Jump to content

Gameplay Capture Programs [FRAPS,MSI Afterburner, DXtory etc]

Orgios

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

έχω ορίσει τον φάκελο ...

ανοίγω το pro βλέπω πάνω αριστερά τα frames

πατάω να γράψει (το έχω βάλει να κοκκινίζει) και κοκκινίζει

μετά ξαναπατάω το f12 (όπως το fraps ) πάω στον φάκελο και βλέπω ένα αρχείο 20 kb όση ώρα και να γράφω ...

Αυτά τα προγράμματα κάνουν πολύ λίγο encode ώστε να μην χρειάζονται πάρα πολύ επεξεργαστικη δύναμη και ταυτόχρονα να προλαβαίνει ένας hdd να το γράψει.

Μερικά προγράμματα έχουν επιλογή ώστε να κανείς ακόμα και κανονικό encode άλλα εκει θα πρέπει να αντιμετωπισεις άλλα προβλήματα.

Κανε capture με λίγο encode ώστε να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερα fps και να μην επιρεαζεται το gameplay και όταν τελειώσεις το κανείς encode και edit με οτι γουστάρεις όπως γουστάρεις!

Sent from my IDEOS X5 using Tapatalk

Κάπου διάβαζα ότι οι τελευταίες εκδόσεις ορισμένων προγραμμάτων του είδους, περιλαμβάνουν και fps limiter.

Ξέρει κανείς ποια από αυτά περιέχουν το tool ;

Αν ναι, ποιο κάνει τη μικρότερη παρέμβαση στο σύστημα(less system intrusive) ;

Αν δε χρειάζεται εγκατάσταση ακόμα καλύτερα δηλαδή.

εγω παντως ανακαλω οτι το MSI AB δεν κοβει FPS οταν γραφει...

δοκιμασα με παιχνιδια που εχουν CPU bottleneck (πχ F1 2011) και παιχνιδια οπου η gpu εχει 99% (The Whitcher 2 AoK = respect)

εγγραφη σε ssd OCZ vertex 2 (~ 135MB/s ονομαστικη ταχυτητα write) στα μεν πρωτα επεφτα περιπου 10 FPS (απο τα 55 στα 45) ενω στα δευτερα περιπου 5 (απο τα 40 στα 35)

οσους συνδυασμους και αν δοκιμασα (uncompressed, mjpg, riva tuner codec) σε full και half frame @ 35 FPS το αποτελεσμα ειναι το ιδιο: παντα κοβει

παντως, σε Riva Tuner compression (εγκαθιστοντας τους codecs ανοιγει με το Windows MP και μονταρεται με το movie maker), full frame @ 35 FPS και 100% quality παιρνω εξαλεπτο 1080p video με μεγεθος 9GB...

μονταρισμενο σε ~4 λεπτα και συμπιεσμενο (απο το windows movie maker) σε video για youtube (720p - 128 kbit/s audio) βγαινει περιπου 170ΜΒ

το ανεβασα εδω:

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=dDckKvhQzeg]MW3 noob - YouTube[/ame]

το gameplay αφιερωμενο σε ολους τους noobs (we rule!!! :p) και η μουσικη (στονερακι με ολιγον απο kraut και post punk) στον kyuubiii :T:

προσπαθώ να κάνω στο BF3 video capture με afterburner αλλα δεν έχω ήχο... τι παίζει? έχω απενεργοποιήσει τους sound drivers της 550ti γιατί μου δημιουργούσαν θέμα,λέτε γι αυτό? δεν τραβάει απο την ενσωματομένη στο motherboard κάρτα ήχου?

προσπαθώ να κάνω στο BF3 video capture με afterburner αλλα δεν έχω ήχο... τι παίζει? έχω απενεργοποιήσει τους sound drivers της 550ti γιατί μου δημιουργούσαν θέμα,λέτε γι αυτό? δεν τραβάει απο την ενσωματομένη στο motherboard κάρτα ήχου?

το 550ti που αναφέρεσαι ειναι κάρτα γραφικών; και αν ναι, έχει sound driver; μηπως κάπου κάνεις λάθος;

Αν έχεις κανονικά ήχο στο pc σου και το τελευταίο msi afterburner κανονικά θα έπρεπε να βιντεοσκοπείς και με ήχο, χωρίς πρόβλημα.

οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις στο afterburner (στο tab "video capture") είναι τσεκάρισμα του "enable audio capture" και του "downmix multichannel audio to stereo"

στο "audio source type" επιλεγεις το "auto select"

το 550ti που αναφέρεσαι ειναι κάρτα γραφικών; και αν ναι, έχει sound driver; μηπως κάπου κάνεις λάθος;

Αν έχεις κανονικά ήχο στο pc σου και το τελευταίο msi afterburner κανονικά θα έπρεπε να βιντεοσκοπείς και με ήχο, χωρίς πρόβλημα.

οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις στο afterburner (στο tab "video capture") είναι τσεκάρισμα του "enable audio capture" και του "downmix multichannel audio to stereo"

στο "audio source type" επιλεγεις το "auto select"

αυτό βλέπω εγώ..

probq.png

οπως ειπα, πρεπει να βεβαιωθεις οτι εχεις την τελευταια εκδοση του msi afterburner. αυτη τη στιγμη εχεις οντως την τελευταια STABLE εκδοση 2.1, ενω θα επρεπε να εχεις την τελευταια beta που ειναι η 2.2 beta 11 νομιζω (αυτη εχω εγω και προφανως και ο lazydog)

κατεβασε την απο εδω MSI Afterburner (download the LATEST MSI A\B BETA -ειναι το δευτερο thumbnail) και ξαναδοκιμασε με τις ρυθμισεις που εχει στο screenshot ο lazy :T:

σε συμβουλευω πριν την εγκαταστησεις να κρατησεις το .conf file της εκδοσης που εχεις τωρα (ειναι στον φακελο εγκαταστασης) και οταν τελειωσεις να μετονομασεις το νεο .conf file σε old.conf και να κανεις επικοληση το παλιο στον φακελο εγκαταστασης. ετσι θα κρατησεις οσες τυχον ρυθμισεις εχεις κανει στο o/c και γενικοτερα. αν έχεις προβλημα, τοτε σβησε το παλιο αρχειο, σβησε το "old" απο το νεο και ρυθμισε απο την αρχη το προγραμμα

edit: ρε lazy dog παλι με προλαβες; :p

Για οσους εχουν προβλημα με το μικροφωνο χαμηλη ενταση Η και καθολου ηχος μια λυση και καλη ειναι αυτη.

Αφου καντε record το video σας ανοιγετε στην κεντρικη καρτελα και ανοιγετε το avimux βαζετε το video σας

και ρυθμιζετε μονο το audio και πατατε build.

dxtory.png

Θα φτιαχτει αλλο αρχειο και θα ακουτε το μικροφωνο σας μια χαρα

• 2 months later...
Βασικα το MSI ειναι FREE ενω τα αλλα δυο θελουν εουροζ.

Υπαρχει και το WEGAME btw.

Το χει δοκιμασει κανεις?

Επρηζα το support staff του WeGame για 2+ χρονια, τους ειχα μαθει ολους με το ονομα, μονο καφεδες δε βγηκαμε να πιουμε.

Ο λογος; Με το πασο τους προσεθεταν δημοφιλη παιχνιδια στα υποστηριζομενα, και τους τσιγκλουσα να τα επισπευδουν, γιατι δεν εβρισκα λεφτα για FRAPS. Ανταποκριση ειχα αμεση, τα παιχνιδια στις δυο μερες απανω αποκτουσαν μαγικα υποστηριξη, αλλα η ενοχλητικη καταναλωση πορων ηταν παρουσα, οχι σε τετοιο βαθμο ομως που να κοβει πολυ απο την ολη εμπειρια.

Να και ενα βιντεακι απο τα αζητητα που ειχα ανεβασει ποοοοοοολυ παλιοτερα. Ηχο δεν εχει γιατι ακομα τοτε δεν υποστηριζε εγγραφη ηχου, δεν ειχα τσιγκλισει ακομα το σαπορτ για αυτο.

Need For Speed Carbon: Messing with Palmont Police Dept. is really FUN!!!

• 3 months later...
Τί ρυθμίσεις πρέπει να κάνουμε στο dxtory ;Έχει πολλές επιλογές..

Θέλω να γράφω σε 1080p ..Το fraps πλέον μου κάνει νερά,από κει που μου έγραφε νεράκι!

-> 30fps (no sense in record with 60fps - damn hell why so much people record in 60fps? )

-> DXTory Codec Config : [ x ] compress (its lossless compression), and use 4:2:0 Subsampling - Lossy Encoder dont use RGB anyway, so no sense to record in RGB, its just insane amount of HDD space and CPU load)

-> Format: MPEG Layer-3 320 kBit/s, 48.000 Hz, Stereo -> Change this to PCM 44.1,16bit,Stereo. Recordings should be recorded lossless and this of course audio too.

-> Threadcount: Change it to 2. All the lossless codecs are fastest with 2 threads (I mean with that, that you have the highest Video and File FPS with every lossless codec when you use 2 threads)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.