ironman Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2012 Καλησπέρα σε όλους. Περιμένω να μου έρθει ενας vertex 3 και θέλω να ξέρω σε ποιον ελεγκτή να τον βάλω. Τώρα έχω 2 seagate st3320613AS σε raid 0 πανω στον intel ich10r. Η μητρική έχει 6 sata 2 πανω στον intel ich10r, 2 sata 2 στον Jmicron jmb362 και 2 sata 3 στον marvel 9128.Για τον marvel και τα σατα 3 του, δεν έχω διαβασει καλά πράγματα (ταχύτητες γύρω στα 350mb/s) και ορισμένοι προτείνουν να βάζεις τον ssd στο ich10r.1) Που να συνδέσω τον ssd??marvel ή ich10r?2) To raid να το κρατήσω ή εφόσον θα χρησιμοποιούνται μόνο για αποθηκευση αρχείων να τους έχω σαν 2 ξεχωριστούς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaxos Φεβρουάριος 14, 2012 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2012 1) Τον SSD καλύτερα να τον συνδέσεις στον ICH10R. 2) Από τη στιγμή που οι δίσκοι θα είναι για storage το raid 0 δεν έχει νόημα. Είτε μπορείς να τους έχεις ως δύο ξεχωριστούς δίσκους είτε σε raid 1 για ασφάλεια αν δεν σε ενοχλεί η μείωση στο μισό της διαθέσιμης χωρητικότητας. Αν επιλέξεις να κάνεις raid 1, δεν υπάρχει πρόβλημα επειδή θα βάλεις RAID ρύθμιση στον controller μιας και όταν η ρύθμιση αυτή είναι επιλεγμένη, όσοι δίσκοι οι οποίοι δεν είναι μέλη κάποιας raid συστοιχίας, λειτουργούν σε AHCI mode. Καλοδούλευτος ο νέος σου SDD Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanoss44 Φεβρουάριος 14, 2012 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2012 Εχοντας και εγώ το ίδιο motherboard και παρόμειο ssd τον force gt 90gb νομίζω οτι σε οποιοδήποτε άλλο controller εκτός του marvel δεν θα δεί μεγαλύτερες ταχύτητες από περίπου 250-300 MB/sec.Τώρα για την αδύναμία του συγκεκριμένου marvel controller στο Gigabyte GA-X58A-UD3R είναι λιγο πολύ γνωστή, αλλά δεν παύει να είναι πιο γρηγορος απο τους άλλους controllers. Πρωτείνω να μπεί σε αυτόν μιας και γω δεν έχω άλλο πρόβλημα, εκτός οτι δεν είναι τόσο γρήγορος (390 mb/sec read, 250 mb/sec write)Και αυτό φυσικά υπάρχει γιατι το motherboard δεν έχει native support για sata 3 όπως το Χ79. Η τουλάχιστο όχι τόσο καλή υλοποίηση σε marvel όσο άλλα motherboards όπως η ASUS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Φεβρουάριος 14, 2012 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2012 Το πρόβλημα του Marvell δεν υφίσταται στις σειριακές ταχύτητες, όσο στις τυχαίες αναγνώσεις και εγγραφές και στα latencies. Δυστυχώς στα παραπάνω δεν έχει επαφή στις επιδόσεις σε σχέση με τον ICH10R. Προσωπικά προτείνω ICH10R. Τους μηχανικούς θα τους έκανα Raid1 για να έχω και μία κάποια ασφάλεια στα δεδομένα που θα αποθηκεύω εκει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanoss44 Φεβρουάριος 14, 2012 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2012 Έχεις δίκιο για τα random reαd και writes, είχα μείνει στο atto benchmark που δεν τα δείχνει.Πάντως εϊναι στα ίδια και καλύτερα επίπεδα (στα 4κ random) ο force gt στον marvel, με τον postville που έχω στον ich10, μετρώντας τα με το crystaldiskmark.Προσωπικά δεν νομίζω να είναι ο force τρελλα καλύτερος σε ich10Tespa Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironman Φεβρουάριος 15, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 να 'στε καλα παιδες. Από οτι φαίνεται θα τον βάλω στον ιντελ. τους hdd να τους βάλω raid στον μαρβελ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanoss44 Φεβρουάριος 15, 2012 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Ο μόνος και καλύτερος τρόπος είναι να δοκιμάσεις και τους δύο controllers:yu: Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanoss44 Φεβρουάριος 15, 2012 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Απο την βιασύνη μου δεν σου απαντησα στο δεύτερο σκέλλος. Μάλλον όχι στον marvel το raid, μόνο αν υποστηρίζουν sata 3 οι μηχανικοι δίσκοι.Προσωπική μου άποψη πάντα είναι ο ssd στον marvel και οι μηχανικοί σε raid στον ich10 του intel Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironman Φεβρουάριος 15, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 ωραια! να ρωτησω και κατι τελεταιο ελπίζω. Μπορώ να βαλω τον ssd στον ιντελ πχ. , να κανω εγκατάσταση το λειτουργικο, να κανω μετρήσεις και μετά απλά να τον αλλαξω ελεγκτη να βαλω τον νεο driver και να κανω παλι μετρήσεις χωρίς να ξαναπεράσω το λειτουργικο με Instal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanoss44 Φεβρουάριος 15, 2012 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Ναι μπορείς, δεν έχεις κάποιο περιορισμό. Για τις μετρήσεις μην ξεχασεις το drive σε aschi mode. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrCrowley83 Φεβρουάριος 15, 2012 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 o marell με αναβαθμιση firmware και latest drivers (Marvell drivers) τα παει καλυτερα απο πριν (μην αρκεστεις στους drivers απο το site της gigabyte)ενταξει δεν ειναι και ο καλυτερος controller αλλα δοκιμασε αυτο που σου λεω και θα δεις διαφορα. αν δε σου κανει κοπο ποσταρε και μετρησεις πριν και μετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
thanoss44 Φεβρουάριος 15, 2012 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Εαν δεν σου κάνει κόπο σε ποιούς απο όλου του drivers κάτω απο το section serial sata αναφέρεσαι γιατι πρέπει να έχω βάλει κάποιους απο και αυτούς όταν έψαχνα παρέλπιδα για τα χαμηλά scores που είχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrCrowley83 Φεβρουάριος 15, 2012 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Drivers Version 1.2.0.1016 WHQL (Xp/Vista/7) NewMarvell Storage Utility (MSU) Version 4.1.0.2003 NewFirmware pour MV-91xx Version 2.2.0.1125 New Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironman Φεβρουάριος 15, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2012 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Σε λίγες μερες που φτανει στα χερια μου ο δισκος, θα ποστάρω και μετρήσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironman Μάρτιος 2, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2012 Λοιπόν έχουμε τα πρωτα αποτελεσματα. intel ich10r και marvell Για πειτε μου τι αλλες πληροφοριες θελετε και αν ειναι να κανω κανα άλλο benchmark. Σε ποιον λέτε να το αφησω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 2, 2012 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2012 Βασικά τρέξε τα ίδια τεστ, χωρίς αλλαγή της default ρύθμισης του CrystalDiskMark.Δηλαδή άσε τη ρύθμιση στο random data. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironman Μάρτιος 2, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2012 ορίστεεε marvel intel τι προτείνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 2, 2012 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2012 Στα Writes είσαι μία ή η άλλη... Ενώ ο Marvell είναι καλός στα 4Κ QD32, στα 4Κ είναι πιο αργός (λίγο).Στα reads είναι μπροστά στα sequential και χάνει στα 4Κ και 4Κ QD32.Τρέξε και ένα AS SSD Benchmark ή ένα HD Tune Pro Random Access Read test. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironman Μάρτιος 2, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2012 Για δειτε και αυτα μαρβελ ιντελ (o marvel σαν να μου φαινεται λιγο γρηγοροτερος στο bootarisma αλλα δεν ειμαι και σιγουρος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάρτιος 3, 2012 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2012 Βασικά πέρνα και τους drivers για τον Intel:http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=2101&DwnldID=20624&ProductFamily=Chipsets&ProductLine=Chipset+Software&ProductProduct=Intel%C2%AE+Rapid+Storage+Technology〈=eng Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.