Jump to content

Προβλημα 'στησιματος' λειτουργικου!!!

Dark Oblivion

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους (και παλι)...

Αντιμετωπιζω (μαλλον)σοβαρο προβληματακι ... αφου δεν μπορω να δουλεψω καν το pc μου.

Πως εχει λοιπον το στορυ:

Εκανα πριν καμια βδομαδα περιπου μια μικρη αναβαθμιση αλλαζοντας mobo,ram,κουτι,καρτα ηχου και απο μια Ati πηγα σε δυο GTX260 sli.

Τελειωνω με το στησιμο του hardware και βαζω windows και μετα ολα τα βασικα (και οχι μονο) utilities-programms.

Μια βδομαδα τωρα μονο κανα youtube ,λιγο need for speed,λιγο χρηση του νετ προλαβα να κανω/ασχοληθω,αντε και καμια ταινια.Το λεω αυτο για να μην βγει βιαστικο συμπερασμα οτι το 'φορτωσα' καπως το pc.

Απο προχτες λοιπον πηγα να το 'ανοιξω' και εκανα ποοοοοοοοοοση ωρα για να βγαλει το STARTING WINDOWS ,ποοοοοοοση ωρα για να πεταξει το παραθυρο με το password και αλλη τοοοοοση ωρα για να μπει στα win που εκει δεν με αφηνε να κανω πουθενα κλικ.

Restart στο restart... τιποτα.

Κανω χτες format (παλι) και το βραδυ που τελειωνει το ολο θεμα... και αρχιζω να βαζω κανα δυο utilities - programms. Μετα ασχοληθηκα με το να του βαλω χειροκινητα ip στην καρτα δικτυου για να μπορω να βλεπω το ενα pc απο το αλλο ,πραγμα που δεν ειχα κανει παλιοτερα. Και μετα το τελος του φορματ και κυριως μετα το 'στησιμο' της ip μου πεταγε που και που BSOD. Το κλεινω ,παω για υπνο και τωρα το μεσημερι που το ανοιξα... πηγαινε να φορτωσει τα win πεταγε BSOD και εκανε restart. Καταφερα με την βοηθεια συμφωρητη να μπω σε safe mode ,φορτωνει ,πεταει BSOD και ξανα ρεσταρτ.

Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει? Φτανω στο σημειο να θελησω την βοηθεια σας γιατι ξερω οτι ΤΑ ΠΑΝΤΑ (και ειδικα τα κοαλα) μπορει να δημιουργουν (απλα γιατι τους την βαρεσε) conflict απο το πουθενα...

- Τι μπορει να φταιει?

- Το οτι η mobo εχει ενσωματωμενες 2 θυρες ethernet και καπου εκει γινεται η δουλεια?

- Κανω εγω κατι λαθος με το στησιμο του SLI,μιας και πρωτη φορα το δοκιμαζω?

- Ειναι hardware η software αραγε το προβλημα?

- Υπαρχει κατι που να μπορω να τρεξω για 'τσεκαρισμα' και ανιχνευση του προβληματος?Καποιο utilitie/programm?

• Replies 47
  • Created
  • Last Reply
Σε τετοιες περιπτωσεις που 'ολα' μπορουν να φταινε, τσεκαρεις το καθε νεο κομματι μονο του διεξοδικα σε 2ο PC.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Στο αν πετανε BSOD και εκει??? Και φταιει καπως το SLI πραγμα που δεν θα μπορω να το τσεκαρω σε αλλο Pc?

1. προλαβαίνεις να απενεργοποιήσεις το αυτόματο restart ώστε να δεις τι λέει το bsod? δοκίμασε να βγάλεις το αρχείο με κανα live cd.

2. Ram cpu mobo είναι συμβατές ?

3. Τρέχειs memtest για μνήμες.

4. Τι προγράμματα utilities βάζεις? μήπως στην κάνουν αυτά

5. Άσε τα κόλπα με τις ip βάλε κλασσικά το καλωδιάκι του ρουτερ

Γνώμη είναι να αφήσεις την μια κάρτα γραφικών μέσα, να κάνεις φορμάτ, να βάλεις driver, και κανα 2 βασικά προγράμματα, να δεις πως θα πάει.

Το τροφοδοτικό σου σηκώνει τις 2 κάρτες?

1. προλαβαίνεις να απενεργοποιήσεις το αυτόματο restart ώστε να δεις τι λέει το bsod? δοκίμασε να βγάλεις το αρχείο με κανα live cd.

2. Ram cpu mobo είναι συμβατές ?

3. Τρέχειs memtest για μνήμες.

4. Τι προγράμματα utilities βάζεις? μήπως στην κάνουν αυτά

5. Άσε τα κόλπα με τις ip βάλε κλασσικά το καλωδιάκι του ρουτερ

Γνώμη είναι να αφήσεις την μια κάρτα γραφικών μέσα, να κάνεις φορμάτ, να βάλεις driver, και κανα 2 βασικά προγράμματα, να δεις πως θα πάει.

Το τροφοδοτικό σου σηκώνει τις 2 κάρτες?

1. Αν θες κανε μου μια μικρη αναλυση του τι και πως ... δεν την ξερω την ολη διαδικασια που αναφερεις.

2. Την mobo και την ram τα πηρα απο συμφωρητη και απο οσο ξερω αφου 'ανοιγουν' , δουλευουν. O cpu ειναι ο 6400 775 socket και το εψαξα πριν παρω την mobo γιατι ηθελα mobo για αυτον αλλα με sli.

3. Λες να φταιει η ram?

4. Τα βασικα... acrobat reader, flash, κανα δυο players, κανα δυο κιθαρας/μουσικης ,κατεβαστηρια και κτλ κτλ. Αυτα που βαζω παντα...

5. Δεν νομιζω οτι μπορω να αποφυγω τα 'κολπα' ,γιατι μιλαμε για 3 υπολογιστες , ενα δικτυακο WD και ενα Synology...

Χτες ετσι το εκανα... εβαλα την μια...κανονικα τα win και παλι αν θυμαμαι καλα πεταξε BSOD.Και οταν σταθεροποιηθηκε εβαλα και την δευτερη.

Psu : Coolemaster Real power 1000watt

δεξι κλι στο my computer/properties/advanced system settings/advanced/startup and recovery, press settings and then untick automatic restart. κάπου αποθηκεύει το report. Ίσως αν μπορέσεις με livecd να πάρεις το αρχείο του report και να δεις γιατί κάνει reboot. Πάντως αν μπορείς να μην κάνει αυτόματα ρεσταρτ, θα μείνει με την μπλε οθόνη μέχρι να κάνεις εσύ ρεσετ, οποτε θα μπορείς να βγάλεις φώτο.

Τρέξε mem test για τις ραμ. Τωρα αυτό με το δίκτυο δεν κατάλαβα τι έκανες ή τι θες να κάνεις. Αν είσαι σίγουρος ότι δεν φταίει από εκεί, αστο αλλιώς κλασσικά καλωδιάκι για να αποκλείουμε ενδεχόμενα..

Δεν τσεκάρεις και τον σκληρό καλού κακού?

όσο για την συμβατότητα πάλι έλεγξε αν μπορείς για να αποκλείουμε ενδεχόμενα, μπορεί να υπάρχει κάποιος περιορισμός..Αλήθεια τι ραμ έχεις? κλόκαρες τπτ?

τσέκαρε πρώτα τον δίσκο...

Α...ΝΑΙ!!! Αυτο το ξεχασα να το αναφερω... οτι σε καθε εκινηση μου με ρωταγε αν ηθελα να κανω τσεκαρησμα σκληρου. Στην περιπτωση που φταιει ο σκληρος... υπαρχει καποιο utilitie (αξιοπιστο) που να βγαζει το τι και πως απο σφαλματα/ελατωματα του σκληρου???

Α...ΝΑΙ!!! Αυτο το ξεχασα να το αναφερω... οτι σε καθε εκινηση μου με ρωταγε αν ηθελα να κανω τσεκαρησμα σκληρου. Στην περιπτωση που φταιει ο σκληρος... υπαρχει καποιο utilitie (αξιοπιστο) που να βγαζει το τι και πως απο σφαλματα/ελατωματα του σκληρου???

Hard Disk Sentinel

η εμπειρεία λέει ότι τα περισσότερα θέματα με σκληρό καλύπτονται και δεν διορθωνονται.

Τελικά κάνεις chkdsk και τι σου λέει.

Εγγύηση σε καλύπτει ακόμα στον σκληρό?

99% αυτό είναι το πρόβλημα σου

η εμπειρεία λέει ότι τα περισσότερα θέματα με σκληρό καλύπτονται και δεν διορθωνονται.

Τελικά κάνεις chkdsk και τι σου λέει.

Εγγύηση σε καλύπτει ακόμα στον σκληρό?

99% αυτό είναι το πρόβλημα σου

Εγγυηση (e-shop) εχω αλλο 1.5 χρονο. Μιλησα το πρωι με το service και μου ειπαν οτι αν μετα απο ελεγχο διαπιστωθει οτι βγηκε 'off' ,θα μου κοψουν πιστωτικο 39 ευρω οσο τον ειχα παρει. Γιατι προφανως και δεν μπορουν οι ιδιοι να μου δωσουν καινουριο που κανει 109 τωρα. Εκτως και αν περιμενω ΛΕΝΕ ενα μηνα να τον στειλουν στην WD και τον αντικαταστησουν αυτοι...

συγγνώμη έτρεξες κάποιο διαγνωστικό και κατέληξες ότι φταίει ο σκληρός?

Αυτο θα γινει το βραδυ γιατι τωρα ειμαι δουλεια... το διαγνωστικο που ανεφερες πιο πανω εννωεις σωστα? Η υπαρχει και κατι αλλο? Απλα πηρα το eshop να σιγουρευτω για την υπονοια που ειχα οτι θα μου ελεγαν αυτα που μου ειπαν... ωστε να ειμαι προετοιμασμενος να ξεχασω τον σκληρο αν βγουν 'λαθη'...

δεν είναι μόνο αυτό, και το HD tune σου δίνει στοιχεία για την υγίεία του σκληρού ακόμα και το chdsk των Windows κάνει δουλειά. Βέβαια μετά από bsod είναι ψιλο-στάνταρ διαδικασία να ζητάει έλεγχο του δίσκου, οπότε μπορεί να μην είναι από κει

δεν είναι μόνο αυτό, και το HD tune σου δίνει στοιχεία για την υγίεία του σκληρού ακόμα και το chdsk των Windows κάνει δουλειά. Βέβαια μετά από bsod είναι ψιλο-στάνταρ διαδικασία να ζητάει έλεγχο του δίσκου, οπότε μπορεί να μην είναι από κει

Εφοσον μια - μιαμιση βδομαδα τωρα λειτουργουσε μια χαρα.. τι μπορει να το εκανε να πεταξει BSOD?

CHKDSK /F /R

εάν έχεις win 7 θα σου φάει όλη τη μνήμη, αλλα θα γίνει η δουλειά.

κατόπιν τρέχεις HD tune pro, στο read test.

μετά τα διαγνωστικά του δίσκου (read test).

θα σου πάρει κάμποσες ώρες.

μετά ξαναμιλάμε :)

κοίτα αν δεν τρέξεις κάποιο τεστ να δούμε τι είναι οκ και τι όχι δεν έχει νόημα να παίζουμε τις 10 ερωτήσεις. Μπορεί ο σκληρός να χάλασε, μπορεί να έχει χαλάσει περιοχή της μνήμης. Δεν ξέρω ούτε μπορώ να σου πω.

Όταν πας σπίτι σου δοκίμασε αν μπορείς αυτό που ειπα παραπανω (να μην κάνει restart αυτόματα στις μπλε οθόνες) και τρέξε διαγνωστικά για μνήμες και σκληρό. Επίσης έλεγξε συμαβτότητες με site κατασκευαστών (3η φορά που το λέω :p)

Ειπες ότι την μητρική την πήρες μεταχειρισμένη. Μπορεί να φταίει και αυτό, εγγύηση έχει?

[MENTION=14777]patirgerasimos[/MENTION] : Με βαση λοιπον το Hard disk sentinel τα αποτελεσματα του σκληρου ειναι performance:100 , health:100. Αρα???

Το ιδιο ειπε (με αλλα λογια :p :P ) και ο 'τσεκαδορος' των Win.

άρα δεν είναι σκληρός, πάμε στις μνήμες, Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool, μπορείς να τρέξεις και απο Livecd των ubuntu αν το έχεις εύκαιρο..

Απερνεργοποιήσες την αυτόματη επανεκίνηση?

Αν ναι, όταν σου βγει bsod, πάρε φώτο.. Κάπου είχα δει στο φόρουμ για ένα πρόγραμμ που διάβαζε και τα minidump files (αρχεία αναφοράς του σφάλματος) αλλά δεν θυμάμαι τι και πως..αν το ξέρει κάποιος ας το πει!

edit: εδώ βρήκα κάτι http://www.ehow.com/how_5349981_read-screen-death-minidump-files.html

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.