Jump to content

Είναι άραγε οι modded εκδόσεις των Windows πειρατικές;;;

newmail115

Recommended Posts

Με αφορμή το κλείδωμα ενός ακόμη πόστ που είχε ως θέμα μια modded έκδοση των Windows,

ανοίγω αυτή την νέα συζήτηση για να ακουστούν οι γνώμες όλων για το τι πιστεύουν για τα "φιξαρισμένα" Windows.

Προσωπικά θεωρώ ότι καμία έκδοση των Windows δεν είναι παράνομη (εφόσον βέβαια δεν έχει κομμένα services),

απο την στιγμή που θα την ενεργοποιήσουμε με κάποιο γνήσιο κλειδί που έχουμε νόμιμα προμηθευτεί.

Κανένα λογισμικό δεν είναι παράνομο ή "πειρατικό" όπως λένε όταν έχει ενεργοποιηθεί μέ γνήσιο κλειδί.

Όλα αυτά βέβαια με την προυπόθεση να μην έχουν πειραχθεί ή κοπεί όπως είπα και παραπάνω services της Microsoft.

Αν κάποια έκδοση έχει φιξαριστεί μόνο στο εμφανισιακό κομμάτι ή απλά έχουν προσθεθεί κάποια freeware προγράμματα και drivers δεν νομίζω ότι τα κάνει πειρατικά.

Πειρατικά θεωρούνται κυρίως όταν πάμε να τα ενεργοποιήσουμε με "πλάγιους" τρόπους...

Έχουν βγεί διάφορα προγράμματα που μας επιτρέπουν να προσαρμόζουμε τα Windows ανάλογα με τις απαιτήσεις μας.

Έτσι λοιπόν αν εγώ φτιάξω μια προσωποποιημένη έκδοση των Windows 7 που έχω και την δώσω και σε κάποιον φίλο μου, αυτό θεωρείτε πειρατικό;;;

Μα δεν θα το ενεργοποιήσει με το δικό μου κλειδί αλλά με το δικό του, που το έχει χρυσοπληρώσει κιόλας μάλιστα όπως όλοι μας...

Θα ήθελα λοιπόν να διαβάσω και τις απόψεις σας σε αυτό το θέμα γιατί είναι πολύ λεπτό και νομίζω ότι σε αρκετές περιπτώσεις αντιμετωπίζεται άδικα με το "καπέλωμα" του ότι "όλα είναι πειρατικά και δεν συζητούμε γι αυτά"...

Ξέρω ότι έχουν γίνει πολλές σχετικές συζητήσεις αλλά καλό θα είναι να προσπαθήσουμε να βγεί επιτέλους και κάποιο νόημα έκτος απο αντιπαραθέσεις:)

Αν θεωρείτε ότι το θέμα δεν είναι άξιο συζήτησης παρακαλώ κάποιον διαχειριστή να το κλειδώσει άμεσα:shutup:

Θα συμφωνησω στο ότι αν ενεργοποιείς με νόμιμο τρόπο δεν είσαι παράνομος( με γνήσιο αγορασμένο κλειδί)

Η εκδοση όμως είναι "πειρατική" γιατί δεν έχει την άδεια του δημιουργού .......

Επίσης ρισκάρεις γιατί δεν ξέρεις αν κρύβεται μέσα κακόβουλο λογισμικό

Αν εχεις αγοράσει λογισμικό δεν νομίζω ότι αξίζει το ρίσκο. Καλύτερα είναι να προσπαθήσεις να αλλάξεις το γνήσιο και να το προσαρμόσεις στις ανάγκες σου

Απο την στιγμη που το προμηθευεσαι με παρανομους τροπους, διαπρατεις παρανομια, Ο,ΤΙ και να κανεις μετα !

Θες να φτιαξεις δικια σου εκδοση; αγορασε το αυθεντικο και μετα κανε οτι θες!

(Αν και εχω την εντυπωση οτι στο EULA αναφερει οτι δεν εχει το δικαιωμα ο τελικος χρηστης να αλοιωνει το προγραμμα...)

Sent from my iPad using Tapatalk

Μπορείς να κατεβάσεις τα windows νόμιμα χωρίς cdkey από το digital river (google it) που είναι digital distributer της μικροσοφτ, και να βάλεις το product key σου.

Έτσι έκανα και γω όταν πήρα τα 7 prof, μιας και π@π@ρίστηκαν, μου έδωσε κανονικά στο webstore το product key, αλλά δε μου έστειλε το download link (κάπου crash-αρε ο firefox).

Μετά κάνεις ότι γουστάρεις. Το να το κατεβάσεις από κάπου, είτε έχει, είτε δεν έχει μέσα product key, από την στιγμή που δεν έχει πάρει άδεια από την μικροσοφτ, είναι παράνομο.

(Αν και εχω την εντυπωση οτι στο EULA αναφερει οτι δεν εχει το δικαιωμα ο τελικος χρηστης να αλοιωνει το προγραμμα...)

Φίλε μου για να λέω την αλήθεια, αυτό δεν το έχω διαβάσει...:wall:

Μπορείς να κατεβάσεις τα windows νόμιμα χωρίς cdkey από το digital river (google it) που είναι digital distributer της μικροσοφτ, και να βάλεις το product key σου.

Φίλε μου απο Digital River κατεβάζεις Free;

Γιατί έχω ένα κλειδί απο Vista Ultimate αλλά δεν έχω πλέον το DVD...

To αυτό.Στις περισσότερες περιπτώσεις software, αγοράζεις μόνο το δικαίωμα χρήσης και ουχί το δικαίωμα μεταβολής του software.

Από τη στιγμή που έχω αγορασμένο κλειδί, είναι δικαίωμά μου να χρησιμοποιήσω όποια έκδοση θέλω.

Μην μπερδεύετε το EULA με αυτό το θέμα, δεν έχει καμία σχέση. Το να βάλεις skin, να έχεις περασμένες ρυθμίσεις από πριν, να εξαιρέσεις άχρηστο software, να βάλεις drivers που θέλεις, κλπ, δεν είναι "software modification" κατά τον ορισμό του EULA. Δεν κάνεις τίποτα παραπάνω από πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις έτσι κι αλλιώς. Το ότι έχεις ένα dvd που είναι έτοιμο και μετά την εγκατάσταση δε χρειάζεται να φας 2-3 ώρες να περνάς τα ίδια προγράμματα και τις ίδιες ρυθμίσεις, σε καμία περίπτωση δεν είναι παράνομο. Παράνομο θα ήταν αν πείραζες αρχεία της Μ$, με τέτοιο τρόπο που δε γίνεται να τα πειράξεις αλλιώς. Ακόμα και services να έχεις κόψει, αν αυτό μπορεί να γίνει σε στημένα Windows από τον administrator, τότε πάλι δεν είναι παράνομο.

Όσο για το EULA, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κριθεί παράνομα και καταχρηστικά.

Σκέψου ότι στην εταιρία μας η BSA, μας έστειλε email ρωτώντας πόσες άδειες Windows έχουμε και πόσους υπαλλήλους. Τα στείλαμε, ήταν οκ και δεν ασχολήθηκαν μαζί μας. Αν είχα και 10 Photoshop "ξεκλείδωτα", δεν τους ένοιαζε.

@πό τη στιγμή που έχω αγορασμένο κλειδί, είναι δικαίωμά μου να χρησιμοποιήσω όποια έκδοση θέλω. Αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό διότι τα προϊόντα της MS χωρίζονται σε εκδόσεις (Win 7 Home Prm, Win 7 Pro, Win 7 Ult) και κανάλια αδειοδότησης (Win 7 OEM, DSP, FPP και VL)

Για παράδειγμα ένα product key Windows 7 Ultimate OEM ΔΕΝ δουλεύει σε μία άδεια Windows 7 Ultimate Retail ή Volume License.

Το να μοντάρεις μία άδεια Windows και να την δώσεις σε κάποιον άλλον πάλι υπάρχει θέμα διότι το κλειδί του στο COA μπορεί να μην επικυρωθεί διότι και τα κλειδιά υπάρχουν σε εκδόσεις που έχει να κάνει ακόμα και με την έκδοση του εγκατεστημένου Service Pack δεν είναι απλά ένας 25 ψήφιος αριθμός.

Καλό θα ήτανε πριν από κάθε ενέργεια να καλείτε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Microsoft Hellas που μπορούν να σας εξηγήσουν πως δουλεύουν οι αδειοδοτήσεις με απλά λόγια χωρίς να βγάζετε τα μάτια στο EULA.

Εάν καλείτε από Ελλάδα

801 500 3000 (Με αστική χρέωση)

211 12 06 500 (Εάν καλείτε από κινητό)

από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 8:00 έως 20:00

Εάν καλείτε από Κύπρο

+357 22674000

από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 8:00 έως 20:00

Αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό διότι τα προϊόντα της MS χωρίζονται σε εκδόσεις (Win 7 Home Prm, Win 7 Pro, Win 7 Ult) και κανάλια αδειοδότησης (Win 7 OEM, DSP, FPP και VL)

Για παράδειγμα ένα product key Windows 7 Ultimate OEM ΔΕΝ δουλεύει σε μία άδεια Windows 7 Ultimate Retail ή Volume License.

Το να μοντάρεις μία άδεια Windows και να την δώσεις σε κάποιον άλλον πάλι υπάρχει θέμα διότι το κλειδί του στο COA μπορεί να μην επικυρωθεί διότι και τα κλειδιά υπάρχουν σε εκδόσεις που έχει να κάνει ακόμα και με την έκδοση του εγκατεστημένου Service Pack δεν είναι απλά ένας 25 ψήφιος αριθμός.

Προφανώς και δεν αναφέρομαι σε "μονταρισμένα" κλειδιά ή εκδόσεις. Κι όταν λέω εκδόσεις, δε μιλάω για Home, Pro, Ultimate, κλπ. Προφανώς και αν έχω κλειδί για ΟΕΜ Home δε θα παίζει στην Retail Home, ούτε στην OEM Pro.

Συζητάμε για εκδόσεις μορφοποιημένες, με περασμένα έτοιμα skins, ρυθμίσεις, tweeks, free software, κλπ.

Προφανώς και δεν αναφέρομαι σε "μονταρισμένα" κλειδιά ή εκδόσεις. Κι όταν λέω εκδόσεις, δε μιλάω για Home, Pro, Ultimate, κλπ. Προφανώς και αν έχω κλειδί για ΟΕΜ Home δε θα παίζει στην Retail Home, ούτε στην OEM Pro.

Συζητάμε για εκδόσεις μορφοποιημένες, με περασμένα έτοιμα skins, ρυθμίσεις, tweeks, free software, κλπ.

Ήταν λάθος η διατύπωσή σου τότε θα έπρεπε να εννοήσεις τροποποιημένες υπάρχον εκδόσεις. Αν και αυτή η κίνηση θα πρέπει να γίνει με ιδιαίτερα επιφυλακτικό τρόπο διότι κάποια 3rd paty προγράμματα τροποποιούν ζωτικά αρχεία ή κλειδιά μητρώου των Windows τα οποία μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα σε θέματα ενεργοποίησης ή επικύρωσης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.