Jump to content

μεχρι ποια καρτα δεχεται το συστημα μου;η καλυτερη δυνατη

GoMaR

Recommended Posts

[MENTION=21799]virus777[/MENTION] σε ευχαριστω για την προσπαθεια να με απτορεψεις απο κατι ανουσιο αλλα αυτο το θεωρω και εγω μεγιστη υπερβολη για τον λογο οτι μπορω να σου πω παραδειγματα με sandy και τουμπανα καρτες να μη παιζουν καλα καλα ουτε dirt2.

η διαφορα απο εναν sandy εικαζω (μια η πλατφορμα μια το bottleneck )πως ειναι της ταξεως 30-40% και αυτο αναλογα το παιχνιδι , τα fps , αναλυσεις , φιλτρα ολα.

αυτα βεβαια σε αρκετη δυνατη καρτα πχ 580.

απο εκει κ περα εχω την δυναμη του c2d @4γιγα και ok , δεν αποδιδει στα μεγιστα.so f*cking what?

αλλα αναφερομουν για καρτες 6950/560 της ταξεως αυτης αν θα εχω σοβαρο bottleneck οπως με μια 580πχ και οχι το αναμενομενο.

θα εχω επισης Dx11 και θα εχω σχεδον διπλασια δυναμη.και ας παιζω σε 1680χ1050.(ξερω οτι η 280 ειναι υπεραρκετη για αυτη την αναλυση αλλα ειμαι μαζοχας και θελω να βλεπω τριψηφια fps

βεβαια το καλυτερο απολα ειναι να δοκιμασω μια καρτα να δω πως θα παει.

edit:

πιστευεις δλδ οτι δινοντας 350 για sandy θα εχω τις ιδιες καλυτερες επιδοσεις με το να δωσω 350για καρτα γραφικων πχ ;

αλλα μια 6950 εχει 230Ε....

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply
[MENTION=21799]

edit:

πιστευεις δλδ οτι δινοντας 350 για sandy θα εχω τις ιδιες καλυτερες επιδοσεις με το να δωσω 350για καρτα γραφικων πχ ;

αλλα μια 6950 εχει 230Ε....

εγω νομιζω ναι(σε εισαγωγικά παντα), οσα fps ειχα πριν με 8800gt εχω και τωρα με 6850 στο gta iv (και LA noire ειναι ενοχλητικο να μη παιζω το ιδιο καλα με καλυτερη καρτα απο οτι το πισι του φιλου με i920 ομως)

Για να μη σου πω ποσο σπαστικα frame drops και micro stuttering (ιδικα αυτο ειναι τετοια) εχω σε bf3 και μερικα αλλα καινουρια παιχνιδια.

Κοιτα σίγουρα σε καποια παιχνιδια θα δεις καποια διαφορά.

Θα μου πεις αλλες ιδιοτροπιες-αναγκες εγω και αλλες εσυ, μου φαινεται καλυτερα να αλλαζες ομως πλατφορμα (γιατι οχι σε AMD?) :)

Μωρε το διλημμα το καταλαβαινω γιατι και γω οταν θελω κατι και δεν εχω την ανεση να το παρω

με τη μια καινουργιο κτλπ το ξεψυριζω ασχημα που μου γινεται εμμονη, αλλα τι

να κανεις δε θα πεθανουμε κιολα, πιστευω οτι πηρε αρκετες γνωμες αλλα θα συμφωνησετε

ΟΛΟΙ δημοκρατικα μαζι μου πως η λυση ειναι

α)να βρει 775 quad γρηγορο

β)να βρει 775 quad γρηγορο+gpu καινουργιο πραμα

γ)cpu +gpu καινουργια αμδ / ιντελ γουατεβα

Πιστευω οτι καπως ετσι παει η λύση/κοστος ratio

Πιστεύω οτί ούτως ή άλλως θα αναγκαστείς να αλλάξεις σύντομα cpu. Σε έχει σώσει μέχρι στιγμής το γεγονός οτί έχεις κλοκάρει ψηλά.

Εγώ είχα αλλάξει τον Q6600 που είχα σε 2600Κ και είδα τρελή διαφορά στο gta το τελευταίο που έπαιζα τότε. Μεγαλύτερη από όταν είχα τον 8400 και πήγα στον 6600.

Άσε που τώρα δεν θα έδεινα φράγκο για κάρτα μέχρι να βγουν οι nvidia. Imo πάντα.

λοιπον.σε συστημα c2d @4ghz σε αμπιτ π45 νομιζω(ναι εχω σταματησει να ασχολουμαι) ποια καρτα ειναι αυτη που θα σηκωνε ανετα το συστημα χωρις bottleneck.και οχι της ταξεως 5-10% λογω πλατφορμας.δλδ τι διαφορα μπορει να εχει μια 6970 στο πισι μ κ τι σε ενα καινουργιο; επισης διαθετω 280 gtx. θα ηθελα να μου λεγατε προτασεις οσο κ για ατι αλλα κ αντιπαλης εταιριας.η καλυτερη δυνατη κ οικονομικη λυση η οποια θα αξιζει η αναβαθμιση εναντι της καρτας που εχω.μη με ρωτησετε αναλυση γτ δεν εχει σημασια στη προκειμενη περιπτωση

σας ευχαριστω

επειδη διαβασα ενα σωρο αποψεις, θα μου επιτρεψετε και εμενα να πω τα δικα μου.....! (λιγο-πολυ εχουν ειπωθει...!)

GoMaR, o C2D που εχεις, ειπες οτι ειναι ο E7400. οταν βγηκε, ηταν ενας πολυ καλος μεσαιος 2πυρηνος επεξεργαστης, πισω απο την σειρα Ε8***, με λιγοτερη L2 Cache. φαντασου μετα απο 4-5(?) χρονια..!!

η 280 ηταν πολυ δυνατη DX10 καρτα.

αρα, για αρχη, νομιζω οτι ηδη και η 280 ΔΕΝ πουσαρεται 100%. το εχεις τσεκαρει αυτο?

η αναλυση παιζει ρολο, γιατι απλα, οπως ξερουμε, οσο μεγαλυτερη αναλυση, τοσο περισσοτερο βαρος πεφτει στην καρτα! αρα, μην λες: "μη με ρωτησετε αναλυση γτ δεν εχει σημασια". εχει και παραεχει!! αλλο τα 1440χ900, και αλλο τα 2560χ1600!!

επισης παιζει ρολο και το καθε παιχνιδι. αλλα ριχνουν βαρος σε γραφικα, και αλλα θελουν και καλο επεξεργαστη! αρα εκει θα εχεις περισσοτερο bottleneck!

ειναι πολλοι οι παραγοντες που επηρεαζουν το Gaming. γι αυτο δεν μπορεις να εισαι απολυτος, οτι φταιει κατι συγκεκριμενο.

το μονο σιγουρο ειναι οτι θα ησουν καλυτερα, αν ειχες κρατησει τον Q6600..!!

συμπερασματικα, εσυ εχεις σιγουρευτει για το ποιο κομματι "τεζαρει" πρωτο? η καρτα ή ο επεξεργαστης? αν τεζαρει ο cpu, τοτε η λυση που θα σου δωσει ανασα ειναι, ειτε αλλαγη επεξεργαστη, ειτε ολοκληρης πλατφορμας.

αλλιως και καρτα να αλλαξεις, παλι δεν θα εχεις τα αποτελεσματα που θες!

παιδια δεν εχω προβλημα με το υπαρχων συστημα.προσθεου

σκεφτομουν να παρω καμμια καρτα γραφικων και να εχω καλυτερα γραφικα.λεγε με dx11

και στην 1680χ1050 να μπορω να βαλω παραπανω φιλτρα η να εχω παραπανω φραμες (λεγε με "μη με ρωτησετε για αναλυση") γιατι ξερω πως θα βγουν αρκετοι και θα πουν ειναι αρκετη η 280 για 1680χ1050

ξερω πως οσο πεφτεις σε αναλυση αλλο τοσο ο επεξεργαστης δειχνει τα δοντια του

οπως και το αντιθετο

απλως εχει αποδειχθει πολλες φορες απο review και τα marketing πως σε πολλα σημεια ο επεξεργαστης ειανι ενα marketing tip, στην παρουσα φαση δεν ηξερα ποσο επηρεαζει και ποσο με κοβει

τωρα το οτι λεγεται χειροτερος επεξεργαστης ο 7400 απο τους 8χ00 λογω κομμενης κας , ναι λεγεται.στα χαρτια μονο.στην πραξη συμπεριφερονται με τον ιδιο τροπο.Αντε οπως ειπα παραπανω 2-5%.Που και εκει παιζει ρολο το παιχνιδι , αναλυση , αλλα παντα μιλαμε στατιστικα.

[MENTION=6199]SirDiman[/MENTION] και το world in conflict να εβαζες , παλι ιδιες επιδοσεις θα εβλεπες και πολλες παραπανω στον 920.γτ απλα ειναι πυρηνορουφηχτρα το παιχνιδι :p

[MENTION=4092]cabdik[/MENTION] : ασε...δε ξερεις ποσο λυπαμαι που πουλησα το παλιο μηχανημα με τον Q6600...

πως μπορω να το τεσταρω το τεζαρισμα ;

με δανεικη αλλη καρτα ;

αρα εκει καταληγουμε :p

GoMaR, βασει του Passmark list, ο athlonακος που εχω, ειναι αρκετα κοντα(?) στον δικο σου.

η amd λοιπον, εχει ενα προγραμματακι, που λεγεται AMD system monitor, με το οποιο βλεπεις σε πραγματικο χρονο, ποιο απο τα 2 -Cpu, Gpu- φορτωνεται περισσοτερο αναλογα το τι τρεχεις.

σε πληροφορω λοιπον, οτι σε μονιτορ 1600χ900 που παιζω εγω (πολυ κοντα σε αναλυση με το δικο σου!) την 6670 δεν την φουλαρει!!! στα περισσοτερα games δουλευει στο 70-80%...!! στο λεω ενδεικτικα εντελως!! βεβαια, παιζει τα τελευταια παιχνιδια τυπου crysis 2- BF3-CODMW3, με υποχωρησεις φυσικα..!!!

αν μπορεις να κανονισεις με τον nephilim και δοκιμασεις την 5870 του, θα ειναι ενα πολυ καλο τεστ για το συστημα σου!!!:T:

αν παντως ψηνεσαι για αλλαγη καρτας, εγω θα ψηφιζα 6850. VFM καρτουλα για τετοιες αναλυσεις!!

Για να μην ανοιγω αλλο θεμα

Ποια θα ηταν η καλυτερη δυνατη καρτα που θα μπορουσε να συνδιαστει με τον παρακατω cpu?Δεν ζηταω απαραιτητα συγκεκριμενη αλλα τουλαχιστον σε ποιο ευρος καρτων να κινηθω.(σε pcie)

P4 670 (1 core-2 threads)@4.1 μπορει και να ανεβω μεχρι τα 4.5 για 24/7

(4giga ram,1280x1024+1920x1080 ειναι οι αναλυσεις που θα δουλεψει το μηχανακι,7 64αρια.)

ποια ειναι κυρια οθονη?

τωρα τι εχεις επανω?

ποσα διαθετεις?

Αυτο ειναι που με προβληματιζει περισσοτερο,η μεγαλη διαφορα αναλυσης απο τη μια οθονη στην αλλη.Δυστυχως θα χρησιμοποιουνται και οι δυο λογω του οτι τα κοριτσια μολις παιξουν το sims σε 32αρα κατι παθαινουν,αλλα μονο για αυτο το παιχνιδι:confused:

Τωρα εχει πανω του μια x300,εαν δεν κανω λαθος.

Χρηματα δεν υπαρχει καποιος περιορισμος,αρκει να ειναι κατι σε μεταχειρισμενο.(εννοειται παντως κατω απο 80-70 για τετοιο μηχανημα)

Από παιχνίδια δεν κατέχω αλλά έβαλα λίγο το bf3 να δω τι γίνεται. Σε 1-2 βδομάδες θα πάω σε 2500k οπότε και θα μπορώ να κάνω συγκρίσεις με το 4core/775.

Τωρινά specs:

Quad 9400 (@ 2.8)

560ti 1GB

Τα screen τραβήχτηκαν στην αρχή~ του παιχνιδιού, πάνω στην οροφή του τρένου (μέσα στο τούνελ). Εκεί έχω ~60fps. Πείτε κανένα bench να κάνω συγκρίσεις ανάμεσα στις 2 πλατφόρμες (ram, vga, screen θα είναι ίδια). To dirt αν θυμάμαι καλά έχει έτοιμο bench μέσα(?).

post-16558-1416075888,1292_thumb.gif

post-16558-1416075888,1681_thumb.gif

Αυτο ειναι που με προβληματιζει περισσοτερο,η μεγαλη διαφορα αναλυσης απο τη μια οθονη στην αλλη.Δυστυχως θα χρησιμοποιουνται και οι δυο λογω του οτι τα κοριτσια μολις παιξουν το sims σε 32αρα κατι παθαινουν,αλλα μονο για αυτο το παιχνιδι:confused:

Τωρα εχει πανω του μια x300,εαν δεν κανω λαθος.

Χρηματα δεν υπαρχει καποιος περιορισμος,αρκει να ειναι κατι σε μεταχειρισμενο.(εννοειται παντως κατω απο 80-70 για τετοιο μηχανημα)

αν βρεις καμμια 4850-4870-5770 με κανα 50-60-70€.......!

οποια κι αν βρεις ομως, προσεξε να εχει 1GB μνημης, γιατι στην Full HD αναλυση, τα 512 δεν αρκουν!!

ετρεξα τωρα λιγο στα προχειρα το 3dmark 11 και σαν συμπερασμα βγαινει κατι που ενδιαφερει σε αυτο το θεμα...

Ε8400@4γιγα με 5970 (900-1250)

Performance: 6300 points

Extreme: 3100 points

στο Performance θα εβγαζα πολυ παραπανω με καλυτερο επεξεργαστη αλλα στο extreme δεν θα κερδιζα σχεδον τιποτα....

δεν εχω χρονο δυστυχως για game benchmarks, αλλα θα ναι ενδιαφερον να ποσταρει καποιος αναλογα σκορ με 5970 και i7, i2500k, phenom x6 ktl....

ετρεξα τωρα λιγο στα προχειρα το 3dmark 11 και σαν συμπερασμα βγαινει κατι που ενδιαφερει σε αυτο το θεμα...

Ε8400@4γιγα με 5970 (900-1250)

Performance: 6300 points

Extreme: 3100 points

στο Performance θα εβγαζα πολυ παραπανω με καλυτερο επεξεργαστη αλλα στο extreme δεν θα κερδιζα σχεδον τιποτα....

δεν εχω χρονο δυστυχως για game benchmarks, αλλα θα ναι ενδιαφερον να ποσταρει καποιος αναλογα σκορ με 5970 και i7, i2500k, phenom x6 ktl....

713297.jpg

720458.jpg

658429.jpg

599620.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.