astrolabos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2012 Το θέμα. Έχω ένα Dell L702x το οποίο έχει δύο κάρτες γραφικών. Το θέμα μου είναι οτι νταβατζιλίδικα και χωρίς να με ρωτάει, αυτό χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και όχι την nvidia. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το πείσω να μην χρησιμοποιεί καθόλου την intel κάρτα γραφικών;
Costasdr Φεβρουάριος 25, 2012 #2 Φεβρουάριος 25, 2012 Εμένα στις ρυθμίσεις της Nvidia στο Control Panel έχει να διαλέξεις αν θες. Κάπου λεει preferred graphics processor.
GoMaR Φεβρουάριος 25, 2012 #3 Φεβρουάριος 25, 2012 αν την κανεις disable απο device manager τι θα γινει ; η επιλογη απο το bios δεν εχει για καταργηση ;
astrolabos Φεβρουάριος 25, 2012 Author #4 Φεβρουάριος 25, 2012 Costasdr έγραψε: Εμένα στις ρυθμίσεις της Nvidia στο Control Panel έχει να διαλέξεις αν θες. Κάπου λεει preferred graphics processor.Έχεις κάποιο screenshot? GoMaR έγραψε: αν την κανεις disable απο device manager τι θα γινει ; η επιλογη απο το bios δεν εχει για καταργηση ;Την έκανα και εξακολουθεί να έχει την intel@1280x1024. Από το bios δεν έχει τίποτα.
jiohkor3 Φεβρουάριος 25, 2012 #5 Φεβρουάριος 25, 2012 Αποτι διαβαζω ιντερνετικα καθως δε γνωριζω το Dell L702xβλεπω οτι κικαρει οποτε θελει τη μια απο τις δυο. Αναλογα αν ειναι 3d εφαρμογη ή οχι.Παντως κατι τραγικα του στυλ : η nvidia ειναι για εξοδο σε αλλο μονιτορ (3δ ισως)και η ιντελ για την οθονη του καθαυτου λαπιτοπ παιζει να ισχυουν.
dellman Φεβρουάριος 25, 2012 #6 Φεβρουάριος 25, 2012 Optimus Technologyhttp://rog.asus.com/forum/showthread.php?3544-Help-How-to-disable-Intel-HD-Graphics-ASUS-x52jc-ex434d
Jumex Φεβρουάριος 25, 2012 #7 Φεβρουάριος 25, 2012 απεγκατέστησε από device manager και έπειτα με driver cleaner τους nvidia drivers και τους intel hd (αν τους έχει). RESTART. ξανά device manager και κάνεις disable την intel. κατεβάζεις driver για την κανονική nvidia 550 (ή έκδοση για mobile περιέχει optimus technology aka intel+nvidia μαζί) τους κάνεις extract και αντικαθιστάς το inf στο φάκελο display driver με modded inf της αντίστοιχης έκδοσης από το www.laptop2go.com κάνεις setup / restart και λογικά είσαι ΟΚ. Σε ένα alienware έπαιξε μια χαρά
gbak Φεβρουάριος 25, 2012 #9 Φεβρουάριος 25, 2012 τιποτα το καλυτερο ειναι μεσω bios να ψαχτεις,παιζει να χει επιλογη εγω στο vaioz ,χακεψα το bios με ενα modded,και την εξαφανισα εντελως την intelhd μου βγαλε επιλογη switchable graphics και απλα off,επειτα περασα οτι driver nv mob υπαρχει με modded info
astrolabos Φεβρουάριος 25, 2012 Author #10 Φεβρουάριος 25, 2012 Στο Dell δυστυχώς δεν έχει κάτι τέτοιο. Η πιο εύκολη λύση είναι τελικά αυτό που μου πρότεινε ο Costasdr. Έβαλα σαν προεπιλεγμένη την Nvidia και όλα τελειώσαν. Πήρα 0.8 παραπάνω στην αξιολόγηση συστήματος!
Nephiλiμ Φεβρουάριος 25, 2012 #11 Φεβρουάριος 25, 2012 Αστρο αν το δουλευεις με ρευμα ΟΚ, αλλα αμα το δουλευεις με μπαταρια η Intel ειναι πιο ζουπερ.Πινει λιγοτερη.
Nephiλiμ Φεβρουάριος 25, 2012 #13 Φεβρουάριος 25, 2012 astrolabos έγραψε: Μόνο με ρεύμα -δεν πιστευω να χεις πανω τη μπαταρια ε-
astrolabos Φεβρουάριος 25, 2012 Author #14 Φεβρουάριος 25, 2012 Την έχω. Δεν μου έδωσαν κάτι για να κλείσω το χάσμα που μένει όταν βγάλεις τη μπαταρία.
cabdik Φεβρουάριος 25, 2012 #15 Φεβρουάριος 25, 2012 αστην επανω την μπαταρια. δουλευει σαν UPS. απλα σε τακτα διαστηματα, βγαλτο απο την πριζα και ασε την μπαταρια να αποφορτιστει πληρως!!
Theos Φεβρουάριος 26, 2012 #16 Φεβρουάριος 26, 2012 cabdik έγραψε: αστην επανω την μπαταρια. δουλευει σαν UPS. απλα σε τακτα διαστηματα, βγαλτο απο την πριζα και ασε την μπαταρια να αποφορτιστει πληρως!! Έτσι ακριβώς. Στο HP μου, κάθε μήνα την αδειάζω μια φορά, και μάλιστα όχι πλήρως (μέχρι 6-7%). 3+ χρόνια πλέον και έχει μόλις 10% wear ενώ κρατάει ακόμα 1.5+ ώρα. Αρκετά παιδιά όμως έχουν καταστρέψει τις μπαταρίες τους, σε σημείο να σβήνει αμέσως το laptop αν βγει από το ρεύμα και πάντα αναρωτιώμουν πως το καταφέρνουν..
sotiris Μάρτιος 1, 2012 #17 Μάρτιος 1, 2012 Θέμα -κυρίως- τύχης είναι το αν θα χαλάσει η μπαταρία.Δεν είναι ότι κάποιος το κάνει επίτηδες!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.