patirgerasimos Φεβρουάριος 28, 2012 Author #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2012 Δεν υπάρχει η παραμικρή αντιληπτή ( ούτε καν σε synthetic benchmarks όπως βλέπει κανείς ) διαφορά λόγο της... "ταχύτητας" της Cache.Πληροφορική σπουδάζεις είπαμε ? Παρεπιπτόντως, εδώ ένας "εμπειρικός" κανόνας:όσο μεγαλώνει η μνήμη, ανεβαίνει το latency & το peak bandwidth παίρνει και αυτό ένα μικρό χτυπηματάκι πρός τα κάτω.Από την άλλη, περισσότερη μνήμη, περισσότερα data διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, λιγότερες περιπτώσεις να μην ζητήσει κάτι που διεγράφησε από την cache λόγο ότι δεν χώραγαν τα νεότερα δεδομένα.[end]και κάπου εδώ τελειώνει η συμμετοχή μου στο παρών thread[/end]Δεν πολυκατάλαβα το ποστ σου τέσπα θα επιχειρήσω ένα και μοναδικό quoteΤο τι σπουδάζω δεν έχει καμία σχέση. btw Ηλεκτρολόγος Μηχ.& Μηχ. Υπολογιστών με το Major να είναι στην ενέργεια- οπότε δεν έχω και πολύ σχέση, πιο πολύ από hobby ασχολούμαι. Αν διάβασες και κατάλαβες το Post μου, μίλησα για αξιοποίηση άρα στην ουσία "βαθμό απόδοσης". Οι διαφορές είναι οριακές που υπερτερεί ο i7, επίσης δεν μπορούμε να πoύμε τι επηρεάζει το benchmark και τι όχι...Πάντως η ταχύτητα της cache εξήγησα τι ρόλο παίζει στο fetching.Περισσότερη μνήμη=> περισσότερα data και=>(και αφού ο ι7 έχει μικρότερη ταχύτητα)=> μεγαλύτερος χρόνος να τα διαβάσει (μιλάμε για την cache πάντα), [εδώ μπαίνει και η χαρτογράφηση που παίζει ρόλο] Άρα όταν θα ζητάνε και τα 8 threads, αυτά δεν θα μπορούν να αποδώσουν το μέγιστο δυνατό!!!Τον εμπερικό κανόνα δεν τον γνωρίζω και δεν το σχολιάζω, μπορεί να είναι δικό σου συμπέρασμα. Τέλος με ενδιαφέρει η οικονομοτεχνική ανάλυση και αποτίμηση, γιατί αυτό που μετράει είναι το value for money. ΥΓ. Δεν χρειάζονται ειρωνείες αλλά επειδή εσύ το ξεκίνησες, συμπεραίνω ότι σε έτσουξε καλά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.