Jump to content

Eπιλογή RAM DDR3

wesker

Recommended Posts

Kαλησπέρα παιδιά! Έχω στα σκαριά μια αναβάθμηση, έχει αγοραστεί επεξεργαστής και μητρική (i7 2600K και Asus Maximus Extreme-Z), και ειμαστε στο θέμα επιλογής RAM. Λόγω ψύκτρας θέλω RAM, χαμηλού προφίλ και σκέφτομαι για αυτές. Καμιά σκέψη/πρόταση για κάτι άλλο;

Γιατί δε πάς σε 1600ρες; Καταλαβαίνω ότι δεν έχει τρελές διαφορές στην απόδοση, αλλά ούτε και στην τιμή (κάνα τάλιρο στα 8g).

Εγώ πήρα πριν κάνα 3μηνο τις Corsair vengeance lp τις μπλε, 2x4g 1600, 1.5v 44ε. Νταξ, δε μπορώ να πώ και πολλά πράγματα, δεν ασχολήθηκα με oc/benches, απλά έπαιξαν χωρίς prob σε gigabyte z68 στις SPD ταχύτητες (1600/cl9/1.5v).

Γιατί δε πάς σε 1600ρες; Καταλαβαίνω ότι δεν έχει τρελές διαφορές στην απόδοση, αλλά ούτε και στην τιμή (κάνα τάλιρο στα 8g).

Εγώ πήρα πριν κάνα 3μηνο τις Corsair vengeance lp τις μπλε, 2x4g 1600, 1.5v 44ε. Νταξ, δε μπορώ να πώ και πολλά πράγματα, δεν ασχολήθηκα με oc/benches, απλά έπαιξαν χωρίς prob σε gigabyte z68 στις SPD ταχύτητες (1600/cl9/1.5v).

Bασικά εχεις ένα δίκιο. Οι Kingston oi αντίστοιχες 1600άρες είναι 2€ πιο ακριβές. Σαν μάρκα οι συγκεκριμένες αξίζουν; Θα πήγενα για G.Kill, το είχαμε συζητήσει και με τον [MENTION=20934]The One[/MENTION] αλλά τελικά φάγαμε άκυρο από την ψύκτρα...

Ότι και να πάρεις σε αυτές τις τιμές, kingston/gskill/corsair/crucial/apacer/adata/geil δε κάνει διαφορά.

Νταξ, άμα σκέφτεσαι για o/c στις μνήμες θα χρειαστεί λίγο παραπάνω ψάξιμο, αλλά για να κοιτάζεις εξ'αρχής 1333ρες μνήμες, έχω την εντύπωση ότι δε σε ενδιαφέρει.

Εγώ τι θα κοίταζα σε μνήμες:

Να έχουν lifetime εγγύηση (από γνωστή μάρκα δηλαδή).

Να υποστηρίζονται από τη μητρική σου, στις αναμενόμενες ταχύτητες/V.

Να έχουν το ύψος που σε ενδιαφέρει ώστε να χωρέσει η ψύκτρα.

Να σου αρέσει το χρώμα :p.

Λόγος απόδοσης δεν υφίσταται πλυν του o/c, μιας και οι διακυμάνσεις μεταξύ των μνημών στις ίδιες ταχύτητες είναι αμελητέες.

Vengeance

1600 και οχι 1333

Επίσης καλό θα ήταν να δεις και εδώ http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/Maximus_IV_ExtremeZ/#download για το Qualified Vendor List και να δεις ποιές μνήμες υποστηρίζονται από τη μητρική σου όπως πρότεινε και ο Volrath

Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά οι Kingston είναι σχεδόν όλες στα 1.65V. Όχι πως έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία αλλά θα προτιμούσα κάτι στα 1.5V στην ίδια πάντα συχνότητα. Θεωρώ πως θα είναι λιγότερο "τσιτωμένες".

Το σωστό είναι ν' ακολουθήσεις την λίστα της Asus. Υπάρχει πάντα μια (πάρα πολύ) μικρή περίπτωση να έχεις πρόβλημα με άλλες μνήμες. Σίγουρα στην λίστα θα έχει και μνήμες στα 1.5V στην συχνότητα που θα επιλέξεις.

Edit: ο προβληματισμός μου είναι περισσότερο ψυχολογικός.

Η λιστα περιεχει ενδεικτικα καποιες συμβατες μνημες. Προφανως δεν ειναι μονο αυτες συμβατες, και προφανως δεν ειναι σε θεση να τεσταρουν ολες τις υπαρχουσες μνημες για να τις βαλουν στη λιστα.

Δεν θα εχεις προβλημα οποιο σετακι και αν επιλεξεις.:)

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.