Jump to content

Σύνθεση νέου PC

zois

Recommended Posts

Επειδή είμαι νέος στο forum θα ήθελα πρώτα απόλα να σας καλωσορίσω θέλω την βοήθεια σας για να αγοράσω ένα pc.το ποσό είναι γύρω στα 800Ε++.

1)Για κουτί έχω διαλέξει:aerocool vx-9 pro που σκέφτομαι να το αγοράσω από εδώ:Aerocool (Vx-9 Pro)

2)Για μητρική:MSI 990XA-GD55 ή Gigabyte MB 990FXA-UD3

3)Τροφοδοτικό:Corsair Gaming Series GS800 από εδώ:Corsair Gaming Series GS800 - Τροφοδοτικό υπολογιστή - 800 Watt | Multirama

4)Mνήμες:Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit από εδώ:Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit* - Μνήμες - plaisio.gr

5)Επεξεργαστή amd fx 8120 ή αmd phenom x6 1100t

6)Cpu cooler:Akasa Venom Voodoo AK-CC4008HP01 από εδώ:Akasa Venom Voodoo AK-CC4008HP01 - Σύστημα Ψύξης - Επεξεργαστή | Multirama

7)GPU:ZOTAC GF GTX 560 2GB DDR5 από εδώ:http://www.computerbeast.gr/catalogue?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=121050&category_id=245

Για μόνιτορ δεν έχω επιλέξει κάτι ακόμα αλλά θέλω led 23 ιντσών.

θα ήθελα να μου πείτε τα σχόλια σας και αν θέλετε να προτείνετε κάτι.τα πάντα μπορώ να τα αλλάξω εκτός από το κουτί.Για amd κάρτα το σκέφτομαι αλλά θέλω αντίστοιχη της gtx560.Το θέλω για gaming το pc.Τα υπόλοιπα έπονται.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!! :help::help::help::help:

μνημες καλυτερα παρε χαμηλου προφιλ γιατι τα ψηλα fins αποτελουν προβλημα στο 90% των περιπτωσεων.

Παρε αντιστοιχες Kingston ή g.skill (βγαινουν και λιγο πιο φτηνα)

Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) XMP | Skroutz.gr

G.Skill Ripjaws F3-12800CL9D-8GBRL (4Gx2) | Skroutz.gr

Για καρτα καλυτερα δωσε κατι παραπανω η 6950 ειναι καμποσο καλυτερη

Asus Radeon HD 6950 1GB | Skroutz.gr

[MENTION=12866]Narzul[/MENTION] έψαχνα μία ώρα να βρω τι σημαίνει το fins και μετά κατάλαβα ότι εννοείς τα δοντάκια.έχεις δίκιο θα πάω για τις g skilll.

[MENTION=20934]The One[/MENTION] σκέφτομαι να βάλω πιο μετά sli i cf γιαυτό έχω βάλει τόσα watt.όσο για gpu δεν νομίζω να διαθέσω παραπάνω από 200 ευρώ.αλλιώς θα πήγαινα για ti.

Ξεχασα πριν να γραψω , ψυκτρα σε παρομοια λεφτα βγαινει και η scythe 3000 (πολυ καλυτερη imho)

g.skill +1 κι απο μενα. εχω παρει 60 γιγα ραμ απ την εταιρια και ολα ηταν υπεροχα.

[MENTION=16982]mordred[/MENTION] σκέφτομαι να βάλω sli/cf στα σίγουρα μετά από κανά εξάμηνο.γιαυτό διάλεξα τα 800 watt.θα μπορούσα να διαλέξω ένα πιο φτηνό αλλά δεν θέλω να γίνεται τρίτος παγκόσμιος κάθε φορά που τον ανοίγω.θάπερνα 700 αλλά πιστεύω ότι τα 6 ευρώ παραπάνω για 800watt δεν είναι τίποτα.

[MENTION=16089]Mallibu[/MENTION] δεν είχα σκευτεί για intel.θα ψάξω να συγκρίνω και θα σου πω.στείλε λινκ για την mobo αν μπορείς.

[MENTION=1215]nucleus[/MENTION] έχεις δίκιο για τον 1100t.έκατσα και έψαξα και κάτι είδα ότι είναι δύσκολο να τον βρεις.αν περιμένω για νέα cpu θα χρειαστεί παραπάνω λεφτά κ παραπάνω από 200 ευρώ για cpu δεν το θέλει ούτε ο θεός για το budget μου.

Δεν νομίζω ότι αξίζει να περιμένεις τους Ivy bridge,αφού με βάση τα όσα λέγονται ως τώρα δεν αναμένονται πάνω απο 10% καλύτεροι... κολοκύθια δηλαδή,πόσο μάλλον σε gaming που θες. Για μένα διαλέγεις ένα mobo αξιοπρεπές και τον i5 2500 που είναι η καλύτερη all-around πρόταση απο άποψη χρημάτων που δίνεις/απόδοσης.

Παλίκαρε δεν είναι ανάγκη να δώσεις τόσα λεφτά για μητρική, αν θες να στήσεις gaming pc καλύτερα να δώσεις μεγαλύτερη βαρύτητα στην κάρτα γραφικών. Τσέκαρε κάτι τέτοιο Asus P8Z68-V LX | Skroutz.gr μπες και στο site της asus να δεις αναλυτικά specs. Και πάρε τουλάχιστον 6950 για να ευχαριστιέσαι τα games χωρίς να θυσιάζεις πολλά!

Eγω παλι νομιζα οτι ησουν amd fanboy , γι αυτο δε σχολιασα για επεξεργαστη / μητρικη.

Η μητρικη που εχεις στο λινκ σου ειναι τρομερη - την εχω βαλει σε 3 Pc μεχρι τωρα και μ αρεσε πολυ.

Μπορείς να μείνεις σε AMD βάζοντας τον 960T, είναι το μόνο CPU που βρίσκεις παντού και βγαίνει στα 110 με 120, σε συνδυασμό με mobo γύρω στα 110 (990xa-ud3 super mobo) πάς στα 220 για CPU/MOBO, τεράστια διαφορά από τα 350 που θέλεις για i5 για 20-30% καλύτερες επιδόσεις στα benchmarks...για τροφοδοτικό μπορείς να προτιμήσεις το Corsair TX750 V2, πολύ καλύτερο από το 800ρι για 10-20 ευρώ πιο ακριβό που είναι, για κάρτα γραφικών καλύτερα να προτιμήσεις να πάρεις μια της τάξεως των 250-300 ευρώ (560ti ή 6950 αν βρείς ομως) και να μείνεις με αυτή όσο σε βγάλει παρά να πάρεις μια των 200 ευρώ τώρα (560 or 6870) και να περιμένεις να βάλεις μετά και δεύτερη, εκτός και αν έχεις φάει κόλλημα και θές να δοκιμάσεις sli/cf έτσι for the experience. Σε κάθε περίπτωση με τα 800 ευρώ ΔΕΝ ΠΑΣ για intel, λυπάμαι που βλέπω ακόμη και τώρα μετά από τόσα και τόσα χρόνια προπαγάνδας να προτείνονται επεξεργαστές των 230 ευρώ ώς καλύτερες λύσεις από σχέση κόστους/απόδοσης...ήμαρτον ρε παιδιά..ίσως πλέον το πιο ασήμαντο κομμάτι του υπολογίστη είναι η cpu, είναι τόσο ισχυρά πλέον όλα που και με 70-80 ευρώ CPU ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ούτε bottleneck σε games ούτε πουθενά, χίλιες φορές να τα βάλεις για SSD τα λεφτά ή για καλύτερη κάρτα γραφικών, οι παπαριές και τα διαφημιστικά κόλπα των μαγαζιών που πουλάγανε σάπια pc αλλά με P4 στα 3ghz που κόστιζε τότε 300 ευρώ μόνο ο επεξεργαστής μου φαίνεται δεν περάσανε ακόμη...δεν είμαι amd fanboy απλά δεν μπορώ να βλέπω παραλογισμούς όταν υπάρχει συγκεκριμένο budget...αν έχεις οικονομική ευχέρεια βάλε i5, βάλε και i7, βάλε και 2 ssd σε raid, με 800 ευρώ και 1000 ακόμα δλδ δεν πάς για i5, 230 ευρώ για cpu ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΞΙΖΑΝ γιατί να αξίζουν τώρα δεν το καταλαβαίνω..τα λεφτά που βρίσκονται στην τσέπη σου και θα φύγουν πρέπει να σκέφτεσαι όχι τα benches..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.