Jump to content

Zalman reserator 1 plus (προβλημα με θερμοκρασιες)

spartan21

Recommended Posts

καλησπερα καταρχην σαν νεο μελος!

αν μπορει κανεισ να μου δωσει τα φωτα του,εχω ενα zalman reserator 1 plus σε εναν ι7-920 η θερμοκρασιες του απο Bios ειναι 35-40 βαθμους ειναι λογικο αυτο?περιμενα καλυτερα αποτελεσματα διοτι πριν ειχα εγκατεστημενη μια corsair a-50 και η θερμοκρασια ηταν ακριβως ιδια κ καλυτερη!!!!επισης να αναφερω οτι μετα απο 1 ωρα λειτουργιας της υδροψυξης ανεβαινει στους 50 -55 βαθμους!!!!!!καμια λυση???

Το reserator (κατοχος αλλα πλεον το εχω σε αχρηστια) επειδη δουλευει παθητικα δεν επιτυγχανει πολυ χαμηλες θερμοκρασιες.

Το κερδος απο τη χρηση του ειναι η σχεδον αθορυβη λειτουργια (ακουγεται η αντλια).

Το reserator (κατοχος αλλα πλεον το εχω σε αχρηστια) επειδη δουλευει παθητικα δεν επιτυγχανει πολυ χαμηλες θερμοκρασιες.

Το κερδος απο τη χρηση του ειναι η σχεδον αθορυβη λειτουργια (ακουγεται η αντλια).

ναι αλλα δεν μπορει να εχει χειροτερες επιδοσεις απο μια αεροψυξη δεν ξερω μου φαινεται περιεργο.κανενας τροπος να παγωσω το νερο η το reserator γρηγορα???

Γενικά το reserator -από απόδοση- δεν είναι και τόσο καλό. Τώρα για την περίπτωσή σου, αν έχεις βάλει καλή πάστα και η ψύκτρα είναι σωστά τοποθετημένη, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Εκτός κι αν βάλεις ένα ακόμα κυψελωτό ψυγείο (με 12άρι ανεμιστήρα) στο κύκλωμα σε σειρά.

Από την άλλη όμως, γιατί σε ενοχλεί να βουλεύει η cpu στους 55-60 βαθμούς;

Από την άλλη όμως, γιατί σε ενοχλεί να βουλεύει η cpu στους 55-60 βαθμούς;

Μια χαρα θερμοκρασια ειναι.Τρεξε καποιο benchmark και δες ως που ανεβαινει.Μεχρι 72c εισαι ενταξει.

Αυτο που κερδιζεις με το reserator ειναι ησυχια και οχι επιδοσεις.

Συμφωνω με αυτο που λες nix αλλα το θεμα ειναι οτι μετα απο καμια ωρα λειτουργιας σε idle κατασταση η θερμοκρασια ειναι 55 βαθμοι κ απο πεισμα κ μονο θελω να το φτασω οσο πιο χαμηλα μπορω σε θερμοκρασια.το θεμα ειναι πως?σκεφτηκα να κανω Mod με ανεμιστηρες πανω απο το reserator μηπως κ ριξει κανενα βαθμο.

Γνωμη μου ειναι να μη το κανεις.Δεν φτιαχτηκε γι`αυτο το reserator.

Προσωπικα το θεωρω ξεπερασμενο.Οι επεξεργαστες ειναι πλεον αρκετα δροσεροι και οι ψυκτρες τους εχουν εξελιχθει πολυ.

Οταν εμφανιστηκε το reserator μεσουρανουσε ο prescot,η αεροψυξη ηταν αστεια και κατα συνεπεια επροκειτο για μια πολυ καλη λυση.Τωρα πλεον αυτα δεν ισχυουν.

Θεωρω πως το πιο συνετο θα ηταν ο παροπλισμος του και αγορα μιας ποιοτικης αεροψυκτρας.

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, αυτό που λέει ο nix ισχύει. Μια καλή αερόψυκτρα με έναν 12άρη να φυσάει αργά (ελέω θορύβου) πιθανότατα να είναι πιο αποτελεσματική από το reserator. Οπότε συνυπογράφω την λύση απόσυρσης...

Από την άλλη, άμα θες ντε και καλά να το ρίξεις θερμοκρασίες, βρες ένα μονό κυψελωτό και συνέδεσέ το στο κύκλωμα. Βάλε κι έναν 12άρη να το φυσάει και τέλος..

κανενας τροπος να παγωσω το νερο η το reserator γρηγορα???

Παίρνεις δύο 12άρηδες ή 14άρηδες ανεμιστήρες.

Τους τοποθετείς να φυσάνε το Reserator στο 1/3 του ύψους από κάτω.

Με αυτόν τον τρόπο είχα μείωση περίπου 10°C και ελάχιστο θόρυβο. Δε χρειάζονται μεγάλο airflow, τους πιό αθόρυβους πάρε.

Γενικά εγώ το είχα πειράξει αρκετά και είδα διαφορές στις θερμοκρασίες όπως μπορείς να δεις εδώ. Δυστυχώς είναι παλαιό thread και οι φωτογραφίες δεν παίζουν πλέον.

Η νοοτροπία όμως σήμερα λέει ότι είναι καλύτερα να έχεις σωλήνες μικρής διατομής και μεγαλύτερη πίεση, παρά μεγάλη διατομή και μεγαλύτερη ροή. Αυτό βέβαια σε συνδυασμό με τα blocks που χρησιμοποιείς. Οπότε, με λίγη δουλίτσα μπορεί να γίνει ένα πολύ αθόρυβο σύστημα με ελάχιστη συντήρηση. Δεν θα το πρότεινα για αγορά, αλλά αφού το έχεις, αξιοποίησέ το :)

Η νοοτροπία όμως σήμερα λέει ότι είναι καλύτερα να έχεις σωλήνες μικρής διατομής και μεγαλύτερη πίεση, παρά μεγάλη διατομή και μεγαλύτερη ροή. Αυτό βέβαια σε συνδυασμό με τα blocks που χρησιμοποιείς.

οι σωλήνες όσο μεγαλύτερης διατομής τόσο το καλύτερο μιας και δεν πέφτει η πίεση όσο στης μικρότερης διατομής. Απλά η είσοδος των μπλοκ πρέπει να έχει μικρότερη διατομή για να αυξάνει η πίεση εκεί τοπικά ώστε να έχουμε μεγαλύτερο turbulence στο χώρο της ψυχτρας και να αποφέυγεται το οριακό στρώμα.

• 1 month later...

Υπάρχει ένα μικρό κόλπο για να κατεβάσεις λίγο τις θερμοκρασίες.

Η επιστροφή του νερού βγάζει το ζεστό από την κάτω μεριά, ακριβώς δίπλα δηλαδή από την εισαγωγή της αντλίας, έτσι αντί να στέλνει στο block το θεωρητικά ψυχρότερο νερό από την βάση της δεξαμενής, γυρνάει αυτό που μόλις ήρθε από τον επεξεργαστή.

Αν βάλεις ένα απλό ρακόρ λοιπόν στην επιστροφή και ένα κομμάτι σωλήνας κάπου στα 20 εκατοστά θα δεις διαφορά στις θερμοκρασίες σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.