GoMaR Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2012 λοιπον.σε συστημα c2d @4ghz σε αμπιτ π45 νομιζω(ναι εχω σταματησει να ασχολουμαι) ποια καρτα ειναι αυτη που θα σηκωνε ανετα το συστημα χωρις bottleneck.και οχι της ταξεως 5-10% λογω πλατφορμας.δλδ τι διαφορα μπορει να εχει μια 6970 στο πισι μ κ τι σε ενα καινουργιο; επισης διαθετω 280 gtx. θα ηθελα να μου λεγατε προτασεις οσο κ για ατι αλλα κ αντιπαλης εταιριας.η καλυτερη δυνατη κ οικονομικη λυση η οποια θα αξιζει η αναβαθμιση εναντι της καρτας που εχω.μη με ρωτησετε αναλυση γτ δεν εχει σημασια στη προκειμενη περιπτωσησας ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Φεβρουάριος 26, 2012 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2012 Εχει να κανει το παιχνιδι και η εφαρμογη. Αυτο που βλεπω γυρω μου ειναικακοφτιαγμενα sw ωστα να αγοραζεις hw. Ολ ταιμ κλασικ. Οτι και να παρεις απο καρτα μια χαρα θα κανει και θα σηκωνει τα παντα.Απο θεμα επεξεργαστη απλα δε θα βλεπεις τρελα frames αλλα μια χαρα playable θαναι ολα.Με εναν quad καλυπτεσαι για πολυ καιρο.Για γραφικα ειναι το κλασικο: ποσα δινεις.Με οτι εχεις καλα ειναι μεχρι να αναβαθμισεις σε αλλη πλατφορμα πιστευω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Φεβρουάριος 26, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2012 μαλλον δεν καταλαβες σωστα την διατυπωση μου η μεταβαση σε αλλη πλατφορμα να μου δωσει 10-15% καλυτερη αποδοση στα παιχνιδια πχ με την 280GTX η 280GTX δεν την κοβει αυτη την στιγμη ο επεξεργαστης..οπως και η μητρικη αυτο ρωταω.Μεχρι ποια καρτα μπορει να σηκωσει ανετα το μηχανημα αυτο. πχ αν βαλω μια 6950 , θα κοβει πολυ η καρτα απο το υπολοιπο μηχανημα ; η της ταξεως 10-15%? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jiohkor3 Φεβρουάριος 26, 2012 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2012 Τα ποσοστα ειναι το μαρκετινγκ. Η ουσια ειναι δηλαδη οτι θα παιζεις τα παντα απλα θα εχεις καποια frames κατω. Αυτο μονο σε τεστ μεταξυ δυο συστηματων μπορει να γινει εμφανες με μετρησεις.Σιγουρα καπου θα εχουν ποσταριστει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Φεβρουάριος 27, 2012 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Ότι κάρτα γραφικών και να επιλέξεις το μοναδικό bottleneck θα προέρχεται από τον επεξεργαστή σου.Η κάρτα γραφικών που έχεις είναι αρκετά δυνατή. Θα πρότεινα να μην κάνεις αναβαθμίσεις και να περιμένεις να βγούν οι νέες nvidia σε μερικούς μήνες. Ουσιαστικά ο λόγος που στη θέση σου θα πήγαινα σε νέα κάρτα γραφικών θα ήταν DX11 και tesselation. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Φεβρουάριος 27, 2012 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Ο 2πυρινος θα σε κόψει πολυ, εγω με το σύστημα της υπογραφής πχ gta iv παιζω με χαμηλες ρυθμισεις και δεν πιανω ουτε 40 φπς στο μπεντς. bf3 εχω 20 λιγοτερα φρειμς (απο τα 50 που μπορει να επιανε) και πολλά μικροσπασιματα που ειναι ενοχλητικα παλι low medium... Αν μπορείς παρε 6600Q ή πήγαινε amd phenom II x4, η καρτα μου φαίνεται θα σε καλυψει παλι Δεν το πιστευα οτι μπορει να ειναι τοσο αθλιος ο 2πυρινος Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Φεβρουάριος 27, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 amd επεξεργαστες δεν προκειται να παρω.Q6600 ειχα παλια ρε γμτ να φανταστεις καθε μερα στα 3,8 w/cing.αλλα αναγκαστηκα να το πουλησω.και τωρα βρεθηκα με εναν c2d για να εχω απλα ενα μηχανημα αξιοπιστο.τα παιχνιδια που ζητανε multicore ειναι ελαχιστα.Ενω παραπανω θα κερδισω απο μια καρτα dx11 με tesselation πχ.ωστε να μου μεινει αν κανω μετα καποια αλλαγη πλατφορμας.ενημερωτικα κανω το ποστ για να δω αν αξιζει να σκασω λεφτα σε καρτα σε τετοιο μηχανημα.δλδ αν βρω μια 480 μεταχειρα δε θα αξιζει ;με την 6850 εκτος απο τα δυο αυτα games που το gta ανεκαθεν ρουφαγε τους πυρηνες , εχεις αντιμετωπισει αλλου προβλημα ;edit: ξερω επισης οτι οσο περναει ο καιρος η αναγκη ενος τετραπυρηνου ειναι οσο και περισσοτερο αναγκαια.γιαυτο και μετανοιωνω που το εδωσα τοτε.Αλλα λεω καλυτερα να ειχα μια καρτουλα τωρα καλυτερα , να παιρνα μια ανασα στα παιχνιδια.Και να περιμενα να αναβαθμιζα πλατφορμα.θα ηταν χαζο να πηγαινα σε ιντελ 2600 κ να ειχα παλι 280gtx.no dx11 mister:p Link to comment Share on other sites More sharing options...
jesus Φεβρουάριος 27, 2012 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Να λεμε παντα και για ποιον 2πυρινο c2d μιλαμε ρε παιδια!Πχ αλλο να εισαι με ενα 8500/8600 και αλλο με σειρα 6ΧΧΧ 7ΧΧΧ.Εγω δλδ που ειμαι με εναν Ε8500 στα 4.2Ghz δεν νομιζω οτι θα εχω τρελο bottleneck αν αποφασισω να παω σε καινουργια καρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator7 Φεβρουάριος 27, 2012 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 μεχρι κ 6850-6870 πηγαινεις ανετα πιστευω, απο κει κ περα αν η καρτα κοστιζει περισσοτερο απο το υπολοιπο πσ καλυτερα πηγαινε σε αλλη πλατφορμα να ησυχασεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Φεβρουάριος 27, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 7400ποση διαφορα θα δωσει αυτη η παραπανω cache?2-5%? Link to comment Share on other sites More sharing options...
newmail115 Φεβρουάριος 27, 2012 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Φίλε μου δεν είναι ανάγκη να δώσεις λεφτά για κάρτα γραφικών αφού ήδη είσαι στο όριο (βάση της αναλογίας cpu/gpu πάντα!) και είναι πιθανόν να έχεις κιόλας κάποιο μικρό Bottleneck στην Gtx280 μιας και είναι αρκετά ισχυρή κάρτα.Οπότε για όποια και να κινηθείς θα είναι άσκοπη κίνηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Φεβρουάριος 27, 2012 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Δεν θεωρώ ότι τα παιχνίδια θέλουν πολλούς πυρήνες. Αλλά αυτοί που έχεις πρέπει να είναι γρήγοροι. Η πρώτη αναβάθμιση έσκασε στο δικό μου μηχάνημα όταν αγοράστηκε ένα value laptop για την αδερφή μου με Pentium Dual Core τον μικρότερο της αγοράς και έτρωγε σκόνη ο δικός μου ο C2D στο desktop.Αγοράστηκε ένας i3, αυτός της υπογραφής και το pc απλά πέταγε. Τώρα όμως δεν πιστεύω ότι ο επεξεργαστής από μόνος του σου κόβει τόσα πολλά καρέ. Η μηχανή physx είναι πάνω στην κάρτα γραφικών και είναι super-fast (καμιά φορά τραβάει φρίκη το auto σε nvidia drivers και κάνει χαζομάρες, βάλτε manual να είναι GPU), Τ and L engine είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε GPU και τα shaders είναι επίσης πάνω σε GPU. Δεν στηρίζεται και τόσο πάνω στον επεξεργαστή πλέον το gaming aspect του PC. Δεν λέω ότι δεν βοηθάει αλλά μεταξύ μιας νέας γρήγορης κάρτας γραφικών και ενός νέου γρήγορου επεξεργαστή η πρώτη λύση δίνει πάντοτε καλύτερα αποτελέσματα imo Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Φεβρουάριος 27, 2012 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Να λεμε παντα και για ποιον 2πυρινο c2d μιλαμε ρε παιδια!Πχ αλλο να εισαι με ενα 8500/8600 και αλλο με σειρα 6ΧΧΧ 7ΧΧΧ.Εγω δλδ που ειμαι με εναν Ε8500 στα 4.2Ghz δεν νομιζω οτι θα εχω τρελο bottleneck αν αποφασισω να παω σε καινουργια καρτα.Μια χαρα εισαι φίλε μου, ο 8500 και 8600 τα πάνε περίφημα στα 4,2Ghz.Οι κομμενοι dual χανουν.... Gomar φοβαμαι οτι θα χανεις σε αποδοση, αλλα και παλι ρε φιλε θα εισαι πολυ καλυτερα απο πριν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Φεβρουάριος 27, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Ορεστη καλο μου παιδι, καιρο εχουμε να τσακωθουμε βρε. με τον αδερφο μου τον συνονοματο καθε μερα τσακωνομαστε.. σε ρωταω.ποσο κομμενος ειναι ο 7χ00 απο 8χ00 που θα με κοβει ; αυτη η παραπανω cache ποση διαφορα λες να εχει ; παραπανω απο 5%; και το λες κοψιμο ; imodium φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebastian Φεβρουάριος 27, 2012 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Ορεστη καλο μου παιδι, καιρο εχουμε να τσακωθουμε βρε.με τον αδερφο μου τον συνονοματο καθε μερα τσακωνομαστε.. σε ρωταω.ποσο κομμενος ειναι ο 7χ00 απο 8χ00 που θα με κοβει ; αυτη η παραπανω cache ποση διαφορα λες να εχει ; παραπανω απο 5%; και το λες κοψιμο ; imodium φιλε ετοιμα τα θελεις Γομαρι...τι να σε κανουμε, ενα σε εχουμε! AnandTech - Bench - CPU Βαλε E8600 και E7600 και παρε μια ιδεα. Εχει games Και προγραμματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Φεβρουάριος 27, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 μαλιστα πως και δε μου βρηκες σε 1024χ768 και ολα low? εκει θα βλεπες κατι 40αρια τοις εκατο διαφορα.. και επανερχομεθα λοιπον στο πως με μια δυνατη καρτα αν πιανεις 100-120fps χεστηκε η φοραδα στο αλωνι της. στο φασμα των 40-50fps η διαφορα μικραινει κατα πολυ με maximum γραφικα αναμεσα στους 2 επεξεργαστες αντε ο 7400 να πιανει πιανει 41 και ο 8400 43? ενταξει δεν θα ειναι 2-5% αλλα 10% αυτο δε καθιστα τον 7400 αδυναμο η κομμενο και τον βγαζει εκτος παιχνιδιου.μη τρελαθουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
grathk Φεβρουάριος 27, 2012 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Η καρτούλα σου ειναι μια χαρά,και 580 να έβαζες δεν θα εβλεπες διαφορά μεγάλη λογω του cpu σου.Δωσε cpu mobo ram και πήγαινε σε νέα πλατφόρμα να νιώσει και η 280 σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Φεβρουάριος 27, 2012 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 gomar κουκλε , παρε οποια καρτουλα γουσταρεις.Ολα τα περι κοψιματος ειναι (ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ).Στα games η καρτα ειναι που παιζει το ρολο.Παρε μια 6950/560τι για μενα και εισαι αρχηγος.Ορθολογικες αγορες - οχι κι ενα σκασμο λεφτα.Αργοτερα αν βρεις στις αγγελιες κανεναν q9550 στο κατοσταρικο τον χτυπας και δεν αλλαζεις πλατφορμα για αρκετο καιρο ακομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drizztgr Φεβρουάριος 27, 2012 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Οπως είπαν πιο πάνω εισαι στο όριο αδερφε! Δεν ειναι λογοκρησία ( οπως υποστηρίζουν μερικοί) το κόψημο! Ειναι ξεκάθαρο οτι θα εισαι κομένος σε frames κάργα με μεγαλύτερη και νεώτερη κάρτα της τάξεως 480 ή 69ΧΧ ( το video ειναι ξεκάθαρο)! [ame=http://www.youtube.com/watch?v=TGdo75gasaQ]Linky[/ame] για να μαθαίνουν και κάποιοι γνώστες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Billys Φεβρουάριος 27, 2012 #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Σωστος ο narzul..αλλα θα κοιτουσα και 6850-6870(και μεταχειρο ετσι) Παντως αυτα που διαβαζω για την πλατφορμα(s 775) το οτι μας καλυπτει ακομα πολυ καιρο..αρχιζω να το πιστευω ολο κ πιο πολυ....πανω που ελεγα να παω σε 1155.. αλλα ρε γμτ ειναι πλατφορμα του '06..ποσο πια να την κρατησεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.