Jump to content

Αντιμετωπιση απο καταστημα επειτα απο μια "μη επιτυχημενη" αγορα (must read!!)

astrovasilis

Recommended Posts

Εγώ εκτός από πολύ καλή εξυπηρέτηση θα το πω και πολύ καλό marketing.

Δεν ξέρω αν το σκέφτηκαν έτσι, αλλά είμαι σίγουρος πως εφόσον μαθεύτηκε η ιστορία αυτή όχι μόνο θα κάνουν απόσβεση τα 650€ αλλά θα κερδίσουν και περισσότερους πελάτες.

Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι και μπράβο τους.

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Να προσθέσω κι εγώ τις απόλυτα θετικές μου εμπειρίες από το Msystems μέχρι στιγμής. Τους έχω τιμήσει ήδη με πολλές και "χοντρές" αγορές. Και τα δύο κύρια μόνιτορς της δουλειάς μου, το Dell 2722 του ατελιέ καθώς και το Dell 2410 στο σπίτι, όπως και δύο laptops, ένα Dell και ένα Sony έχουν αγοραστεί από κεί. Όλα αποδείχτηκαν άψογα κομμάτια, άριστες αγορές.

Το Msystems έχει ουσιαστικά "δέσει" την επωνυμία του με το λογότυπο Dell, καθιστώντας ουσιαστικά μονόδρομο τα τελευταία δύο τρία χρόνια τουλάχιστον, την επιλογή του καταστήματος για όποιον θέλει να αγοράσει οτιδήποτε φέρνει επάνω του την φίρμα της Dell, αλλά κυρίως τα μόνιτορς της Dell. Εκεί το Msystems απλά δεν παίζεται με τίποτα!!! :)

Εξαιρετικό κατάστημα, το συνιστώ συνεχώς και ανεπιφύλακτα σε φίλους και γνωστούς που ζητάνε την βοήθειά μου...

Τα τελευταία χρόνια ότι μηχάνημα έχω φτιάξει/αγοράσει ήταν από msystems... Δεν έχω εμπειρία από το service τους γιατί δεν το έχω χρειαστεί ακόμα, αλλά χαίρομαι που τα διαβάζω αυτά... Πάντως από επικοινωνία είναι όντως άψογοι και σε κάθε παραγγελία μου έδιναν από μόνοι τους όλες τις πληροφορίες που θα ζήταγα και ο ίδιος να μάθω, πχ αν θα υπάρξει 1 μέρα καθυστέρηση κτλ και δεν χρειάστηκε ποτέ να κυνηγήσω στα τηλέφωνα κάποιον για να βγάλω άκρη...

Ελπίζω να βλέπουν ότι ο κόσμος τους εκτιμάει και να συνεχίσουν έτσι...

Μέχρι στιγμής πάντως, σηκώνουν τον φόρτο που αντέχουν νομίζω και δεν είναι σούπερ μάρκετ στυλ πλαίσιο ώστε να είναι χαοτικά τα πράγματα, αλλά εμπορεύονται πολύ συγκεκριμένα πράγματα και σε στοχευμένη αγορά... Εκεί ήταν που έχασαν την μπάλα οι άλλοι και έγιναν μπακάλικα...

Ας μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου. Κοιτούσα για κουτάκι, και απο καιρό ζαχαρωνα το 600Τ White της Corsair. Στο site του ΜSystems είχανε αναμενώμενη ημ/νια τις 24/2. Έστειλα e-mail, για το αν θα ερθει τότε και οτι ενδιαφέρομαι ΑΜΕΣΑ. Η απαντηση τους μετα απο 4,5 ώρες ειναι οτι μολις παραλαβανε 2 τεμαχια (3 μερες νωρίτερα απο τις 24/2) και μου δεσμευουν το ενα στο ονομά μου και με καλουν να απαντησω με e-mail για να το fixaroyme. Ενω εχει γίνει η κρατηση, με το που γυρναω σπίτι την επόμενη μερα τους λεω οτι μπορω μονο το Σ/Κ να παω να το παραλάβω και αν υπαρχει πρόβλημα που θα μεινει δεσμευμένο το προϊόν τόσες μέρες. Η απαντησή τους ήταν οτι το κουτί θα με περιμενει εκει όταν μπορεσω να περασω απο το κατάστημα. Πραγματικά εξεπλάγην. Η εμπειρία μου με τηλεφωνική κράτηση στο Πλαισιο ήταν τραγική, μιας και δεσμευμενο προϊόν μέσα σε 1,5 μερα το δώσανε σε άλλον αφου κατά τα λεγόμενα του διευθυντή του καταστήματος (ή πιο σωστά πωλητή πολυτελείας) ήταν τόσο μεγάλη η ζήτηση που δεν μπορούσαν να το κρατήσουν πέραν της μιας ημέρας (σιγά ρε μάγκα, όλοι απο το κοκκινόμαυρο τρέχουν να ψωνήσουν).

Παρολο που συμφωνω με το κλιμα του thread και ηδη ποσταρισα σχετικα,

κατα την γνωμη μου το εν λογω καταστημα ειναι ενα και μοναδικο καταστημα

με 5-10-15 υπαλληλους και δεν θα επρεπε να συγκρινεται με τα γνωστα

πολυκαταστηματα, των 200-500 υπαλληλων οπου λογικο

να ειναι πολυ πιο απροσωπα καθως και να εχουν ακουστει και πολλα περισσοτερα παραπονα,

στατιστικα και μονο, λογω της πολυ μεγαλυτερης κινησης και στοκ.

Επισης κατι που δεν μου αρεσει στο msystems και θα επιθυμουσα να αλλαξει,

ειναι το οτι δεν κανει καθολου ατοκες δοσει σε πιστωτικη καρτα, καθως και

το οτι εχει υψηλοτερο επιτοκιο στις δοσεις του απο οτι αλλα καταστηματα.

Ενδεικτικα, η dell 2412 εβγαινε σε 12 δοσεις,συνολικα 20 ευρω παραπανω απο οτι στο you, που την ειχε και 10 ευρω ακριβοτερα στην τιμη μετροιτις. :hm:

Φιλε μου μπορει να εχεις δικιο, δεν το ειχα σκεφτει ετσι. :hm:

Παρ'ολ'αυτα με δυσαρεστει οτι δεν εχει εστω 6 ατοκες που κατα καιρους ψωνιζω

ετσι απο διαφορα "μικρα" καταστηματα.

Αντιλαμβανομαι οτι ετσι ουσιασιαστικα "μπαινει μεσα" το καταστημα

(και σιγουρα ο ανταγωνισμος δεν ειναι τοσο μεγαλος οπως φεριπιν στα ρουχα)

αλλα ειναι κατι που εξυπηρετει πλειαδα πελατων και ισως κριτηριο για την τελικη επιλογη τους.

Δεν το ανεφερα ως "κατηγορια", περισσοτερο ως κατι ακομα που θα ηθελα να δω απο εναν αξιο επαγγελματια.

Φιλε μου μπορει να εχεις δικιο, δεν το ειχα σκεφτει ετσι. :hm:

Παρ'ολ'αυτα με δυσαρεστει οτι δεν εχει εστω 6 ατοκες που κατα καιρους ψωνιζω

ετσι απο διαφορα "μικρα" καταστηματα.

Αντιλαμβανομαι οτι ετσι ουσιασιαστικα "μπαινει μεσα" το καταστημα

(και σιγουρα ο ανταγωνισμος δεν ειναι τοσο μεγαλος οπως φεριπιν στα ρουχα)

αλλα ειναι κατι που εξυπηρετει πλειαδα πελατων και ισως κριτηριο για την τελικη επιλογη τους.

Δεν το ανεφερα ως "κατηγορια", περισσοτερο ως κατι ακομα που θα ηθελα να δω απο εναν αξιο επαγγελματια.

Εμ οι οικονομίες κλίμακας ειναι το θέμα. Για τις άτοκες δόσεις ένα κατάστημα μπορεί να έχει από 3-5% μείωση στο καθαρό του κέρδος ανά προϊόν. Και το κοκκινόμαυρο που τυπικά κάνει άτοκες δόσεις, πρακτικά προσπαθούν να τις αποφύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι....

Εμ οι οικονομίες κλίμακας ειναι το θέμα. Για τις άτοκες δόσεις ένα κατάστημα μπορεί να έχει από 3-5% μείωση στο καθαρό του κέρδος ανά προϊόν. Και το κοκκινόμαυρο που τυπικά κάνει άτοκες δόσεις, πρακτικά προσπαθούν να τις αποφύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι....

Απλα τις ενσωματωνει στην τιμη....τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω εγω.

Υποψην οτι μπορει να παιζουν και συμφωνιες με τραπεζες...(λογικο δεν ακουγεται με το τζιρο του πλαισιου?) που να ριχνουν σε μικροτερα επιπεδα την προμηθεια της τραπεζας.

Απλα τις ενσωματωνει στην τιμη....τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω εγω.

Υποψην οτι μπορει να παιζουν και συμφωνιες με τραπεζες...(λογικο δεν ακουγεται με το τζιρο του πλαισιου?) που να ριχνουν σε μικροτερα επιπεδα την προμηθεια της τραπεζας.

Πρακτικά στις άτοκες δόσεις το κατάστημα/επιχείρηση πληρώνει τους τόκους στην τράπεζα.

Μήπως να άλλαζε ο τίτλος του topic σε Msystems.gr και ο τωρινός τίτλος

να έμπαινε ως επικεφαλίδα στο post του thread starter; Όχι τίποτα άλλο,

αλλά τόσα και τόσα topics έχουμε με τίτλους καταστημάτων -και μάλιστα

τις περισσότερες φορές για αρνητικά σχόλια- γιατί να μην υπάρχει ο τίτλος

Msystems.gr να κάνει μπαμ από τη στιγμή που το αξίζει κι όλας; Διαφήμιση

σε ό,τι αξίζει. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Σήμερα πήγα να παραλάβω το κουτί. Γενικά μικρό σαν κατάστημα αλλά καλά οργανωμένο, το παληκάρι (ο γεματουλης με το μουσάκι) στο τσακ μπαμ μου βρηκε και κατι μνημες που ήθελα, χωρις να σταματήσει να εξυπηρετει άλλους δύο πελάτες που ήταν μεσα και τον ρωτούσαν. Πολύ ευγενικοί, και ο γεματούλης, και το αλλο το παληκάρι που κάθετε αριστερά της πόρτας, και η κοπελίτσα που κρατούσε το ταμείο. Όταν είπα ποιος είμαι και τι ειχα παραγγείλει και ζήτησα και τις μνήμες, πριν προλάβω να ολοκληρώσω την φράση μου μου λέει το παληκάρι "Ναι ξέρω ποιες μνημες θες." Χαλαλι τα +10€ για το κουτί, σε σχεση με άλλο μαγαζί. Αν συνεχίσουν έτσι, απο εμένα ειναι ένα σίγουρο μαγαζί, μαζί με το Visionstudio, για τις αγορές μου.

Πρακτικά στις άτοκες δόσεις το κατάστημα/επιχείρηση πληρώνει τους τόκους στην τράπεζα.

Το κατάστημα δεν πληρώνει τους τόκους στην τράπεζα. Πληρώνεται με τη δοση σου κάθε μήνα. Δεν προεισπράττει.

Πολύ ευχαριστημένος από Msystems και εγώ.

Πήρα μια 24" HP και με ενημέρωσαν αμέσως για την έξτρα 5ετή εγγύηση (την έδιναν δωρεάν) που δεν είχα υπόψη όταν πήγα στο κατάστημα για την οθόνη!

Θα μπορούσαν να μην έχουν αναφέρει τίποτα...

Έτσι οφείλουν να λειτουργούν οι πραγματικοί ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !

Να δούμε πότε θα την "ψυλιαστούν" και οι υπόλοιποι "επαγγελματίες", που όμως λειτουργούν με νοοτροπία μαυραγορίτη.

Συγχαρητήρια και από την πλευρά μου στους υπεύθυνους του καταστήματος και μακάρι να συνεχίσουν έτσι.

Με την πρώτη ευκαιρία θα τους τιμήσω και εγώ.

Την gigabyte gtx560ti πηρα απο εκει και εμεινα ευχαρηστημενος απο την αγορα.

Δεν χρειαστηκα το service τους και ελπιζω να μην το χρειαστω(φτου φτου) αλλα χαιρομαι που την αγορασα απο εκει με αυτα αυτα που διαβαζω

στο γενικοτερο κλιμα προς msystems, να βαλω και γω το λιθαρακι μου..

Δεν εχω αγορασει ποτε απο εκει, αλλα χρειαστηκε να κανω RMA αυτους 3 φορες προιοντα που ειχα παρει απο τις αγγελιες.. Γρηγοροι και αψογοι. Και το βασικο, δε χρειαστηκε να τους κυνηγησω! Εχουν ενα timeline και το ακολουθουν. Πλεον, πρωτα θα ψαχνω στο site τους και μετα στα υπολοιπα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.