Jump to content

Προβλημα 'στησιματος' λειτουργικου!!!

Dark Oblivion

Recommended Posts

άρα δεν είναι σκληρός, πάμε στις μνήμες, Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool, μπορείς να τρέξεις και απο Livecd των ubuntu αν το έχεις εύκαιρο..

Απερνεργοποιήσες την αυτόματη επανεκίνηση?

Αν ναι, όταν σου βγει bsod, πάρε φώτο.. Κάπου είχα δει στο φόρουμ για ένα πρόγραμμ που διάβαζε και τα minidump files (αρχεία αναφοράς του σφάλματος) αλλά δεν θυμάμαι τι και πως..αν το ξέρει κάποιος ας το πει!

Το θεμα ειναι οτι τωρα θα πρεπει να κανω 'εγκατασταση win' ,οποτε τα πειραματα για τις ram το πρωι...

Πως απενεργοποιω την αυτοματη επανακινηση?

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply

δεξι κλι στο my computer/properties/advanced system settings/advanced/startup and recovery, press settings and then untick automatic restart.

θα ξανακάνεις φορμάτ? το memtest δεν τρέχει πριν ξεκινήσει το λειτουργικό. πάντως αν κάνεις μην κάνεις κόλπα με το δίκτυο, άσε την μια κάρτα γραφικών και βάλε τα απαραίτητα προγραμματα

δεξι κλι στο my computer/properties/advanced system settings/advanced/startup and recovery, press settings and then untick automatic restart.

θα ξανακάνεις φορμάτ? το memtest δεν τρέχει πριν ξεκινήσει το λειτουργικό. πάντως αν κάνεις μην κάνεις κόλπα με το δίκτυο, άσε την μια κάρτα γραφικών και βάλε τα απαραίτητα προγραμματα

Βασικα κανω τωρα την εγκατασταση... Πριν απο αυτο αλλαξα και την ram και εβαλα μια αλλη που ειχα πριν την αναβαθμιση ,1g. Μηπως εφταιγε η ram γιατι οπως ειχα αναφερει σε αλλο thread την ram που ειχα επανω την πηρα μαζι με την mobo απο συμφωρητη... και την εδωσε για 2g (2giga την ειχε δει κιολας στην αρχη ,αν θυμαμαι),και εκτοτε την εβλεπε σαν 1.

[MENTION=14777]patirgerasimos[/MENTION] : Μηπως ξερεις γιατι σημερα που προσπαθω να κανω (παλι) εγκατασταση των win... μια μου τον βλεπει το σκληρο στο bios και μια οχι??? Τον βλεπει,ξεκιναω την εγκατασταση και μολις φτανει στο σημειο που διαλεγω Partition και κτλ κτλ δεν βρισκει κανενα σκληρο.

δοκίμασε άλλη θύρα sata, και δοκίμασε άλλο σκληρό, μέχρι το στάδιο να επιλέξεις Partition κλπ χωρίς να προχωρήσεις σε εγκατάσταση. Αν στο κάνει και σε άλλο δίσκο, τότε μάλλον είναι μητρική..

δοκίμασε άλλη θύρα sata, και δοκίμασε άλλο σκληρό, μέχρι το στάδιο να επιλέξεις Partition κλπ χωρίς να προχωρήσεις σε εγκατάσταση. Αν στο κάνει και σε άλλο δίσκο, τότε μάλλον είναι μητρική..

1ον : Δεν το εκανε εξαρχης...

2ον : Τον 2t τον βλεπει 'παντα'. Εδω δημιουργουταν αλλο θεμα. Εχω τον 500,τον φορμαρω,τον κανω δυο partition,ενα 90g για τα win και τα υπολοιπα για οτιδιποτε αλλο. Οταν παταω να κανει boot για να ξεκινησει η εγκατασσταση των win στο σημειο που ειναι με τα partition διαλεγω το μικρο του 500αρη και μου λεει οτι δεν μπορει να κανει εγκατασταση γιατι εχει βρει αλλο partition με το ονομα system και κτλ κτλ... και πραγματικα... εχει τα δυο partition Primary και τον 2t απο το πουθενα τον ονομαζει System. Τον απενεργοποιησα απο το bios αλλα στο σημειο με τα partition τον ξαναβλεπε ,οποτε τωρα τον αποσυνδεσα τελειως. Και εκει ειναι που μια εβλεπε τον 500αρη μια οχι.

Τον 2t και τα 2 drives τα βλεπει παντα...

Πιθανόν να έκανες εγκατάσταση τα win7 με συνδεμένους και τους 2 σκληρούς και σου πέρασε αρχεία των win και στους δύο σκληρούς. Πάντα όταν έχεις πάνω από ένα σκληρό, αποσυνδέεις τους άλλους σκληρούς και αφήνεις μόνον αυτόν που θα περάσεις win7

Το σκληρό μπορεί να μην τον βλέπει όταν πας να περάσεις τα win7 γιατί θέλει τους sata drivers.

Πιθανόν να έκανες εγκατάσταση τα win7 με συνδεμένους και τους 2 σκληρούς και σου πέρασε αρχεία των win και στους δύο σκληρούς. Πάντα όταν έχεις πάνω από ένα σκληρό, αποσυνδέεις τους άλλους σκληρούς και αφήνεις μόνον αυτόν που θα περάσεις win7

Το σκληρό μπορεί να μην τον βλέπει όταν πας να περάσεις τα win7 γιατί θέλει τους sata drivers.

Μα παντα τον εβλεπε... εβλεπε και τον μεγαλο και τον μικρο. Και ξαφνικα αρχησε μια να βλεπει και μια οχι τον μικρο... δεν θεωρω λοιπον οτι εχει να κανει με τους sata drivers.

[MENTION=15869]Dark Oblivion[/MENTION] από όλα αυτά που σου έχουμε προτείνει τι έχεις κάνει και τι αποτελέσματα πήρες?? Γιατί το μόνο που βλέπω είναι να προτείνεις αντεπειχηρήματα σε όποια πρόταση.. Μπορεί να μην έχεις χρόνο να ασχοληθείς παραπάνω, αλλά κάνε μερικά από αυτά που προαναφέρθηκαν γιατί αλλιώς δεν σε βλέπω να βγάζεις άκρη..

φιλικά στο λέω

@Dark Oblivion από όλα αυτά που σου έχουμε προτείνει τι έχεις κάνει και τι αποτελέσματα πήρες?? Γιατί το μόνο που βλέπω είναι να προτείνεις αντεπειχηρήματα σε όποια πρόταση.. Μπορεί να μην έχεις χρόνο να ασχοληθείς παραπάνω, αλλά κάνε μερικά από αυτά που προαναφέρθηκαν γιατί αλλιώς δεν σε βλέπω να βγάζεις άκρη..

φιλικά στο λέω

Λοιπον για αρχη εβαλα τον τσεκαδορο των hdd να τσεκαρει και τους δυο σκληρους. Υγιεστατοι. Μετα αλλαξα ram ... και σε καποιο σημειο παλι μου πεταξε μπλε οθονη. Αυτο με το να ακυρωσω το αυτοματο restart δεν ειχα προλαβει να το κανω... γιατι αλλωστε με το που πετουσε μπλε οθονη μετα απο format δεν μπορουσα να μπω στα win ουτε απο safe mode. Και τελικα κατεληξα οτι αυτο το παθαινει μαλλον αμεσως μετα την εγκατασταση των drivers της mobo.

να κανω μια βασικη ερωτηση που αν ειδα καλα δεν ρωτησε κανεις αλλος

τι τροφοδοτικο εχεις?

εισαι σιγουρος καταρχην πως σηκωνει τις 2 καρτες που εχεις βαλλει?

απο αυτα που περιγραφεις , στα δικα μου ματια, το πιο πιθανο ειναι να εχεις θεμα με το τροφοδοτικο

Εν το μεταξυ... Ενα αλλο 'κουφο' που βιωνει ο θπολογιστης μου ειναι το εξης :

Στα τελευταια φορματ ,μετα που κανω την εγκατασταση των Win (απο στικακι)... δεν μου εγκαθηστα τον internet explorer ,οποτε ΑΝ δεν ειχα αλλο pc να κατεβασω πχ τον firefox ,δεν θα ειχα περιηγητη...

Πως εξηγειται αυτο???

δεν το προσεξα για το τροφοδοτικο

μηπως φταιει η εκδοση του λειτουργικου που χρησημοποιεις?

δοκιμασες να κατεβασεις καποια αλλη για να κανεις την εγκατασταση?

Η εγκατασταση απο stickaki δεν εχει τον ie. Ειναι απο unattended και οχι αρχικη εκδοση στο stickaki. Βασικα αν εκανες αναζήτηση για iexplorer ισως στον έβρισκε.

Το όλο προβλημά σου μου δίνει σημάδια λάθος driver. Και απο άγχος κλπ κάνεις άλλα λάθη κ βρίσκεσαι στο χάος κάθε φορά.

Sent from my Optimus 2X using Tapatalk

Η εγκατασταση απο stickaki δεν εχει τον ie. Ειναι απο unattended και οχι αρχικη εκδοση στο stickaki. Βασικα αν εκανες αναζήτηση για iexplorer ισως στον έβρισκε.

Το όλο προβλημά σου μου δίνει σημάδια λάθος driver. Και απο άγχος κλπ κάνεις άλλα λάθη κ βρίσκεσαι στο χάος κάθε φορά.

Sent from my Optimus 2X using Tapatalk

Μα απο αυτο το στικακι εβαζα windows παντα ,ακομα και στο laptopaki. Και στο λαπτοπ και παλιοτερα (πριν 4 format) παντα στο πρωτο login εβλεπα κατω κατω διπλα απο το Start και τον IE. Τωρα τιποτα... μονο 'τα εγγραφα μου' και το 'windows media player'.

μήπως να το αφήσεςις χωρίς driver?? τίποτα και άσε το windows update να κατεβάσει μόνο του...

Αυτο ηθελα να το ρωτησω και σκεφτομουν να το κανω νεο thread. Ειναι ασφαλη ολα τα update που κανουν τα win??? Δεν εχω να φοβαμαι για κανενα 'αχρηστο' - επικινδυνο αρχειακι που ισως δημιουργει ακομα και conflict. E?

conflict εγώ δεν έχω, και έχω βάλει τα πάντα εκτός απο τα genuine advantage.. (οχι γιατι δεν ειναι γνήσια αλλά δεν γουστάρω).. Βέβαια δεν ξέρω αν θα στα κατεβάσει όλα...

Άκου τι θα κάνεις για να δεις αν φταίνε τα driver.

1. Clean install. Δεν βάζεις κανένα driver, Και δημιουργείς σημείο επαναφοράς, Και αυτό με το blue screen Που σου είπα πιο πάνω

2. Κατεβάζεις τα drivers από site των κατασκευαστών. Τα βάζεις ένα ένα. Πριν εγκαταστήσεις κάθε driver θα δημιουργείς νέο σημειο επαναφοράς. Έτσι αν γίνει μλκ, θα βάζεις το usb και μπαίνεις στο recovery Και θα κάνεις επαναφορά συστήματος.. (θα πάρεις και μια φώτο το blue screen)

Εναλλακτικά Μπορείς να βάλεις τα Win να μην περάσεις κανένα driver και να αφήσεις να κατεβάσει μόνο του ότι βρει..(δεν ξέρω αν κατεβάζει drivers για το chipset)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.