UpcomingDesigner Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 27, 2012 Καλησπέρα σε όλους!Μπαίνω στο ψητό!Υπάρχη ένας δίσκος IDE ο οποίος ήταν σε θηκούλα (παλιά,με το ρεύμα αυτό (δεν παίζει ρόλο βέβαια από όσο ξέρω αλλά anyway).Λοιπόν ο δίσκος είχε να χρησημοποιηθεί πάνω από ένα χρόνο,για την ακρίβεια υπήρχαν δύο ίδιοι τέτοιοι τους οποίους θέλαμε να βάλουμε στο μηχάνημα της φίλης της οποίας ανήκουν.Το θέμα είναι πως ο ένας απο τους 2 ενώ πέρνει κανονικά ρεύμα,ενώ άλαξα usb στο pc,δοκίμασα με έναν αντάπτορα ide to sata και με το ανταπτοράκι του άλλου εξωτερικού ο οποιός αναγνωρίστηκε δεν εμφανίστηκε στο σύστημα!Πείρα τον σκληρό σπίτι με όλα τα παρελκόμενα μιας και η δική μου mobo έχει 1 ide ενώ της φίλης όχι και εδώ τα windows είτε τον έχω μέσω ide είτε σαν εξωτερικό με το usb ανταπτοράκι της θήκης απλά ψάχνουν driver για ώρες χωρίς κανένα αποτέλεσμα και φυσικά δεν μπορώ να λειτουργήσω τον δίσκο γιατί και πάλι δεν εμφανίζεται στο σύστημα!Καμιά ιδέα?Είναι πολύ καλή φίλη και έχει μέσα φωτογραφείες (δουλειά της) και είναι κρίμα,σκέφτηκα να τον σβήσω όπως είναι αλλά ακόμα και να μην είχε δουλειά της μέσα,θα έβγαζα άκρη?Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Φεβρουάριος 28, 2012 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2012 αν οταν τον εχεις σε συνδεση ide (σωστά ομως) δεν φαίνεται στο Bios τοτε μαλλον ο δισκος χάλασε Link to comment Share on other sites More sharing options...
τακης Φεβρουάριος 28, 2012 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2012 κούμπωσε τον στη μητρική πρώτα και δες αν τον βλέπειτο bios. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UpcomingDesigner Φεβρουάριος 29, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2012 στις κοπελας μου ποθ τρέχει xp φένεται κανονικά στο bios αλλά όταν πάω ο υπολογιστής μου δεν τον βρίσκω!σε εμένα δεν φένεται καν στο bios (έχω 7) αλλά όταν έχω το jumper στο slave,με το που κάνει το pc boot μου λεει new device και τέτοια και ψάχνει αυτόματα drivers,απλά δεν βρίσκει ποτέ.και εννοείτε δεν δουλεύει κιόλας όπως είπα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis0000 Μάρτιος 9, 2012 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2012 συνδεσε τον σε ide καναλι μονο του χωρις τιποτα αλλο(σε αυτην την περιπτωση δεν παιζει ρολο η θεση του jumper) ,αν δεν τον βλεπει το bios τοτε ειναι τεζα ο δισκος :hang3: φυσικα να δοκιμασεις πρωτα και διαφορετικη καλωδιοταινια.Επισης ο δισκος πρεπει να ακουγετε οτι δουλευει ,αν βαλεις το χερι σου επανω του(οχι πανω στην ηλ. πλακετα αλλα στο πανω μερος)θα καταλαβεις το γουργουρισμα.αν οχι τοτε υπαρχει προβλημα ή στην πλακετα ή στο μοτερ του.Στην περιπτωση που τον δει στο Bios, μετα μεσα στα windows πρεπει να πας στην διαχειριση και στουσ δισκους να δεις εκει πωσ τον βλεπει.Αν τον βλεπει αλλα δεν βλεπει το partion θα πρεπει να κανεις κανα recovery με καποιο προγραμμα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.