω υπαρχουν Edifier ακα ???? καπου εκει εξω Αυτο το ???? ψαχνω αλλιως να παω στα εμπορικα, να παρω καποιο προς τα πιο ακριβα και να τελειωνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
AgentCain Φεβρουάριος 28, 2012 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2012 Η sweex παραπανω εδειχνε αρκετα καλα, λετε να αποφυγω τις "εμπορικες" Logi και MS και να δω καπου αλλου?Και δε τη λες και no name. Ειναι και ευρωπαϊκή εταιρία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Μάρτιος 28, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Τελικα παιδες πηρα την C910.. Η πτωση τιμης με κερδισε. Ακομα την περιμενω βεβαια, αλλα οκ την παρηγγειλα προσφατα. Μολις παραλαβω θα μεταφερω και εντυπωσεις!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.