Jump to content

Fans με λιγα db .

solen7

Recommended Posts

Καλησπερα . Ποια ειναι η καλυτερη λυση για fans γτ αυτα που εχει η Η80 κανουν πολυ θορυβο και δν αντεχεται ;/ και μεγαλα γτ εχω το Corsair 600T και θελω να αλλαξω και τα δυο μεγαλα πανω και μπροστα .

καλα ο συνδυασμος αυτος,600t και τα φαν του h80 δεν υπαρχει !,επειδη το ειχα και γω

η βαβουρα στο δωματιο ηταν ανευ προηγουμενου,δεν νομιζω οτι η corsair το "εχει" στην κατασκευη fans.

παρε ενα coolermaster megaflow 200 για μπροστα και δυο noiseblocker για πανω,και για την η80 το ιδιο,θα ηρεμησεις αρκετα

με λιγα λογια οπου βλεπεις φαν κορσαιρ ξηλωσε το..:hehe:

Νοiseblocker.

Thanx αρχηγέ, αλλά πές μας και πια μοντελάκια προτείνεις.

(ή παίζει: Noiseblocker να 'ναι και ότιναναι?) XD

EDIT: Θα με ενδέφεραν να μην έχουν leds και κυρίως κάποιες

επιλογές στα 120mm. PL1 & PL2 που έχει το eworld εγκρίνεις;

χαχαχα Nephelim θυμασαι την τραγικη συμπαθεια που εχω στα προιντα της Razer ε? :)

gbak και εγω ελεγα δν παιζει ποσο θορυβο να κανουν μεχρι που μετα απο ενα μηνα

λεω νταξ παραιτουμαι!!! ευχαριστω για την βοηθεια ! Και κατι αλλο ! τι μπορω να κανω boss για να κανω ποστ στις πωλησεις ?!?!?!?!!

Σε περιπτωση που προτεινετε κατι που ζητησε και το παλικαρι απο την αλλη εγω θελω να παρω ολα με ιδιο χρωμα LED οποτε ολα δεχτα ^^

Λοιπόν. Κάθησα και διάβασα όλα τα θέματα των τελευταίων μηνών

για ανεμιστήρια. Προσωπικά κατέληξα πως θα πάω σε Noiseblocker.

Μάλλον θα πάρω διάφορα να έχω να τεστάρω.

Για την περίπτωση σου solen7 checkαρε:

Noiseblocker XL1 NB-BlackSilent XL-1 120mm System Fan

Noiseblocker XL2 NB-BlackSilent XL-2 120mm System Fan

Cooler Master High Performance SickleFlow 120mm

Οι SickleFlow -btw- βγαίνουν σε μπλε-κόκκινο-πράσινο.

Οι απόψεις είναι μπερδεμένες. Άλλοι τους προτείνουν,

άλλοι όχι. Προσωπικά, είχα κάποτε 2 τέτοιους και δεν

με ενοχλούσαν. (σε controller εννοείται ε)

Παρακάτω είναι μερικά από τα πιο ενδιαφέρον posts

που εντόπισα. Τα αφήνω εδώ να υπάρχουν.

Κοιτα εγω προσωπικα τα τελευταια χρονια παιρνω ~1000 -1200 RPM ανεμιστηρια.

Απο κει και πανω με "ενοχλουν" oτι και dB και αν λενε οτι και καλα εχουν.

Ψαξε τη γκαμα της Noiseblocker σε αυτα τα RPM και δωσε μας link.

Α και 38mm 120 fan > 25mm 140 fan.
38mm το "παχος"¨του ανεμιστηρα.

Παραδειγμα για να δεις διαφορα με τους παραδοσιακους.

http://img26.imageshack.us/img26/3447/img0981j.jpg

Εξαρτάται αν θα τους έχεις full speed ή θα τους ρυθμίσεις.

Αν τους ρυθμίσεις, καλοι ειναι οι Scythe Ultra Kaze. Στις 1200 rpm's βγάζουν περί 22cfm (μετρημένα σε τεστ), με 4 τέτοιους θα έχεις 88cfm (παραπάνω απο 23άρη) και θόρυβο περίπου 36dba (έχουν max rpm's τις 2000 με 38cfm και 50dba) ή μπορεις να πας σε Noiseblocker MF-12 S2 που βγάζουν 28CFM με πάλι 36dba στις 1100 rpm's..

Μπορείς όμως να πας σε πιο αθόρυβους ρίχνοντας λίγο το cfm αλλα και πάλι θα έχεις περισσότερη ροή αέρα απο τον 23άρη. Π.χ. Noiseblocker MF-12 S1 (δεν ειναι ίδιος με τον παραπάνω που αναφέρω) o oποίος σου δίνει 20cfm με 31dba στις 870rpm's.

Υ.Γ. Σημείωσε ότι ο θόρυβος δεν ειναι αθροιστικός, δηλαδή αν ένα fan έχει π.χ. 36dba, δεν σημαίνει ότι με 4 τέτοια fans θα έχεις παραπάνω θόρυβο.

Επίσης σημείωσε ότι τα νούμερα περί dba και cfm ειναι απο τεστ, και ΟΧΙ των κατασκευαστών των fans.

Ελπίζω να βοήθησα.

υποψιν τους s1 multiframe τους επεστρεψα,ειναι πολυ αθορυβοι αλλα και ψοφιοι.

πανε σε s3 multiframe η m12p αν τους βρεις.

η με 20ε ο ενας σε plps Blacknoise Silent Pro αυτους εχω και ειναι οκ

τους φορας και σε ψυκτρα αν θες,αν και για κουτι δεν θα παιρνα τοσο ακριβο φαν

θα κοιταγα σε αυτα πιο απλο φαν NB-BlackSilentFan 120mm | Noisaeblocker

2 χ Coolink SWIF2-800

2 χ Coolink SWIF2-120

Απο θεμα ηχου στις 1400 (εργ. rpm) ισα ισα ακους κατι. Στις 1000 (70%) που το κατεβασα με το SpeedFan δεν ακουγεται το παραμικρο.

Απο θεμα αποδοσης, απο 38-44 (με το ιδιο το προγραμμα ) ειμαι 37 - 42 (~ 40-60% load με mkv 1080i ποιοτητας). Κατι κανει. αλλα το ολο θεμα ειναι ΔΕΝ ακουγεται το παραμικρο !!!

Παραθέτω και 2 δυνατές προτάσεις από NTG σε άλλο thread

Xigmatek & CM

Για μένα οι Coolermaster SickleFlow είναι από τους πιο balanced. Και καλή απόδοση και όχι πολύ θόρυβος.
γενικα ρε παιδια εχω μπερδευτει με SickleFlow αλλος λεει σουπερ και αλλος τραγικα.εχω την εντυπωση οτι με αναλογικο ρυθμιστη στροφων το θεμα θα λυθει.
Eχω 4 NoiseBlocker BlackSilent Pro PL2 σε κουτι σαν το δικο σου και ελαχιστα ακουγονται.
εγω εχω 3 1850 για το ψυγειο, ψηλα στο cosmos. Ακουγεται ενα ελαφρυ φυσημα, αλλα σε χαμηλες στροφες δεν ακουγεται τιποτα.

Οι 1450 πρεπει να σου ρθουν κουτι λογικα, ειδικα αν δε θες να παιξεις με την ταχυτητα.

Επισης, οι 1850 ειναι μακραν πιο ησυχοι απο scythel s-flex στις 1600 - σαν μετρο συγκρισης-

Εδω δες και διαλεξε Multiframe | BlacksilentPro | Blacksilent | by Noiseblocker και εγω εχω 2 noiseblocker ενα πλ1 και ενα πλ2 ειναι πολυ καλοι/αθορυβοι. Και μαλιστα εχουν 6 χρονια εγγυηση !! Wow :p

Αν πανε quotes σε ολους εισαι τρελο σπαμερι ε, χεχεχε

Απο εμπειρια στο αυτι σου πρεπει να ακουσεις τα ανεμοφουρφουρια γιατι καλα

τα λενε τα τεστ και οι 29 κατασκευαστες πλυντ...εε τελος παντων, αλλα εσενα μπορει καποια να σε ενοχλουν οπως μου κατσε εμενα με XLF-F1253 που ενοχλουν με ενα βουητο στο 100%

οπως μου κατσε εμενα με XLF-F1253 που ενοχλουν με ενα βουητο στο 100%

Όλως τυχαίως έχω έναν τέτχοιο στο συρτάρι.

Θα τον κουμπώσω στο pc να σε πω πως με

ακούγεται και μένα. =)

Έχει και ο φίλος Narzul 2 TOP προτάσεις φουρφουριών για cpu cooler.

Η μια με BeQuiet και η άλλη με Scythe, απλά δεν ξέρω πχοια μοντέλα

συγκεκριμένα. Τα έχω ακούσει και γω και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

(δεν έχουν leds όμως) [MENTION=12866]Narzul[/MENTION] -όταν ξυπνήσεις- πες την ιστορία. =D

Πριν ρίξεις 80€ για φουρφούρια, δοκίμασε να βάλεις τους φανς της Η80 στο φαν κοντρόλερ του 600Τ και θα δεις ότι θα ακούγονται πολύ λιγότερο. Εγώ έχω την Η70, και έχω και τα 2 φουρφούρια της κορσαιρ σε φαν κοντρόλερ στο low και είναι υποφερτά ακόμα και σε εμένα που είμαι σχετικά παράξενος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.