Jump to content

IPS vs 3D

kliro

Recommended Posts

Η χρήση του Η/Υ γίνεται κυρίως για gaming και για ταινίες, οπότε δεν ενδιαφέρομαι για web design κλπ.

Οι ιντσες της οθόνης πρέπει να είναι 22+.

Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 250 - δύσκολα 300.

Παρατηρήσεις:

Καθώς δεν κατέχω ιδιαίτερες γνώσεις περι monitors,συγχωρέστε τυχόν λάθη όσο κραυγαλέα και αν είναι.

Έτσι,εφόσον η οθόνη προορίζεται για gaming διάβασα ότι ίσως να υπάρχουν προβλήματα με οθόνες με ips panel (δεν ξέρω κατα πόσον ισχύει).Εννοώ οτι σε συνθήκες σχεδόν σκοταδιού κατα τις οποίες έχω συνηθίσει να παίζω θα αντιμετωπίσω πρόβλημα με την οθόνη?aka ghosting problems?

Από οθόνες με ips panel έχω ξεχωρίσει τις dell u 2312 και u 2412.

Ωστόσο σε πολλά threads βλέπω συνεχώς προτάσεις για αγορά οθονών με ips panel.

Διάβασα οτι οθόνες με TN panel υστερούν σημαντικά στην απόδοση(ως προς την ζωντάνια) των χρωμάτων.

Έχω παρατηρήσει οτι έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά hybrid monitors/tv με 3D ( http://www.plaisio.g...-DM2350D-PZ.htm )-> με τιμή στα 245Ε με TN panel.

Εδώ θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για μετατροπή 2D σε 3D ,και κατα πόσον διατηρείται η απόδοση της οθόνης μετά την μετατροπή.

Εν κατακλείδι,

έχω ψιλοχαθεί ανάμεσα στα reviews και δεν μπορώ να αποφασίσω,ελπίζω να με βοηθήσετε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

kliro

Διάβασε φίλε μου προσεκτικά:

1. Αγοράζεις από εδώ:

Dell Ultrasharp U2311H | Skroutz.gr

κι από όπου σε βολεύει την DELL U2311h. Δεν είναι LED (- μαρκετίστικο τρικ για να πουλάνε οι εταιρίες τις χαμηλότερης χρωματικής ποιότητας και κατασκευαστικού κόστους νέες LED e-IPS οθόνες στις ίδιες τιμές με τις CCFL e-IPS προηγούμενης τεχνολογίας καλύτερες οθόνες και να καρπώνονται την διαφορά -) (- ευτυχώς γιατί αποδίδει ακριβέστερα τα χρώματα, έχει χαμηλή κατανάλωση, γρήγορο panel για gaming, πηγαίνει στα 75 Hz και είναι απόλαυση για ταινίες 720p και ιδίως 1080p -).

2. Αγοράζεις DisplayPort καλώδιο ~10€ και την συνδέεις στο PC σου, αν το υποστηρίζει η κάρτα γραφικών σου.

3. Κατεβάζεις αυτό:

http://wondercsabo.szunyi.com/PH/U2311H_50Hz_72Hz_75Hz_DP.inf

και το εγκαθιστάς σαν Driver για την οθόνη σου.

4.Κάνεις τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Βάζεις σαν Color Profile το : DELL U2311H-1 Sypder3Pro.icc

που κατεβάζεις από εδώ: DELL U2311H-1 Sypder3Pro

και τέλος:

για 6500k με 2.2 gamma και 100cd φωτεινότητα που είναι τέλεια για image/video editing/gaming/movies/anything:

Preset Modes > Custom (RGB)

R 94

G 86

B 89

Brightness 18

Contrast 77

Menu > Display Settings > Sharpness 40

Αν τα καταφέρεις θα χαζέψεις :hang3: με την ομορφιά της e-IPS τεχνολογίας οθονών και θα ξεχάσεις τα TN panels έστω και με 120 hz... Και με τιμή μόνο ~180€ όπως μπορείς εύκολα να διαπιστώσεις αν πας στο link του skroutz που σου έδωσα πιο πάνω...

PS: Αν θέλεις TV στην οθόνη σου, δεν έχεις παρά να αγοράσεις έναν MPEG4 αποκωδικοποιητή ~35€...

sdemetri

απάντησες σε ότι ακριβώς ήθελα στη συνέχεια. :dance3:

Οι οδηγίες που μου έστειλες μετά είνα για το "καλιμπράρισμα"?ή πέταξα πατάτα?

η κάρτα που έχω αθτή τη στιγμή είναι η ΑΤΙ 4770 η οποία διαθέτει 2 DVI ports αλλά όχι Display port.

Μάλλον θα πρέπει να αγοράσω και καινούργια κάρτα γραφικών..?!

Διάβασε φίλε μου προσεκτικά:

κι από όπου σε βολεύει την DELL U2311h. Δεν είναι LED (- μαρκετίστικο τρικ για να πουλάνε οι εταιρίες τις χαμηλότερης χρωματικής ποιότητας και κατασκευαστικού κόστους νέες LED e-IPS οθόνες στις ίδιες τιμές με τις CCFL e-IPS προηγούμενης τεχνολογίας καλύτερες οθόνες και να καρπώνονται την διαφορά -)

Μπορεί να πάει επίσης στο U2312HM ή Dell U2212HM που είναι και ips και led. Καθημερινά βλέπω και τις 2 οθόνες και προτιμώ σαφέστατα τις led

Ναι ειναι για το calibration σωστα ...

Όχι δεν χρειάζεσαι νέα κάρτα γραφικών... Βάλτην στο DVI απλά για τα 75hz χρειάζεσαι ένα άλλο .inf αρχείο (- αυτό που σου δίνω είναι μόνο για σύνδεση της οθόνης μέσω Displayport -) που δεν το έχω αλλά με λίγο ψάξιμο στο google θα το βρεις... χαίρομαι αν βοήθησα...:)

Εγώ πάντως που έχω δίπλα δίπλα την U2412M σε Landscape και την U2311H σε portrait,η LED μου φαίνεται καλύτερη στην αντίθεση των χρωμάτων και γενικότερα ένα κλικ καλύτερη απο την ήδη πολύ καλή 23άρα.

Τώρα σχετικά με παιχνίδια,δεν ξέρω,είδα πρόσφατα gaming σε 120hz οθόνη και μου έκανε πολυ καλή εντύπωση η διαφορά στην ομαλότητα της κίνησης...οπότε αν ενδιαφέρεσαι για παιχνίδια κυρίως θα έλεγα να κινηθείς προς τα εκεί..

Αποριες..

Η CCFL e-IPS ειναι η κλασσικη LCD;

Πριν λιγο αγορασα την 236V και μπορω να πω οτι ειναι καλυτερη απο την απλη την LED..

Επισης αν λετε εκεινο το φαινομενο που θολωνει στο σκοταδι κυριως η οθονη ( ενα θωλο ασπρο ) ghosting ναι εχει λιγο και μου τη σπαει...

Για οτι αλλο πειτε μου...

Τις CCFL τις έχω ξεφορτωθεί όλες πλέον. Ότι υπάρχει σε οθόνη είναι σε LED

οι διαφορές σε LED και CCFL δεν είναι τεράστειες αλλά ορατές. Εχει να κάνει με το φωτισμό στο panel και τα led έχουν πιο ομοιόμορφο και πιο λευκό χρώμα. Είναι λοιπόν ελαφρώς πιο σταθερές σε χρώμα και πιο ξεκούραστες. Δεν θα μιλήσω καθόλου για κατανάλωση αλλά αν έχει τύχει να λύσεις CCFL και να αντικαταστήσεις την λάμπα σε panel θα έχεις δει και το inverter που έχει καθώς χρειάζεται υψηλές τάσεις για να δουλέψει η CCFL.

Αν θες ποιότητα ΟΚ ...πας σε ips αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για CCFL έναντι LED. Κάνει καραμπαμ η CCFL από το πιο κιτρινωπό άσπρο που έχει σε σχέση με τις LED

Κάθε τεχνολογία έχει τα + και τα - της...Όσον αφορά τις LED είναι γνωστό το πρόβλημα με την ανομοιόμορφη διάχυση του φωτός σε αντίθεση με τις CCFL. Δίνουν βέβαια την δυνατότητα κατασκευής λεπτών οθονών αλλά θα ήταν χρήσιμος γι αυτές ένας διαχυτής φωτός για ομοιόμορφη διάχυση που θα αύξανε όμως το πάχος της οθόνης γι αυτό κ οι εταιρίες δεν τον χρησιμοποιούν. Τώρα αν σ'ενδιαφέρει τόσο πολύ η χαμηλή κατανάλωση οκ αλλά δεν προκύπτει από πουθενά μέχρι στιγμής ότι οι LED είναι καλύτερες από τις παλαιές CCFL. Όσο για το κιτρινωπό άσπρο που λες μάλλον θα πρέπει να αρχίσεις να καλιμπράρεις τις οθόνες σου...

Πάνω που είχα καταλήξει στην dell και είχα ηρεμίσει από πλευρά αναζήτησης μου βάλατε φωτιές...και διαβάζω για response time , input lag...:wall: για gaming..

H κατανάλωση δεν ειναι κατι που με ενδιαφέρει.

Θα την βρω την άκρη που θα πάει..

Συνεχίζω το ψάξιμο και οτι απορία δημιουργηθεί ξαναποστάρω.

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.