Jump to content

poll ποσο ακριβα ηχεια εχετε στο pc σας

Narzul

Ποσο ακριβα ειναι τα ηχεια στο pc σας  

250 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply
Και εμενα με ενδιαφερουν τα συγκεκριμενα. Τι λενε?:...:

Τα εχω ακούσει και εγώ. Απο τα καλά(και απο τα πιο ακριβά) υπολογιστο-ηχεία, αλλά και πάλι.. υπολογιστοηχεία. Για μουσική μη περιμένεις τίποτα.

Τα krk που έχει ο φίλος [MENTION=616]Shaman[/MENTION] πιο πάνω στα ίδια λεφτά θα τα προτιμούσα

Indeed. Αργότερα βάζεις και αντίστοιχο subaki άμα θέλεις (άλλο ένα 300άρι βέβαια).

Άμα είσαι large βάζεις και το Ergo....

Θα έχεις φτάσει το χιλιαρικάκι χαλαρά βέβαια αλλά, όπως ισχύει και σε CPUs, κουτάκια, τροφοδοτικά κλπ, ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

[MENTION=616]Shaman[/MENTION]

Δώσε info plz για τα KRK. Σκέφτομαι την αγορά τους. Ακρόαση μουσικής εννοείται (metal, new age, electronic).

To KRK 10S Sub το έχεις βρεί κάπου στα 300€? Βλέπω σε διάφορα καταστήματα να παίζει στα 400€.

Τώρα είμαι με τα M-Audio BX5a Deluxe. Αν έχεις ακούσει τα συγκεκριμένα, κάνε μου μια σύγκριση με τα δικά σου (στο βαθμό που είναι εφικτό φυσικά).

Επίσης τι κάρτα ήχου χρησιμοποιείς?

Τώρα που σε βρήκα, θα τα ξεράσεις όλα :p

Χμμ.. Όντως έχει ανέβει η τιμή. 350 το έπαιρνα, 300 με τη σχετική έκπτωση.

Πάντως πάρε ένα τηλέφωνο εδώ. Οι άνθρωποι είναι συνεργάσιμοι - καταλαβαίνεις.

Τα ΚRK είναι πιο ρεαλιστικά και γκαζιάρικα (βλ. χαμηλό) - τα M-Audio πιο "ξεκούραστα", αλλά προσωπικά αν ήθελα "ξεκούραστο" ήχο δε θα πήγαινα καν σε monitor ηχείο.

Επίσης μου αρέσει η "επεκτασιμότητα" που σου προσφέρουν τα KRK και που περιέγραψα παραπάνω (υπολογίζα χωρίς το ΔΝΤ, αλλά κάποια στιγμή θα την κάνω την "επέκταση")

Αν πας σε KRK (και γενικότερα σε οποιοδήποτε δίδρομο monitor) μην πας σε 8άρι mid-bass. 5άρι άντε 6άρι.

"Κάρτα ήχου" είναι το M2Tech Evo (custom DIY τροδοδοτικό) που παίρνει σήμα από τη USB και το μετατρέπει σε ψηφιακό + το Behringer SRC2496 (επίσης "χεριασμένο") που αναλαμβάνει να το μετατρέψει σε αναλογικό πριν το στείλει στα KRK.

Για τη δουλειά που συζητάμε μια οποιαδήποτε καλή κάρτα ήχου αρκεί φυσικά, αλλά εγώ ακούω και στο "μέσα" σύστημα.. Κι αφού τα έσκασα για το EVO, αποφάσισα να το αξιοποιήσω και στο σύστημα του γραφείου.

"Κάρτα ήχου" είναι το M2Tech Evo (custom DIY τροδοδοτικό) που παίρνει σήμα από τη USB και το μετατρέπει σε ψηφιακό + το Behringer SRC2496 (επίσης "χεριασμένο") που αναλαμβάνει να το μετατρέψει σε αναλογικό πριν το στείλει στα KRK.

Πως τα συνδεεις μεταξυ τους??

(η ερωτηση ειναι αν παιρνοντας τον ηχο απο την μητρικη εχει διαφορα(ποσο?) με το μ2τεck..)

Χμμ.. Όντως έχει ανέβει η τιμή. 350 το έπαιρνα, 300 με τη σχετική έκπτωση.

Πάντως πάρε ένα τηλέφωνο εδώ. Οι άνθρωποι είναι συνεργάσιμοι - καταλαβαίνεις.

Τα ΚRK είναι πιο ρεαλιστικά και γκαζιάρικα (βλ. χαμηλό) - τα M-Audio πιο "ξεκούραστα", αλλά προσωπικά αν ήθελα "ξεκούραστο" ήχο δε θα πήγαινα καν σε monitor ηχείο.

Επίσης μου αρέσει η "επεκτασιμότητα" που σου προσφέρουν τα KRK και που περιέγραψα παραπάνω (υπολογίζα χωρίς το ΔΝΤ, αλλά κάποια στιγμή θα την κάνω την "επέκταση")

Αν πας σε KRK (και γενικότερα σε οποιοδήποτε δίδρομο monitor) μην πας σε 8άρι mid-bass. 5άρι άντε 6άρι.

Για τη δουλειά που συζητάμε μια οποιαδήποτε καλή κάρτα ήχου αρκεί φυσικά, αλλά εγώ ακούω και στο "μέσα" σύστημα.. Κι αφού τα έσκασα για το EVO, αποφάσισα να το αξιοποιήσω και στο σύστημα του γραφείου.

Το συγκεκριμένο κατάστημα κοιτούσα κι εγώ για να "καταθέσω" :p

Κοιτάω μόνο για τα 5άρια, ώστε να "χώσω" στη συνέχεια και το sub. Ωραίο και το 6άρι, αλλά ζητάει 100€ πάνω στο ζεύγος.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες :T:

Πως τα συνδεεις μεταξυ τους??

(η ερωτηση ειναι αν παιρνοντας τον ηχο απο την μητρικη εχει διαφορα(ποσο?) με το μ2τεck..)

PC -> USB -> M2Tech -> AES/EBU -> Behringer.

Oι διαφορές είναι σημαντικές από την onboard - ειδικά στο μεγάλο σύστημα.

Δεν είναι ανάγκη να δώσει κάποιος τόσα πάντως αν είναι να ακούει μόνο στο PC. Μία καλή κάρτα όπως η Asus βγάζει καλό ψηφιακό (αν έχεις καλύτερο DAC να "ταΐσεις" - γιατί και μόνη της είναι υπεραρκετή για το 99% των περιπτώσεων) ή δίνεις ένα 100ρικο και πας σε κάτι αντίστοιχο με το EVO αλλά πιο οικονομικό όπως το M2Tech HiFace Two.

[MENTION=616]Shaman[/MENTION]

Πιο πριν αναφερομουν στη συνδεση m2teck->behringer..παραλειψη μου η διευκρινηση.(οκ παντως απαντησες)

Μεσω ψηφιακων εξοδων αναφερομαι στα της μητρικης...ωστε να συνδεθει με το dac που εχεις.)

(ρωτησα κατευθειαν αυτο που σκεφτομουν αφηνωντας καποιες σημαντικες λεπτομερειες εξω για καποιον που δεν ειναι μεσα στο μυαλο μου).

Kαι β ερωτηση...aes/ebu εχει διαφορα απο spdif/toslink απο το ιδιο το m2teck?

Μεσω ψηφιακων εξοδων αναφερομαι στα της μητρικης...ωστε να συνδεθει με το dac που εχεις.)

(ρωτησα κατευθειαν αυτο που σκεφτομουν αφηνωντας καποιες σημαντικες λεπτομερειες εξω για καποιον που δεν ειναι μεσα στο μυαλο μου).

Ναι, κατάλαβα, στις ψηφιακές εξόδους αναφέρομαι κι εγώ. :p

Kαι β ερωτηση...aes/ebu εχει διαφορα απο spdif/toslink απο το ιδιο το m2teck?

Από coaxial SPDIF όχι (στη συγκεκριμένη εφαρμογή), από Toslink ναι (χειρότερη η Toslink). Οι διαφορές στο Behringer είναι σχετικά μικρές πάντως, γιατί ούτως ή άλλως επαναχρονίζει το σήμα εσωτερικά.

Στην AES/EBU πήγα για λόγους ευκολίας, εφόσον είχα έτοιμο το καλώδιο και είναι πιο εύκαμπτο από τα coaxial που έχω.

Ούτως ή άλλως το EVO βγάζει ένα κάρο ψηφιακές εξόδους διαφόρων τύπων. Χρησιμοποιώ την coaxial SPDIF για να στείλω στο μέσα DAC και την I2S για ένα άλλο DAC με το οποίο πειραματίζομαι μερικούς μήνες τώρα.

• 3 weeks later...

Ε αφού τα ξαναέφτιαξα μετά από το πρόσφατο πρόβλημα που παρουσιάστηκε είπα ας δείξω και εγώ τους παππούδες μου:hehe:

ενισχυτής hi-fi SONY HCD-RX99 από το 99? νομίζω δεν θυμάμαι και ναι το κρατάω ως ακόμα παρότι τα προβλήματα που μου βγάζει κατά καιρούς έχω δεθεί συναισθηματικά μαζί του τι να κάνουμε:hehe: βέβαια κατά καιρούς περνάει από το μυαλό μου ένα lg home cinema που χαλβαδιάζω αλλά ακόμα το επεξεργάζομαι έχω αργό προσεσόρι:hehe:

μερικές photos (έχω πρόβλημα με ένα ολοκληρωμένο και δεν το βρίσκω και εύκολα οπότε είμαι με μια "προσωρινή" moda και βαριέμαι βασικά και να τον δέσω:p

dscn8511mr.th.jpg

dscn8514i.th.jpg

dscn8516e.th.jpg

dscn8517x.th.jpg

dscn8515k.th.jpg

όσο για την τιμή είστε σίγουροι ότι θέλετε να μάθετε?:hehe:

Το είχαμε πάρει για το ξενοδοχείο και μετά το αλλάξανε γτ είχε ένα πρόβλημα με τα cd οπότε το πήρα γτ το είχανε στην αποθήκη και καθόταν:whistling πόσο το πήρε ο πατέρας μου με τους μπαρμπάδες μου δεν ξέρω

πόσο το πήρα εγώ ξέρω 0 euros:hehe:

το μόνο που με έχει χρεώσει είναι κάτι ασφαλιοαντιστάσεις που είχε κάψει στο τροφοδοτικό πριν κάνα χρόνο:p και τώρα αν βρω να αλλάξω το graphic equalizer volume controler chip:whistling

Ρε συ, αυτο ηταν το πρωτο μου hifi το οποιο το πηρα με τα πρωτα μου € ! 1997-98 νομιζω !

Τα 2 ηχεια τα εχω σιγουρα καπου. Αν θες να στα δωσω, πες μου να ψαξω στην αποθηκη οπου -νομιζω- τα εχω !

Ρε συ, αυτο ηταν το πρωτο μου hifi το οποιο το πηρα με τα πρωτα μου € ! 1997-98 νομιζω !

Τα 2 ηχεια τα εχω σιγουρα καπου. Αν θες να στα δωσω, πες μου να ψαξω στην αποθηκη οπου -νομιζω- τα εχω !

να σε καλά στα ηχεία είμαστε καλά woofer χρειάζεται το είχα βρει αυτό που είχε η σειρά του αλλά δεν το στέλνανε Ελλάδα μετά βρήκα και ένα παρόμοιο yamaha αλλά τελικά δεν το πείρα

anyway όπως και να χει είναι σκύλαρος πολύ καλό γι αυτό το κρατάω άλλωστε και το διορθώνω όταν χαλάει και δεν το πετάω:D;)

Τελικα χτυπησα ηχιωνια... :p

Αν και ηθελα αυτα δεν μπορεσα (η μαλλον η τσεπη μου.. rolleye0012.gif ) λογο κοστους:

http://www.msystems.gr/index.php?category=2410&product=9959

Τελικα χτυπησα αυτα:

http://www.msystems.gr/index.php?category=2410&product=13126

Εχουν πολυ καλη ακουστικοτητα ειδικα σε games & ταινιες και ειναι αρκετα ομορφα. Με καλυψαν παρα πολυ (και σε συγκριση με αυτα που ηθελα)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.