Fu Manchu Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2012 Καλησπέρα σε όλα τα μέλη...Εχω το εξής πρόβλημα. Το μηχανακι δεν μπορεί να μπουτάρει από το DVD drive αν και το όριζωσαν first boot device. Tα δισκάκια είναι σίγουρα bootable, δοκιμασμένα και σε καλή κατάσταση. Ο σκληρός και το drive είναι συνδεδεμένοι σan sata... Εκανα και και clear cmos αλλα μάταια...Καμια ιδέα;;;; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Φεβρουάριος 10, 2012 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2012 Λιγο περιεργο αυτο που λες οτι συμβαινει. Τσέκαρε παλι το δισκακι σε αλλο υπολογιστή. Ή το δισκακι χαλασε ή το DVD drive.. Επισης συνήθως (ειδικα σε windows δισκάκια) πρεπει να πατησεις Enter μεσα σε καποιο χρονο για να μπουτάρει από το DVD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fu Manchu Φεβρουάριος 10, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2012 το drive δουλεύει κανονικα στα windows... δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα αυτό... Και δοκίμασα και άλλα δισκάκια bootable, δοκιμασμένα ότι μπουτάρουν και κάνει τα ίδια H mobo πληροφοριακά είναι μια sis 661fx Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Φεβρουάριος 10, 2012 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2012 Τοτε δυστυχώς συμφωνώ Απο την αλλη παλι ισως επειδη η μητρικη ειναι παλια να υποστηριζει boot μονο απο IDE DVD drive ή να εχει καποια ρυθμιση στο Bios Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Φεβρουάριος 10, 2012 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2012 σου βγάζει το μνμ press a button to boot from cd? ή το περνάει στεγνά? μήπως είναι θέμα ελεγκτή ποιο είναι master Ποιο είναι slave? (για παίξε λίγο με ρυθμίσεις bios)αν ισχύει το πρώτο δοκίμασε πληκτρολ με Ps2 θύρα. Το έχω πάθει..να μπαίνει το usb σε bios και να είναι dead σε άλλες επιλογές μετά, επιλογή λειτουργικού κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Φεβρουάριος 10, 2012 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2012 σου βγάζει το μνμ press a button to boot from cd? Του το ειπα και εγω μήπως είναι θέμα ελεγκτή ποιο είναι master Ποιο είναι slave? (για παίξε λίγο με ρυθμίσεις bios)Ειπε οτι ειναιι SATA αρα δεν εχει master - slave Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Φεβρουάριος 10, 2012 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2012 Του το ειπα και εγωΕιπε οτι ειναιι SATA αρα δεν εχει master - slave του πες να πατήσει Enter. εγώ τον ρώτησα να του βγάζει το μνμ.. εμένα γιατί μου δείχνει master slave παρόλο που είναι sata? μάλιστα μια φορά καθάριζα το Pc και συνέδεσα τον σκληρό με Win στην θυρα Sata που είχα ορίσει σαν Slave και δεν μπουταρε.. τεσπα ας απαντήσει ο ενδιαφερόμενος Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Φεβρουάριος 10, 2012 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2012 1. Σωστο και αυτο 2. Δεν το εχω δει ποτε (γιατι στο σατα δεν εχει νοημα) αλλα για να το λες Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 11, 2012 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2012 2. Δεν το εχω δει ποτε (γιατι στο σατα δεν εχει νοημα) αλλα για να το λες Στα παλιά μηχανήματα όπου υπήρχει μίξη ide+sata ανάλογα με το chipset που φόραγαν και με την ρύθμιση του sata controller όριζε τις sata συσκευές σαν master/slave. Το πρόβλημα το έχω ξαναδεί και συνήθως έφταιγε η οπτική συσκευή πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Φεβρουάριος 11, 2012 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2012 Οσο ζεις μαθαίνεις , δεν αμφισβήτησα τον patirgerasimo απλα δεν το ειχα ξαναδεί. Άντε να δούμε τι έφταιγε τελικά γιατι ειμαι περίεργος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fu Manchu Φεβρουάριος 11, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2012 Καλημερα και παλιΟπως ρωτησε πριν και καποιος συμφορουμιτης δεν μου βγαζει καν το μηνυμα press a buton to boot fro cd. Κατι που με κανει να σκεφτομαι προβλημα στα sata. αν ειχε προβλημα το drive δεν θα επαιζε ουτε μεσα στα windows σωστα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fu Manchu Φεβρουάριος 11, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2012 Επίσης δοκίμασα και με usb drive... To όρισα σα first boot device και δεν bootare...To γεγονός ότι έχω και ένα Ide συνδεδεμένο δίσκο επάνω παίζει κανα ρόλο;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Φεβρουάριος 11, 2012 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2012 μήπως αν τον έβγαζες? ή απενεργοποιούσες τις ide συσκευές προσωρινά, το driver sata ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fu Manchu Φεβρουάριος 11, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2012 ναι sata είναι... Και εβγαλα το ide και πάλι τα ίδια...Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει... καταλαβαίνω μόνο ότι δεν bootare από drive είτε sata είτε usb... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 11, 2012 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2012 Πρόβλημα της οπτικής συσκευής είναι κατά 99,99%... Το έχω ξανασυναντήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fu Manchu Φεβρουάριος 11, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2012 Μα δεν έχει πρόβλημα η οπτική συσκευή.... Αφού σύνδεσα και usb dvd drive άλλο και πάλι κάνει το ίδιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Φεβρουάριος 11, 2012 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2012 Ποιό μπόρντ έχεις ;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fu Manchu Φεβρουάριος 11, 2012 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2012 http://ixbtlabs.com/articles2/roundu...-sis661fx.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitogiros Φεβρουάριος 11, 2012 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2012 Κανε μια δοκιμη χωρις τον δίσκο , αλλά με το drive επανω και το δισκακι. Αν ξεκινησει τότε είναι στανταρ κακη ρυθμιση στο boot order. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fu Manchu Φεβρουάριος 11, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2012 το έχω ήδη δοκιμάσει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.