Jump to content

Σταθεροποιητης?

spH3RiCal

Recommended Posts

επειδη ενα προσφατο black out μας αφησε προικα ενα καμμενο φωτοτυπικο λεω να παρω κανενα σταθεροποιητη να εχω το κεφαλι μου ησυχο.. Εχετε να προτεινετε καποιο μοντελο? Η δε παιζουν ιδιαιτερες διαφορες? Στον ενα θα μπει επανω ενα φωτοτυπικο, και στον αλλο ενα pc γραφειου και ενας εκτυπωτης Laser..

Και να ήθελες Ups δεν μπορείς να το βάλεις σε εκτυπωτές laser και σε φωτοτυπικά.

Για τον σταθεροποιητη, δες τι ασφάλειες έχουν τα μηχανήματα σου και ποια τα μέγιστα ρεύματα που μπορουν να τραβήξουν και απο εκει μπορει νας βγαλεις μια τάξη μεγέθους (*230V τάση γραμμης) για το ποσα VA θές στο regulator και επι αυτού βάλε και ενα περιθώριο ασφαλείας +20-30%

Επαναλαμβάνω..

δεν βάζουμε μοτερ και laser , φωτοτυπικα πάνω σε ups εκτός και αν ,

το Ups ειναι διαστασιολογημένο τουλάχιστον 5-10 φορές επάνω απο την ονομαστική κατανάλωση του μηχανήματος.

Για σταθεροποιητή προτείμησε κάποιο που να λέει servo mode εναντι του πιο φθηνού relay

Επαναλαμβάνω..

το Ups ειναι διαστασιολογημένο τουλάχιστον 5-10 φορές επάνω απο την ονομαστική κατανάλωση του μηχανήματος.

Για σταθεροποιητή προτείμησε κάποιο που να λέει servo mode εναντι του πιο φθηνού relay

Και γιατι οχι ? (Δεν το λεω ειρωνικα...)

Και γιατι οχι ? (Δεν το λεω ειρωνικα...)

Εψαχνα να βρω κάτε διαγράμματα από τους δικούς μας παλμογράφους αλλα δεν τα βρίσκω...

Βρήκα όμως αυτο το pdf

http://www.donrowe.com/tech_notes/samlex/laser_printer_startup_surge.pdf

απο μια εταιρία που φτιάχνει inverter και δοκιμάσανε έναν εκτυπωτή Brother HL4020 που έλεγε μέγιστο 450W

τα αποτελέσματα είναι χειρότερα απο τα δικά μας αλλά όχι τρομακτικά διαφορετικά.

Εν ολίγης στην εκκίνηση ο ταπεινος 450Watt εκτυπωτής γκαζώνει στα 4668Watt

Δηλαδη η ιστορια παει κι εδω με VA οπως και με τα ups?

Με προβληματισες ομως τωρα :p Επειδη και το φωτοτυπικο laser ειναι οπως και ο printer, αν στο "ζεσταμα" τραβαει 4ΚW, απο οτι καταλαβαινω θα πρεπει να κοιταξω για αντιστοιχα VA. Δηλαδη κατι σε 5KVA+? :S

Επαναλαμβάνω..

Aυτό. Το servo θα κάνει καλύτερη διόρθωση της τάσης αλλά είναι λίγο τσιμπημένο.

Δηλαδη η ιστορια παει κι εδω με VA οπως και με τα ups?

Με προβληματισες ομως τωρα :p Επειδη και το φωτοτυπικο laser ειναι οπως και ο printer, αν στο "ζεσταμα" τραβαει 4ΚW, απο οτι καταλαβαινω θα πρεπει να κοιταξω για αντιστοιχα VA. Δηλαδη κατι σε 5KVA+? :S

νομίζω ότι με 5kVA θα είσαι οκ ,διότι το επόμενως μέγεθος είναι 10kVA το οποίο είναι πολυ ακριβώτερο και δεν σου χρειάζεται εφόσον το συνολικό ονομαστικό φορτίο των μηχανημάτων δεν υπερβαίνει το 1-1.5kW.

Αν φροντίσεις να τα εκκινείς και με διαφορά τα μηχανήματα τότε και 3kVA μπορει να σου φτάσουν αλλά εδω υπάρχει το ενδεχόμενο αν πέσει και ξαναέλθει το ρέυμα πριν προλάβεις να κλείσεις τα μηχανήματα θα ανάψουν μαζι.

Μπορείς να ρωτήσεις και ηλεκτρολόγο και να βάλεις μια ασφάλεια υπερτάσεων (κάπως έται λέγεται) στον πίνακα.

Είναι φθηνότερα, θα προστατεύεσαι από απότομα spikes αλλά δεν θα έχεις σε καμμία περίπτωση συνεχή εξομάλυνση της τάσης (άρα «καθαρότερο ρεύμα») που θα σου έδινε ο σταθεροποιητής.

Ή αλλιως για ποιο φτηνη λυση παρε ενα Surge Protection. Σωτηριο, στη δουλεια ειχα προβλημα με το τριφασικο (χαλασμενο το ενα ρελε, της ΑΒΒ παρακαλω, κ εβαζε 380V μεσα στο δικτυο όποτε δεν εκανε καλη επαφη!) και μας εσωσαν αυτα τα μαραφετια.

Υποτίθεται ότι αυτή είναι η δουλειά του. Προσωπικά έχω αυτό APC P5BT-GR ESSENTIAL SURGE ARREST BLACK - - E-SHOP.GR , σκέψου το.

Και εγω αυτο ειχα παρει και εχω τους δυο υπολογιστες της υπογραφης και μια 32αρα τηλεοραση πανω του.Εχει και ασφαλεια στο πλαι οπου αν ειναι να γινει ζημια θα ναι μεχρι εκει..

Πάντως καλό το surge protector αλλά η δουλεία του μέχρι εκεί ... αν δεν είναι αιχμή τάσης δεν έχεις ουσιαστική προστασία. Ο σταθεροποιητής τάσης ειδικά με το servo θα σου διορθώσει μια μόνιμα χαμηλότερη ή υψηλότερη τάση και φυσικά θέλω να πιστέυω ότι τα φορτία που έχει θα αντέξουν περισσότερα σε σκαμπανεβάσματα τάσης απο αυτά του μικρού surge protector.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.