Jump to content

Υψηλή Θερμοκρασία - Sapphire 6870

giorgos94

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του thelab.gr

Όπως μπορείτε να δείτε σε προηγούμενα post που έχω κάνει, καταλαβαίνεται ότι έχω μια φρέσκια AMD Radeon HD 6870 της Sapphire. Για την ακρίβεια, είναι αυτή ακριβώς που βλέπετε στην φωτογραφία:

Sapphire_6870_2.jpg

Την κάρτα αυτή την πήρα κυρίων για gaming και ως τώρα έχω καταλάβει ότι αξίζει τα λεφτά της και με το παραπάνω!

Ας μπω στο ψητό λοιπόν... Λιώνω, όπως πολλοί από εδώ πέρα, Battlefield 3 ακόμη και 10 ώρες συνεχόμενα... Παρατηρώ λοιπόν χρησιμοποιώντας το MSI Afterburner in-game τις θερμοκρασίες της κάρτας να φτάνουν τους 66 βαθμούς(67 max, πολύ δύσκολα). Η κάρτα είναι μαμά, χωρίς κανένα overclocking και με auto από το Catalyst το FAN.

Ας συνοψίσω λοιπόν... Παίζοντας 8-10 ώρες, η κάρτα φτάνει μέχρι τους 65-67 βαθμούς χωρίς overclock, με auto τα fan.

Η απορία μου είναι η εξής. Μιας και τα λεφτά για την κάρτα ζορίστηκα να τα δώσω, όπως πιστεύω πολλοί από εμάς τους Έλληνες πλέον θα ζοριζόμασταν, θέλω να είμαι 100% σίγουρος ότι αν η κάρτα μένει για πολλές συνεχόμενες ώρες στους 65-67, ακόμη και 70 βαθμούς, υπάρχει έστω μικρός κίνδυνος να την χάσω;

Γνωρίζω ότι η πρώτη σας σκέψη είναι, "τι υπερβολικό είναι αυτό το άτομο;" Λυπάμαι αλλά... $$

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γιώργος

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του thelab.gr

Όπως μπορείτε να δείτε σε προηγούμενα post που έχω κάνει, καταλαβαίνεται ότι έχω μια φρέσκια AMD Radeon HD 6870 της Sapphire. Για την ακρίβεια, είναι αυτή ακριβώς που βλέπετε στην φωτογραφία:

Sapphire_6870_2.jpg

Την κάρτα αυτή την πήρα κυρίων για gaming και ως τώρα έχω καταλάβει ότι αξίζει τα λεφτά της και με το παραπάνω!

Ας μπω στο ψητό λοιπόν... Λιώνω, όπως πολλοί από εδώ πέρα, Battlefield 3 ακόμη και 10 ώρες συνεχόμενα... Παρατηρώ λοιπόν χρησιμοποιώντας το MSI Afterburner in-game τις θερμοκρασίες της κάρτας να φτάνουν τους 66 βαθμούς(67 max, πολύ δύσκολα). Η κάρτα είναι μαμά, χωρίς κανένα overclocking και με auto από το Catalyst το FAN.

Ας συνοψίσω λοιπόν... Παίζοντας 8-10 ώρες, η κάρτα φτάνει μέχρι τους 65-67 βαθμούς χωρίς overclock, με auto τα fan.

Η απορία μου είναι η εξής. Μιας και τα λεφτά για την κάρτα ζορίστηκα να τα δώσω, όπως πιστεύω πολλοί από εμάς τους Έλληνες πλέον θα ζοριζόμασταν, θέλω να είμαι 100% σίγουρος ότι αν η κάρτα μένει για πολλές συνεχόμενες ώρες στους 65-67, ακόμη και 70 βαθμούς, υπάρχει έστω μικρός κίνδυνος να την χάσω;

Γνωρίζω ότι η πρώτη σας σκέψη είναι, "τι υπερβολικό είναι αυτό το άτομο;" Λυπάμαι αλλά... $$

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Γιώργος

Φιλε μου 65 βαθμοι δεν ειναι πολλοι

μετα απο τοσες ωρες battlefield

επειδη δεν εχω πεξει τοσες ωρες δεν ειχα ποτε τετοιες θερμοκρασιες στο battlefield 3

εχω ακριβως την ιδια καρτα

βαλε το fan της καρτας στο 50% και δες εαν εχεις βελτιωση

σε idle τι θερμοκρασιες εχεις??

παντως δεν εχεις να φοβασαι κατι μηπως παθει η καρτα κατι

εαν ηταν 85-90 να φοβοσουν αλλα με 65 εχε το κεφαλι σου ησυχο

κανε αυτο με το fan λογικα θα πεσουν και αλλο

Οπως ανέφερε και ο [MENTION=10236]auditt[/MENTION]

65 ειναι μια χαρα βέβαια αν και η θερμοκρασια δωματιου σου ειναι νορμαλ και όχι -5 πχ..

οπως κάποιει που βγαινουν στα πραγματικά χιονια για να παιξουν Skyrim...

πάντως αν δεις στην εικονα παρακατω ειναι απο το bios της καρτας σου και βλέπεις ότι ετσι και αλλιως θεωρεί ότι από 48 βαθμούς και πάνω είναι απαραίτητο να ανεβει ο ανεμιστηρας στροφες οποτε το οτι εισαι μολις 17 βαθμους πανω είναι αρκετα καλό δεδομενου ότι το max temp ειναι 102. Με βάση την ράμπα ανεμιστήρα στους 65 βαθμούς έχεις περίπου 46% τον ανεμιστήρα , μπορεις να πειράξεις τις τιμές να το κάνεις πιο "αγριο" το ανέβασμα και να πας πχ στους 60 με ανεμιστηρα 60% ή αν δεν σε πειράζει ο θόρυβος να ανεβάσεις και άλλο τα γκάζια όπου τότε φθείρεις τον ανεμιστηρα...

Παντως η κάρτα δεν θα πάθει ούτε στου 65 όυτε στους 75 ..

post-12837-1416075818,3097_thumb.png

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις. Μέσω MSI Afterburner μπορώ να κάνω αυτό που είπε ο pitogiros και θα το βάλω γύρω στα 55-60% όταν είναι 60 βαθμούς. Δεν πιστεύω να πάθει καμια ζημιά αν τρέχει για κανένα δύωρο συνεχόμενα εκεί έτσι; :p

Και πάλι, ευχαριστώ πάρα πολύ!

EDIT: Παρεμπιπτόντως idle θερμοκρασίες είναι με περίπου 25% fan speed απ' ότι παρατήρησα στους 32-35 βαθμούς.. Πιστεύω καλά είναι.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις. Μέσω MSI Afterburner μπορώ να κάνω αυτό που είπε ο pitogiros και θα το βάλω γύρω στα 55-60% όταν είναι 60 βαθμούς. Δεν πιστεύω να πάθει καμια ζημιά αν τρέχει για κανένα δύωρο συνεχόμενα εκεί έτσι; :p

Και πάλι, ευχαριστώ πάρα πολύ!

EDIT: Παρεμπιπτόντως idle θερμοκρασίες είναι με περίπου 25% fan speed απ' ότι παρατήρησα στους 32-35 βαθμούς.. Πιστεύω καλά είναι.

με msi ab κάνεις custon fan profile απλά θα πρέπει να ανοίγει κάθε φορά με το pc και το ab

ο pitogiros ουσιαστικά δίνει την λύση να κάνεις flash στο bios της κάρτας με αποτέλεσμα οι επιλογές σου να είναι πάντα εκεί...ανεξάρτητα αν θα έχεις ανοιχτό το ab ή θα έχεις linux στο pc σου...

anyway μια χαρά temps έχεις...κοίτα να χαρείς την κάρτα σου τώρα...

Τόσο ευαίσθητες έχουν γίνει οι κάρτες πια ;

Προσωπικά θα ανυσηχούσα αν έβλεπα πάνω απο 85C , στις θερμοκρασίες που είσαι δεν έχεις πρόβλημα. Αν θέλεις όμως , όπως είπε και φίλος από πάνω , μπορείς να κάνεις τροποποίηση των fan settings στο bios της κάρτας οπότε το fan control θα το έχεις σε επίπεδο hardware και θα λειτουργεί όπως το έχεις ρυθμίσει εσύ , χωρίς την ανάγκη από κάποιο πρόγραμμα (afterburner , speedfan , κ.α.) - πάντα βέβαια αν κατέχεις από διαδικασίες φλασαρίσματος bios.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις καθησυχαστικές γνώμες σας :) Δεν νομίζω πως θα ήθελα, προς το παρών, να ασχοληθώ με το bios της κάρτας. Σε αντίθεση με αυτό όμως, πιστεύω πως σε περίπτωση που βλέπω σταθερά για πολύ ώρα 65-68 θα μπορούσα από 45% να πάω το fan 50-55%. Το δοκίμασα και η κάρτα έφτασε μέχρι 61 βαθμούς.

:)

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις καθησυχαστικές γνώμες σας :) Δεν νομίζω πως θα ήθελα, προς το παρών, να ασχοληθώ με το bios της κάρτας. Σε αντίθεση με αυτό όμως, πιστεύω πως σε περίπτωση που βλέπω σταθερά για πολύ ώρα 65-68 θα μπορούσα από 45% να πάω το fan 50-55%. Το δοκίμασα και η κάρτα έφτασε μέχρι 61 βαθμούς.

:)

εγω σε ειπα φιλε μου πως θα πεσει και αλλο με το fan παραπανω ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.