Jump to content

locked HDD από Acer aspire 8530g και δεν αναγνωρίζεται πουθενά!

Pokemon640

Recommended Posts

Η ιστορία έχει ως εξής, είχα ένα laptop Acer aspire 8530G και δύο σκληρούς δίσκους, έναν Corsair F60 SSD συν τον stock HDD θαλασσόπορτα 500GB (seagate). Από τη πρώτη μέρα που είχα το laptop είχα κωδικό και στο bios και στο σκληρό δίσκο ωστε να ξέρω ότι τα δεδομένα μου είναι κάπως ασφαλή. (σε περίπτωση κλοπής)

Πρίν 2 μέρες το motherboard του acer μας την έκανε και δε ξεκίναγε (βάση λεγόμενων κάποιων τεχνικών από το Π και τα multiΔrama), χθές που έβαλα τον Corsair για να πάρω τα δεδομένα μου στο σταθερό Η/Υ πήρα ένα trollface στο post (δεν bootαρε το PC μου δηλ.) ανεξάρτητα σε ποια sata θύρα θα τον εβαζα.

Ο 500άρης αναγνωρίστηκε κανονικά χωρίς πρόβλημα, καλά μέχρι εδώ.

Πίστευα ότι για να δουλέψει θα θέλει ομοιό του laptop σε μάρκα, και δοκίμασα πρίν λίγο ένα acer 1410 (του αδερφού μου) χωρίς όμως τύχη, δεν τον αναγνώριζε καν (POST & BIOS μπορούσα να μπω). Δοκίμασα να βάλω τον προηγούμενο δίσκο του 1410 και να έχω τον ίδιο κωδικό όπως είχα στον Corsair F60, βάζω ξανά τον Corsair, πάλι τα ίδια.

Τώρα που το σκέφτωμαι, αρχίζω να πιστεύω ότι η αιτία του να μη μπορούσε το acer 8530G μου να κάνει POST η να δείξει κάτι στην εκκίνηση μπορεί να ήταν ο SSD ενώ το laptop να ήταν ΟΚ:slap::slap::slap:

Ο SSD μας τα τύναξε; η έχω ελπίδες αν βρώ το ίδιο laptop αλλού να αναγνωριστεί;

έχει δοκιμάσει άλλος να βάλει password στον δίσκο και να τον μετακομίσει σε σταθερό Η/Υ;

Τα δεδομένα που είχα ήταν μικρής σημασίας στον SSD (ευτυχώς). Η εγγύηση ισχύει κανονικά.

Αν δεν αναγνωρίζεται ο ssd στο BIOS τότε την άκουσε. --> rma

Σε περίπτωση BIOS κλειδώματος δίσκων με κωδικό αν τον βάλεις σε άλλο λάπτοπ αναγνωρίζεται αλλά σου ζητάει κανονικά το password για να προχωρήσει.

Πάντως επειδή είχα ACER και είχα κλειδώσει τον σκληρό στο δικό μου μοντέλλο (φουρνία 2002-2003) όταν έβγαλα το δίσκό και τον έβαλα σε usb external case δεν τον αναγνώριζε καθόλου. Τον έβαλα πίσω στον ACER και τον ξεκλείδωσα για να μπορέσω να τον χρησιμοποιήσω.

Ίσως αν τον δοκιμάσεις σε laptop να σου ζητήσει κωδικό αλλά σε desktop θα σε ταλαιπωρήσει ...

κατάλαβα, άρα τον πάμε rma.

όσο αφορά το παλιό laptop, μπορεί πράγματι να ήταν mobo, γιατί κατά καιρούς υπήρχαν φορές που άναβε και έσβηνε (όταν πήγαινα να το ανοίξω), απλά όταν παρέδωσε, άναβε και έσβηνε συνέχεια χωρίς να βγάλει κάτι ούτε στην οθόνη του ούτε σε εξωτερική οθόνη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.