VasPoly Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2012 Φτιαχνω αυτη την εποχη ενα καλο PC ενος φιλου. Hardware Asus P9X79 Pro i7 3820 Saphire HD6990 Corsair Venegance 16gb quad ch 1600mhz Crucial M4 128gb InWin Glacier 900w H100 Εφτασαν χτες με το καλο ολα τα πραγματα επειδη τα αγορασαμε απο διαφορετικα καταστηματα και σημερα πηγα να το ανοιξω για να περασω windows αλλα δεν ποσταρε, η οθονη δεν βγηκε απο την αναμονη και στα usb δεν υπαρχει ιχνος ρευματος. Να σας πω αυτα που δοκιμασα τωρα. Δοκιμασα μια μια τις μνημες Εβαλα αλλες μνημες kingston HyperX 1600mhz Εβγαλα την μητρικη απο το κουτι μηπως ειχαμε καποιο βραχυκυκλωμα Αποσυνδεσα τα παντα απο πανω εκτος απο τα απαραιτητα για να ποσταρει Δοκιμασα τις μνημες τις corsair στο δικο μου και δουλευουν μια χαρα το ιδιο και ο ssd Εβγαλα την μπαταρια απο την μητρικη Δοκιμασα την καρτα γραφικων σε αλλο PC και δουλεψε μια χαρα Το μονο που δεν εχω δοκιμασει ακομα ειναι το τροφοδοτικο, την μητρικη και τον επεξεργαστη.Το προβλημα πιστευω οτι ειναι ή η μητρικη ή ο επεξεργαστης αλλα ποιο απο τα δυο ομως δεν εχω καποιον να εχει s2011 για να κανω δοκιμες...Να τα στειλω πισω και τα δυο να κερδισω χρονο? Και ενα τελευταιο που με προβληματιζει ειναι το εξης. Η μητρικη εχει πανω ενα διαγνωστικο για τις μνημες το MemOk! οπως το λεει η Asus.Αυτο λεει το manual οτι το led παραμενει αναμενο οταν υπαρχει καποια ασυμβατοτητα στις μνημες αυτο το led μενει αναμενο οταν υπαρχει προβλημα, σε ολες τις δοκιμες το led αυτο εμεινε αναμενο και σε ολες τις δοκιμες που εκανα πατησα το κουμπι που εχει που αλλαζει τα timmings και τον χρονισμο των μνημων για να μπορεσει να bootαρει κανονικα οπως λεει το manual εγω παντως δεν ειδα κατι τετοιο.Οι μνημες οι Corsair δεν ειναι στο support list της μητρικης οι kingston ομως ειναι ... Δεν ξερω τι αλλο να κανω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavlamari Φεβρουάριος 20, 2012 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2012 Αφου τα ραμακια ειναι οκ και δεν εχεις δοκιμασει και το τροφοδοτικο,δοκιμασε το και αυτο για να μην το εχεις εννοια.Εγω στην θεση σου θα τα εστελνα (cpu-mobo)πισω για ελεγχο.Λογικα η μητρικη θα φταιει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Φεβρουάριος 23, 2012 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2012 μάστορα το PSU δοκίμασε πρώτα.Βάλε ένα άλλο psu για να είσαι και σίγουρος. Μετά βλέπεις για mb και cpu.EDIT: για τσέκαρε κιόλας αν θες κάνα bios update... σε μένα έκατσε τέτοια περίπτωση (στο pc της υπογραφής). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 23, 2012 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2012 EDIT: για τσέκαρε κιόλας αν θες κάνα bios update... σε μένα έκατσε τέτοια περίπτωση. 1. Με προϊόν DOA, δεν χρειάζεται να ασχοληθείς, εκτός αν το έχεις πάρει μέσω ταχυδρομείου και χάσεις πολύ χρόνο με την επιστροφή. 2. Πως ακριβώς θα κάνει το update αφού λέει ότι δεν κάνει ούτε post? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Φεβρουάριος 23, 2012 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2012 δοκίμασε το τροφοδοτικό αν δουλεύει μονάχο του, βραχυκυκλώνοντας πράσινο καλώδιο,με μαύρο.... στο 24αριτο ποιο πιθανό είναι η μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Φεβρουάριος 23, 2012 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2012 1. Με προϊόν DOA, δεν χρειάζεται να ασχοληθείς, εκτός αν το έχεις πάρει μέσω ταχυδρομείου και χάσεις πολύ χρόνο με την επιστροφή.2. Πως ακριβώς θα κάνει το update αφού λέει ότι δεν κάνει ούτε post? εκτός εάν κατάλαβα λάθος, αν μπορεί να μπει στο bios μπορεί να κάνει update. Κατάλαβα ότι δεν προχωράει από εκεί και έπειτα. Στο δικό μου pc πάντως είχε τα ίδια συμπτώματα και ήθελε απλά ενα bios update γιατί ήταν ασύμβατο με την cpu. οπότε έπρεπε να βάλω έναν phenom 2 και μετά τον bd.. αλλά κάθε περιπτωση διαφορετική Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Φεβρουάριος 23, 2012 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2012 ...σημερα πηγα να το ανοιξω για να περασω windows αλλα δεν ποσταρε, η οθονη δεν βγηκε απο την αναμονη και στα usb δεν υπαρχει ιχνος ρευματος. εκτός εάν κατάλαβα λάθος, αν μπορεί να μπει στο bios μπορεί να κάνει update. Μάλλον δεν το πρόσεξες. Δεν κάνει καν POST. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Φεβρουάριος 23, 2012 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2012 ναι ΟΚ, αλλά όπως σου είπα και εμένα δεν πόσταρε καν και ήθελε bios update με άλλη cpu...πιο πιθανό πάντως το psu. περιμένω από τον φίλο ενημέρωσηEdit: στο site της ASUS λέει ότι ο Core i7-3820 υποστηρίζεται από το 0802 bios έκδοση. Ίσως αν έχει το αρχικό 0709 να μην υποστηρίζεται. Η αρχική έκδοση του Bios δεν φαίνεται με ένα stickerακι πάνω στη μητρική;;; http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_2011/P9X79_PRO/#CPUS Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Φεβρουάριος 23, 2012 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2012 Κοίταξε [MENTION=22080]tavliban[/MENTION] δεν είναι το ίδιο το Χ79 και SB-E.Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν βγει χ79 μητρικές και ναμην υποστηρίζουν τους SB-E από μαμά.Εσύ μιλάς για το δικό σου PC και εγώ έτσι έκανα πήρα έναν sempron πώς λέγεται τέλος πάντων και έκανα bios update και έβαλα τον FX αλλά το ξέραμε ήδη ότι πρέπει να γίνει έτσι, είχαν βγει άτομα και το λέγανε κιόλας.Γιατί υπήρχαν και άτομα που είχαν ήδη phenom και περιμένανε να πάνε σε FX είχαν βγει ήδη οι μητρικές και μετά από κανα 6 μηνο είχε βγει και ο FX για αυτό έπρεπε να γίνει το update.άρα λογικά κάτι άλλο παίζει με τον φίλο από εδώ πέρα.και κανένας άλλο επεξεργαστής δεν υπάρχει για να τον βάλεις σε χ79 και να κάνεις bios update.άμα ισχύει το παραπάνω θέλουν πολύ κράξιμο αν και δεν παίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Φεβρουάριος 23, 2012 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2012 μάγκες δίκιο έχετε, 90% το PSU είναι..λόγο του επαγγέλματός μου όμως κοιτάω και το 1%...εγώ όμως είδα και στο site της Asus και λέει ξεκάθαρα ότι η cpu που διάλεξε ο φίλος υποστηρίζεται από μια έκδοση και πάνω..anyway ένα βλέφαρο θα ρίξει στο sticker.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Φεβρουάριος 23, 2012 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2012 Δεν ξέρω αλλά γνώμη μου είναι δοκιμασέτα όλα από την αρχή..βγάλε τον cpu από το socket και ξαναβάλτον.βαλτα όλα καλά και προσεκτικά δες αν τα καλώδια του τροφοδοτικού έχουν μπει σωστά και δεν κουνιέται τίποτα.. ή αμα δεν γίνεται "καλή" επαφή ξανατσεκαρέτα όλα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasPoly Φεβρουάριος 23, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2012 To psu το δοκιμασα και δουλευει μια χαρα.Επικοινωνησα με το καταστημα που πηρα την μητρικη και μου ειπαν οτι το προβλημα αυτο το ειχαν και σε μια αλλη που εδωσαν οποτε 90% ειναι η μητρικη αλλα προληπτικα εστειλα και τον επεξεργαστη πισω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.Δεν εκανε καν ποστ η μητρικη σημα στην οθονη δεν υπηρχε καθολου.Αναμενω λοιπον να μου στειλουν τα καινουρια για να το τελειωσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasPoly Μάρτιος 13, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2012 Παμε παλι ενα up!!!!Επεστρεψαν απο ελεγχο και η μητρικη και ο επεξεργαστης και κατα ενα παραξενο τροπο και τα δυο γυρισαν οπως ηρθαν....Με κανενα προβλημα!!!!Και τα δυο οι τεχνικοι λενε οτι λειτουργουν κανονικα!!! Εγω την προσπαθεια την εκανα παλι μηπως αλλαξει κατι αλλα παλι τα ιδια....ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΣΤ με τιποτα....Τι να κανω?!?!?!?!?!Τετοιο προβλημα δεν εχω συνατησει παλι....το μονο που μενει να δοκιμασω ειναι οτι οι μνημες δεν ειναι στην λιστα συμβατοτητας που εχει το manual στο internet που κατεβασα ειναι αλλα λογικα με bios update και το ιδιο σκεφτομαι και για τον επεξεργαστη και το bios....Πως μπορω να δω τι bios εχει η μητρικη μου αφου δεν κανει post και δεν μπορω να βρω δανεικο εναν 3930K για να κανω δοκιμη? Edit: Μετα απο αλλη μια προσπαθεια εγινε κατι διαφορετικο!!!το ηχειο του post ζει και οπως λεει το manual κανει ετσι οταν δεν βρισκει ram....To kit που εχω αγορασει ειναι το cmz16gx3m4Χ1600c9 corsair vengeance στο manual ομως συμβατες δινει τις cmz16gx3m4Α1600c9. Γινεται να υπαρχει ασυμβατοτητα?!??!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Μάρτιος 13, 2012 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2012 πολύ πιθανό...για βάλε κάνα άλλο dimmακι DDR3 κατά προτίμηση 1333Mhz και κάνε καμιά δοκιμή. το bios φαίνεται συνήθως από ένα sticker πάνω στην μητρική στην flash κολλημένο.αν παίξει, κατευθείαν Bios update γιατί συνήθως αλλάζουν και τα compatibilities των μνημών. Επίσης αν παίξει δοκίμασε να αλλάξεις καμιά ρύθμιση για τις μνημες στο bios... (συχνότητα π.χ.) δοκίμασε να τις κάνεις Underclock για παράδειγμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VasPoly Μάρτιος 13, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2012 Το θεμα ειναι οτι δεν εχω αλλες μνημες να το δοκιμασω και να ειναι συμβατες.Εχει και ενα bios flash το λενε.Δλδ μπορεις να φλασαρεις το bios με ενα usb flash και πατωντας ενα κουμπι στο πισω μερος της μητρικης αλλα αυτο οσες φορες και να το δοκιμασα δεν εγινε....Περιμενω να μου πει ενας φιλος που εχει κατι xms3 το model number ακριβως μηπως ειναι στο qlv και γλιτωσω το 50αρικο να αγορασω μνημες....Ολο το απογευμα παλευω αλλα δεν εχω καταφερει τιποτα και εχω αρχισει να εκνευριζομαι.... :wall: Και τελικα βρηκα την λυση!!!ΟεΟ!!!! Θα σας το πω γιατι με βασανισε πολυ και δεν θελω καποιος αλλος να τραβηξει τα ιδια. Η μητρικη ηθελε bios update για να λειτουργησει ειτε επειδη οι μνημες δεν ηταν συμβατες ή ο επεξεργαστης, αυτο δεν το γνωριζω και αφου δουλεψε δεν μπορω να το ξερω ποιο απο τα δυο ηταν.Το update στην καινουρια γενια μητρικων το εκαναν πιο απλο με ενα usb flash σε fat32 μπορεις να βαλεις το bios και πατωντας ενα κουμπακι στο πισω μερος της μητρικης να κανεις update χωρις να εχεις τπτ πανω στην μητρικη (ram,cpu,vga) το προβλημα ηταν οτι δεν το εκανε με τιποτα αυτο η λυση ηταν να ονομασω το αρχειο του bios πχ η δικια μου μητρικη ειναι η P9X79 PRO αρα επρεπε να το ονομασω P9X79PRO.ROM για να κανει το update αλλιως δεν το αναγνωριζει. Μετα απο πολλα πηγαινε ελα μητρικη και επεξεργαστης επιτελους μπορουν να λειτουργησουν ολα σωστα!!!Ευχαρηστω ολους οσους ειπαν την γνωμη τους και ελπιζω να το διαβασει καποιος αυτο το thread και να μην ταλαιπωρηθει σαν εμενα!!! (μολις τελειωσω θα ανεβασω και φωτο!!!!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tavliban Μάρτιος 13, 2012 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2012 και τελικά είχα δίκιο εξ αρχής! :Ρπολύ χαίρομαι φίλε...αντε με γειά το σύστημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.