Jump to content

Δεν bootarei από DVD drive

Fu Manchu

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη...

Εχω το εξής πρόβλημα. Το μηχανακι δεν μπορεί να μπουτάρει από το DVD drive αν και το όριζω

σαν first boot device. Tα δισκάκια είναι σίγουρα bootable, δοκιμασμένα και σε καλή κατάσταση. Ο σκληρός και το drive είναι συνδεδεμένοι σan sata... Εκανα και και clear cmos αλλα μάταια...

Καμια ιδέα;;;; Ευχαριστώ

Λιγο περιεργο αυτο που λες οτι συμβαινει. Τσέκαρε παλι το δισκακι σε αλλο υπολογιστή. Ή το δισκακι χαλασε ή το DVD drive.. Επισης συνήθως (ειδικα σε windows δισκάκια) πρεπει να πατησεις Enter μεσα σε καποιο χρονο για να μπουτάρει από το DVD

το drive δουλεύει κανονικα στα windows... δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα αυτό... Και δοκίμασα και άλλα δισκάκια bootable, δοκιμασμένα ότι μπουτάρουν και κάνει τα ίδια:wall:

H mobo πληροφοριακά είναι μια sis 661fx

σου βγάζει το μνμ press a button to boot from cd? ή το περνάει στεγνά? μήπως είναι θέμα ελεγκτή ποιο είναι master Ποιο είναι slave? (για παίξε λίγο με ρυθμίσεις bios)

αν ισχύει το πρώτο δοκίμασε πληκτρολ με Ps2 θύρα. Το έχω πάθει..να μπαίνει το usb σε bios και να είναι dead σε άλλες επιλογές μετά, επιλογή λειτουργικού κλπ

σου βγάζει το μνμ press a button to boot from cd?

Του το ειπα και εγω

μήπως είναι θέμα ελεγκτή ποιο είναι master Ποιο είναι slave? (για παίξε λίγο με ρυθμίσεις bios)

Ειπε οτι ειναιι SATA αρα δεν εχει master - slave

Του το ειπα και εγω

Ειπε οτι ειναιι SATA αρα δεν εχει master - slave

του πες να πατήσει Enter. εγώ τον ρώτησα να του βγάζει το μνμ..:)

εμένα γιατί μου δείχνει master slave παρόλο που είναι sata? μάλιστα μια φορά καθάριζα το Pc και συνέδεσα τον σκληρό με Win στην θυρα Sata που είχα ορίσει σαν Slave και δεν μπουταρε..

τεσπα ας απαντήσει ο ενδιαφερόμενος

2. Δεν το εχω δει ποτε (γιατι στο σατα δεν εχει νοημα) αλλα για να το λες :)

Στα παλιά μηχανήματα όπου υπήρχει μίξη ide+sata ανάλογα με το chipset που φόραγαν και με την ρύθμιση του sata controller όριζε τις sata συσκευές σαν master/slave.

Το πρόβλημα το έχω ξαναδεί και συνήθως έφταιγε η οπτική συσκευή πάντως.

Καλημερα και παλι

Οπως ρωτησε πριν και καποιος συμφορουμιτης δεν μου βγαζει καν το μηνυμα press a buton to boot fro cd. Κατι που με κανει να σκεφτομαι προβλημα στα sata. αν ειχε προβλημα το drive δεν θα επαιζε ουτε μεσα στα windows σωστα;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.