lefteris Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 26, 2012 Ξέρει κάποιος πώς μπορώ να μεταφέρω ένα λειτουργικό (win 7 64bit) σε virtual disk (π.χ. vmware), ώστε να μπορώ να το δουλέψω από άλλο υπολογιστή;Έχω δοκιμάσει διάφορα που βρήκα στο διαδίκτυο, για μετατροπή acronis backup σε windows backup και αλλαγή ονόματος του αρχείου, ώστε να τρέξει στο vmware, το vmware converter, κ.α. αλλά δεν έχω καταφέρει να τα κάνω να δουλέψουν... Όλο κάποιο πρόβλημα βγάζουν στην εφαρμογή τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Φεβρουάριος 26, 2012 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2012 Πάρε ένα image όπως εδώ και μετά βάλε το iso του parted magic στο drive του vm και βάλ' το να bootάρει από εκεί και κάνε restore το image στο virtual drive που θα έχεις φτιάξει ήδη στο vm σου... απλά φρόντισε ο χώρος του vm να είναι expandable ή το ίδιο μέγεθος με το image... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris Φεβρουάριος 27, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά έχω το εξής πρόβλημα.Έφτιαξα το image με το parted magic όπως μου έγραψες και πήρα το αρχείο sda2.ntfs-ptcl-img.uncomp.aaΆλλαξα την κατάληξη σε .iso, αλλά όταν το επιλέγω στο vmware μου βγάζει μήνυμα ότι δεν μπορεί να εντοπίσει λειτουργικό σε αυτό το image.Τί προτείνεις να κάνω τώρα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Φεβρουάριος 27, 2012 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Δεν αλλάζεις σε κανένα αρχείο την κατάληξη...Αυτό που κάνεις είναι ότι βάζεις το iso του parted magic που κατέβασες στο vm και κάνεις την ανάστροφη διαδικασία, δηλαδή restore το image που έφτιαξες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris Φεβρουάριος 27, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Ok, το κατάλαβα αυτό. Προσπαθούσα να βάλω κατευθείαν το image που έφτιαξα.Το φόρτωσα το parted magic μέσα από το vmware, αλλά κόλλησα λιγάκι πάλι...Αν μπορείς κάνε τον κόπο και πες μου πώς να κάνω το parted magic να διαβάσει τον σκληρό μου μέσα από το vmware, ώστε να κάνω restore το image. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaco Φεβρουάριος 27, 2012 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2012 Έχω πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσω το vmware γιατί πλέον χρησιμοποιώ το virtualbox, αλλά ρίξε μια ματιά στο google για "vmware-mount"...Αν σε δυσκολέψει μπορείς να κάνεις iso όλο τον φάκελο του image και να τον κάνεις mount σε ένα δεύτερο virtual drive... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris Φεβρουάριος 28, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2012 Γιατί το clonezilla ενώ στην αρχή γράφει για read/write image, μετά μου βγάζει επιλογή μόνο για save image;Πώς θα επιλέξω να κάνω restore το image που έχω φτιάξει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 28, 2012 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2012 Δοκίμασε αυτό: VMware vCenter Converter, Convert Physical Machines to Virtual Machines Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris Φεβρουάριος 28, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2012 Το δοκίμασα και αυτό, αλλά δεν δουλεύει.Τελικά το clonezilla τον είδε τον usb σκληρό και έκανα ρεστόρε, αλλά μόλις έκανε μπουτ στα windows, μου έβγαλε το εξής μήνυμα:"Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause."..."The boot selection failed because a required device is inaccessible." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.