Jump to content

Αξιζει να βαλω τα windows 7 64bit?

nathanlyk

Recommended Posts

ηθελα να ξερα τι σας πειραζει η σελιδοποιηση και δεν την αφηνετε ανοιχτη ωστε το λειτουργικο να χρησιμοποιησει οση θελει.να δεχτω την μακροχρονια στους ssd.αλλα μονο κερδος ειναι να την εχετε ενεργοποιημενη γτ πολλα προγραμματα δε ξεκιναν καν αν δεν ειναι διαθεσιμη.

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Και κατι ακόμη! Αν τοποθετησω σε ολα τα modules τις motherboard απο 4 στικακια ram των 2 GB, τοτε το pc μου αυτοματα θα κανει αυτο που λεμε dual channel? Και πως θα καταλαβω οτι δουλευει σε dual channel ?

ηθελα να ξερα τι σας πειραζει η σελιδοποιηση και δεν την αφηνετε ανοιχτη ωστε το λειτουργικο να χρησιμοποιησει οση θελει.να δεχτω την μακροχρονια στους ssd.αλλα μονο κερδος ειναι να την εχετε ενεργοποιημενη γτ πολλα προγραμματα δε ξεκιναν καν αν δεν ειναι διαθεσιμη.

είμαστε Way off topic.:offtopic2: Είπαμε και πιο πάνω για θέμα ταχύτητας. Κάποιοι θέλουν το ποντίκι να είναι επέκταση του χεριού τους. Δεν υπάρχει πρόγραμμα που να μην ξεκινάει, απλά αν δεν έχεις διαθέσιμη μνήμη (έχεις λίγη ραμ) σου βγάζει προειδοποιήση.

[MENTION=21068]nathanlyk[/MENTION] Ναι, θεωρητικά θα το υποστηρίζει. Πάντως πριν προβείς σε αγορά, διάβασε καλά το manual για να δεις αν υπάρχει κάποιος περιορισμός και αγόρασε μνήμες που είναι συμβατές με την μητρική σου.

Αν βάλεις και 8gb μια χαρά κλείνεις pagefile και δεν έχεις κανένα πρόβλημα!!! Τώρα για τα 12gb που λες τα θεωρώ πολλά. Με παιχνίδι δεν θα γεμίσουν και αν ανοίξεις πολλά προγράμματα ταυτόχρονα, θα φανούν άλλα bottleneck του συστήματος, ( πιο πιθανά σκληρός). Αν τρέχεις κάποια ειδική εφαρμογή, όπως προσομοιώσεις του Matlab και ανοιγοκλείνεις Workspace που τρώνε του πούστη τν μνήμη, οκ. (για φοτοσοπ δεν γνωρίζω), αλλιώς τα 8gb αρκούν και με το παραπάνω..

Αν θες να συνεχίσουμε άνοιξε άλλο θέμα γιατί ξεκίνησες να ρωτάς για 64 bit, πήγαμε στην σελιδοποιήση και τώρα καταλήξαμε στο πόση ραμ χρειάζεται κάποιος συνέχεια θα είνια τι ραμ να βάλω κλπ...(εσύ καλά κάνεις και ρωτάς:p) :OT:

είμαστε Way off topic.:offtopic2: Είπαμε και πιο πάνω για θέμα ταχύτητας. Κάποιοι θέλουν το ποντίκι να είναι επέκταση του χεριού τους. Δεν υπάρχει πρόγραμμα που να μην ξεκινάει, απλά αν δεν έχεις διαθέσιμη μνήμη (έχεις λίγη ραμ) σου βγάζει προειδοποιήση.

πολυ απολυτος εισαι και δε μαρεσει :) μου εχει τυχει αρκετες φορες να ξεκινησω προγραμμα και να μου λεει χωρις page file δε ξεκιναω.Παει αρκετος καιρος ομως και μου διαφευγει η ονομασια του.

δευτερον

δεν υφισταται θεμα ταχυτητας.

ενταξει δε θα παιξουμε την κολοκυθια.κανε οτι νομιζεις.

απλως αν εχεις 6GB ειτε την εχεις κλειστη ειτε ανοιχτη , δεν υφισταται θεμα ταχυτητας μιας και το swap file θα ειναι μικρο εως ελαχιστο.

τωρα για το αλλο , σου ειπα μην εισαι απολυτος..μου εχει τυχει να μην ανοιγει επειδη την ειχα απενεργοποιημενη.

απλως αν εχεις 6GB ειτε την εχεις κλειστη ειτε ανοιχτη , δεν υφισταται θεμα ταχυτητας μιας και το swap file θα ειναι μικρο εως ελαχιστο.

τωρα για το αλλο , σου ειπα μην εισαι απολυτος..μου εχει τυχει να μην ανοιγει επειδη την ειχα απενεργοποιημενη.

λάθος λάθος λάθος. Κατάλαβε πως δουλεύει η σελιδοποίηση, και τι σημαίνει να διαβάζεις από το σκληρό και τί από την ραμ. Αν θες κλείσε την και άνοιξε ένα βαρύ πρόγραμμα ζόρισε το κιόλας και τρέξε μετά ξανα τα ίδια με σελιδοποίηση να δεις πως θα είναι όταν θα διαβάζει από τον σκληρό...

Τώρα όσο για το πρόγραμμα που λέτε, αν θέλετε πείτε το....Πάντως αν πλήρωσες 6gb ram και έχεις pagefile ανοικτό κακώς τα πλήρωσες (όχι εσύ οποιοσδήποτε)

η σελιδοποιηση ξεκιναει οταν υπαρχει ελλειψη φυσικης μνημης.οταν φουλαρει η φυσικη μνημη αρχιζει κ γραφει στν δισκο.οποτε αν εχεις εξι γιγα διαθεσιμα και το προγραμμα χρειαζεται δυο , δε θα χρησιμοποιησει σελιδοποιηση.γιαυτο λεω δεν υφισταται θεμα ταχυτητας.ανουσιο ειναι να την εχεις κλειστη

edit : ffs που πηγε το ποστ του πατηρ γερασιμου ;

να γιατι πρεπει να κανω quotes...

Για να μη φαγωνόμαστε διαβάστε ένα αρθράκι που βρήκα σχετικά με το θέμα

Pushing the Limits of Windows: Virtual Memory - Mark's Blog - Site Home - TechNet Blogs

Επίσης ένα tip: Ψάξτε για VirtualLock function, μια συνάρτηση που επιβάλει τη δέσμευση φυσικής μνήμης αντί για εικονικής. What if κάποιος πανέξυπνος προγραμματιστής έκανε κατάχρηση της εντολής αυτής;

Εν ολίγοις και όπως αναφέρει και το παραπάνω άρθρο, η απενεργοποίηση του pagefile δεν ενδείκνυνται. Σίγουρα κάποιες εφαρμογές θα γίνονται maximize πιο γρήγορα μιας και θα μουχλιάζουν στη μνήμη, τι θα γίνει όμως όταν ένα πρόγραμμα θα πάει να κάνει reserve τη μισή πραγματική μνήμη ώστε να χρησιμοποιήσει το πολύ το 1/5; Τι θα γίνει όταν θα κρασάρει το σύστημα πετάγοντας memory dump το οποίο δε θα μπορεί να αποθηκευτεί πουθενά;

φιλε nathanlyk το θέμα είναι λίγο σκοτεινό γιατί κανείς μας δε ξέρει ΠΩΣ διαχειρίζεται το λειτουργικό την εικονική μνήμη (όλοι ξέρουμε τι κάνει βέβαια). Αν θες να μάθεις στα σίγουρα, πρέπει να ρωτήσεις τον μηχανικό που το σχεδίασε. Προσωπικά σου προτείνω να αφήσεις ήσυχο το paging.

Λοιπον μπηκε η 4αρα η ram και το PC απογειωθηκε πλεον..Συν τα 64bita ..!! Μια χαρα !!!

Πλεον ειμαι στα 8gb ram και με μετρια χρηση, μονο 20% της ram χρησιμοποιειται..

Ευχαριστω για την κατευθυνση γενικοτερα παιδια!

και εγώ πρόσφατα άλλαξα τα 32μπιτα vista με 64μπιτα 7 σε φορητό υπολογιστή 4ετίας (core2 duo επεξεργαστή με 4gb ram). απλά έλεγξα με Windows 7 Upgrade Advisor - Download - Microsoft Windows ότι μπορούν να εγκατασταθούν τα 64 και τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ ότι τρέχουν σε 64. η πρώτη διαπίστωση είναι η μικρή χρήση cpu και ram.

και εγώ πρόσφατα άλλαξα τα 32μπιτα vista με 64μπιτα 7 σε φορητό υπολογιστή 4ετίας (core2 duo επεξεργαστή με 4gb ram). απλά έλεγξα με Windows 7 Upgrade Advisor - Download - Microsoft Windows ότι μπορούν να εγκατασταθούν τα 64 και τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ ότι τρέχουν σε 64. η πρώτη διαπίστωση είναι η μικρή χρήση cpu και ram.

vista με 7..σαν να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.