Jump to content

Gameplay Capture Programs [FRAPS,MSI Afterburner, DXtory etc]

Orgios

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

ενας φιλος μου (απο το adslgr.com :T::T::T::T:) που εχει videoσκοπησει χιλιαδες (κυριολεκτικα) gaming videos σε HD αναλυση με διαφορετικο hardware μου εχει πει οτι το fraps κοβει οταν κανει recording γι΄αυτο ο ιδιος οταν θελει να κανει benchmark δεν χρησιμοποιει utilities αλλα καμερα, οταν θελει απλα να δειξει τα γραφικα χωρις να τον ενδιαφερουν τα FPS, χρησιμοποιει fraps ή MSI afterburner (ενα must have free utility για VGAs)

εδω το καναλι του: toutagamon's Channel - YouTube

εγω στο video BF3 που εφτιαξα χρησιμοποιησα το msi afterburner

διαπιστωσα πως το συγκεκριμενο utility (αν ρυθμιστει σωστα) δεν μου κοβει ή τουλαχιστον κοβει πολυ λιγο (~ 2-3 FPS) και δεν το καταλαβαινω.

post-22844-1416075858,0841_thumb.png

υπαρχουν πολλα ΔΩΡΕΑΝ utilities που κανουν την ιδια ή καλυτερη (στην περιπτωση του MSI AB) δουλεια απο το fraps. ΟΚ το fraps ηταν ισως το πρωτο στο ειδος και με τον καιρο εφτιαξε ονομα και ολοι το ξερουν, αλλα αυτος δεν ειναι λογος για μενα να το αγορασω ή να παω στον τυπο με το ξυλινο ποδι και τον παπαγαλο στον ωμο για να το παρω...

UPDATE:

Uploader Comments (toutagamon)

• hey toutagamon u know if msi arfterburner reduce performance i only use it for see fps and gpu usage it is bad? i lose fps?
    mascapo321 5 hours ago
  • @mascapo321
    Nuh it's OK now. We were talking about a 4% performance hit before anyway. Recent versions are around 1% or less.
    toutagamon 1 hour ago

Ευχαριστω thief:T::T: καλυτερη απαντηση δεν μπορουσα να έχω :dance3: θα το δοκιμασω σημερα κιολας...

update: i only use it for see fps and gpu usage it is bad? i lose fps

Αν και η ερωτηση του δεν αφορα video recording αλλα benchmarking...

update: i only use it for see fps and gpu usage it is bad? i lose fps

Αν και η ερωτηση του δεν αφορα video recording αλλα benchmarking...

σωστα, δεν μπορω να ειμαι σιγουρος οτι δεν κοβει, οπως εγραψα και παραπανω δεν εχω παρατηρησει ο ιδιος κοψιμο στο βιντεο που εγραψα, αλλα αυτο μπορει να εγινε επειδη 5% κοψιμο στα 40 fps ειναι 2 fps οποτε δεν μπορει το ματι να το διακρινει ευκολα.

θα ρωτησω τον φιλο συγκεκριμενα για το τι προτεινει και αν οντως ΚΑΙ το MSI κοβει και ποσο (ειναι σιγουρο οτι αυτος εχει δοκιμασει τα παντα και ξερει καλυτερα)

παντως οπως και να το δεις, το msi λογω πολλων πληροφοριων που μπορει να δειξει στην οθονη (cpu/gpu usage, gpu temp κλπ) ειναι καλυτερο απο το fraps. αν λοιπον δεν κοβει περισσοτερο απο το fraps, ειναι προτιμοτερο.

και δεν σου βαζω οτι ειναι ΔΩΡΕΑΝ και οτι εκτος απο monitoring και recording μπορει να κανει o/c να ρυθμισει τον ανεμιστηρα και σχεδον τα παντα που αφορουν τις VGAs

ο φιλος gnta7 προτεινει το Dxstory που δεν το ξερω αλλα αξιζει οντως να το δοκιμασει κανεις :T:

αν ειναι δωρεαν και δεν κοβει και αυτο προτιμοτερο ειναι απο το fraps.

γενικα το fraps εκτος απο το ονομα του δεν βλεπω να εχει καποια πλεονεκτηματα απο αλλα utilities και δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιος πρεπει να πληρωσει (αν θελει να τραβαει βιντεος με πανω απο μισο λεπτο διαρκεια) ή να το κουρσεψει για να το εχει... :hmm:

Όντως καλό το dxtory, κρατάει περισσότερα fps όταν κάνω record σε σύγκριση με fraps/msi afterburner.

fraps-> με κατέβασε στα 30fps

msi -> 35fps

dxtory -> 55fps

Το θέμα είναι πως μετά που πήγα να παίξω το βίντεο έβλεπα εικόνες...κάτι παίζει με το codec;

update: υπαρχουν πολλα videos στο youtube με απ' ευθειας συγκριση (σε split screen) των fraps, msi ab, camtasia, bandicam, dxtory κλπ

δειτε ενα απο αυτα και κοιταξτε στα related (ή ψαξτε για ταδε vs ταδε) για να δειτε τα utilities που σας ενδιαφερουν και βγαλτε τα δικα σας συμπερασματα :p

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=QtcP2UfrSY4]Fraps versus MSI Afterburner (Capture test) - YouTube[/ame]

(το τελικο αποτελεσμα στο 4:25)

ενας φιλος μου (απο το adslgr.com :T::T::T::T:) που εχει videoσκοπησει χιλιαδες (κυριολεκτικα) gaming videos σε HD αναλυση με διαφορετικο hardware μου εχει πει οτι το fraps κοβει οταν κανει recording γι΄αυτο ο ιδιος οταν θελει να κανει benchmark δεν χρησιμοποιει utilities αλλα καμερα, οταν θελει απλα να δειξει τα γραφικα χωρις να τον ενδιαφερουν τα FPS, χρησιμοποιει fraps ή MSI afterburner (ενα must have free utility για VGAs)

εδω το καναλι του: toutagamon's Channel - YouTube

Same guy.

[MENTION=8805]psolord[/MENTION]

Εχει ανεβασει και εδω πολλα θεματακια .

Same guy.

@psolord

Εχει ανεβασει και εδω πολλα θεματακια .

:T:

αα χαιρομαι που γραφει και εδω! δεν το ηξερα.

του εχω δωσει το link απο την κουβεντα μας, τον ρωτησα στο adslgr.com και πηρα απαντηση.

αφου ομως και ο ιδιος ειναι μελος του lab.gr, τοτε ισως απαντησει και εδω. αν οχι τοτε αυριο θα κανω copy paste την απαντηση (που παντως ειναι γενικη και οχι υπερ ή κατα καποιου συγκεκριμενου utility...)

Επίσης με το Dxtory μπορείς να επιλέξεις εσύ την ανάλυση της εγγραφής βίντεο, π.χ 1280x720 ενώ παίζεις 1920x1080.

Αυτό εμένα με βολεύει καθώς δεν θέλω να ανεβάζω ένα σορό GB στο youtube και επίσης 1080p λίγοι χρήστες βλέπουν.

Πριν έκανα ένα test με το Dxtory στο Alan Wake, 3 λεπτά βίντεο 720p - 30 fps - βγήκε 8gb(νομίζω σε medium codec quality - YUV420).

Το έκανα render με After Effects - H.264 και 20Mbps bitrate και βγήκε 478mb μια χαρά η ποιότητα.

Αυτά πληροφοριακά.

Πολυ χρησιμα αφου το φραπς ποτε δεν με βολεψε :T:

Αλλα ενω το msi δουλευει μια χαρα, το Dxtory δε μου δειχνει overlay.:confused:

Path: C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 3\bf3.exe

ProcessID: 4036

DeviceType: DX7 DX11

View: Type=DX11 CreateFlag=0 Format=DXGI_FORMAT_R8G8B8A8_UNORM Size=1920x1080 HWND=0x0016099A WindowTitle=Battlefield 3™ ClassName=Battlefield 3™

Αναγνωριζει το BF3 και βγαζει σφαλμα

========== 2012/02/22 23:09:32 ==========

PID:5232 C:\Program Files (x86)\Origin Games\Battlefield 3\bf3.exe

PID:5232 TID:6948 TickCount:10919243 fail WPMEx Unexcept

PID:5232 TID:6948 TickCount:10919243 Fail WPM Unexcept

PID:5232 TID:6948 TickCount:10919243 HU_UnsetHookCode Fail WPM 0

Καμια ιδεα? η' να μεινω με msi που δουλευει αψογα?

:T:

αα χαιρομαι που γραφει και εδω! δεν το ηξερα.

του εχω δωσει το link απο την κουβεντα μας, τον ρωτησα στο adslgr.com και πηρα απαντηση.

αφου ομως και ο ιδιος ειναι μελος του lab.gr, τοτε ισως απαντησει και εδω. αν οχι τοτε αυριο θα κανω copy paste την απαντηση (που παντως ειναι γενικη και οχι υπερ ή κατα καποιου συγκεκριμενου utility...)

Αρχικό μήνυμα από wi fi thief ...viewpost.gif

quotation-icon-left.gif @ psolord:

σε αλλο φορουμ (σε κουβεντα για video capture του BF3) τιθεται το ερωτημα αν οντως το fraps κοβει τις επιδοσεις οταν γραφει και αν το msi afterburner κοβει και αυτο (παντα οταν βιντεοσκοπουμε, οχι στο απλο monitoring)

http://www.thelab.gr/gaming/official...76442-338.html

ανεφερα το καναλι σου και αυτο που καποτε μου ειχες πει: οτι βιντεοσκοπεις τα bench με καμερα για να εισαι σιγουρος οτι δεν σου κοβεται τιποτα απο τα utilities

τι θα προτεινες (συμφωνα με την εμπειρια σου) σε καποιον που ψαχνει εναν τροπο να βιντεοσκοπει και να μην χανει καθολου ή να χανει τα λιγοτερα δυνατα fps?

quotation-icon-right.gif

Γεια σου φίλε wifi. Ευχαριστώ για τις αναφορές σου! thumbsup1.gif

Λοιπόν τα πράγματα έχουν ώς εξής. Το video recording με software tools, έχει δύο βασικά bottlenecks. Την ταχύτητα του δίσκου και την ταχύτητα του επεξεργαστή.

Αν σε ένα παιχνίδι, μπορείς να έχεις 30fps λόγω gpu limits, αλλά ο επεξεργαστής σου είναι αρκετός ώστε να δώσει αρκετά παραπάνω από 30fps ή αν έχει cores που είναι ελεύθερα, τότε αν κάνεις fraps recording που να το αντέχει και ο δίσκος, ενδεχομένως να μην έχεις πτώση στην απόδοση.

Αν όμως το σύστημα είναι τσίτα την ώρα που παίζεις το παιχνίδι και ξεκινήσεις και fraps recording, θα το γονατίσεις.

Όπως και να έχει, για benchmarks πρέπει να γράφεις με εξωτερική συσκευή. Είτε με κάμερα είτε με εξωτερικό video grabber. smile.gif

Όντως καλό το dxtory, κρατάει περισσότερα fps όταν κάνω record σε σύγκριση με fraps/msi afterburner.

fraps-> με κατέβασε στα 30fps

msi -> 35fps

dxtory -> 55fps

Το θέμα είναι πως μετά που πήγα να παίξω το βίντεο έβλεπα εικόνες...κάτι παίζει με το codec;

Bασικα ειναι θεμα render! Εαν το βαλεις σε ενα προγραμμα επεξεργασιας(premiere after effects sony vegas...) και κλεισεις(rendering) το βιντεο τοτε ολα θα δεις οτι θα εχουν στρωσει! μην ξεχνας οτι το συγκεκριμενο προγραμμα καταναλωνει μεγαλο ογκο gb στο σκληρο που κανενας player δεν μπορει να το επεξεργαστει on live οποτε ουτε τα codecs δεν σε σωζουν!!!:dance3:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.