nycos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2004 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 13, 2004 Τι γίνεται οταν με το "καλο" η μπαραρία ενος UPS τα φτήσει? Σιγουρα μπορεις να την αντικαταστήσεις, μπορεις ομως να βαλεις πχ μια μπαταρία αυτοκινήτου? βαρβάτη με αρκετα αμπερόρια? Θα μπορει να υπάρξει αρκετή διαφορά??Πχ εγω τωρα εχω το απλο της APC που ειναι σαν πολύμπριζο, 350VA
ΓιαγκΤ Ιούλιος 14, 2004 #2 Ιούλιος 14, 2004 Θα μπορούσες αλλά έχεις δυο προβλήματα. 1ον Η εμφάνιση των εξωτερικών καλωδιώσεων και της μπαταρίας δεν είναι η καλύτερη.2ον Όσο μεγάλη σε AH μπαταρία απλού μολύβδου και να βάλεις, θα χρησιμοποιείς το 50% αλλιώς καταστρέφετε.
trendy Ιούλιος 14, 2004 #3 Ιούλιος 14, 2004 ΓιαγκΤ μπορείς να κάνεις πιο λιανά το 2ο;Έχω δει να χρησιμοποιούν μπαταρίες αυτοκινήτου σε πολλά ups. Κυρίως θυμάμαι σε ένα mustek 800VA και δε φαίνεται να έχει πρόβλημα. Το περίεργο είναι πως έχω ρωτήσει πάνω από 10 άτομα αν γίνεται αυτό και οι απόψεις είναι μοιρασμένες...
ΓιαγκΤ Ιούλιος 14, 2004 #4 Ιούλιος 14, 2004 ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ Όταν εκφορτίσης μπαταρία απλού μολύβδου πέραν του 50% της χωρητικότητας της παθαίνει πρόωρη γήρανση. Εμπειρικά χάνει έξη μήνες από την ζωή της. Την μεγαλύτερη ζημιά την παθαίνει στην φόρτιση. Οι φορτιστές βγάζουν 13,7v και ρυθμίζουν τα αμπέρ με την διαφορά τάσης. Πχ στην φορτισμένη μπαταρία (12,8v) περίπου σταματούν και στην άδεια (12v) δίνουν πλήρες φορτίο. Η θετική πλάκα της μπαταρίας που είναι και η ευαίσθητη, ήδη έχει πάθη με την πλήρωση της από το οξύ, τρώει και τα αμπέρ ζεσταίνεται στραβώνει και ξεκολλάνε κομμάτια μολύβδινου «χώματος» από τον σκελετό της.Αυτό μειώνει την χωρητικότητα της.
nycos Ιούλιος 17, 2004 Author #5 Ιούλιος 17, 2004 Εχω εδώ ένα UPS Mustek Power Must 800VA Line Interact το οποίο μου το χαρίσανε, σπασμένο και χωρίς μπαταρία. Προσφατα άλλαξα την μπαταρία της μηχανής μου (BMW) και είπα να το δοκιμάσω, συνδεω λοιπόν την μπαταρία, 12Ν24-3Α, η οποία αντικαταστάθηκε μιας και δεν κράταγε. Δουλεύει μια χαρα, έχω συνδέσει το πολύμετρο στους πόλους και παρακολουθώ την τάση. Στο UPS εχω συνδέσει ενα PSU 350Watt με ένα Tt Volcano 7+ fan μόνο πανω του. Το πολύμετρο δέιχνει 12,30 με 12,60 Του κόβω το 220v και μετράω λεπτα.... Αντεξε 3 λεπτα, και μολις εδειξε το πολύμετρο 11,45 περιπου παρετήθηκε. (Βεββαια η μπαταρία είναι φτυσμένη και 1 μήνα στην άκρη) Πως τα πάει? Να το αφήσω να την φορτίσει? Να το αφήσω έτσι και όσο κρατήσει? Αν όχι, τί μπαταρία να φόραγε? Θα βρω στο εμποριο? (θα λέιψω το 2μερο, Δευτερα θα δω τα posts)
ΓιαγκΤ Ιούλιος 17, 2004 #6 Ιούλιος 17, 2004 Όταν βάζεις άχρηστη μπαταρία στην φόρτιση, εκτός από μάταιο είναι και επικίνδυνο.Προσπαθεί να την φορτίσει ανεπιτυχώς και δουλεύει συνέχεια στο μάξιμουμ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.