Jump to content

Maximus iv gene-z/gene3 Bios update προβλημα.

tsan

Recommended Posts

Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο σχετικά με την asus και τα "buggy" bios της όμως...

Κοίτα, εγω προσωπικά με τις:

Asus P5K3 Deluxe

Asus Rampage Extreme

Asus P5Q3 Deluxe

Asus P5W64WS Evolution

Asus Rampage III Extreme

Asus Rampage III Extreme Black Edition

Asus Maximus IV Extreme

Asus Maximus IV Gene-Z

Δεν είχα κανένα θέμα με τα BIOS είτε από το 2ο-3ο official release και έπειτα, είτε γενικώς εξ' αρχής.

Κάποιες είχανε θεματάκια, όπως π.χ. η P6T Deluxe & v2 που παίζανε ένα κάρο κουλά με τις μνήμες με μεγαλύτερο πρόβλημα την ασυμβατότητα με πολλά memory kits από διάφορες μάρκες.

Έχω δουλέψει λίγο και τις P8Z68-V, P8Z68-V Pro, και δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Αντιθέτως η Gene-Z/Gen3 είναι wtfbbquttercrap.

Τα ίδια ακούω από φίλο μου που πήρε αγνοώντας με την P8Z68-V Pro/Gen3.

Να δούμε τι θα γίνει με τα Z77 boards τους τώρα.

Προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα με τη νέα asus (όπως και τις προηγούμενες 2 που ζούνε ακόμη, P5Q3,Α8V). Βέβαια δεν έκανα αναβάθμιση BIOS (έχω 0402) γιατί δεν βρήκα το λόγο να κάνω, ούτε και κυνήγησα το τελευταίο mhz.

Πήγα σε gen3 λόγω διαθεσιμότητας, μου ήταν πιο δύσκολο να βρω την "παλαιότερη" v-pro, η διαφορά άλλωστε δεν ήταν και μεγάλη.

Έχω βάλει 2 κιτ ram της corsair (2x2 + 2x4 στα 1600@1,65v) και παίζουν κανονικά dual channel, software/drivers είναι κομπλέ.

Φιλε για σου εγω εχω την extreme-z χοντρα προβληματα δεν μου εχει παρουσιασει μονο οτι καποια στιγμη εβγαζε προβλημα με το clockarisma των ραμ και αναγκαστικα να ριξω τις ram και γενικοτερα το oc απο 4.7 σε 4.3 και τωρα ειναι ρολοι(στα 4.7 και 1633 ραμ εβγαζε blue screen χωρις να μου το εχει κανει και στο παρελθον ισως φτεει και κατι αλλο και οχι το bios δεν ξερω απλα εγινε λιγες ωρες καλυτερα λιγα λεπτα μετα το bios)επεισης μου βγαζει στο πανελ απο κι που ειμουν ΑΑ τωρα Α0 το ψαξα και ελεγαν πως ειναι καπιο debugg μηπως ξερεις τη ακριβως εννοουν?

εγω εβαλα το 3203... μπηκε ΤΕΛΕΙΑ..., απλα οταν τελειωσε... το start k reset ητανε σβηστα.. πατησα start (με λιγο δυσταγμο) αλλα ολα ok... ΑΛΛΑ πλεον δεν λεει ΑΑ αλλα Α0...:hang3: is that a problem..??? κατα τα αλλα ολα δουλευουν ρολοι...:dance3:

3203 και εδώ κανένα πρόβλημα. Το έκανα από το EZ Flash. Το μηχάνημα έσβησε 2 φορές, οπότε είναι φυσιολογικό.

Edit: Συμμαζεψανε το χάλι του 402 και μπουτάρει και ελαφρώς γρηγορότερα. +1

Τι "χάλι" είχε το 402;Γιατί εγω δεν έχω κανένα πρόβλημα!

Έλεγα και εγω χθες να περάσω το 3203,αλλά με τόσα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί το μετάνιωσα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.