kliro Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 18, 2012 Θα ήθελα τη γνώμη σας,Έχω τον Intel Core 2 Quad Q6600, χωρίς ψύκτρα, δεν έχει υποστεί O/C , ATI saphire 4770 512mb ddr5, κουτί απλό.Πριν λίγες μέρες κατέβασα 2 προγράμματα για μέτρηση temp cpu + gpu.Τα εξής: CPUID και Real Temp.Θα σας παραθέσω θερμοκρασίες σε 2 games.Idle: cpu 50 gpu 40Dota2(full): cpu max 70 gpu max 50Skyrim(full): cpu max 80 gpu max 60Οι τιμές αυτές είναι του Real temp.Το CPUID μου δίνει +10 στις υπάρχουσες στο cpu , ενω στο gpu δίνει ίδιες.Έχει χρησιμοποιήσει κανείς κάποιο από τα 2 ή και τα 2 προγράμματα? είναι αξιόπιστα?Πως σας φαίνονται οι τιμές του cpu? Εμένα μου φαίνονται πολύ υψηλές,αν είναι αξιόπιστες.Τι μπορεί να φταίει?Χρειάζομαι επειγόντως ψύκτρα?Y.Γ. TCASEB3=62.2°C; G0=71°C ---> Τι σημαίνει?γνωρίζει κανείς?αυτό γρλαφει στο http://ark.intel.com/products/29765/Intel-Core2-Quad-Processor-Q6600-%288M-Cache-2_40-GHz-1066-MHz-FSB%29στο Package Specifications Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponaei8anasi Φεβρουάριος 18, 2012 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 Δες στο cpu z το revision του επεξεργαστη σου. Αν εχεις το Β3 είναι πιο θερμο κομματι μιας και ηταν η πρωτη παρτιδα του q6600. Παντως μην περιμενεις χαμηλες θερμοκρασιες με στοκ ψυκτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kliro Φεβρουάριος 18, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 πως μπορώ να μάθω αν έχω Β3 ή G0?συσκευασία επεξεργαστή δεν είχα ποτέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator7 Φεβρουάριος 18, 2012 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 με το cpu-z http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Φεβρουάριος 18, 2012 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα..... δεν έχεις καθόλου ψήκτρα στον επεξεργαστή ???? γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο προβλέπω το καλοκαίρι να δούμε πυροτεχνήματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Φεβρουάριος 18, 2012 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 Τσέκαρε θερμοκρασίες και με το coretemp , πιθανόν να βρεις διαφορές γιατί το κάθε πρόγραμμα θέτει δικό του Tjmax. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kliro Φεβρουάριος 18, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 Δείτε την αναφορά.CPU-Z Validator 3.1Τελικά Β3 έχω..οπότε τι σημαίνει αυτό? TCASEB3=62.2°CΌτι πρέπει να δουλεύει μέχρι 62? :hang3: και βαράει 80άρια?Και χωρίς o/c.. δηλαδή αν φάει o/c πάει μπούμ!Ψύκτρα έχει την εργοστασιακή μούφα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Φεβρουάριος 18, 2012 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 Ψύκτρα έχει την εργοστασιακή μούφα.Τα αυτάκια σου λυπάμαι αδερφέ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponaei8anasi Φεβρουάριος 18, 2012 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 Δείτε την αναφορά.CPU-Z Validator 3.1Τελικά Β3 έχω..οπότε τι σημαίνει αυτό? TCASEB3=62.2°CΌτι πρέπει να δουλεύει μέχρι 62? :hang3: και βαράει 80άρια?Και χωρίς o/c.. δηλαδή αν φάει o/c πάει μπούμ!Ψύκτρα έχει την εργοστασιακή μούφα.Κατι αναλογο ειχα τραβηξει και εγω με εναν e6850 με στοκ ψυκτρα που ειχα σε μια μητρικη της intel και ειχα πολυ υψηλες θερμοκρασιες. Να φανταστεις σε idle κατασταση ειχα 50°C σε μητρικη και επεξεργαστη.Πριν λιγες μερες που τον εβαλα στο κατεβαστηρι μου ειχα πιο μικρες θερμοκρασιες κατα 10°C. Απο την αλλη μπορει να μην εχει και καλο αερισμο στο κουτι σου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kliro Φεβρουάριος 18, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 Τα αυτάκια σου λυπάμαι αδερφέ!το περίεργο είναι οτι δεν τον ακούω ..λέτε να έχει χαλάσει εντελώς? :smoke:Για πείτε τι θα κάνατε στη θέση μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Φεβρουάριος 18, 2012 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2012 Άλλο το Τcase , άλλο το Tjunction.Οι 80C που βλέπεις με το realtemp είναι το Tjunction - στην περίπτωσή σου έχεις Τjmax 100C , τσεκάρισέ το. Αν ο μανίσιος ανεμιστήρας είναι με τα 0,20Α , είναι αργόστροφος (και ανεπαρκής προφανώς) και δεν ακούγεται - τον είχα πάνω στον 6300 πριν βάλω την xigmatek. Σε κάθε περίπτωση πέτα την ψύκτρα που έχεις και βάλε μία aftermarket που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περίπτωση αναβάθμισης. Πήρες μερικές προτάσεις εδώ , προσωπικά δεν έχω εμπειρία με αέρα στον δικό μου (Q6600) για να σου προτείνω πέρα από αυτό που ανέφερα πριν , αν το ψάξεις και λίγο σίγουρα θα βρεις κάτι που να σε καλύπτει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kliro Φεβρουάριος 19, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2012 [MENTION=16598]dangar[/MENTION] Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Εδώ βρήκα για τον Q6600 B3 Tjmx 80 C. IDF Taipei: Intel Releases DTS Specs For All Core 2 Processors Για ψύκτρα λέω να πάω στην Xigmatek Loki SD963. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.