Jump to content

Ερώτηση για μεταφορικά ebay

drlo

Recommended Posts

Να κάνω μια ερώτηση ....

Βρίσκω πχ κάτι που με ενδιαφέρει στο ebay.co.uk, όλα καλά βάζω φίλτρο "available in Greece" και βλέπω τιμές + μεταφορικά

Πως γίνεται για το ίδιο πράγμα, τα μεταφορικά στην καρτέλα "Postage & Payment" να έχει εντελώς διαφορετική τιμή (ίδια μέθοδο πχ Standard Int'l Postage) σε δύο διαφορετικούς χρήστες ?

Τα μεταφορικά που φαίνονται εκεί είναι εκτίμηση ή το οριστικό ποσό που θα πληρώσω ?

Όταν ολοκληρώνω μια παραγγελία (είναι προφανές ότι δεν έχω αγοράσει ποτέ τίποτα από ebay) βλέπω το συνολικό ποσό που θα χρεωθώ (μαζί με μεταφορικά) ?

Πως γίνεται για το ίδιο πράγμα, τα μεταφορικά στην καρτέλα "Postage & Payment" να έχει εντελώς διαφορετική τιμή (ίδια μέθοδο πχ Standard Int'l Postage) σε δύο διαφορετικούς χρήστες ?

Λογικά πρέπει οι χρήστες να είναι από διαφορετικές χώρες... ή κάτι τέτοιο. Αλλιώς κάποια άλλη παράμετρο αλλάζει και δεν το έχεις δει.

Τα μεταφορικά που φαίνονται εκεί είναι εκτίμηση ή το οριστικό ποσό που θα πληρώσω ?

Το οριστικό ποσό.

Όταν ολοκληρώνω μια παραγγελία (είναι προφανές ότι δεν έχω αγοράσει ποτέ τίποτα από ebay) βλέπω το συνολικό ποσό που θα χρεωθώ (μαζί με μεταφορικά) ?

Αφού αγοράσεις, πατάς εκεί που λέει PAY NOW και στη συνέχεια το συνολικό ποσό εμφανίζεται. Μετά σε πάει στο paypal για να πληρώσεις (όλο το ποσό).

Να κάνω μια ερώτηση ....

Βρίσκω πχ κάτι που με ενδιαφέρει στο ebay.co.uk, όλα καλά βάζω φίλτρο "available in Greece" και βλέπω τιμές + μεταφορικά

Κοίτα. Υπάρχουν χρήστες όχι μόνον στο ebay αλλά και σε γνωστό ελληνικό site δημοπρασιών που πάνε να βγάλουν χρήματα και από τα μεταφορικά. Τα βάζουν παραπάνω για να βγάλουν και από εκεί χρήματα. Στην ελλάδα για παράδειγμα το ταχυδρομείο για ένα συγκεκριμένο βάρος με αντικαταβολή είναι 4 ευρώ. Άλλοι στο χρεώνουν 6 άλλοι ακόμη και 10 ευρώ. Απάτη; Κοροιδία; Όπως θες πέστο.

Να κάνω μια ερώτηση ....

Όπα, τώρα το έπιασα.. προφανώς λες "χρήστες" και αναφέρεσαι σε Πωλητές (πριν κατάλαβα χρήστες= αγοραστές).

Λοιπόν, ότι σου είπε ο alex. Καμιά φορά μπορεί να διαφέρει και η συσκευασία αποστολής, αλλά στην ουσία πολλοί πωλητές βγάζουν φράγκα από τα ταχυδρομικά (για τα οποία δεν πληρώνουν προμήθεια στο ebay). Έτσι καμιά φορά μπορείς να δεις ένα προϊόν πχ. ένα usb flash disk να έχει τιμή 0.01$ και ταχυδρομικά 15$!!

Δεν είναι μόνο για να βγάλουν κέρδος από τα μεταφορικά (σαφώς παίζει και αυτό το ρόλο του). Ένα δέμα περνάει πιο εύκολα από τελωνείο όταν έχει μικρή αξία αγοράς καθώς θεωρείται gift/sample

Βλακείες των ελληνικών τελωνείων, τι περιμένεις

Δεν είναι μόνο για να βγάλουν κέρδος από τα μεταφορικά (σαφώς παίζει και αυτό το ρόλο του). Ένα δέμα περνάει πιο εύκολα από τελωνείο όταν έχει μικρή αξία αγοράς καθώς θεωρείται gift/sample

Έχει τελωνείο το ebay.co.uk? Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι? Ή μιλάς γενικά για την πρακτική?

Στην πράξη, αν είναι να μπει φόρος (αν σταματήσει στο τελωνείο το δέμα) ως συνολική αξία του δέματος συμπεριλαμβάνονται το δηλωμένο ποσό αλλά ΚΑΙ τα ταχυδρομικά.

Αν σταματήσει ναι, το θέμα ειναι να μην σταματήσει.

Μου το χει πει κινέζος δλδ αυτό οταν τον ρώτησα γιατι τα εξοδα αποστολής ειναι παραπανω απο τα εξοδα αγορας.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Μάλλον η περίπτωση που αναφέρει ο alex παίζει γιατί έχω δει ακριβώς το ίδιο πράγμα, και οι δύο πωλητές στο UK και τρελλή διαφορά στα ταχυδρομικά με την ίδια υπηρεσία μεταφοράς, ίδιο πρόγραμμα κλπ (πχ 5 vs 20 pounds)

Δε με νοιάζει αν και από που πάει να βγάλει ο άλλος, με νοιάζει τι θα πληρώσω εγώ, απλά δε ξέρω τη διαδικασία και δεν ήξερα αν πχ χρεωνεσαι μια φορά για την αξία του προϊόντος και άλλη για τα μεταφορικά τα οποία ίσως να ήταν κατ' εκτίμηση ή υπολογισμένα από το ebay με βάση πχ τις χώρες και τους ταχ. κωδικούς.

Αλλά από όσο καταλαβαίνω από αυτά που μου λέτε ο αγοραστής απλά πληρώνει ένα συγκεκριμένο δεδομένο ποσο την ώρα που ολοκληρώνεται η διαδικασία στο ebay τον πωλητή και αυτός μετά αναλαμβάνει το μεταφορικό κόστος.

thanx

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.