Jump to content

Μητρική και αποστάτες

wesker

Recommended Posts

Καλημέρα παιδάκια! Χτες που συναρμολογούσα το νέο PC, είχα ένα θέμα με την μητρική. Στο κέντρο της το κουτί αντι για τον κλασσικό αποστάτη, είχε εναν με ένα κερατάκι, τον οποίο και δεν τον πρόσεξα. Ως εκ τούτου προσπαθώντας να βάλω την μητρική έγδαρε κατά μια έννοια ένα απο τα μεταλικά μπιλάκια που έχει η μητρική γύρω απο τις τρύπες των αποστατών. Απ'όσο ξέρω αυτα τα "μπιλάκια" δεν ειναι ολοκληρωμένα κυκλώματα, οπότε λέτε να έχω θέμα? Το PC μπουταρε κανονικά πάντως....

Όχι, δεν έχεις κανένα θέμα από το ξύσιμο του solder blob που έχουνε γύρω γύρω οι τρύπες της mobo ( σημεία σύνδεσης με το ground plane της mobo είναι ).

Πάλι καλά που δεν πήρες ξώφαλτσα κανά trace

Όχι, δεν έχεις κανένα θέμα από το ξύσιμο του solder blob που έχουνε γύρω γύρω οι τρύπες της mobo ( σημεία σύνδεσης με το ground plane της mobo είναι ).

Πάλι καλά που δεν πήρες ξώφαλτσα κανά trace

Αυτό λέω κι εγώ... Και το φοβομουν στην αρχή γιατι το είδα σαν να το πατήκωσε το solber blob και λέω λες να πήρα και κάτι άλλο παραμάζωμα; Και η πλάκα ειναι οτι ούτε που ειχα δει οτι αυτο στο κέντρο ειναι διαφορετικός αποστάτης...

Αυτά συνδέονται με κάτι άλλο στην mobo ή όχι;

Όλα αυτά τα σημεία είναι γειώσεις.

Εσωτερικά ( στο PCB ) όλα αυτά τα spots είναι ενωμένα μεταξύ τους.

Δεν επηρεάζει κάτι.

Και να "κάψεις" / αφαιρέσεις τα solder blobs από όλες τις τρύπες δεν επηρεάζεις κάτι.

Η τυπική δουλειά τους είναι μέσω της βίδας να γειώνουνε την mobo με το κουτί σου.

Όλα αυτά τα σημεία είναι γειώσεις.

Εσωτερικά ( στο PCB ) όλα αυτά τα spots είναι ενωμένα μεταξύ τους.

Δεν επηρεάζει κάτι.

Και να "κάψεις" / αφαιρέσεις τα solder blobs από όλες τις τρύπες δεν επηρεάζεις κάτι.

Η τυπική δουλειά τους είναι μέσω της βίδας να γειώνουνε την mobo με το κουτί σου.

Oπότε και που άφησα την κεντρική τρύπα γείωσης χωρίς αποστάτη δεν επιρεάζει και κάτι....

Όντως δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι μόνο αυτό. Αλλά να σου πώ την περίπτωσή μου, εγώ καθώς προσπαθούσα να αφαιρέσω μία ψύκτρα από μία Mobo κατα λάθος ξεκόλλησα έναν smd αντιστάτη. Καταλαβαίνεις τι ξενέρα έφαγα. Με χάλια ψυχολογία έκανα μία δοκιμή και μοντάρισα το pc. Ε, λοιπόν παίζει, του έκανα ότι τεστ μπορείς να φανταστείς, MEMtest, Δίσκους, benches ... Παίζει μια χαρά εδώ και μισό χρόνο!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.