Jump to content

ψαχνω βιβλίο για επεξήγηση μεταβλητών

kots

Recommended Posts

πήρα το βιβλίο του Γ λιακέα "εισαγωγή στην java".

αλλά κόλλησα στην αρχή γιατί δεν κάνει καλή επεξήγηση των μεταβλητών, βρόγχων κτλ...

μήπως ξέρετε κανένα καλό βιβλίο για να κάνω επιτέλους μια αρχή στον προγραμματισμό;

κατά προτίμηση ελληνικό βιβλίο ή κανα ebook. ή ακόμη κανένα tutorial sto internet.

το παραπάνω βιβλίο το γνωρίζετε? είναι καλό;

Φιλε Κοτς..με Java ξεκινας προγραματισμο???????

Θα σου ελεγα να αρχισεις με C και μετα να πας σε java...

Παντως χωρις να ειναι τοσα απλα οσο θες, λογω ογκου πληροφοριων και μονο,ριξε ενα cozi και δω...http://docs.rinet.ru:8080/

Να δω ποσες φορες θα το προτεινω αυτο το url,:laughing:

παιδιά δεν ξεκίνησα με c γιατί μου είπαν ότι είναι δύσκολη.

εσείς προτείνετε την c ή την c++. έχουν μεγάλες διαφορές;

όσον αφορά τα βιβλία θέλω ένα που να σου εξηγεί αναλυτικά τα πάντα. γιατί από μεταβλητές δεν έχω ιδέα.

ευχαριστώ για τα λινκς παιδιά αλλά είναι στα αγγλικά και δεεεεν. τίποτα σε ελληνικό υπάρχει;

Η c με τη c++ δεν έχουν μεγάλες διαφορές, αλλά ουσιαστικές. Και η c δεν είναι τρομερά δύσκολη, απλώς δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει να κάτσεις να μάθεις τις δυναμικές μνήμες όταν στη c++ έχεις την "new" και καθαρίζεις, άσε που σε ορισμένα σημεία είναι πιο απλή.

Μια χαρά έιναι η java για αρχή, δεν έχει pointers και άλλες "πολυπλοκες" δομές που έχει η c, c++. Και θα καταφέρεις να φτιάξεις και γραφικό περιβάλλον, πράγμα που με c ειναι λίγο ζόρι.

Με το συγκεκριμένο βιβλίο έμαθα και εγώ java (αφού αυτό που μου έδιναν στο πανεπ ήταν χάλια) και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι είναι απο τα καλύτερα για ΕΙΣΑΓΩΓΗ στην java.

Τώρα όσον αφορά τις μεταβλητές, βρόχους κλπ, πόσταρε ότι απορία έχεις να στην λύσουμε;)

• 2 weeks later...

Η Javα είναι πολύ δύσκολη για αρχή. Για να μάθεις σωστό προγραμματισμό ξεκίνησε με δομημένο προγραμματισμό και όχι με αντικειμενοστραφή. Η C για αρχη είναι ότι πρέπει.πάρε το βιβλίο "ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ C/C++ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μ.ΓΙΟΥΡΔΑΣ ALAN R. NEIBAUER":T:

post-879-1416071119,0797_thumb.gif

Όσο περίργο κι αν ακούγεται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (πχ. στο Vrije του ’μστερνταμ) κάνουν αντικειμενοστραφή προγραμματισμό πρώτα.

Το ίδιο μας είχε πει και ο Scott Collins (Mozilla Project, Principal Software Engineer) στην ημερίδα GNU/GPL που είχε γίνει τον Απρίλιο στο Ηράκλειο στο αμφιθέατρο Β της Κνωσού..

Περίεργο γιατί και γω σπουδάζω σε Βρετανικό Παν/μιο και είχαμε ξεκινήσει με δομημένο. Η λογική λέει πως ξεκινάς σαν αρχάριος με το εύκολο. Δεν πιστέυω πως ο αντικειμενοστραφής είναι ευκολότερος απο τον δομημένο?

Ίσως το λένε με το σκεπτικό να μην μπερδέψεις μεταξύ τους αυτά τα 2. Αν είναι εν τέλει να μάθεις αντικειμενοστραφή, καλύτερο είναι να το μάθεις κατ'ευθείαν και όχι μέσω του δομημένου.

Γίνεται και κατευθείαν αλλά απλώς θα είναι ποιό δύσκολο και χρονοβόρο. Όταν μαθαίνεις δομημένο προγραμματισμό μαθαίνεις να σκέφτεσαι σαν προγραμματιστης και με τον αντικειμενοστραφή απλώς μαθαίνεις το κάτι παραπάνω που προσφέρει ,χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία(Αφου έχεις κάνει δομημένο)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.